Προς το περιεχόμενο

λογοι για να εισαι περηφανος που εισαι ελληνας

tsifotis

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ναι, δε γινεται να αντιληφθω κατι που δεν υπαρχει.

Δεν ειναι ο θεος υπερανω ολων και ανωτερη δυναμη συμφωνα με τη φιλοσοφια σου? τι ειναι, τρωτος θνητος?

οχι δεν είναι.. (ούτε τρωτός θνητός επίσης.. δεν είναι πρόσωπο είναι έννοια) αυτό προσπαθώ να σου πω τοση ώρα. Σύμφωνα με τη "φιλοσοφία" μου σου είπα.. είναι τα πάντα, γύρω σου και μέσα σου. Δεν είναι κάτι ανώτερο ή κατώτερο. Απλώς είναι.

Οι θεοι ειναι ανθρωπινες επινοησεις, χρονικα και τοπικα προσδιορισμενοι. Εισαι χριστιανος ορθοδοξος επειδη γεννηθηκες αυτη την εποχη στην Ελλαδα, αν ειχες γεννηθει στη Τουρκια θα ησουν μουσουλμανος, αν ειχε γεννηθει στην αρχαια Ελλαδα θα ησουν δωδεκαθειστης κ.ο.κ.

Ναι. Γι αυτό σου λέω δεν είναι πανω απ το κεφάλι σου ντε και καλά. Και ναι γι αυτό δε συμφωνώ με τις θρησκείες όπως είπα στην αρχή γιατί είναι επινοήσεις ανθρώπων για χειραγώγηση. (ή τουλάχιστον έτσι κατέληξαν)

Ακόμη και ένας άθεος πιστεύει κάπου. Αυτό στο οποίο πιστεύει, είναι ο θεός. Τουλάχιστον απο προσωπικές συζητήσεις με άλλους οι περισσότεροι απο αυτούς που δηλώνουν άθεοι, εννοούν άθρησκοι. Έχει τεράστια διαφορά.

Οσο γιαυτα που συμβαινουν γυρω μας, δεν εχω καποιο πολιτικο αξιωμα οποτε δε μπορω να τα επηρεασω.

Και γι αυτό γίνεται οτι γίνεται.. Γιατί περιμένουμε όλοι (βάζω και τον εαυτό μου μέσα εννοείται) να γίνει κάτι έτσι.. μαγικά. Το μεγαλύτερο λάθος μας είναι οτι αφήσαμε κάποιους να μας πείσουν, οτι δε μπορούμε να επηρεάσουμε καταστάσεις.

• Απαντ. 105
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Ακόμη και ένας άθεος πιστεύει κάπου. Αυτό στο οποίο πιστεύει, είναι ο θεός. Τουλάχιστον απο προσωπικές συζητήσεις με άλλους οι περισσότεροι απο αυτούς που δηλώνουν άθεοι, εννοούν άθρησκοι. Έχει τεράστια διαφορά.

Mη κανεις τετοια ονειρα:) Ειμαι αθεος και δε πιστευω πουθενα και σε κανεναν Θεο(προσεξες οτι τον εγραψα με κεφαλαιο θ, ενω εσυ τον γραφεις με μικρο).

Οι θρησκοι θελουν να πιστευουν οτι καταβαθος κι εμεις πιστευουμε καπου, αλλα ειναι μακρια νυχτωμενοι... Αθεος=no god, το λεει και η λεξη. Eιναι τοσο απλο οσο ακουγεται.

Δημοσ.

έχεις κολλήσει με το Θ το κεφαλαίο.. χαλάρωσε.. δεν έχει σημασία.

Δεν είμαι θρήσκος οπότε δεν είμαι στη περίπτωση που λες. Παραπάνω έγραψα οι περισσότεροι απ όσους έχω μιλήσει. Σίγουρα υπάρχουν και άτομα οπου πιστεύουν αυτό που εννοείς. Απλώς και τότε κάπου πιστεύεις. Είναι ακόμα πιο απλό απ όσο ακούγεται αν πιάσεις το πραγματικό νόημα και δε μείνεις στις λέξεις.

