Προς το περιεχόμενο

Για το Δημόσιο και τους ΔΥ - ξανά

De@th L0rd

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Critter και rest of καλοπαιδα που σας ποναει ο τοπος και οι συμπολιτες σας:

πειτε μου την αληθεια: εχουν ηδη αρχσει και σχηματζινται οι πρωτες σταγονες ιδρωτα στο κουτελο σας,στην προοπτικη οτι τα πραγματα μπορει και να αλλαξουν στο μελλον,οτι αυτη η 40χρονη κατασταση βολεματος που εχετε συνηθισει εσεις και τα παιδια σας,εχει μπει πλεον σε πορεια πιθανης διαλυσης,ε;

εγω ενα πραμα θα σας πω για να μην σας καθησυχασω: ουτε το ΔΝΤ δεν προκειται να σας σωσει φιλαρακια.

φατε και ξεκουραστειτε οσο εχετε χρονο ακομη.

αλλα never mind me συνεχισε την βαθυστοχαστη αναλυση σας για το πως και το γιατι.ουτως η αλλως ανεκαθεν τα πολλα μεγαλα λογια γεμιζαν στομαχια και αλλαζαν κοινωνιες.η οχι;

ωραια ακουγονται αυτα που λες αλλα συνηθως στον ιδιωτικο τομεα ο υπαλληλος ειναι ο ανασφαλιστος που παιρνει ψιχουλα και το αφεντικο τα κονομαει χοντρα και φοροδιαφευγει

μπορει οι δυ να παιρνουν περισσοτερα απ οσα αξιζουν αλλα τουλαχιστον φορολογουνται.

βαλτον φυλακη το αφεντικο που κλεβει την εφορια και εχει ανασφαλιστο εργατη.

there problem solved.

τωρα περναμε στο προβλημα που συζηταγαμε. απολυσεις και μειωσεις μισθων των ΔΥ. εγω λεω να το δοκιμασουμε. i am in που λενε και οι ξενοι.

εσεις;

• Απαντ. 145
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

απολυση και μειωση μισθων και αν δεν πετυχει το κολπο-γκροσο το κανουμε και με τον τροπο σας. τι λες; εγω λεω ναι.

Όπως καταλαβαίνεις η απόλυση και η μείωση των μισθών επιφέρει αλλαγές και στις ασφαλιστικές εισφορές.Άρα δημιουργεί προβλήματα και σε συνταξιούχους.Δημιουργεί επίσης πρόβλημα και στον υδραυλικό που αναφέρεις ως παράδειγμα.Εκτος αν θεωρείς πως πελάτες του υδραυλικού είναι μόνο ιδιωτικοί υπάλληλοι(μπορω να σου αραδιασω καμια δεκαρια σελίδες με τις επιπτώσεις απο το κολπο-γκροσο που προτείνεις).

Υ.Γ: Δεν έχω καμία σχέση με τον δημόσιο τομέα (αν αυτό βοηθάει την συζήτηση )

Δημοσ.

Critter ωραία συμφωνούμε,μιλάω για απόλυση άεργων και όχι μείωση αριθμού επειδή είναι πολλοί.Άλλωστε σε προηγούμενο μήνυμα έγραψα ότι θα ήταν λάθος το πάγωμα προσλήψεων στον δημόσιο τομέα με πρόσχημα τον υπερβολικό αριθμό τους,σχεδόν καταστροφικό θα έλεγα.

Το θέμα είναι να εφαρμοστεί πλέον στο ακέραιο ο έλεγχος και η αξιολόγηση τους (αυτό που λες,αξιοκρατικά),να δούμε επιτέλους που έχουμε ελλείψεις και που πλεόνασμα υπαλλήλων και να γίνουν οι κατάλληλες μετατάξεις και τέλος να απολυθούν ΟΛΟΙ όσοι υπεξαίρεσαν χρήματα είτε με λαδώματα είτε με άλλους τρόπους και πλέον να αρχίζει να εφαρμόζεται αξιοκρατικά ότι οποιος δεν παράγει παίρνει δρόμο.

Για τα επιδόματα έγραψα προηγουμένως,ο μισθός του Δ/Υ (μισθός+επίδομα) είναι προκλητικός σε σχέση με τον κατώτατο μισθό,μακάρι η σύγκλιση να μπορούσε να γίνει προς τα πάνω αλλά δεν γίνεται.

