Προς το περιεχόμενο

Δεν μπορώ να εγκαταστήσω WindowsXP σε sata 500gb

kostas_papad

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Υστερα από πρόβλημα με σκληρό δίσκο σε WinXP και motherboard MSI MS-7113 ο τεχνικός έβαλε τον ST350041 (Seagate 500GB) και Win7.Το pc μου όμως είναι παλιό και σέρνεται και θα ήθελα να γυρίσω στα XP.

Στην εγκατάσταση των win είχα πρόβλημα καθώς δεν μπορούσε να βρει τον δίσκο (can't detect hard disk).Φαντάστηκα θα είναι λόγω του μεγέθους του SATA.Υπάρχει περίπτωση να βρεθεί κάποιος driver,κάπως να γίνει η εγκατάσταση?

Δημοσ.

Να βρεις ένα δισκάκι των xp με ενσωματωμένο το τελευταίο service pack και να κάνεις από εκεί την εγκατάσταση.

Δημοσ.

Βρες στο Ιντερνετ τον οδηγο σατα της μητρικης .

Πατα το Φ6 κατα την εγκατασταση και βαλτον.

Στο γραφουν τα windows κατα την εγκατασταση.

Δημοσ.

Να βρεις ένα δισκάκι των xp με ενσωματωμένο το τελευταίο service pack και να κάνεις από εκεί την εγκατάσταση.

Γιατί, έχει το SP3 των ΧΡ, ενσωματωμένους SATA disk controller drivers; Not.

kostas_papad, αν έχεις floppy disk drive, o ευκολότερος τρόπος είναι αυτός που πρότεινε ο friengr (=πρέπει να βρεις -ψάξε στο site της μητρικής σου πρώτα- SATA (ή αλλιώς SCSI ή RAID driver θ' αναφέρεται) driver, κατέβασέ τον, βαλ' τον σε μία δισκέτα floppy, ξεκίνα την εγκατάσταση των Win, και με το που θα γίνει "μπλε" η οθόνη της εγκατάστασης, θα γράφει σύντομα (και ΓΙΑ ΛΙΓΟ) "press F6 for additional drivers" (ή κάπως έτσι). Αφού το κάνεις ("χτύπα" το F6 συνεχόμενα για μερικά δευτερόλεπτα), και λίγη ώρα μετά -αφού έχει συνεχίσει η εγκατάσταση να φορτώνει διάφορα αρχεία των Win, θα σου βγάλει μια οθόνη με επιλογές σχετικές με το πέρασμα του driver. Σπρώχνεις μέσα τη δισκέτα, και τα υπόλοιπα παίρνουν τον δρόμο τους.

Δημοσ.

fixed

Γιατί, έχει το SP3 των ΧΡ, ενσωματωμένους SATA disk controller drivers; Not.

kostas_papad, αν έχεις floppy disk drive, o ευκολότερος τρόπος είναι αυτός που πρότεινε ο friengr (=πρέπει να βρεις -ψάξε στο site της μητρικής σου πρώτα- SATA (ή αλλιώς SCSI ή RAID driver θ' αναφέρεται) driver, κατέβασέ τον, βαλ' τον σε μία δισκέτα floppy,αφού των αποσυμπιέσεις στην περίπτωση που είναι συμπιεσμένος, ξεκίνα την εγκατάσταση των Win, και με το που θα γίνει "μπλε" η οθόνη της εγκατάστασης, θα γράφει σύντομα (και ΓΙΑ ΛΙΓΟ) "press F6 for additional drivers" (ή κάπως έτσι). Αφού το κάνεις ("χτύπα" το F6 συνεχόμενα για μερικά δευτερόλεπτα), και λίγη ώρα μετά -αφού έχει συνεχίσει η εγκατάσταση να φορτώνει διάφορα αρχεία των Win, θα σου βγάλει μια οθόνη με επιλογές σχετικές με το πέρασμα του driver. Σπρώχνεις μέσα τη δισκέτα, και τα υπόλοιπα παίρνουν τον δρόμο τους.

