Προς το περιεχόμενο

Απορία για Excel

Christos19

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Θα μου λύνονταν πραγματικά τα χέρια αν με βοηθούσατε :)

Θέλω να κάνω το εξής:

Έχω ένα "σταθερό" αρχείο, μια λίστα με 100 καταστήματα. Θέλω σε ένα άλλο αρχείο να φτιάξω μια εντολή, με την οποία να παίρνει το 1ο κατάστημα από το σταθερό αρχείο και να το αντιγράφει σε π.χ. 7 κελιά, μετά το 2ο κατάστημα, μετά το 3ο και ούτω καθ' εξής. Γίνεται; Με μακροεντολή; Πώς...;

Ευχαριστώ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Σε ποιά κελιά θέλεις να το αντιγράφει; Δώσε λίγο περισσότερες πληροφορίες για να μπορέσουμε να το κοιτάξουμε. π.χ. είναι σταθερά τα κελιά, σε ποιές στήλες είναι κτλ. Γίνεται πάντως απλά θα χρειαστεί να δώσεις περισσότερες πληροφορίες.

Η λίστα είναι σταθερή (ήδη συμπληρωμένη) (π.χ. αρχείο Α) και έχει τα καταστήματα στα κελιά Α1, Α2, Α3 κτλ

Θέλω στα κελιά Α1 έως Α7 του αρχείου Β να αντιγράφει το κελί Α1 του αρχείου Α, μετά στα κελιά Α8 έως Α14 του αρχείου Β να αντιγράφει το κελί Α2 του αρχείου Α κτλ

Χρήστο,

σου έφτιαξα ένα αρχείο που κάνει αυτό που θές. Άνοιξέ του και πές μου αν δουλεύει. Υποθέτει ότι έχεις το αρχείο με τα καταστήματα στο C:\Katastimata.xls

αλλά αυτό μπορείς να το αλλάξεις στο κελί D2 του αρχείου που σου στέλνω και να του βάλεις το path στο οποίο βρίσκεται το αρχείο σου.

Πάρε και το αρχείο με τα καταστήματα

MyFile.zip

Katastimata.zip

orlox, δεν ξέρω για το excel 2007 αλλά στο excel 2003 αυτό δεν είναι η προτιμότερη λύση κατά τη γνώμη μου. Κάθε φορά που θα ανοίγει το αρχείο θα παίρνει ένα μήνυμα που θα του ζητάει να ανανεώνει ή όχι τα Links αν το base αρχείο δεν έχει γίνει recalculated. Συνήθως συμβαίνει όταν το calculation είναι σε manual λόγω μεγάλων dataset. Σε μικρά datasets όπως αυτό του Χρήστου και υποθέτωντας ότι στο excel του το calculation είναι σε automatic η λύση σου δουλεύει.

Γενικότερα δηλαδή λειτουργεί προβληματικά αυτή η λύση λόγω της συμπεριφοράς του excel οπότε θα προτιμούσα να γίνει με VBA η δουλειά.

• 2 μήνες μετά...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...