Όταν ο μισθός ο δικός μου μειώνεται σε επίπεδα φτώχειας είναι προκλητικό να μου λες ότι πρέπει να πληρώνω τον ΔΕΗτζη 2500 το κεφάλι,επιτέλους τις περικοπές να τις πληρώσει ΚΑΙ ο δημόσιος τομέας στον ΙΔΙΟ βαθμό που τις πληρώνει ο ιδιωτικός.Δεν λέω να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα,λέω όμως να μειωθούν τα έξοδα μου με μείωση μισθών Δ/Υ (ένας τρόπος απο τους πολλούς),γιατί μέχρι τώρα η περικοπές σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα είναι δυσανάλογες,με λίγα λόγια ΠΑΛΙ ο ιδιωτικός θα βγάλει το φίδι απο την τρύπα και ο δημόσιος συνεχίζει την ζωάρα του ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟΤΑΤΑ (αναφέρομαι για την αντιμετώπιση που έχουμε σε κάθε δημόσια υπηρεσία)

Δημοσ.

Όπως καταλαβαίνεις η απόλυση και η μείωση των μισθών επιφέρει αλλαγές και στις ασφαλιστικές εισφορές.Άρα δημιουργεί προβλήματα και σε συνταξιούχους.(μπορω να σου αραδιασω καμια δεκαρια σελίδες με τις επιπτώσεις απο το κολπο-γκροσο που προτείνεις).

κατσε να το κανουμε πρωτα βρε αδερφε.στα χαρτια και εγω μπορω να σου πω οτι το αποτελεσμα θα ειναι το αντιθετο.

αλλο θεωρια,αλλο πραξη,σωστα; επομενως το κανουμε και βλεπομε.μεσα;

το 35χρονος πήγαινε σε μένα κι όχι στους δημοσίους υπάλληλους... εγώ είμαι άνεργος κι όχι αυτοί... αυτοί μια χαρά περνάνε

Απλά έχω την στοιχειώδη αξιοπρέπεια να ζητάω την βελτίωση της δικής μου ζωής κι όχι την καταστροφή της ζωής των άλλων...

αν εσύ είσαι της νοοτροπίας να πεθάνει ο γάιδαρος του γείτονα... τότε είσαι από αυτούς που τόσα χρόνια ψήφιζαν στα τυφλά και μας οδήγησαν εδώ που φτάσαμε!

Μόνο μια λύση υπάρχει... να πάμε προς τα πάνω.. το προς τα κάτω απορρίπτεται απορρίπτεται!!!!!!!!!!!!!!!!

αλλα παρολα αυτα ζητας να καταστραφει η ζωη των ιδιωτικων για να συντηρηθει η ζωη των δημοσιων.

αντιφασκεις αγαπητε.

Δημοσ.

Ένα πολύ καλό, κατά τη γνώμη μου, σχετικό άρθρο (αφαίρεσα τις αναφορές σε πολιτικά πρόσωπα):

Πηγή: Καθημερινή

ΥΓ: Ελπίζω να μην κατακεραυνωθώ από τους συνήθεις υπερασπιστές του "άμοιρου", "αθώου" λαού...

Δεν υπάρχει άμοιρος και αθώος λαός. Ολοι όσοι κατακεραυνώνουν τους πολιτικούς σαφώς και ρίχνουν μερίδιο ευθύνης ΚΑΙ στους πολιτές (έχουν μερίδιο αλλα μικρότερο...απλη συλλογιστική ειναι). Και εγώ ο ιδιος στην καθημερινότητα μου απευθύνομαι σε ανθρωπους που κλαίγονται (ενώ έχουν συμμετάσχει στο πάρτυ) με τη φράση "δεν τους ψήφιζες? φατη στον κώλο τώρα". Θα με συγχωρέσετε όμως αλλα δεν ανήκω στο μέσο όρο του λαού και δεν συμμετείχα στο πάρτυ. 1000 συγνώμη γι'αυτο και 1000 συγγνώμη για τις απόψεις που έχω Ω!ναι ως αθώος και άμοιρος πολίτης.