Δημοσ.

ό,τι λέει ο washcloud,και αν ο οδηγός που θα βρείς είναι σε .exe μορφή,κάν'τον extract κ βάλε τα αρχεία που θα προκύψουν στην δισκέτα,όχι το .exe!

με πρόλαβαν

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

μου φαινεται περιεργο που σου σερνεται με τα 7. ακομα και σε λαπτοπ με 512ραμ τα εχω βαλει και ηταν μια χαρα. εχεις ενεργοποιημενο το αερο;

Δημοσ.

Βρήκα ένα σχετικό driver http://www.driverstock.com/MSI-649-Neo-V-driver-download/14-9-11358/index.html. τ θέμα είναι ότι δεν βρίσκω πισι για να το γράψω σε δισκετα.υπάρχει τρόπος να κάνω κάτι βάζοντας το σε USB flash?

http://www.skroutz.gr/c/60/floppy-zip-drives.html?keyphrase=floppy

http://www.skroutz.gr/c/696/kalodia-sklhrwn-diskwn.html?keyphrase=floppy

Σύνολο 4-5€ για να φτιάξεις το Η/Υ σου μια χαρά.

Δημοσ.

usb stick δεν βλεπουν τα xp.επισης να εισαι σιγουρος οτι ο σκληρος σου δισκος δεν ειναι ahci μεσα στο bios.σε καποιες αλλες περιπτωσεις μπορεις μεσα απο το bios να κανεις αλλαγη και να δει τον δισκο.πετυχαινει καποιες φορες.εξαρτατε το bios.για αρχη τσεκαρε ο δισκος να μην ειναι ahci

η αλλη λυση αμα δεν εχεις floppy ειναι με καποιο τροπο να τους ενσωματωσεις στο cd.

Δημοσ.

Λοιπόν

Δισκέτα είχα,το θέμα ήταν ότι είχα ένα θέμα με τα Windows 7 τα οποία και ξαναεγκατέστησα.Αφού κατέβασα τους drivers της motherboard τους έβαλα στο floppy αλλά έλειπε λέει το txtsetup.oem.'Oταν βρήκα και πρόσθεσα και αυτό το μήνυμα ήταν το εξής:

""File sisRaid2.sys caused an unexpected error (18) at line 2113 in d:\xpsprtm\base\boot\setup\

Προσπάθησα να ξανααντιγράψω να διαγράψω το αρχείο αυτό αλλά τίποτα.

Μία λύση που βρήκα στο ιδιο πρόβλημα ήταν να γυρίσω μέσω bios το sata σε ide http://www.techsupportforum.com/forums/f15/problem-installing-win-xp-on-sata-harddisk-227530.html

Δεν κατάφερα να βγάλω άκρη με το bios της motherboard μου (δεν ξέρω που ειναι κρυμμένο)

Η άλλη λύση του να δημιουργήσω ένα δίσκο με τα xp και τους drivers δεν ξέρω κατά πόσο θα λειτουργήσει.Μήπως μου βγάλει το ίδιο μνμ που έβγαλε το floppy?'Εχω βρει διάφορα αρχεια για τους sata drivers της motherboard (ακόμα και exe).Αν τα βάλω όλα θα καταφέρει το install να αναγνωρίσει τα σωστά?

Δημοσ.

λογικα ναι .απο την αλλη γιατι να μην αφησεις 7αρια στο μηχανημα και απλα να βαλεις λιγο παραπανω μνημη και να απενεργοποιησεις μερικα πραγματα για να πηγαινουν πιο γρηγορα.υπαρχουν διαφορες εκδοσεις των 7 .

Δημοσ.

Το μηχάνημα είναι για ανακύκλωση.Έχει ram DDR στα 200 (τραβάει μέχρι 400). Μπορώ κάπως να αλλάξω το Sata σε IDE μέσω Bios σε περίπτωση που δε δουλέψει το slipstream?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...