Lindon Δημοσ. 6 Απριλίου 2011 Δημοσ. 6 Απριλίου 2011 Καλησπέρα. Λοιπόν το πήγα απο εδώ το πήγα απο εκεί και ενώ ολα δείχνουν 2600κ έχω ακόμα ενδιασμούς. Δεν είμαι overclocker και ούτε έχω σκοπό να γίνω. Παιχνιδάκια μια στο τόσο αλλά αυτό είναι ας πούμε περισσότερο θέμα GPU παρά επεξεργαστή. Η απορία μου είναι η εξής λοιπόν. Η αλήθεια του θεού είναι πως η Intel είναι λίγο ακριβότερο σπορ εννοώντας πως το όλο σετάρισμα κοστίζει κάτι τις παραπάνω από της AMD. Με φοβίζει επίσης το πόσο εύκολα και γρήγορα η Intel αλλάζει socket κλπ.Για παράδειγμα αυτή τη στιγμή δυσκολεύομαι να βρω μια μητρική 775 που να υποστηρίζει ddr2. Δεδομένου του οτι ακόμα και οι bulldozer θα κυκλοφορήσουν σε ΑΜ3+,δεν ξέρω ρε παιδί μου.Μου κάνει λίγο πιο σταθερή η κατάσταση με την AMD. Είχα και AMD και Intel και μπορώ να πω πως με την δεύτερη αντιμετώπισα θέματα τύπου ασυμβατότητας μνημών κλπ,κάτι που η πρώτη δεν είχε ποτέ. Υπάρχει κάποιος πολύ σοβαρός λόγος για να επιλέξει κάποιος έναν Sandybridge ο οποίος ακόμα δεν βγήκε άρχισε τις επιδιορθώσεις τύπου Β3 στις μητρικές κλπ και να μην πάει σε έναν T1100 ή σε έναν Χ4 από τη στιγμή που δεν ενδιαφέρομαι για overclocking? Ελπίζω να μην κούρασα. Πραγματικά θα ήθελα τη βοήθεια σας.
Thanos1972 Δημοσ. 6 Απριλίου 2011 Δημοσ. 6 Απριλίου 2011 Για ποιον λογο θελεις εναν τοσο δυνατο επεξεργαστη? Υπαρχει περιπτωση να αξιοποιησεις και τους 6 πυρηνες του AMD? γιατι ο Intel ειναι πιο γρηγορος αυτη την στιγμη.
Lindon Δημοσ. 6 Απριλίου 2011 Μέλος Δημοσ. 6 Απριλίου 2011 Η αλήθεια είναι πως θα αγοράσω κάτι κοντά στα 200 με 250 ευρώ. Ασχολούμαι περισσότερο με εφαρμογές αλλά και κανένα παιχνιδάκι το παίζω που και που. Απλά εντάξει.. Όταν κάνω μια αναβάθμιση ε..Προτιμώ να πάρω κάτι που θα μου μείνει για κάποιο λογικό διάστημα..Με αυτήν τη λογική το λέω.Ίσως δεν μπορώ να αξιολογήσω και πλήρως τις δυνατότητες τους δεδομένου του ότι ο προηγούμενος επεξεργαστής μου ήταν ένας 9550 και από ότι αντιλαμβάνομαι τούτα δυο τα "πραγματάκια" έχουν αρκετή διαφορά όσον αφορά τις επιδόσεις με το προηγούμενο pc μου. Ίσως να μην χρειάζομαι έναν τόσο δυνατό επεξεργαστή γι' αυτό ρωτάω και τη γνώμη σας. Αυτό που με φοβίζει με τους 2ΧΧΧ είναι πως αν κάποια στιγμή πριν από κανένα επτάμηνο είχα πάρει έναν μεσαίο 1366 socket για παράδειγμα τις μνήμες (τουλάχιστον το ένα dimm) θα το έβαζα κατάπλασμα. Κάτι τέτοια με κάνουν με την intel. (Αλήθεια ενα σετάκι triple channel ram θα το αναγνώριζε όλο ένα mobo της AMD ή είναι τελείως άλλη αρχιτεκτονική??)
nikos21aek Δημοσ. 6 Απριλίου 2011 Δημοσ. 6 Απριλίου 2011 Φίλε μου είναι πολύ δυνατότερος ο 2600k και στα λεφτά του δεν θα στον πρότεινα τον 1100t εκτός και αν θέλεις να πας σε AMD ή αν τον βρεις μεταχειρισμένο,ή κανέναν 1055t και να τον κλοκάρεις λίγο.Σίγουρα και με τους δύο πρόβλημα δεν θα έχεις σε ότι και να κάνεις.Αλλά είναι πολύ δυνατότερος ο 2600k.Ακόμη και ο 2500k δηλαδή.Αν ψάχνεις κάτι πολύ δυνατό πήγαινε εκεί.Αν δεν βιάζεσαι πάντως μπορείς να περιμένεις μέχρι τον Ιούνιο να δείς και την αντιπρόταση της AMD.Δηλαδή και σε sandy να πας και τότε θα πας σε καλύτερη μητρική που οι τωρινές είναι ψιλοφτωχές.Σίγουρα θα αξίζει η αναμονή ότι και να πάρεις δηλαδή.
