jorj103 Δημοσ. 17 Απριλίου 2011 Share Δημοσ. 17 Απριλίου 2011 Καλημερα σε ολους. Εχω στη κατοχη μου 2 HD5850 και θελω να τις προσθεσω και αυτες στο νερακι αλλα δυστυχως εχω ενα μικρο προβληματακι. Η μια ειναι η απλη εκδοση της gigabyte http://www.getitnow.gr/prod/anabathm.../prod200511pp/ η οποια ειναι reference pcb και η αλλη ειναι η MSI r5850 Twin Frozr II http://www.e-gate.gr/index.php?dispa...oduct_id=30154 η οποια δεν ειναι reference Το θεμα που με καιει ειναι οτι δεν μπορω με τιποτα να βρω waterblock για non reference 5850. Σε διαφορες ερωτησεις που εκανα μου ειπανε για αυτο http://www.aquatuning.de/product_inf...al-Nickel.html Καταλαβαινω οτι ειναι για την 5870 αλλα το pcb της MSI TWIN FROZR 5850 ειναι σχεδον ιδιο με αυτο της 5870 type 2 Θα ηθελα παρα πολυ να ακουσω τις γνωμες σας γιατι κοντευει να σπασει το κεφαλι μου να εχω μια τοσο καλη καρτα και να μην μπορω να την βαλω στο νερο ενω την πιο φτηνη να μπορω. Στην τελικη να βρω εναν ανθρωπακο να την δωσω και να μου δωσει μια reference pcb 5850... Συγνωμη αν σας ζαλισα.... Φιλικα γιωργος Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Thanos1972 Δημοσ. 17 Απριλίου 2011 Share Δημοσ. 17 Απριλίου 2011 Περιμενε να σου απαντησει ο Lionheart75 ο ειδικος σε θεματα 5850 Στην τελικη ειτε την αλλαζεις ειτε βαζεις την μια ρε συ και την twin frozr II την αφηνεις ετσι.ετσι και αλλιως εχει το custom cooler οποτε μια χαρα θερμοκρασιες θα εχεις. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jorj103 Δημοσ. 17 Απριλίου 2011 Μέλος Share Δημοσ. 17 Απριλίου 2011 Θανο σε ευχαριστω για την απαντηση αλλα σκεψου λιγο και το αισθητικο αποτελεσμα.....Ντροπη δεν ειναι να εχεις ενα πολυ ψαγμενο custom watercooled case με loop σε cpu και 1 καρτα και να εχεις την αλλη εκτος? LIONHEART75 ΠΟΥ ΕΙΣΑΙΙΙΙΙΙ...... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
LouCi4er Δημοσ. 17 Απριλίου 2011 Share Δημοσ. 17 Απριλίου 2011 Παντως υποστηριζουν πολλοι οτι το block απο 5870 v2 ταιριαζει στην καρτα σου και σε πολλες non reference. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
lionheart75 Δημοσ. 17 Απριλίου 2011 Share Δημοσ. 17 Απριλίου 2011 Δεν χρησιμοποιώ νερό, όμως έχω την εντύπωση ότι για την συγκεκριμένη υλοποίηση της Msi που έχεις δεν υπάρχει απόλυτα συμβατό waterblock πουθενά, ούτε απο την EK ούτε απο την Κoolance. Το pcb της 5850 twin Frozr ii είναι παρόμοιο με της 5870 type 2 αλλά και πάλι δεν είναι ακριβώς το ίδιο όπως σωστά αναφέρεις και εσύ. Οπότε στην θέση σου αν σκεφτόμουν αποκλειστικά για νεράκι και στην 2η θα έψαχνα για Reference 5850. Άλλωστε το cooler της Msi twin frozr ii δεν είναι καλύτερο απο της Reference αφού πετάει τον ζεστό αέρα μέσα στο κουτί. Χώρια του γεγονότος ότι η twin δεν κλοκάρει όπως μια Reference. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jorj103 Δημοσ. 17 Απριλίου 2011 Μέλος Share Δημοσ. 