Jorge79 Δημοσ. 17 Απριλίου 2011 Share Δημοσ. 17 Απριλίου 2011 Ψάχνω για ένα laptop για τον πατέρα μου, ο οποίος πέρα από τις συνηθισμένες εργασίες (internet, office), θέλει να έχει και το autocad, κυρίως για "view" και κάποιες φορές για "edit". Δεν θα κάθεται να σχεδιάζει στο laptop, αλλά θέλει να μπορεί να βλέπει σχέδια και να έχει την δυνατότητα να κάνει διορθώσεις ή προσθήκες αν χρειαστεί. Θέλει οθόνη 17 και η τιμή ας είναι max € 900 (δεν ξέρω αν είναι ρεαλιστική με βάση τις απαιτήσεις του). Σημαντικό το after sales. Αν χρειάζεστε περισσότερες πληροφορίες μου λέτε... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ss13 Δημοσ. 17 Απριλίου 2011 Share Δημοσ. 17 Απριλίου 2011 Ψάχνω για ένα laptop για τον πατέρα μου, ο οποίος πέρα από τις συνηθισμένες εργασίες (internet, office), θέλει να έχει και το autocad, κυρίως για "view" και κάποιες φορές για "edit". Δεν θα κάθεται να σχεδιάζει στο laptop, αλλά θέλει να μπορεί να βλέπει σχέδια και να έχει την δυνατότητα να κάνει διορθώσεις ή προσθήκες αν χρειαστεί. Θέλει οθόνη 17 και η τιμή ας είναι max € 900 (δεν ξέρω αν είναι ρεαλιστική με βάση τις απαιτήσεις του). Σημαντικό το after sales. Αν χρειάζεστε περισσότερες πληροφορίες μου λέτε... Αυτό είναι ό,τι πρέπει http://www.msystems.gr/index.php?category=1142&product=11588 παίρνεις και μια επέκταση εγγύησης για άλλα δυο χρόνια και είσαι άπαιχτος , το καλύτερο support στην αγορά έχει η dell !! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Jorge79 Δημοσ. 18 Απριλίου 2011 Μέλος Share Δημοσ. 18 Απριλίου 2011 Δυο πράγματα με φοβίζουν μόνο σε αυτό: η μνήμη (θα προτιμούσα 3gb) και η κάρτα γραφικών. Μήπως το autocad απαιτεί κάτι καλύτερο σε αυτούς τους δυο τομείς; π.χ. ποια η γνώμη σας για αυτόν: Dell Inspiron 17R (i3-370M) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jtheogr Δημοσ. 18 Απριλίου 2011 Share Δημοσ. 18 Απριλίου 2011 Για να δουλέψεις autocad θέλεις υπολογιστή με απαιτήσεις, μνήμη 4gb τουλάχιστον, καλό επεξεργαστή, καλή κάρτα γραφικών και δίσκο στις 7200 στροφές οι τιμές για τετοια laptops ξεφεύγουν, αυτό που πρότεινε ο ss13 δεν σου κάνει θα πρέπει να κάνεις πολλούς συμβιβασμούς σε θέματα ταχύτητας. Δες αυτόν Το after sales για τι ακριβώς το θέλεις, σε περίπτωση βλάβης να υποθέσω ? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Jorge79 Δημοσ. 19 Απριλίου 2011 Μέλος Share Δημοσ. 19 Απριλίου 2011 Κυρίως ναι, για να μην τον ταλαιπωρήσουν. Όπως είπα και πριν, το autocad το θέλει κυρίως για view και λίγο edit, δεν χρησιμοποιεί το laptop για σχεδίαση. Νομίζεις ότι ο inspiron 17r (ίσως με κάποια προσθήκη μνήμης) είναι αδύναμος για αυτήν την χρήση; ps. Θα προτιμούσε να το πάρει από κάποιο μεγάλο κατάστημα (πλαίσιο, e-shop, κωτσόβολος) για τις διάφορες ευκολίες που προσφέρουν στην πληρωμή... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ss13 Δημοσ. 19 Απριλίου 2011 Share Δημοσ. 19 Απριλίου 2011 Για να δουλέψεις autocad θέλεις υπολογιστή με απαιτήσεις, μνήμη 4gb τουλάχιστον, καλό επεξεργαστή, καλή κάρτα γραφικών και δίσκο στις 7200 στροφές οι τιμές για τετοια laptops ξεφεύγουν, αυτό που πρότεινε ο ss13 δεν σου κάνει θα πρέπει να κάνεις πολλούς συμβιβασμούς σε θέματα ταχύτητας. Δες αυτόν Το after sales για τι ακριβώς το θέλεις, σε περίπτωση βλάβης να υποθέσω ? Απλά του πρότεινα μια λύση για να μην ξοδευτεί ο άνθρωπος , εγώ πιστεύω ό,τι με μια αναβάθμιση ram και μια επέκταση για άλλα δυο χρόνια θα είναι μια χαρά , αυτό που προτείνεις είναι Π-Υ-Ρ-Α-Υ-Λ-Ο-Σ αλλά δεν νομίξω να χρειάζεται ο i7 ούτε η NVIDIA GT550M αφού λέει ό,τι δεν θα κάνεις βαριές εργασίες . Αρα τι να το κάνει ; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jtheogr Δημοσ. 