Δημοσ.

Mη κανεις τετοια ονειρα:) Ειμαι αθεος και δε πιστευω πουθενα και σε κανεναν Θεο(προσεξες οτι τον εγραψα με κεφαλαιο θ, ενω εσυ τον γραφεις με μικρο).

Οι θρησκοι θελουν να πιστευουν οτι καταβαθος κι εμεις πιστευουμε καπου, αλλα ειναι μακρια νυχτωμενοι... Αθεος=no god, το λεει και η λεξη. Eιναι τοσο απλο οσο ακουγεται.

Πιστεύεις ότι δεν υπάρχει Θεός,δλδ κάτι/κάπου πιστεύεις θες δεν θες

Δημοσ.

Ναι αλλα αλλο ειπε ο φιλος... οτι πιστευω σε Θεο.

έχεις κολλήσει με το Θ το κεφαλαίο.. χαλάρωσε.. δεν έχει σημασία.

Δεν είμαι θρήσκος οπότε δεν είμαι στη περίπτωση που λες. Παραπάνω έγραψα οι περισσότεροι απ όσους έχω μιλήσει. Σίγουρα υπάρχουν και άτομα οπου πιστεύουν αυτό που εννοείς. Απλώς και τότε κάπου πιστεύεις. Είναι ακόμα πιο απλό απ όσο ακούγεται αν πιάσεις το πραγματικό νόημα και δε μείνεις στις λέξεις.

Για να κανω τετοια σχολια για το μικρο ή κεφαλαιο θ σημαινει οτι ειμαι αρκετα χαλαρωμενος :)

Βεβαιως και εχει σημασια, αν γραφεις τον Θεο που πιστευεις με μικρο θ σημαινει οτι δεν τον σεβεσαι! Αρα εγω τον σεβομαι περισσοτερο απο σενα.

Εσυ θα ηθελες καποιος να σε λεει(γραπτως) με μικρο γραμμα?

Αυτοι με τους οποιους μιλησες δε θα καταλαβες τι σου ειπαν. Ουτε ενας δεν υπαρχει, πιστεψε με. Ειναι κατι που το θες και το ελπιζεις, το ξερω. Αλλα δεν ισχυει. Στη πραγματικοτητα μας προσβαλλεις με αυτο που λες.

Απλα και κατανοητα το εξηγησα με το πραγματικο νοημα, δεν μενω στις λεξεις. Αλλα εσυ θες με το στανιο να μας "πεισεις" οτι ντε και καλα πιστευουμε σε καποιον Θεο...

Δημοσ.

"Πώς να αποπροσανατολίσετε εντελώς μια συζήτηση"

Δημοσ.

Σέβεσαι κάτι που δεν υπάρχει?

Ναι δε με πειράζει αν είναι με μικρό γραμμα, μερικές φορές το γράφω και γω έτσι αφου είναι πιο ωραίο εικαστικά σε ορισμένα πράγματα.

Μια χαρά κατάλαβα με όσως μίλησα. Δε λέω οτι είναι όλοι. Είναι πολύ απόλυτο να λες οτι δεν υπάρχει κανείς. Δεν είναι κάτι ούτε που θέλω ούτε που ελπίζω. Απλώς μια παρατήρηση που έχω κάνει είναι. Στη πραγματικότητα προσβάλω ποιους ακριβώς?

Φυσικά και μένεις στις λέξεις οταν ακόμα μου λες για μικρά και κεφαλαία. Σίγουρα δε προσπαθώ να σε πείσω για κάτι.

Δημοσ.

Προφανως σεβεται τους θεους των αλλων και δεν τους προσβαλει. Κι εγω αν απευθυνθω σε εναν μουσουλμανο δεν θα του γραψω τον Αλλαχ με μικρο α...