Και μια επισήμανση για το άρθρο : Στην ΕΣΣΔ, εφαρμοστηκε ένα σύστημα που απέτυχε και κατάρρευσε. Δεν χρειάζεται να συμφωνήσει ή να διαφωνήσει κανεις καθως ειναι εκ του αποτελέσματος δεδομένο. Το ίδιο δεδομενες είναι και οι κρίσεις του καπιταλισμού στις οποίες ΠΑΝΤΑ την πληρώνουν οι φτωχοί (απλή οικονονική θεωρία-ιστορια). Όταν λοιπον ο συγγραφέας αντι να αιτιολογήσει την κρίση και να μας περιγράψει μια λύση πάνω στα τρέχοντα προβλήματα, απλα προβαίνει σε συγκρίσεις με αποτυχημένα καθεστώτα του παρελθόντος, δηλώνει αδυναμία επιχειρημάτων

Είναι σαν κάποιος να έρθει και μου πει : "Έκανες λάθος τις πράξεις σε αυτο το μαθηματικο πρόβλημα" και η απάντηση μου να είναι "κοίτα ποιός μιλάει;αυτος που δεν ξέρει καλα καλα μιγαδικούς και όλο κανει λάθη". Αντιλαμβάνεται κανείς οτι αυτή ειναι μία παιδική αντίδραση "ναι αλλα εσυ μπλα μπλα". Η σωστή απάντηση είναι "Ναι έχεις δίκιο, έκανα λάθος ή τώρα μαθαίνω ή μου ξέφυγε κτλ κτλ". Δεν προσπαθεις ποτε να δικαιολογηθείς υπενθυμίζοντας στον άλλο οτι είναι ίδιος ή και χειρότερος". Ειναι πέρα για πέρα παιδικό.

KilliK : Φίλε μου το τελευταίο πράγμα που θα σου κάνω τη χάρη να γράψω για σένα είναι οτι δυστυχώς είσαι αμαθής στα συγκεκριμένα θέματα και στερείσε κάθε επιχειρηματολογίας, οπότε δεν έχει νοήμα να ασχολούμαι μαζί σου.

Δημοσ.

Άρε αθάνατη Ελλάδα!!!! Πάλι ο καθένας στο δικό του γαϊτανάκι!!!!

Τελικά ίσως να έχουνε δίκιο οι μπούφοι που θέλουν ισοπέδωση των πάντων.... ίσως τελικά το να βουλιάξουμε στα σκατά να είναι η πιο δίκαιη λύση για όλους...

Είναι πράγματι λυπηρό που ακόμη και τώρα που ο πάτος του βαρελιού βαθαίνει όλο και πιο πολύ... μερικοί πιστεύουν ακόμη σε λόγια πολιτικών που μας ξεπούλησαν.. και μερικοί απλά χαίρονται που αφού δεν κατάφεραν να ανέβουν τουλάχιστον θα κατέβουν όλοι οι υπόλοιποι.

Τέλος η κουβέντα από μένα... μιας και είμαι άνεργος δεν έχω λεφτά να πληρώνω ψυχολόγους.

Δημοσ.

επομενως θα κατσουν οι ιδιωτικοι υπαλληλοι για να δουλευουν και να πληρωνουν φορους για να συντηρουν 1.5m 35χρονους ΔΥ που δεν σπουδασαν τιποτα ωστε να μπορουν να ανταπεξελθουν απο μονοι τους στην ζωη και να γινουν ωφελιμα μελης της κοινωνιας.

Αν υποθέσουμε ότι οι Δ.Υ. πλέον έχουν τελειώσει μια σχολή και έχουν δώσει ΑΣΕΠ, σπούδασαν. Αλλά μέχρι εκεί. Μετά το χάος.

Η δουλειά όμως πρέπει να αρχίζει μετά τις σπουδές και όχι να τελειώνει με τις σπουδές...

Επίσης, ακόμα και οι νεοδιοριζόμενοι δεν έχουν καταλάβει ότι είναι υπάλληλοί μας, συνεργάτες μας. Όχι τα αφεντικά μας. Μιλάω για συμπεριφορά και νοοτροπία.

Δημοσ.