17 Απριλίου 2011 Δεν ξέρω αν είμαι τυχερός όσον αφορά το κομμάτι αλλα απο θέμα θερμοκρασιών είμαι κομπλε...28 βαθμούς idle και 58 βαθμούς 100 % load furmark με τα fans στο auto. Αυτά όμως σε stock ρολόγια. Όσο για το overclock λίγο που το δοκίμασα γιατί δεν είμαι και πολυ του αθλήματος η κάρτα μου φτάνει άνετα τα 960 / 1225 με ελάχιστο ρευματακι παραπάνω και fully stable σε furmark με αρκετά ανέλυσε θερμοκρασίες. Βέβαια το θέμα θερμοκρασιών είναι υποκειμενικό καθώς παίζει ρόλο και το airflow του case. Αλλα δεν έχω τέτοιο πρόβλημα με το stackeraki μου....lionheart απο ότι διάβασα στο προφίλ σου σε ένα πόστ έχεις 4 reference 5850. Θα σε ενδιέφερε κάποια ανταλλαγή με οποιαδήποτε χρηματική διάφορα προκύψει; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
lionheart75 Δημοσ. 17 Απριλίου 2011 Share Δημοσ. 17 Απριλίου 2011 Δεν ξέρω αν είμαι τυχερός όσον αφορά το κομμάτι αλλα απο θέμα θερμοκρασιών είμαι κομπλε...28 βαθμούς idle και 58 βαθμούς 100 % load furmark με τα fans στο auto. Αυτά όμως σε stock ρολόγια. Όσο για το overclock λίγο που το δοκίμασα γιατί δεν είμαι και πολυ του αθλήματος η κάρτα μου φτάνει άνετα τα 960 / 1225 με ελάχιστο ρευματακι παραπάνω και fully stable σε furmark με αρκετά ανέλυσε θερμοκρασίες. Βέβαια το θέμα θερμοκρασιών είναι υποκειμενικό καθώς παίζει ρόλο και το airflow του case. Αλλα δεν έχω τέτοιο πρόβλημα με το stackeraki μου....lionheart απο ότι διάβασα στο προφίλ σου σε ένα πόστ έχεις 4 reference 5850. Θα σε ενδιέφερε κάποια ανταλλαγή με οποιαδήποτε χρηματική διάφορα προκύψει; Συγκεκριμένα έχω 2 reference της Sapphire και 2 non reference Sapphire Xtreme. Τις Reference δυστυχώς δεν τις δίνω, τις γουστάρω τρελά. Όσο αφορά τις θερμοκρασίες έχεις δίκιο, κάποιος που έχει ευρύχωρο κουτί με καλό airflow δεν θα έχει θέμα θερμοκρασιών με κάρτες σαν την Twin Frozr II αλλά με την προυπόθεση ότι έχει νερό στην ψύξη του επεξεργαστή (ακόμα και έτοιμη υδρόψυξη σαν τις hydro της corsair) και όχι αερόψυκτρα αλλά και μία κάρτα. Όταν έχεις 2 τέτοιες κάρτες μέσα στο case και χρησιμοποιείς και αερόψυκτρα οι θερμοκρασίες παίρνουν τον ανήφορο. Επίσης όσο αφορά τα ρολόγια που έπιασε η Msi σου είναι πράγματι μια χαρά αλλά σίγουρα έχει να κάνει και με το κομμάτι αλλά και με την τάση που της έδωσες. Οι Ref χτυπάνε 1000core με ~1.2v ενώ παίζουν άνετα στα 870/1200 με στόκ τάση δηλαδή 1.087v. Βέβαια και αυτό δεν είναι απόλυτο πάντα αλλά ανάλογα το κομμάτι αφού κάποιες πάνε και παραπάνω. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jorj103 Δημοσ. 17 Απριλίου 2011 Μέλος Share Δημοσ. 17 Απριλίου 2011 Μου την έχει δώσει στα νεύρα. Έτσι σκέφτομαι να την βάλω στο HTPC και να παίζω πασιεντζα στα windows.αξίζει λέτε να τις βγάλω και να πάω σε καμία 6950 / 6970 / 580 ??? ξέρω ότι με crossfire είμαι πάνω απο 6950 / 6970 αλλα δεν με απασχολεί και ιδιαίτερα το θέμα αναβάθμισης την παρούσα στιγμή...επίσης όπως είπε και ο φίλος πιο πάνω θα μπορούσα να στείλω mail στην msi ή στην ek και να τους ρωτήσω αν μπορει να γίνει κάτι.... Αλλα σιγά μην κάτσουν αυτοί να ασχοληθούνε με το δικό μου μειζων θέμα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
