Προς το περιεχόμενο

Πως γινεται το low level format ;

panosno1com

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα, εν συντομία, θα ηθελα να μάθω πως να κανω low lever format στον δισκο μου...! Επειδη το HD sentinel μου βρισκει weak sectors και μερικους bad sectors, και σε διαφορα φορουμς που διαβασα ψαχνωντας απο google, διαπιστωσα πως ισως του ...δωσω λιγη ζωη ακομη! Δεν εχω σημαντικα δεδομενα στον δισκο μου, μονο τα παιχνιδια που σιγα,τα ξανακανω εγκατασταση. Γενικα οτι χρειαζομαι απ το δισκο το χω αφαιρεσει... Οποτε , πως να κανω ενα low level format ; (Λογικα το cd εγκαταστασης των παραθυρων7 δεν προσφερει κατι τετοιο..) !

edit: αν υπαρχει καποιο προγραμμα ως .... εναλλακτικη λυση πριν το format, καλοδεχουμενο, να πειραματιστω και λιγο :unsure: (εχω δοκιμασει το chkdsk ,διορθωνει καποια προβληματα αλλα βγαζει μερικες φορες στο πρωτο σταδιο 122354* sector is unreadble)

*τυχαιο νουμερο αλλα δειχνει μερικους sectors ετσι)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δοκιμάζεις για αρχή το hdd regenerator μπας και επαναφέρει τίποτα.. Μετά τράβα του και μια περασιά με το HDD Low Level Format Tool..

Οι πιθανότητες ο δίσκος να επανέλθει στο 100% είναι μηδαμινές.. Στο λέω από προσωπική εμπειρία με άπειρους σκληρούς.. Απλά κράτα τον μέχρι να χαλάσει αλλά θα είσαι τουλάχιστον προετοιμασμένος :)

πως να το κανω το low level format αφου ο δισκος θα χρησιμοποιειται απ τα windows? μπορω με καποιο τροπο να τρεξω αυτο το προγραμματακι υστερα απ το post του pc ή με κάποιο liveCD ή usb ?

Φορμάτ (γουατέβερ δε λέβελ), μέσα απ' τα Windows, ΔΕΝ.

Ή θα φτιάξεις ένα σιντάκι ή μια δισκέτα,με κάποιο από αυτά (παρέχονται σχετικά αρχεία στο site του προγράμματος που θα επιλέξεις (πχ μπορείς να φτιάξεις δισκέτα με το Powermax της τέως Μaxtor -κυκλοφοράει πάντα στο Web- αν ο δίσκος είναι Maxtor ή Seagate, ή με το Data Lifeguard Tool της WD αν ο δίσκος είναι τέτοιος), θα μπουτάρεις από σιντί ή δισκέτα, και θα του αλλάξεις τον Ανανία του δίσκου. Αν πάλι δεν θες να χαθούν τα εν λόγω Windows, δοκίμασε το HDD Regenerator που ήδη σου προτάθηκε.

αν εχει εγγυηση τον πας πισω βεβαια και αφηνεις τα low level format και τετοια,δισκος που εχει bad sectors ειτε του αναψεις κερι ειτε του κανεις Low level format ειτε δεν ξερω τι ειναι δισκος με το ενα ποδι στον ταφο και αντιθετα με το μεγαλο σαββατο που ειναι η ανασταση ο δισκος δεν θα αναστηθει με τιποτα.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...