Προς το περιεχόμενο

Αποτυχημένο BIOS flash σε 6950

Greek_Tornado

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα

Έπεσε στα χέρια μου αυτή εδώ η κάρτα και δοκίμασα ανεπιτυχώς με τις οδηγίες του Techpowerup να την ξεκλειδώσω. Δεν έχει το διακόπτη του Dual BIOS ώντας non-reference, και αφού έφαγα errors στο WinFlash που έλεγαν ID subsystem mismatch και κάτι τέτοια και κρέμαγε το σύστημα θέλοντας hard reset, δοκίμασα το δεύτερο τρόπο για τις non-reference που αναφέρει, με το RBE . Ακολούθησα τις οδηγίες, έσωσα ένα image του default BIOS στο desktop, το άνοιξα με το RBE, άλλαξα μόνο την επιλογή που έλεγε unlock to 6970 shader count και το σωσα με άλλο όνομα.

Δοκιμάζοντας να το φορτώσω πάλι με Winflash, αυτή τη φορά δεν πήρα mismatch αφού ήταν το ίδιο το BIOS της Sapphire με αλλαγμένους μόνο τους shaders, αλλά πάλι κρέμασε το σύστημα όταν βρισκόταν στη μέση η μπάρα του φλασαρίσματος, και αρκετή ώρα μετά έκανα hard reset.

Ευτυχώς όλα δουλεύουν ΟΚ, βέβαια ακόμη μετράω τους shaders της 6950 σα να μην έγινε το flashάρισμα αλλά έχω ένα φόβο μήπως είναι corrupted κάτι και έχω προβλήματα αργότερα; Επειδή κόπηκε το BIOS flash στη μέση, δε θα πρεπε να μη δουλεύει καθόλου αν όντως είχε γίνει μισή δουλειά; Δοκίμασα και 3d mark και με overclock όσο αφήνει το Catalyst και δεν έχει πρόβλημα ακόμη, εκτός από το ότι τη δείχνει σαν 5800 series στο flight simulator ας πούμε, ή στο Furmark λέει μεν GPU:6950 αλλά renderer: 5800 series...

Αυτό τι είναι; (το κανε και πριν το φλασάρισμα πάντως).

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 30
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Αυτη η καρτα απο οσο γνωριζω δεν μπορει να flashαριστη με το bios του techpowerup.

Εαν εκανες λιγο τον κοπο να διαβασεις τι λεμε τον τελευταιο μηνα εδω μεσα,θα το ηξερες ηδη αλλα οκ αφου σου δουλευει ακομα.

Για να δημιουργησει καποιο προβλημα στην συνεχεια,δεν το νομιζω απο την στιγμη που δουλευει οκ τωρα.

Το gpuz τι καρτα λεει οτι ειναι?κατεβασε το τελευταιο.

Κάνω αυτή τη στιγμή μια ακόμη απόπειρα με modded μόνο τα shaders στο δικό της BIOS, με ένα έτοιμο script που είχε στο Techpowerup και θα ξαναβάλω GPU-Z αν και εφόσον ξεκολλήσει (με βλέπω για hard reset πάλι).

Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι γιατί δε δέχεται ούτε το δικό της BIOS modded και κρεμάει το σύστημα στη μέση της διαδικασίας...

dtf.png

Ξανά τα ίδια, κρέμασμα στη μέση της διαδικασίας και hard reset. Προφανώς δεν περνάει το BIOS μέσα, κάπου κολλάει το πράμα... Το περίεργο είναι ότι ούτε το default της δε μπορώ να φλασάρω από πάνω, μου λέει BIOS Version already installed κάτι τέτοιο και ΞΑΝΑκρεμάει :mad: Τέλος πάντων, εγκαταλείπω την προσπάθεια:angry:

Αυτά μου λέει το GPU-Z, και ιδού τώρα το άλλο περίεργο, άσχετο με το φλασάρισμα το κανε και πριν προσπαθήσω - άλλωστε φουλ default είναι όπως φαίνεται, δεν έχει πειραχτεί τίποτα:mad: Δείτε πάνω αριστερά που λέει OpenGL renderer: Radeon 5800 series!