lionheart75 Δημοσ. 17 Απριλίου 2011 Share Δημοσ. 17 Απριλίου 2011 Μου την έχει δώσει στα νεύρα. Έτσι σκέφτομαι να την βάλω στο HTPC και να παίζω πασιεντζα στα windows.αξίζει λέτε να τις βγάλω και να πάω σε καμία 6950 / 6970 / 580 ??? ξέρω ότι με crossfire είμαι πάνω απο 6950 / 6970 αλλα δεν με απασχολεί και ιδιαίτερα το θέμα αναβάθμισης την παρούσα στιγμή...επίσης όπως είπε και ο φίλος πιο πάνω θα μπορούσα να στείλω mail στην msi ή στην ek και να τους ρωτήσω αν μπορει να γίνει κάτι.... Αλλα σιγά μην κάτσουν αυτοί να ασχοληθούνε με το δικό μου μειζων θέμα. Προσωπικά δεν θεωρώ ότι αξίζει να πουλήσεις τις δύο 5850 και να πάς σε 6950. Η διαφορά σε επιδόσεις είναι μεγάλη, στο λέω γιατί έχω και την 6950. Για μένα πούλα την Msi και ψάξε για Ref 5850 με εγγύηση. Aυτό θα έκανα εγώ τουλάχιστον στην θέση σου, εφόσον δεν έβρισκα waterblock για την twin frozr ii. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jorj103 Δημοσ. 17 Απριλίου 2011 Μέλος Share Δημοσ. 17 Απριλίου 2011 Αυτο εκανα. Εβαλα αγγελια πριν 2 μερες ειται για πωληση ειτε για ανταλλαγη με reference 5850 αλλα τζιφος. Εκτος οτι οι προσφορες αγορας ηταν σε κατι εξευτελιστικες τιμες της ταξης των 80 - 90 ευρω που πραγματικα ετσι θα προτιμουσα να τη δωσω στο σκυλο μου να παιζει. Και δεν υπαρχει και κανενας να πουλαει reference 5850 να του την αγορασω....ΕΛΕΟΣ.... πουλανε ολοι 6950 και 580 και κανενας 5850????? Μα τοσο τρελη καρταρα ειναι τελικα? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
caution Δημοσ. 17 Απριλίου 2011 Share Δημοσ. 17 Απριλίου 2011 Φίλτατε - η λύση είναι πράγματι η τράμπα με reference. Αλλιώς μπορείς να δεις τίποτα σε universal αλλά και άσχημο θα είναι και αν έχεις σκοπό να τις φτάσεις στον θεό η MSI σου φυλάει έκπληξη μετά τα 950core Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
LouCi4er Δημοσ. 17 Απριλίου 2011 Share Δημοσ. 17 Απριλίου 2011 Φίλτατε - η λύση είναι πράγματι η τράμπα με reference. Αλλιώς μπορείς να δεις τίποτα σε universal αλλά και άσχημο θα είναι και αν έχεις σκοπό να τις φτάσεις στον θεό η MSI σου φυλάει έκπληξη μετά τα 950core Εκπληξη οπως? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
caution Δημοσ. 17 Απριλίου 2011 Share Δημοσ. 17 Απριλίου 2011 OVER CURRENT fuc&*(g PROTECTION δεν ανεβαίνει απλά αυτή η κάρτα, δυστυχώς... been there Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
lionheart75 Δημοσ. 17 Απριλίου 2011 Share Δημοσ. 17 Απριλίου 2011 Ακριβώς έτσι είναι δυστυχώς. Η Ref είναι μονόδρομος για τον φίλο. Άλλωστε αν ενθυμούμαι καλώς, ο Τάσος την έχει δοκιμάσει αυτή την κάρτα. Εdit: δεν είδα το τελευταίο σου post. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.