Giwrgos1996 Δημοσ. 17 Απριλίου 2011 Share Δημοσ. 17 Απριλίου 2011 Καλησπερα σε ολους Αγορασα πριν λιγες μερες 2 μικρα χελωνακια,κοκκινομάγουλα έπειτα αγόρασα το γνωστο σπιτακι για τις χελωνες,την χελωνιερα σε σχημα νεφρου με την νισιδα στην μεση ομως δεν βλέπω και πολύ χαρουμενα τα ζωακια μου εκει μεσα.Δεν τα βλέπω ποτέ πάνω στην νισιδα και υποθετω πως αυτο βλαπτει το καβουκι τους,καθως μετα απο εμπειρια που ειχα παλιοτερα το καβουκι τους εσπαγε και συνεπως πεθαιναν. Απο άλλα άρθρα που διάβασα χρειάζονται ολοκληρο ενυδρειο,κατι που μου ειναι καπως δυσκολο λογω περιορισμενου χωρου Εχετε παρολα αυτά κατι να μου προτεινετε εκτος απο την κλασσικη χελωνιερα? Απο εμπειριες που ισως να εχετε τι τις ταιζατε?Εμενα μου εδωσαν ενα κουτακι με αποξηραμενες γαριδες.. Δεδομενου οτι τις έχω σε εσωτερικο χωρο πρεπει να λιαζονται?ειτε τεχνητα ειτε φυσικα? Τέλος θα ήθελα να μοιραστω με ολους οποιαδηποτε εμπειρια εχετε! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
status Δημοσ. 17 Απριλίου 2011 Share Δημοσ. 17 Απριλίου 2011 Οι χελώνες είναι ντροπαλά ζωάκια, όταν δεν θα είσαι εκεί γύρω τότε θα βγουν πάνω να φάνε. Επίσης, μια λάμπα 40 βαττ είναι ότι πρέπει από πάνω τους, επειδή είναι ψυχρόαιμα θα βοηθάει στην πέψη. Μπορείς να πάρεις μια μεγάλη χελωνιέρα και ένα φίλτρο, και κανένα διακοσμητικό βραχάκι να ανεβαίνουν να λιάζονται και θα είσαι κυριλέ. Πρόσεξε παρατηρείται μεγάλη θνησιμότητα πριν τον 6ο μήνα τους, να πάρεις καμιά πέτρα (; ) ασβεστίου και ένα υγρό για το νερό. Επίσης μεγαλώνουν πολύ και πολύ γρήγορα, οπότε θα χρειαστείς σύντομα μεγαλύτερη χελονιέρα ή ακόμα καλύτερα αν έχεις κήπο.. Δεν τα βλέπω ποτέ πάνω στην νισιδα και υποθετω πως αυτο βλαπτει το καβουκι τους,καθως μετα απο εμπειρια που ειχα παλιοτερα το καβουκι τους εσπαγε και συνεπως πεθαιναν. Από το πολύ φαγητό άνοιγε το καβούκι τους, οι χελώνες δεν σταματάνε να τρώνε την άνοιξη καλοκαίρι, όσο είναι μικρές πρέπει να τους δίνεις 6 ΤΟ ΠΟΛΥ (τον πρώτο χρόνο) γαρίδουλες, αλλιώς θα ανοίξει το καβούκι τους από το λίπος. Επίσης θα παρατηρήσεις ότι από τον Οκτώβριο-Νοέμβριο και μετά δεν θα είναι τόσο ενεργές όσο είναι την άνοιξη, αυτό είναι φυσιολογικό αφού χτυπάει το κουδουνάκι τους για την χειμερία νάρκη, να τους έχεις ανοιχτή τη λάμπα γιατί αν κοιμηθούν, θα κοιμηθούν μια και καλή. Άφηνε τους ανοιχτή τη λάμπα, δεν θα κοιμούνται αλλά δεν θα τρώνε κιόλας. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Giwrgos1996 Δημοσ. 17 Απριλίου 2011 Μέλος Share Δημοσ. 17 Απριλίου 2011 Ευχαριστω παρα πολυ για την βοηθεια σου! Ξεχασα να αναφέρω πως εχω μια πέτρα ασβεστιου σε σχημα χελωνας αν και δεν τις εχω δει ποτε να τσιμπανε.. Επισης,μια απορια,πως θα λιαζονται ενω τις εχω στο δωματιο μου?Εννοεις με την λαμπα των 40 βαττ? Δεν θα φυγουν απο τον κηπο αν τις αφησω?Τέλος πως το ζηταω αυτο το φιλτρο? *Ξερω πως γινομαι κουραστικος αλλα τις λυπαμαι και ο τύπας στο pet shop ήταν οτι νάνε Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