Χωνεψε το οτι εμεις οι αθεοι ΔΕΝ πιστευουμε σε ΚΑΝΕΝΑΝ θεο. Δε πα να κανεις και και τουμπες...:lol:

Μου θυμιζεις εναν αλλον φιλο σε διπλανο thread οπου θελει σωνει και καλα να με πεισει οτι εμεις οι στρειτ πουλιομαστε ή πουλαμε και τη μανα μας για τα λεφτα.

Δημοσ.

ΜΠΗΚΕΣ ΣΤΟ ΖΟΥΜΙ ΤΩΡΑ, αυτοί είναι η χειρότερη φάρα άθεων, μας χαλάνε την πιάτσα.

Εγώ είμαι με τους καλούς, αυτούς που ΔΕΝ πιστεύουν πως υπάρχει θεός.

Δημοσ.

Ο θεός είναι δημιούργημα του ανθρώπου επειδή είναι πολύ αδύναμος να τα βγάλει πέρα μονος του και θέλει να ξέρει ότι στα δύσκολα θα βγει ένα χέρι ανάμεσα από τα σύννεφα να τον βοηθήσει (αυτό το χέρι πρέπει να βγήκε πολλές φορες και να είναι πιασμένο γιατί όσο και να το περιμένεις δεν θα βγει) και επίσης παίζει το ρολο του ισχυρότερου μέσου χειραγώγησης και ελεγχου της μάζας. :-)

Οι αντιπρόσωποι του "θεού" έχουν πάρει επάξια τον χαρακτηρισμό σκοταδιστές που περιγραφει την κατάσταση στην οποια μας υποβάλουν με τις φρέσκες ιδέες τους.

---------

Το αρχικό πόστ τι ρόλο βαράει ? ξεκίνησε σαν ανέκδοτο η υπάρχει κόσμος που τα πιστεύει αυτά και χαίρεται? :wacko:

Δημοσ.

Εγώ είμαι με τους καλούς, αυτούς που ΔΕΝ πιστεύουν πως υπάρχει θεός.

μην πας να ξεφύγεις!

Άρα πιστεύεις ότι δεν πιστεύεις πως υπάρχει θεός!

Δημοσ.

Ωραία αυτά αλλά είναι μια άποψη.

Ο θρήσκος πιστεύει ότι υπάρχει Θεός αλλά δεν μπορεί να αποδείξει την ύπαρξή του

Ο άθεος πιστεύει ότι δεν υπάρχει Θεός αλλά δεν μπορεί να αποδείξει την μη-ύπαρξή του.

Και οι δύο πιστεύουν σε κάτι που δεν μπορεί να αποδειχθεί,ποιος έχει δίκιο δεν ξέρω

Δημοσ.

Ο θεός είναι δημιούργημα του ανθρώπου επειδή είναι πολύ αδύναμος να τα βγάλει πέρα μονος του και θέλει να ξέρει ότι στα δύσκολα θα βγει ένα χέρι ανάμεσα από τα σύννεφα να τον βοηθήσει (αυτό το χέρι πρέπει να βγήκε πολλές φορες και να είναι πιασμένο γιατί όσο και να το περιμένεις δεν θα βγει) και επίσης παίζει το ρολο του ισχυρότερου μέσου χειραγώγησης και ελεγχου της μάζας. :-)

Οι αντιπρόσωποι του "θεού" έχουν πάρει επάξια τον χαρακτηρισμό σκοταδιστές που περιγραφει την κατάσταση στην οποια μας υποβάλουν με τις φρέσκες ιδέες τους.

Ned-flanders.jpg

Δημοσ.

Ωραία αυτά αλλά είναι μια άποψη.

Ο θρήσκος πιστεύει ότι υπάρχει Θεός αλλά δεν μπορεί να αποδείξει την ύπαρξή του

Ο άθεος πιστεύει ότι δεν υπάρχει Θεός αλλά δεν μπορεί να αποδείξει την μη-ύπαρξή του.

Και οι δύο πιστεύουν σε κάτι που δεν μπορεί να αποδειχθεί,ποιος έχει δίκιο δεν ξέρω

Κανένας η πίστη σε κάτι ελλείψει στοιχείων ειναι άκυρη.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...