19 Απριλίου 2011 Share Δημοσ. 19 Απριλίου 2011 Το autocad είναι αρκετά βαρύ σαν πρόγραμμα ειδικά αν σηκώνει και πολλές βιβλιοθήκες είναι αστα να πάνε, το view με το edit στο autocad δεν έχει μεγάλες διαφορές σε απαιτήσεις. Αυτός που του πρότεινες εσύ δεν είναι κακός αλλά είναι πολύ-πολύ αργός για το autocad. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ss13 Δημοσ. 19 Απριλίου 2011 Share Δημοσ. 19 Απριλίου 2011 Το autocad είναι αρκετά βαρύ σαν πρόγραμμα ειδικά αν σηκώνει και πολλές βιβλιοθήκες είναι αστα να πάνε, το view με το edit στο autocad δεν έχει μεγάλες διαφορές σε απαιτήσεις. Αυτός που του πρότεινες εσύ δεν είναι κακός αλλά είναι πολύ-πολύ αργός για το autocad. Άρα μια καλή πρόταση είναι αυτό http://www.skroutz.gr/s/317356/Dell-Latitude-E5510-i5-560.html επαγγελματική σειρά και αρκετά δυνατό με 3 χρόνια εγγύηση !! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jtheogr Δημοσ. 19 Απριλίου 2011 Share Δημοσ. 19 Απριλίου 2011 Καλο ειναι αλλα θελει 17" οθονη. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Jorge79 Δημοσ. 19 Απριλίου 2011 Μέλος Share Δημοσ. 19 Απριλίου 2011 Μάλλον αρχίζω να μπερδεύομαι περισσότερο. 17άρα οθόνη είναι απαραίτητη. Δεν έχω ασχοληθεί ποτέ με σχεδιαστικά προγράμματα αλλά μου φαίνεται λίγο υπερβολή ο i7 για τέτοια χρήση. Για την μνήμη συμφωνώ ότι πρέπει να είναι min 3gb... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
liakjim Δημοσ. 20 Απριλίου 2011 Share Δημοσ. 20 Απριλίου 2011 Για autocad δεν απαιτειται καρτα γραφικων επαγγελματικης σειρας? Αν ναι τοτε πρεπει να χωθει αρκετα το χερι στην τσεπη : 1. http://www.skroutz.gr/s/85456/HP-EliteBook-8730w-VC225EA.html 2. http://www.skroutz.gr/s/270440/HP-EliteBook-8740w-WD939EA.html 3. http://www.skroutz.gr/s/284985/Dell-Latitude-E6510-Core-i7-740QM-NVS.html Αν δεν ειναι απαραιτητο μπορεις να πας εδω : http://www.yoo-hoo.gr/index.php?dispatch=products.view&product_id=2642 Αλλα για 100Ε θα ηταν κριμα να μην πηγαινες στον πολυ δυνατοτερο Dell : http://www.skroutz.gr/s/332754/Dell-L701x-i7-2630QM-500GB-4GB.html Ας απαντησουν καλυτερα οι επαγγελματιες ή οσοι αχολουνται με το προγραμμα κ ξερουν. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jtheogr Δημοσ. 20 Απριλίου 2011 Share Δημοσ. 20 Απριλίου 2011 Μάλλον αρχίζω να μπερδεύομαι περισσότερο. 17άρα οθόνη είναι απαραίτητη. Δεν έχω ασχοληθεί ποτέ με σχεδιαστικά προγράμματα αλλά μου φαίνεται λίγο υπερβολή ο i7 για τέτοια χρήση. Για την μνήμη συμφωνώ ότι πρέπει να είναι min 3gb... Το autocad δεν είναι σχεδιαστικό πρόγραμμα τύπου photoshop έχει κάποιες παραπάνω απαιτήσεις , για μνήμη θα έλεγα καλύτερα 4gb min ... όχι ότι δεν κάνεις τη δουλειά σου και με αυτόν πυο πρότεινει ο ss13 απλά θα σέρνεται. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Jorge79 Δημοσ. 21 Απριλίου 2011 Μέλος Share Δημοσ. 21 Απριλίου 2011 Τελικά θα χρησιμοποιήσει το autocad lt. Νομίζετε ότι χρειάζεται κάποια κάρτα επαγγελματικής σειράς; Ένα laptop με i3, 4gb μνήμη και μια καλή κάρτα θα είναι αρκετό; Ρωτάω χωρίς να το περιορίζω σε συγκεκριμένο μοντέλο γιατί σημαντικό ρόλο θα παίξει και ο τρόπος πληρωμής που προσφέρει το κάθε κατάστημα (π.χ. δόσεις, πιστωτική κτλ.)... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.