@Gigenis

α το να γινεις δημοσιος υπαλληλος σημαινει οτι ανεβαινεις; oh reaaally? ε τοτε να γινουμε ολοι δημοσιοι υπαλληλοι,να μην υπαρχουν καθολου ιδιωτικοι υπαλληλοι. οποτε αλλαζω το κολπο-γκροσο: ολοι ΔΥ,καταργηστε τους ιδιωτικους. παμε.

KilliK : Φίλε μου το τελευταίο πράγμα που θα σου κάνω τη χάρη να γράψω για σένα είναι οτι δυστυχώς είσαι αμαθής στα συγκεκριμένα θέματα και στερείσε κάθε επιχειρηματολογίας, οπότε δεν έχει νοήμα να ασχολούμαι μαζί σου.

οκ your right.να θυμασαι μονο αυτο.αυτες οι σταγονες στο κουτελο θα μαζευονται ολο και πιο πολυ οσο περναει ο χρονος και η κατασταση θα χειροτερευει.

Δημοσ.

Άρε αθάνατη Ελλάδα!!!! Πάλι ο καθένας στο δικό του γαϊτανάκι!!!!

Τελικά ίσως να έχουνε δίκιο οι μπούφοι που θέλουν ισοπέδωση των πάντων.... ίσως τελικά το να βουλιάξουμε στα σκατά να είναι η πιο δίκαιη λύση για όλους...

Είναι πράγματι λυπηρό που ακόμη και τώρα που ο πάτος του βαρελιού βαθαίνει όλο και πιο πολύ... μερικοί πιστεύουν ακόμη σε λόγια πολιτικών που μας ξεπούλησαν.. και μερικοί απλά χαίρονται που αφού δεν κατάφεραν να ανέβουν τουλάχιστον θα κατέβουν όλοι οι υπόλοιποι.

Τέλος η κουβέντα από μένα... μιας και είμαι άνεργος δεν έχω λεφτά να πληρώνω ψυχολόγους.

Κάθε φορά θα πεταχτεί ένας "σοφός" που έχει καταλάβει το δούλεμα των πολιτικών ενώ όλοι οι άλλοι όχι.Αν δεν το 'χεις καταλάβει ακόμα οι περισσότεροι ζητάνε μείωση όχι για να χαρούν κατεβάζοντας τους υψηλόμισθους Δ/Υ αλλά γιατί ο μισθός τους έχει φτάσει το 500αρικο και τα έξοδα το 800αρικο λόγω "κρίσης" και ταυτόχρονα βλέπει τον Δ/Υ να συνεχίζει να τον δουλεύει μες στα μούτρα αρνούμενος να κάνει τα στοιχειώδη στην δουλειά του επειδή είναι κομματόσκυλο και δεν τον κουνάει τίποτα πέρνωντας το διχίλιαρο ζεστό κολλαριστό.Κατάλαβε πρώτα τι θέλει να πει ο άλλος και μετά γράψε.

Φυσικά μόλις ανασάνουμε οικονομικά όλοι θα παλέψουμε μαζί να ανέβουν οι μισθοί και των 2α,αλλά να μου ζητάς να πληρώσω την κρίση μόνο εγώ είναι κοροιδία.

Τώρα παίρνω 10 και δίνω στο κράτος τα 9 ενώ ο Δ/Υ παίρνει 50,επειδή ζητάω να πάει στο 30-40 σημαίνει ότι θέλω να κατέβει,ήση βρίσκεται σε μεγέθη που δεν τα δικαιολογεί με την δουλειά του και την παραγωγικότητα του,μισθό καθαρίστριας Βουλής 4000 πληρώνουμε,τ αξίζει με την λογική σου,μη της κόψει κρίμα είναι ε;

Δημοσ.

Critter ωραία συμφωνούμε,μιλάω για απόλυση άεργων και όχι μείωση αριθμού επειδή είναι πολλοί.Άλλωστε σε προηγούμενο μήνυμα έγραψα ότι θα ήταν λάθος το πάγωμα προσλήψεων στον δημόσιο τομέα με πρόσχημα τον υπερβολικό αριθμό τους,σχεδόν καταστροφικό θα έλεγα.