furmark2011041221342058.png

Καλα αν περιμένεις να φλασάρεις με winflash χαιρέτα μου τον πλάτανο!!! Παλι καλα που δεν την μπρικιασες την κάρτα να τρέχεις μετα να βρείς απλή pci vga μπας και την σώσεις

Το εχουμε πει χιλιάδες φορές ασφαλές φλασαρισμα κάνουμε μόνο απο DOS με bootable usb η δισκέτα! και με χρήση του ATIFlash 3.86

Παντως φιλική συμβοθλή μην το δοκιμάσεις να την φλασαρεις ακόμη και με το Atiflash διοτι όπως ήδη αναφέρθηκε η συγκεκριμένη δεν φλασαρεται σε 6970!

Ό,τι δεν φλασάρεται το κατάλαβα... Το άλλο μου ερώτημα στο screenshot του Furmark μπορεί να μου το απαντήσει κανείς; OpenGL Renderer 5800 series? wtf? :confused:

Ό,τι δεν φλασάρεται το κατάλαβα... Το άλλο μου ερώτημα στο screenshot του Furmark μπορεί να μου το απαντήσει κανείς; OpenGL Renderer 5800 series? wtf? :confused:

Μην δινεις σημασια.Εγω με την 5850,μου βγαζουν μυνημα τα windows μερικες φορες να κατεβασω drivers για την 5770 που εχω λενε.Οτι να 'ναι.Παντως με το winflash δεν προκειται να κανεις δουλεια.Μονο dos και ATIflash οπως ειπε και ο stm00192.Αν και μαλλον δεν ξεκλειδωνει η συγκεκριμενη,και να την brickaρεις με μια spare οτι να' ναι καρτα την επαναφερεις ευκολα(αν με τις 69χχ συμβαινει οτι συμβαινει και με τις 58χχ).Κλοκαρισε την οσο παει και ασε τα φλασαρισματα. :-D

Παίζει ρόλο το ότι είχα και μια 5870 πριν τη GTX280 μέσα; Είχα καθαρίσει όμως τους drivers πολύ καλά και με το Driver Sweeper και με το ATIMAN Uninstaller που τα καθαρίζει τα πάντα όλα και δεν είχα ένδειξη για τέτοιο rendererμε την nVidia... Μπορεί κάποιος να τρέξει το Furmark με μια 6950 να μου πει αν βλέπει τα ίδια;:wacko:

Παίζει ρόλο το ότι είχα και μια 5870 πριν τη GTX280 μέσα; Είχα καθαρίσει όμως τους drivers πολύ καλά και με το Driver Sweeper και με το ATIMAN Uninstaller που τα καθαρίζει τα πάντα όλα και δεν είχα ένδειξη για τέτοιο rendererμε την nVidia... Μπορεί κάποιος να τρέξει το Furmark με μια 6950 να μου πει αν βλέπει τα ίδια;:wacko:

οχι σε μενα γραφει 6970 αλλα με clean install windows και format.....

1.9.0 έχω... Βασικά μάλλον θα την πουλήσω την κάρτα όπως είναι μιας μέρας γιατί στο Flight Simulator κλασικά ATi απογοητεύει... Κι εγώ κυρίως μ'αυτό ασχολούμαι... Δεν σηκώνει supersampling ΑΑ αν έχει σύννεφα, δεν ξέρω γιατί αυτή η ασυμβατότητα της ATi με το Flight...Κατά τα άλλα μαμάει η κάρτα, σηκώνει o/c όσο αφήνει δλδ το Catalyst χωρίς θέματα και είναι συμμαζεμένη σε διαστάσεις και θερμοκρασίες... Το ΑΑ της ATi είναι μακράν ανώτερο σε ποιότητα από nVidia, αλλά τι να το κάνω άμα μπω σε σύννεφα μετράω τα fps σε μονοψήφια..

Τελικά σηκώνει τόσο overclock η καρτούλα που δεν υπάρχει λόγος για φλασάρισμα και ιστορίες... Ακόμα ανεβαίνω σε ρολόγια με το Trixx utility της Sapphire, και δεν έχω δώσει voltage! Όσο περνάω ώρες με την 6950 τη συγκεκριμένη τόσο τη συμπαθώ και δε θέλω να τη διώξω :mrgreen:

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...