Προς το περιεχόμενο

Τελικά AMD T1100 ή I7 2600k

Lindon

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Συμφωνω με την παπια. :devil:

Φανη ετσι σκεφτονται μερικοι Λουδιτες σαν και σενα και γι αυτο εκλεισε το Expert.Διπυρηνομαχε!:devil:

• Απαντ. 43
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Είπαμε πάει ο 9550.

Βρε σύ Bening μιάς και απο οτι βλέπω δουλεύεις 2500Κ και εφόσον φανατικός της AMD προφάνως απο εκεί πέρασες στη ¨σκοτεινή πλευρά"...Αν επιτρέπεται..Τι είχες πρίν και τι διαφορές έχεις δει τώρα..Εντάξει..Να περιορίσουμε λίγο το θέμα των παιχνιδιών γιατι προσωπικά θεωρώ πως απο κάποιο σημείο και πέρα 15 και 20 fps διαφορά δεν τα πολυβλέπουμε..Αν κάνω λάθος διορθώστε με..Είμαι και εγώ υπέρ της GPU για αυτά τα πράγματα..Θέλω να μου πείς πρακτικά αν σου είναι εύκολο.

Όσον αφορά τη μελλοντική υποστήριξη στις μητρικές με τους Bulldozers είπαμε..Είναι κι αυτός ένας λόγος δεν είναι?..Δηλαδή βρε παιδιά τι mobo παίρνεις με 200 ευρώ για 1155 και τι με τα ίδια λεφτά για ΑΜ3..

Και έχω και 2 απορίες ακόμα..

Τι κέρατο χρησιμοποιεί 6 πυρήνες σήμερα? (Για εφαρμογές μιλάω.)

Επίσης η άλλη χαζή απορία είναι για το αν ενα mobo ΑΜ3 μπορεί να διαβάσει 3 dimm ολόκληρα.

(Ας πουμε οτι έχουμε ενα κιτ triple δηλαδη..Πάει περιπάτο το ενα στικακι?)

:blink:

Δημοσ.
Βρε σύ Bening μιάς και απο οτι βλέπω δουλεύεις 2500Κ και εφόσον φανατικός της AMD προφάνως απο εκεί πέρασες στη ¨σκοτεινή πλευρά"...Αν επιτρέπεται..Τι είχες πρίν και τι διαφορές έχεις δει τώρα..

Θα μ' ενδιέφερε κι εμένα η απάντηση στην από πάνω ερώτηση, και μάλιστα με χειροπιαστά επιχειρήματα, αριθμούς κ.λπ. :Ρ

Δημοσ.

'Ελα 'ελα πρήξτε τον!!!...Θέλουμε AMD!! :mrgreen:

(Εγώ πάλι γιατί μετά απο τόσα χρόνια θεωρώ την AMD - Intel κάτι σαν τις δίχρονες και τις τετράχρονες μηχανές??? :confused: )Ναι μεν γκάζια αλλά πολύ συντήρηση..

Δημοσ.

Φανη εισαι προδοταρος στους (insomniac)φιλους σου.:devil:

Λοιπον για να αφησουμε την πλακα ,η υπογραφη μου τα λεει ολα.

Στην ζωη εχουμε εκπληξεις.Τωρα θα με αναγκασετε να πω κατι που ηθελα να αποφυγω αλλα τεσπα.Ενας γειτονας στην πολυκατοικια μας,που εχει τεραστιο οικονομικο προβλημα και ειναι ανεργος μενει απο PC.Επειδη τον ξερω και ειναι πολυ καλο παιδι,σε μια σπανια κριση γενναιοδωριας,του χαριζω την am3 ,μητρικη μου και το cpu,σκεφτομενος να αγορασω κατι οχι το πολυ ακριβοτερο.Ενα 955 και μια μητρικουλα της προκοπης.

Εξαρτημενος οπως ειμαι με τα PCια, εψαχνα ωρες απο τις 9 το πρωι το Σαββατο σε ολα τα ''μεγαλα'' καταστηματατα της Αθηνας.Θα το πιστεψετε οτι δεν ειχαν μητρικη am3 διαθεσιμη?No stock μιλαμε! Υπηρχαν μερικες φτηνιαρικες αλλα ηθελα μια με καλα ηλεκτρολογικα για να κλοκαρει κιολας σε ενα price range 80-120 ευρω.Μονο Θεσσαλονικη εβρισκα και δεν ηθελα με τιποτε να περασω Σαββατοκυριακο χωρις PC.

Οποτε εκνευριστηκα και αποφασισα να παρω την μητρικη και τον 2500Κ για να τσεκαρω κιολας την νεα πλατφορμα της intel καθοτι μπορει να ειμαι τρελλο AMD fanboy αλλα με ενδιαφερει γενικα η τεχνολογια.Επισης επειδη ξερω πολυ νεολαια ,θεωρω οτι εχω σχετικα ευκολα,την δυνατοτητα οταν ερθουν οι Bulldozer να πουλησω το intel σετακι μου λιγο φτηνοτερα και να ξαναπαω στην πλατφορμα της εταιριας που η τεχνολογια της και οι τιμες της μου αρεσουν καλυτερα.

Λοιπον ειναι ενας εξαιρετικος επεξεργαστης,για μενα ο καλυτερος και ψυχροτερος που εχει βγαλει ποτε η Intel πολυ ευκολος με default ρυθμισεις στο overclocking και πολυ ψυχρος.

Σιγουρα προς το παρον,ειναι overkill για οποιονδηποτε μεσο χρηστη-gamer αλλα για καποιον που θελει να κανει αναβαθμιση απο παλια ,διπυρηνη πλατφορμα,οι τιμες που αγορασα μητρικη και cpu (340 ευρω μαζι με την ΦΑΠΑ)δεν ειναι εξωφρενικες.Ειναι value for money.

Δημοσ.

Thank you sir Phanis.

Παρεπιπτοντως η φραση που εχεις στην sig ,φαινεται ενδιαφερουσα και εδω και μηνες ειχα απορια που την εχεις διαβασει?(The world doesn't wrestle her chestnut...)

Δημοσ.

πάρε τον 1090t (100 mghz διαφορα= τίποτα) με μια από τις νέες μητρικές με am3+ socket. ή παρε τη croshair που κουμπώνει και μπουλτόζα.

ο σαντυ είναι καλός αλλά εξαπύρινος δεν είναι κερδίζει τον χ6 μόνο με overclock 800 mgzh πάνω από αυτόν

δηλαδή οι συγκρίσεις που ο 2600 φτάνει και περνάει τον x6 σε cinebench και 7z είναι με τον 2600 στα 4800-5000 και τον χ6 στα 4000-4200.

επιπλέον τα νούμερα που βλέπεις στα review για τον χ6 είναι χωρίς nb overclock, δηλαδή μονο o cpu, έτσι όμως είναι 10% - 15% κάτω από το φουλ.

όπως ο 8400 c2d καρπάζωνε τον q6600 αρχικά αλλά σήμερα ο q6600 τραβάει ακόμα και ο 8400 είναι ανύπαρκτος, έτσι περίπου θα γίνει και με τα 6πύρινα vs 4πύρινα

Δημοσ.

πάρε τον 1090t (100 mghz διαφορα= τίποτα) με μια από τις νέες μητρικές με am3+ socket. ή παρε τη croshair που κουμπώνει και μπουλτόζα.

ο σαντυ είναι καλός αλλά εξαπύρινος δεν είναι κερδίζει τον χ6 μόνο με overclock 800 mgzh πάνω από αυτόν

δηλαδή οι συγκρίσεις που ο 2600 φτάνει και περνάει τον x6 σε cinebench και 7z είναι με τον 2600 στα 4800-5000 και τον χ6 στα 4000-4200.

επιπλέον τα νούμερα που βλέπεις στα review για τον χ6 είναι χωρίς nb overclock, δηλαδή μονο o cpu, έτσι όμως είναι 10% - 15% κάτω από το φουλ.

όπως ο 8400 c2d καρπάζωνε τον q6600 αρχικά αλλά σήμερα ο q6600 τραβάει ακόμα και ο 8400 είναι ανύπαρκτος, έτσι περίπου θα γίνει και με τα 6πύρινα vs 4πύρινα

ρε φιλε τι λες???

εγω γιατι σε οσα review εχω δει ο 2600 ειναι μπροστα, μπολυ μπροστα απο τον t1100?

ειναι μπροστα ακομη και απο τον 980X :confused: και ολα αυτα σε στοκ καταστασεις...

Δημοσ.

Μην παραπλανούμε και τον κόσμο.

Πού τα είδες αυτά που λές; Ποιόν θα πείσεις αν πετάς ξεκάρφωτα οτι σου ήρθε ή οτι άκουσες;

Βασικά ούτε καν μπορώ να καταλάβω τι ακριβώς προσπαθείς να πείς, έτσι όπως το διατυπώνεις.

Προφανώς είναι και λάθος βέβαια.

bnch.png

ccno.png

cccar.png

πηγές:

http://www.anandtech.com/bench/Product/203?vs=287

http://www.guru3d.com/article/core-i5-2500k-and-core-i7-2600k-review/14

http://www.overclockers.com/intel-i7-2600k-sandy-bridge-review

http://www.hwbox.gr/reviews/11597-intel-sandy-bridge-core-i7-2600-review.html

Δημοσ.

Λάθος δικό μου μιλούσα για τον 2500

αυτό που επίσης ισχύει είναι ότι όσο πιο multithreaded γινονται οι εφαρμογές τόσο θα ανεβαίνει η απόδωση των εξαπύρινων σε σχέση με τα τετραπυρινα ακόμα και αυτά με hyperthreading.

To hyperthreading δουλεύει όταν η εφαρμογήε είναι Multithreaded αλλά με κακό sequence, έτσι ώστε το hyperthreading γεμίζει τα κενά nanosecond των πυρίνων.

όσο πιο καλό sequence έχουν τα threads μετρούν οι κανονικοί πυρίνες

πχ στο LINX που φορτώνει όλους τους πυρίνες χωρίς κενά ένας 1090 στα 4.2 βγάζει 90 gigaflops....

τα εξαπύρινα intel και amd θα ανεβάζουν απόδωση όσο περνάει ο καιρός.

Δημοσ.

Η δικη μου αποψη ειναι οτι παντα τετοια θεματα τα κουραζουμε παρα πολυ.

Πλεον ο,τι και να επιλεξει ο φιλος την δουλεια του θα την κανει και με το παραπανω και θα μεινει το ιδιο ικανοποιημενος.

Ξερω οτι ο τιτλος του θεματος ειναι t1100 ή 2600k αλλα εμενα η αποψη μου ειναι να επιλεξει εναν 955 και τιποτα παραπανω, εκτος βεβαια αν εχει τετοια οικονομικη ανεση το παλικαρι ωστε με τα παραπανω λεφτα που ζηταει ο 2600k δε θα στερηθει τιποτα απολυτως.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...