Το θέμα είναι να εφαρμοστεί πλέον στο ακέραιο ο έλεγχος και η αξιολόγηση τους (αυτό που λες,αξιοκρατικά),να δούμε επιτέλους που έχουμε ελλείψεις και που πλεόνασμα υπαλλήλων και να γίνουν οι κατάλληλες μετατάξεις και τέλος να απολυθούν ΟΛΟΙ όσοι υπεξαίρεσαν χρήματα είτε με λαδώματα είτε με άλλους τρόπους και πλέον να αρχίζει να εφαρμόζεται αξιοκρατικά ότι οποιος δεν παράγει παίρνει δρόμο.

Super.

Για τα επιδόματα έγραψα προηγουμένως,ο μισθός του Δ/Υ (μισθός+επίδομα) είναι προκλητικός σε σχέση με τον κατώτατο μισθό,μακάρι η σύγκλιση να μπορούσε να γίνει προς τα πάνω αλλά δεν γίνεται.

Όταν ο μισθός ο δικός μου μειώνεται σε επίπεδα φτώχειας είναι προκλητικό να μου λες ότι πρέπει να πληρώνω τον ΔΕΗτζη 2500 το κεφάλι,επιτέλους τις περικοπές να τις πληρώσει ΚΑΙ ο δημόσιος τομέας στον ΙΔΙΟ βαθμό που τις πληρώνει ο ιδιωτικός.Δεν λέω να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα,λέω όμως να μειωθούν τα έξοδα μου με μείωση μισθών Δ/Υ (ένας τρόπος απο τους πολλούς),γιατί μέχρι τώρα η περικοπές σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα είναι δυσανάλογες,με λίγα λόγια ΠΑΛΙ ο ιδιωτικός θα βγάλει το φίδι απο την τρύπα και ο δημόσιος συνεχίζει την ζωάρα του ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟΤΑΤΑ (αναφέρομαι για την αντιμετώπιση που έχουμε σε κάθε δημόσια υπηρεσία)

Το θέμα ξέρεις πιο είναι?Δεν υπάρχει μια συνάρτηση που να ορίζει τον μισθό που ΑΞΙΖΕΙ κανείς συμφωνα με μια σειρά παραμέτρους. Δεν μπορω ουτε εγώ ούτε εσύ να βγάλουμε μισθολόγιο και να ορίσουμε αν ο ταδε παίρνει πολλά ή αν εσύ παίρνεις λίγα (μπορεί εσυ να παίρνεις λίγα). Διοτι για παράδειγμα όπως είπα και πριν, εσύ που μπορει να εισαι ένας άξιος επιστήμονας ή έμπορας και κάνεις καλά τη δουλειά σου να παίρνεις 4000€. Την ίδια ώρα η τράπεζα που δεν κάνει σωστά τη δουλεια της παίρνει κατι δις και ο ΔΥ 2500. Αντε τώρα εσύ να μου πεις ποιος παίρνει λίγα, ποιος παίρνει πολλα και τι αναλογικότητα υπάρχει.

Τέλος πες μου κατι : Γιατι σε εξοργίζουν τα 2500 για έναν υπάλληλο που δουλευει 30 χρόνια? Μιλαμε για 30 χρόνια. Αν αυτος ο υπάλληλος ξεκίνησε με τα αντιστοιχα σημερινα 1000 σημαίνει οτι έπαιρνε αυξηση 50€/μισθο το χρόνο. Σου φαίνεται τόσο πολύ εξωφρένικο? Σκέψου οτι αυτος ο ανθρωπος εκτός απο τον πληθωρισμο, που του κόβει ένα μεγάλο κομμάτι της αύξησης έχει να αντιμετωπίσει και το κόστος ζωής, που συνεχως αυξάνεται αλλα και τις οικογενειακές του υποχρεώσεις, που επίσης αυξάνονται (γέννηση παιδιών, διατροφή, ενδυση, φροντιστήρια κτλ). Μήπως τελικά εσυ παίρνεις λίγα? Είναι όλα σχετικά.

Δεν το συζητάω βέβαια για κάποιους βυσματίες σε συγκεκριμένες θέσεις των ΔΕΚΟ, που είχαν πολιτικό βυσμα, όπου τα 2500€ φαντάζουν μικροποσό.

Δημοσ.

Γενικά ισχύει αυτό που λέει ο Critter. Οι ιδιωτικοί παίρνουν λίγα, όχι οι δημόσιοι πολλά. Και η διαφορά ανάμεσά τους, το χάος.

Δημοσ.

οι ιδιωτικοι παιρνουν λιγα διοτι τους πηδαει το κρατος με την εφορια και με οτι αλλο μπορεις να φανταστεις προκειμενου να τους παιρνει τα λεφτα για να τα δινει στους ΔΥ που αποτελουν τον στρατο των μεγαλων κομματων.

fact_web.jpg

Δημοσ.

btw οι ΔΥ παιρνουν τραγικα λιγα λεφτα για τα δεδομενα της ΕΕ.

Φυσικα οι ιδιωτικοι παιρνουν πλεον τραγικα πιο λιγα.

Γενικα μην σας δημιουργηθει καμια ψευδαισθηση οτι οι ΔΥ ειναι καλοπληρωμενοι. Ελαχιστες θεσεις του ΔΥ καλοπληρωνονται και κατα συνεπεια αυτες τις καταλαμβανουν συγκεκριμενοι και λιγοι...

Που να δειτε Κυπρο που παιρνουν πρωτο μισθο 2.000 καθαρα οι ΔΥ αποφοιτοι πανεπιστημιακης εκπαιδευσης.

Δημοσ.

Τέλος πες μου κατι : Γιατι σε εξοργίζουν τα 2500 για έναν υπάλληλο που δουλευει 30 χρόνια? Μιλαμε για 30 χρόνια. Αν αυτος ο υπάλληλος ξεκίνησε με τα αντιστοιχα σημερινα 1000 σημαίνει οτι έπαιρνε αυξηση 50€/μισθο το χρόνο. Σου φαίνεται τόσο πολύ εξωφρένικο? Σκέψου οτι αυτος ο ανθρωπος εκτός απο τον πληθωρισμο, που του κόβει ένα μεγάλο κομμάτι της αύξησης έχει να αντιμετωπίσει και το κόστος ζωής που συνεχως αυξάνεται αλλα και τις οικογενειακές του υποχρεώσεις που επίσης αυξάνονται (γέννηση παιδιών, διατροφή, ενδυση, φροντιστήρια κτλ). Μήπως τελικά εσυ παίρνεις λίγα? Είναι όλα σχετικά.

Δεν το συζητάω βέβαια για κάποιους βυσματίες σε συγκεκριμένες θέσεις των ΔΕΚΟ, που είχαν πολιτικό βυσμα όπου τα 2500€ φαντάζουν μικροποσό.

Δεν αναφέρομαι στα 2500 του σχεδόν συνταξιούχου με 30 χρόνια προυπηρεσία,αναφέρομαι στα 2500 Δ/Υ που κάθονται,που παίρνουν 2500 με ούτε καν 10ετη προυπηρεσία,μη μπερδευόμαστε.

Εγώ αυτό που λέω είναι το εξής,να πληρώσουμε την κρίση ισόποσα.Αν διαφωνείς πες μου γιατί

Γιατί όταν λέω (χοντροκομμένο παράδειγμα) "Ρε συ μου έκοψαν τον μισθό λόγω κρίσης απο 800 ευρά σε 600 και δεν βγαίνω,εσύ που παίρνεις 2500 γιατί δεν θες να πάρεις 2200,2000 ξέρω γω ώστε να ζήσω κι εγώ σαν άνθρωπος" είμαι κακός

αλλά ο Δ/Υ που λέει "Δεν μου φτάνουν τα 2500 κόψε το λαιμό σου" είναι ο λογικός και ο καλός της υπόθεσης,είδες πουθενά να λέω να ρίξουν τους μισθούς των Δ/Υ στα 600;

Εννοείται ότι θα ήθελα να πλησιάσει ο "ιδιωτικός" μισθός των δημοσίων με σύγκλιση προς τα πάνω

Δημοσ.

MiDi_MiLiZ

οι ΔΥ μας ειναι ασπουδαστοι ομως,τουλαχιστον στην πλειοψηφια.και θα προτιμησουν να δουλεψουν με λιγα παρα να απολυθουν διοτι μετα δεν προκειται να βρουν δουλεια καπου αλλου.

ξανα μανα

fact_web.jpg

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...