Προς το περιεχόμενο

Sony VAIO VPCF11M1E

activerrikos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλημέρα σε όλη την κοινότητα και καλώς σας βρήκα!

Θέλω να μοιραστώ μαζί σας την εμπειρία με το VAIO μου και να πάρω και τις γνώμες σας.

Είμαι κάτοχος ενός VAIO VPCF11M1E, το οποίο και απέκτησα πριν από 1 χρόνο περίπου.

Δεν είχα ποτέ κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα (πέρα από μερικά θεματάκια με τη θερμοκρασία, που κατά περίσταση μπορούσε να φτάσει ακόμα και τους 93 βαθμούς κελσίου). Πριν από περίπου 2 εβδομάδες και καθώς το είχα αφήσει σε sleep mode, το αγαπημένο μου VAIO δεν ξύπνησε ποτέ. Το έστειλα κατ' ευθείαν στην αντιπροσωπεία, καθώς είναι στην εγγύηση ακόμα. Την επόμενη μέρα κιόλας ήρθε και το πήρε η UPS για να το στείλει στη Γερμανία. Κάθε 2-3 μέρες είχα ειδοποίηση μέσω SMS για την πορεία της επιδιόρθωσης, και σε 1 εβδομάδα περίπου είχα το laptop μου πίσω επισκευασμένο (χτες)! Όλα φαίνονται υπερβολικά καλά ως εδώ.

Ανοίγω λοιπόν εγώ το laptop όλο χαρά. Πρώτη παρατήρηση μια υπέρτατη γρατζουνιά πάνω στο καπάκι (lid) δίπλα στο λογότυπο της Sony, που ποτέ δεν υπήρχε.

Δεύτερη παρατήρηση, ένα βαθούλωμα στο πλαίσιο, δίπλα στο φωτάκι on, που επίσης ποτέ δεν υπήρχε. Όμως το καλύτερο για το τέλος. Ενεργοποιώ το laptop, ανοίγουν τα windows, ακούγεται ο ήχος εκκίνησης και μαζί με αυτόν ένα ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ τρίξιμο στα ηχεία, το οποίο αργότερα διαπίστωσα πως υπάρχει μόνο στο δεξί μεγάφωνο. Με ένταση πάνω από 50%, ο ήχος είναι ιδιαίτερα εκνευριστικός, σε σημείο να μην μπορείς να ακούς. Φυσικά ούτε αυτό το πρόβλημα υπήρχε πριν στείλω το laptop μου.

Με ενδελεχή έλεγχο και τεσταρίσματα, είπα να συνδέσω headphones να δω τί παίζει. Με μεγάλη μου έκπληξη διαπίστωσα πως το αριστερό headphone δεν λειτουργεί... αρχικά. Μετά από 1 λεπτό είναι όλα ΟΚ! Σαν να χρειάζεται να "ζεσταθεί" η κάρτα ήχου για να παίξει καλά! Τρελάθηκα!

Έκανα ένα τηλέφωνο στην αντιπροσωπεία και έμαθα ότι μου άλλαξαν motherboard, CPU και πλαίσιο οθόνης (το τελευταίο δεν κατάλαβα γιατί). Στοιχηματίζω πως είχε μου έβαλαν ελαττωματική motherboard είτε μεταχειρισμένη.

Με λίγα λόγια τους πήγα ένα laptop σε ΑΡΙΣΤΗ κατάσταση (εκτός από το ότι δεν άνοιγε) και μου το φέρανε "κομμάτια".

Μίλησα με τη Sony σήμερα και ένας αντιπρόσωπος, πολύ εξυπηρετικός είναι η αλήθεια, μου είπε να τους στείλω φωτογραφίες μέσω email με τα σημάδια και να δούμε τι μπορεί να γίνει.

Το θέμα είναι ότι χρειάζομαι τον υπολογιστή γιατί είναι μέρος της δουλειάς και των σπουδών μου και δεν έχω την πολυτέλεια να το στερούμαι για τόσο καιρό πάλι, όμως όλη αυτή η ιστορία με εκνευρίζει απίστευτα. Είναι σαν να με κοροϊδεύουν, αφού μου βάζουν μέσα και έγγραφα που λένε ότι το μηχάνημα έχει επιτύχει σε όλα τα test!

Θα ήθελα σας παρακαλώ τη γνώμη σας για τα παραπάνω (κυρίως για το τί μπορεί να είναι το πρόβλημα).

PS: Συγνώμη για το μακροσκελές post.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Κοινώς του έβγαλαν τα μάτια! Λοιπόν αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να απαιτήσεις αντικατάσταση του λάπτοπ εφόσον στο χάλασαν. Φέρουν ευθύνη. Αν μάλιστα είσαι και εντός εγγύησης τότε η αντικατάσταση είναι ευκολότερη! Γενικά ο λόγος που το λάπτοπ δεν άνοιγε είναι διότι ανέβαζε υπερβολική θερμοκρασία είτε στον επεξεργαστη είτε στη κάρτα γραφικών. Η λύση στο θέμα αυτό είναι να γίνεται συχνά συντήρηση και καθαρισμός εσωτερικά στς μηχανήματα γιατί μαζεύονται χνούδια και σκόνες που εμποδίζουν σοβαρά την ψύξη τους. Επίσης υπάρχει περίπτωση να ήθελε αντικατάσταση της ψύκτρας μαζί με το ανεμιστηράκι. Γενικά μιλάμε για δουλειά 2 ωρών που σου έγινε περιπέτεια με υπέρογκη χρέωση! Η συμβουλή μου είναι μακριά από τις αντιπροσωπείες!

Εντός εγγύησης είμαι, 1 χρόνο το έχω. Αλλά θεωρώ ότι με κοιροϊδεύουν με αυτόν τον τρόπο. Τί είμαστε δηλαδή;

Το πρόσεχα πάντα σαν τα μάτια μου και τώρα μου το φέρνουν σε αυτή την κατάσταση. Δεν ξέρω κατά πόσο θα είναι εύκολο να μου το αντικαταστήσουν, αλλά μάλλον είναι αρκετό μπλέξιμο τώρα...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...