Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημα στη μετατροπή σε dvd

bachtis

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Το πρόγραμμα που χρησιμοποιείς για τη μετατροπή μήπως έχει κάποια επιλογή για αυτόματο ψαλίδισμα (crop/autocrop) της εικόνας; Αν ναι, απενεργοποίησέ την ή όρισε χειροκίνητα το crop ακριβώς όσο το θες εσύ (καθόλου ή όσο χρειάζεται απλά για να αφαιρεθούν μόνο τυχόν μαύρες λωρίδες), ο,τι είναι πιο πρόσφορο.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Η επεξήγηση του προβλήματος σου δεν μας δίνει πολλά στοιχεία.

1) Πως τα γράφεις σε dvd; Σε μορφή AVI ή τα μετατρέπεις σε DVD;

2) Αν τα μετατρέπεις, με ποιό πρόγραμμα το κάνεις;

3) Τι επιλογή κάδρου έχεις βάλει για την μετατροπή; Για να μην κόβει πρέπει να είναι Letterbox (στο ConvertXtoDVD είναι στο μενού Ρυθμίσεις->Επεξεργασία Video). Αν το έχεις Pan-Scan ή Crop είναι φυσιολογικό να σου κόβει.

4) Που βλέπεις τις ταινίες και αντιλαμβάνεσαι το κόψιμο αυτό;

5) Μήπως φταίει η τηλεόραση σου; Μερικές tv (ιδίως παλαιότερες σε αναλογία κάδρου 4:3) κόβουν από μόνες τους την εικόνα.

Λοιπόν χρησιμοποιώ το ConvertXtoDvd. Μου είχε τιν επιλογή "αυτόματο" και το έβαλα σε Letterbox.Αυτό με τις μαύρες μπάρες τι ακριβώς είναι;; Θα μου έχει μαύρο γύρω από την εικόνα;;

Όσον αφορά το πως το αντιλήφθηκα έβλεπα το Slumdog Millionaire, και εκεί που βγάζει αγγλικούς υπότιτλους για τα ινδικά, μου τα έκοβε... Κάτι αντίστοιχο και στο Αlien, στους τίτλους αρχής που εμφανίζεται το λογότυπο και αποζουμάρει η κάμερα, για όσους το έχουν δει.

Πες σε τι οθόνη το παρατήρησες (monitor/tv και αν είναι lcd/crt) και αν το δοκίμασες σε άλλη τηλεόραση/μόνιτορ. Ίσως να φταίει η τηλεόραση.

Το Αυτόματο στο ConvertX είναι στο Letterbox.

Εμένα το αυτόματο είναι best crop/ pad computed ή κάτι τέτοιο. Το έγραψα σε dvd και πάλι μου κόβει αν το συγκρίνω με to original αρχείο, αλλά ίσως λιγότερο... Πώς μπορώ να το εξαλείψω τελείως;;

To δοκίμασα και συνέκρινα από οθόνη υπολογιστή και τηλεόραση (LG)...

Αν ήταν best crop, τότε είναι λογικό να σου κόψει κάτι. Εγώ το έχω στο Recommended. Έχω καιρό να κάνω μετατροπή σε βίντεο, από τότε που πήρα το media player βασικά. Δεν θυμάμαι κάτι τέτοιο τότε που έκανα μετατροπές.

Στο DVD Specifications τι επιλογές έχεις; Το φυσιολογικό είναι: PAL / Full D1 και το aspect ratio να είναι ή Automatic ή να έχεις ορίσει την αναλογία της τηλεόρασης σου (μάλλον 16:9).

Η LG σου μήπως έχει usb και μπορεί να αναπαράγει από εκεί τα avi; Ποιο μοντέλο είναι;

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...