status Δημοσ. 17 Απριλίου 2011 Share Δημοσ. 17 Απριλίου 2011 Ευχαριστω παρα πολυ για την βοηθεια σου! Ξεχασα να αναφέρω πως εχω μια πέτρα ασβεστιου σε σχημα χελωνας αν και δεν τις εχω δει ποτε να τσιμπανε.. Δεν είναι φαγώσιμο, διαλύεται στο νερό. Επισης,μια απορια,πως θα λιαζονται ενω τις εχω στο δωματιο μου?Εννοεις με την λαμπα των 40 βαττ? Μια κοινή λάμπα, ούτε uv ούτε τίποτα το ψαγμένο. Δεν θα φυγουν απο τον κηπο αν τις αφησω?Τέλος πως το ζηταω αυτο το φίλτρο? Είναι περίεργα ζωάκια, θα κόψουν βόλτες στον κήπο και θα βρουν και τροφή μόνες τους, καλό θα ήταν να κάνεις μια μικρή περιοχή για να τις προφυλάξεις από αρπακτικά. Ένα κοινό φίλτρο ενυδρείου θα κάνει τι δουλειά που θες, δεν είναι ψάρια για να θέλουν οξυγονοτήρα κλπ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Giwrgos1996 Δημοσ. 17 Απριλίου 2011 Μέλος Share Δημοσ. 17 Απριλίου 2011 Εφόσον αλλάζω το νερο κάθε 2-3 μερες..κανει δουλεια? Αυτή τη λάμπα καθε ποτε τη χρησιμοποιω?και να φανταστώ πως την "στοχεύω" πάνω στη νησιδα? Επισης μπορω να τις ταίζω κατι αλλο εκτος απο τις γαριδουλες? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
status Δημοσ. 17 Απριλίου 2011 Share Δημοσ. 17 Απριλίου 2011 Εφόσον αλλάζω το νερο κάθε 2-3 μερες..κανει δουλεια? Αυτή τη λάμπα καθε ποτε τη χρησιμοποιω?και να φανταστώ πως την "στοχεύω" πάνω στη νησιδα? Κάνει, αν δεν μπορείς να δώσεις χρήματα, αλλά όταν μεγαλώσουν κ άλλο να σε δω.:Ρ Ναι τι λάμπα στην νησίδα, για 8 ώρες περίπου. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Giwrgos1996 Δημοσ. 17 Απριλίου 2011 Μέλος Share Δημοσ. 17 Απριλίου 2011 Κάνει, αν δεν μπορείς να δώσεις χρήματα, αλλά όταν μεγαλώσουν κ άλλο να σε δω.:Ρ Ναι τι λάμπα στην νησίδα, για 8 ώρες περίπου. Tι αλλο μπορω να χρησιμοποιησω δηλαδη? Εχεις να μου προτεινεις καποια χελωνιερα ή pet shop για να αγορασω?Καλύτερα με site γιατι μενω μακρια απο την πρωτευουσα(Ηρακλειο Κρητης) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
status Δημοσ. 17 Απριλίου 2011 Share Δημοσ. 17 Απριλίου 2011 Tι αλλο μπορω να χρησιμοποιησω δηλαδη? Εχεις να μου προτεινεις καποια χελωνιερα ή pet shop για να αγορασω?Καλύτερα με site γιατι μενω μακρια απο την πρωτευουσα(Ηρακλειο Κρητης) Έλα ρε, και εγώ.:Ρ Στην ακαδημίας ψηλά έχει ένα πετ σοπ, παπαδάκης, απ εκεί είχα πάρει εγώ την δικιά μου, και το φίλτρο. 25~ η χελωνιέρα αν θυμάμαι καλά. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Giwrgos1996 Δημοσ. 17 Απριλίου 2011 Μέλος Share Δημοσ. 17 Απριλίου 2011 Στην ρομαντικη γωνια κοντα λες? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
