Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γειά χαρά. Ο συγκεκριμένος παπαγάλος μπήκε μέσα στο σπίτι μου το μεσημέρι και άρχισε να κάνει βόλτες. Εννοείται του έδωσα φαγητό και βρήκα ένα μικρό κλουβάκι που είχα στην αποθήκη.

Ξέρουμε μήπως τι ράτσα είναι και αν μεγαλώνει ή όχι;

papag1.jpg

papag2.jpg

Δημοσ.

Όχι οτι είμαι και ειδικός αλλά για lovebird μου κάνει... στην προκειμένη όντως δεν μεγαλώνουν.

Ρώτησε καλύτερα εδώ: petbirds.gr/forum/f48

Ρώτησε κανένα pet shop/κτηνιατρείο εκεί γύρω μήπως τον έχασε κανείς και, αν όχι και αν θέλεις να τον κρατήσεις άρχισε το διάβασμα γιατί θέλουν σχετική φροντίδα. Μπορούν να δεθούν αρκετά με τον ιδιοκτήτη αν δεν έχουν ταίρι, ακόμα και να εκπαιδευτούν στο παιχνίδι, ανάλογα βέβαια με την ηλικία τους ;)

Δημοσ.

Ρώτησα κανα-δυο γείτονες αλλά δεν ήταν δικός τους. Επίσης από ενα Pet-Shop της περιοχής μου είπαν ότι τους είχε φύγει ένας -μεγάλος όμως- παπαγάλος.

Προς το παρόν πήρα τροφή την οποία και έχει ...ριμάξει. Μάλλον θέλει μεγάλο κλουβί, εεε?

Δημοσ.

Λουμίδης είναι

Έπιασες την καλή πάντως, στο ebay φεύγουν 1000€+ οι συγκεκριμένοι...

πες μου ότι έκανες search "parrot" στο ebay :P

Δημοσ.

Ρώτησα κανα-δυο γείτονες αλλά δεν ήταν δικός τους. Επίσης από ενα Pet-Shop της περιοχής μου είπαν ότι τους είχε φύγει ένας -μεγάλος όμως- παπαγάλος.

Προς το παρόν πήρα τροφή την οποία και έχει ...ριμάξει. Μάλλον θέλει μεγάλο κλουβί, εεε?

Αν δεν κάνω λάθος ναι, σχετικά μεγάλο και ψηλό, και να το έχεις κρεμασμένο κάπου ψηλά, όσο πιο ψηλά τόσο πιο ασφαλής νοιώθουν.

Αλλά καλύτερα ρώτησε σε κάποιο πτηνίατρο/εξειδικευμένο forum. :)

Δημοσ.

εγω λεω να του αφησεις ανοιχτο το πορτακι και αν θελει θα γυρισει...

αυτο που διαβασα για τα lovebirds ειναι οτι εχουν το μυαλο μεγαλυτερων παπαγαλων.

δεν μεγαλωνουν και παραταισμενο φαινετε:P

Δημοσ.

Θα πάρω αύριο ένα κλουβί της προκοπής. Προς το παρόν είναι λίγο φοβισμένο γιατί έπρεπε να το πιάσω για να το βάλω στο κλουβί. Μέχρι τότε ήταν σχετικά φιλικό.

Να το βγάζω εκτός κλουβιού ή θα το χάσω?

Δημοσ.

Λέγεται Lovebird και αυτό είναι το τελικό του μέγεθος. Είναι από τους ήρεμους παπαγάλους, που δεν απαιτούν εξειδικευμένη φροντίδα σε σχέση με άλλα είδη.

Όχι ακόμη μη το βγάλεις, είναι φοβισμένο και το πιο πιθανό είναι να δραπετεύσει. Μετά από καιρό που θα δεθεί μαζί σου και θα έχει εκπαιδευτεί θα μπορείς να το βγάζεις.

Δημοσ.

Ευχαριστώ! Δυστυχώς το forum που αναφέρθηκε πιο πάνω δε δουλεύει πια.

Θα επανέλθω άυριο με νεότερες απορίες!

• Moderators
Δημοσ.

Και οταν εξοικειωθει μαζι σου, περιμενουμε αναλογο βιντεο ε!

http://www.youtube.com/watch?v=unO5whIUF-M

Παντως παρε του οσο μεγαλυτερο κλουβι μπορεις, ειδικα στην αρχη που δεν θα τον αφηνεις ελευθερο ειναι must. Ποτε ενα κλουβι με παπαγαλο δεν ειναι αρκετα μεγαλο :lol: Kαι οντως καλο ειναι να ειναι ψηλο γιατι τους αρεσει πολυ να σκαρφαλωνουν οπουδηποτε.

Παρε και μερικα παιχνιδια για να παιζει (αν και αν θελεις μπορεις να κανεις και αυτοσχεδια, με ξυλακια κλπ).

Eν τω μεταξυ, μην του παρεις γυναικα, γιατι παιζει και να πουπουλοτραβηχτουνε. Ο μονος τροπος αμεσης αναγνωρισης του φυλου ενος lovebird ειναι μεσω εξετασης αιματος απο κτηνιατρο. Απο κει και περα μπορεις να παρατηρησεις την συμπεριφορα του (οχι ακομα), πχ αν συγκεντρωνει πραγματα για να φτιαξει φωλια, περισσοτερες πιθανοτητες εχει να ειναι θηλυκο.

Δημοσ.

Λέγεται Lovebird και αυτό είναι το τελικό του μέγεθος. Είναι από τους ήρεμους παπαγάλους, που δεν απαιτούν εξειδικευμένη φροντίδα σε σχέση με άλλα είδη.

Όχι ακόμη μη το βγάλεις, είναι φοβισμένο και το πιο πιθανό είναι να δραπετεύσει. Μετά από καιρό που θα δεθεί μαζί σου και θα έχει εκπαιδευτεί θα μπορείς να το βγάζεις.

Εμένα καθόταν στον ώμο μου, σνιφ:\, μας άφησε χρόνους πριν από κανένα χρόνο περίπου.

βαλτου ενα καθρεφτακι για να εχει παρεα αντι να του παρεις και αλλο παπαγαλακι.

+1

Κοίτα αν του πάρεις παπαγαλάκι (τα lovebirds κάνουν γύρω στα 35 ευρώ) θες μεγαλύτερο κλουβί, χαλαρά όμως μιας και είναι αρκετά δραστήρια, επίσης πάρε του κανένα μπιχλιμπίδι για το κλουβί, ψωφάνε για μπαλάκια, σκαλίτσες κλπ.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...