Lindon Δημοσ. 6 Απριλίου 2011 Μέλος Δημοσ. 6 Απριλίου 2011 Νίκο έχεις πολύ δίκιο.Ενας απο τους λόγους που σκέφτομαι τον AMD είναι και αυτός.Το οτι δηλαδή όπως και να το κάνουμε το ΑΜ3 εχει στρώσει καλά. Όσο για τους 2ΧΧΧ..Η αλήθεια είναι πως όντως είναι πολύ πιο δυνατοί.
FaRMaKhs Δημοσ. 6 Απριλίου 2011 Δημοσ. 6 Απριλίου 2011 Yπαρχει κατι που να μην κανεις καλα με το 9550?
Lindon Δημοσ. 7 Απριλίου 2011 Μέλος Δημοσ. 7 Απριλίου 2011 Όχι δεν είχα παράπονο.Αλλα κάποια πράγματα προφανώς θα γίνονται και καλύτερα.
Tony_Montana Δημοσ. 7 Απριλίου 2011 Δημοσ. 7 Απριλίου 2011 i3 2xxx οτι καλυτερο Money4 value Που εχει βγει ποτε
Thanos1972 Δημοσ. 7 Απριλίου 2011 Δημοσ. 7 Απριλίου 2011 i3 2xxx οτι καλυτερο Money4 value Που εχει βγει ποτε Εεεεε ναι,οκ......
benign Δημοσ. 7 Απριλίου 2011 Δημοσ. 7 Απριλίου 2011 Δεν αξιζει να αγοραζει κανεις με 100+ ευρω διπυρηνους.Ειναι προτιμοτερο να παρει ενα τετραπυρηνο που στο αμεσο μελλον θα εχει χρησιμοτητα ειτε για εφαρμογες ειτε για games.Ηδη εχουν βγει και απο εδω και μπρος ολοενα θα βγαινουν games που αξιοποιουν και τους 4 πυρηνες οπως το καινουργιο Battelfield.
Heatspreader Δημοσ. 7 Απριλίου 2011 Δημοσ. 7 Απριλίου 2011 Yπαρχει κατι που να μην κανεις καλα με το 9550? Όχι δεν είχα παράπονο.Αλλα κάποια πράγματα προφανώς θα γίνονται και καλύτερα. Εγώ πιστεύω ότι χρειάζεσαι οπωσδήποτε αναβάθμιση! Οπότε καλή ιδέα θα ήταν να μου πουλήσεις τον Q9550 και να βάλεις λίγα ακόμα να πάρεις έναν άλλον νέας γενιάς! Μην ακούς αυτά που σου λένε οι άλλοι!
vasilisga Δημοσ. 7 Απριλίου 2011 Δημοσ. 7 Απριλίου 2011 Δεν αξιζει να αγοραζει κανεις με 100+ ευρω διπυρηνους.Ειναι προτιμοτερο να παρει ενα τετραπυρηνο που στο αμεσο μελλον θα εχει χρησιμοτητα ειτε για εφαρμογες ειτε για games.Ηδη εχουν βγει και απο εδω και μπρος ολοενα θα βγαινουν games που αξιοποιουν και τους 4 πυρηνες οπως το καινουργιο Battelfield. εν μερη συνφωνω... αλλα δες και εδω http://www.anandtech.com/show/4083/the-sandy-bridge-review-intel-core-i7-2600k-i5-2500k-core-i3-2100-tested/20 καποια απο αυτα χρησιμοποιουν περισσοτερους απο 2 πυρηνες (σιγουρα civ, dragon age) και ο i3 κερδζει ακομη και τον t1100
benign Δημοσ. 7 Απριλίου 2011 Δημοσ. 7 Απριλίου 2011 Ακομη και αν δεχτουμε τις μετρησεις του Anand που ειναι γλυφτης της Intel και προσωπικα δεν τον εμπιστευομαι ,ουτως η αλλως το μεγαλυτερο ποσοστο βαρους ενος game για μενα ,απο καθαρα προσωπικη εμπειρια παει στην gpu. Αλλα ετσι κι αλλιως ενας τετραπυρηνος ειναι μια συνολικα καλυτερη λυση για ολες τις εφαρμογες ενος χρηστη ,ανωτερος απο εναν διπυρηνο. Εννοωντας οτι υπαρχουν αλλες εφαρμογες ,πλην των games που υπερεχει ενας τετραπυρηνος.
phanispal Δημοσ. 7 Απριλίου 2011 Δημοσ. 7 Απριλίου 2011 Πόσοι θα τους αξιοποιήσουν ποτέ τους 4 πυρήνες τελικά, άραγες..
duffyduck Δημοσ. 7 Απριλίου 2011 Δημοσ. 7 Απριλίου 2011 Eξαρταται απο τα χρηματα που μπορει να δωσει. Παντως μια πολυ καλη μητρικη και ο Phenom II X6 1100T βγαινουν φθηνοτερα απο τα αντιστοιχα με i7 2600Κ και Β3 rev μητρικη, οποτε την διαφορα την βαζεις σε μνημη και καρτα γραφικων. Ασε που αν παρεις μητρικη που υποστηριζει τους Bulldozer εισαι και future-proof.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.