status Δημοσ. 17 Απριλίου 2011 Share Δημοσ. 17 Απριλίου 2011 Στην ρομαντικη γωνια κοντα λες? Μέσα είσαι.:Ρ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Giwrgos1996 Δημοσ. 17 Απριλίου 2011 Μέλος Share Δημοσ. 17 Απριλίου 2011 Για δες σύμπτωση.. Πάντως έχω σταμπάρει άλλο ενα μεγαλο pet shop στου πάσσου το κομμωτηριο πιο κάτω αν δεν κάνω λάθος.. Θα περάσω μια βόλτα και από εκεί Γενικο συμπέρασμα ειναι οτι χρειαζονται φως για 8 ωρες την ημερα και ενδεχομένως μια μεγαλυτερη χελωνιερα? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
status Δημοσ. 17 Απριλίου 2011 Share Δημοσ. 17 Απριλίου 2011 Γενικο συμπέρασμα ειναι οτι χρειαζονται φως για 8 ωρες την ημερα και ενδεχομένως μια μεγαλυτερη χελωνιερα? Την μεγαλύτερη χελωνιέρα την θες όπως και να έχει μετά τον 2-3ο χρόνο, τώρα για το φως, ενδεικτικά στο είπα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Giwrgos1996 Δημοσ. 17 Απριλίου 2011 Μέλος Share Δημοσ. 17 Απριλίου 2011 Διάβασα άλλο ενα Thread και ελεγαν για πετρες,για μεγάλη χελωνιέρα,ότι θελει ειδικο φως και άλλα διάφορα και σκέφτηκα πως τις βασανιζω τις καημενες.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ApSiMan Δημοσ. 17 Απριλίου 2011 Share Δημοσ. 17 Απριλίου 2011 Κοίτα, από την προσωπική μου πείρα (όπως θα είδες και στο άλλο thread) οι χελώνες είναι ιδιαίτερα ανθεκτικά ζώα εφόσον τους έχεις φτιάξει ένα καλό περιβάλλον για να μένουν. Διάβασε τα links που δίνω στο άλλο thread για να πάρεις μια ιδέα του τι πρέπει να τους έχεις στο ενυδρείο! Φαντάζομαι είναι μικρά ακόμα (2-3 εκατοστά μήκος) οπότε μπορείς εύκολα να πάρεις μια μεγαλύτερη "χελωνιέρα". Ακόμα και ένα μεγάλο πλαστικό κουτί (από αυτά που έχουμε για να τακτοποιούμε τα παιχνίδια των μωρών) με κόστος κοντά στα 10-15 euro και μια Do It Yourself διακόσμηση μέσα θα είναι κλάσης ανώτερο από αυτό που φαντάζομαι έχεις τώρα. Βέβαια πρέπει να σκεφτείς από τώρα και το μέλλον, εμένα είναι 3 χρονών έχουν γίνει κάτι λιγότερο από παλάμη και πλέον κατοικούν σε ένα 300lt ενυδρείο (γεμάτο κατά το 1/3 περίπου). Βασικά σε 1η φάση διάβασε καλά τα links από το άλλο thread και μιλάμε για τα επόμενα βήματα σου!!! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Giwrgos1996 Δημοσ. 17 Απριλίου 2011 Μέλος Share Δημοσ. 17 Απριλίου 2011 Το θέμα ειναι που βρισκω αυτο το ενυδρειο? και αντε πάω σε τζαμά και μου φτιαχνει ενα..τι διαστασεις θελει?και φυσικα να μην χρειαζεται σε 2 χρονια παλι καινουργιο Τελος οι χελωνιτσες δεν βγαινουν σχεδον ποτε στην στερια,κατι που με ανησυχει και περνανε ολη τη μερα μεσα στο νερο που δεν ξεπερνα τα 5 εκατοστα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα