Προς το περιεχόμενο

Gay parade υπο την αιγιδα του δημου Αθηνας στις 4 Ιουνιου

ioannnis

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ίσα-ίσα που είναι τα πιό προικισμένα όντα της γης,δεν έχεις ακούσει την έκφραση "σαμπούστης;"Τρώει σαν,απαυτώνει σαν,είναι ικανοποιημένος απ' τον εαυτό του σαν,όλα στον υπερθετικό!

Δεν υπάρχει διαστροφή ή ανωμαλία,ιδιαιτερότητα ναι.Παρέκβαση απ' τις στοιχειώδεις αρχές της φύσης ναι.

• Απαντ. 502
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Δεν υπάρχει διαστροφή ή ανωμαλία,ιδιαιτερότητα ναι.Παρέκβαση απ' τις στοιχειώδεις αρχές της φύσης ναι.

Εξελικτική διαδικασία θα έλεγα...

Δημοσ.

Εμ βέβαια,με τόσα Ε που βάζουνε στις τροφές πια και με την αποκρυπτογράφιση του DNA,σε συνδυασμό με την κλωνοποίηση και την τεχνική της παρθενογέννησης,σε λίγο θάμαστε είδος εν ανεπαρκεία,μόνο σε γυάλα....

Δημοσ.

Ασφαλως, αλλα τι εννοια δινεις στη λεξη "διαστροφη"?

Ανωμαλια τη θεωρεις?

Δεν ξέρω τι έννοια δίνω στην λέξη διαστροφή. Δεν μπορώ να σκεφτώ ούτε καν κάποιο παράδειγμα που να του δίνω αυτή την ιδιότητα.

Ούτε και ανωμαλία θεωρώ την ομοφυλοφιλία. Δεν της δίνω κανένα χαρακτηρισμό. Είναι ομοφυλοφιλία. Σκέτο. Αυτό.

Δημοσ.

Θέλετε να δώσετε την έννοια της αποκλίνουσας σεξουαλικής συμπεριφοράς;Γιατι διαπίστωσα οτι σκοντάψαμε σε μία λέξη και κουτρουβαλάμε ακόμα...

Wash,οτιδήποτε παρεκκλίνει του φυσιολογικού,εν δυνάμει αποτελεί διαστροφή.Τωρα,πώς νοείται το "φυσιολογικό" μπορεί να ρωτήσεις;Δέν υφίσταται συγκεκριμένη απάντηση.Βασιζόμαστε σε βιώματα,καταγραφές,το "αυτονόητο" και την συντριπτική πλειοψηφία.

Σαφώς μιλάμε για σκληρό χαρακτηρισμό-δίκοπο μαχαίρι,ο οποίος κάλλιστα θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί στην περίπτωση που η μειοψηφία γίνει κάποια στιγμή πλειοψηφία.Απο την άλλη όμως δέν μπορώ να πώ οτι συμμερίζομαι αυτούς τους φόβους.Η σεξουαλικότητα δέν περιορίζεται αποκλειστικά σε μία μόνο ανάγκη,την ικανοποίηση των δύο πλευρών,άλλα και στην διαιώνιση των ειδών.Βιολογικά μιλώντας και στην παρούσα φάση έχουμε μπροστά μας ένα ανυπέρβλητο εμπόδιο.Αν μελλοντικά μπορέσουμε να κάνουμε λόγο για αλλαγή φύλου,σίγουρα η κοινωνία δέν θα έχει την ίδια δομή με την οποία την βιώνουμε σήμερα.

Επίσης το "αναγνωρίζω,άλλα δέν καλοδέχομαι" δέν σημαίνει απαραίτητα και "περιθωριοποιώ"...

Δημοσ.

Wash,οτιδήποτε παρεκκλίνει του φυσιολογικού,εν δυνάμει αποτελεί διαστροφή.

Οτιδήποτε παρεκκλίνει του συνηθισμένου, αποτελεί παρέκκλιση.

Να παρεκκλίνει κάτι από το φυσιολογικό είναι αδύνατον, φυσιολογικά είναι τα πάντα, απλή ετυμολογία.

Όταν παρεκκλίνει κάτι από την ηθική και την αισθητική μας, αυτό αποτελεί διαστροφή, ναι. Η έννοια της διαστροφής είναι σαναλέμε, πολύ προσωπική υπόθεση του καθενός. Για μένα όσοι τρώνε γαρίδες είναι διεστραμμένοι, αλλά ξέρω ότι κοντράρω απλώς το γούστο μου με το δικό τους.

Το "εν δυνάμει" το παραβλέπω, παίζει να είναι η πιο επικίνδυνη έκφραση για τα δικαιώματα του ατόμου από οποιαδήποτε άλλη.

Δημοσ.

Θέλετε να δώσετε την έννοια της αποκλίνουσας σεξουαλικής συμπεριφοράς;Γιατι διαπίστωσα οτι σκοντάψαμε σε μία λέξη και κουτρουβαλάμε ακόμα...

Wash,οτιδήποτε παρεκκλίνει του φυσιολογικού,εν δυνάμει αποτελεί διαστροφή.Τωρα,πώς νοείται το "φυσιολογικό" μπορεί να ρωτήσεις;Δέν υφίσταται συγκεκριμένη απάντηση.

Νομιζω η απαντηση ειναι ευκολη. Η μεση συμπεριφορα. Ο μεσος ορος. Ή τελοσπαντων οι κοντινες στον μεσο ορο συμπεριφορες.

Βασιζόμαστε σε βιώματα,καταγραφές,το "αυτονόητο" και την συντριπτική πλειοψηφία.

Σαφώς μιλάμε για σκληρό χαρακτηρισμό-δίκοπο μαχαίρι,ο οποίος κάλλιστα θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί στην περίπτωση που η μειοψηφία γίνει κάποια στιγμή πλειοψηφία.Απο την άλλη όμως δέν μπορώ να πώ οτι συμμερίζομαι αυτούς τους φόβους.Η σεξουαλικότητα δέν περιορίζεται αποκλειστικά σε μία μόνο ανάγκη,την ικανοποίηση των δύο πλευρών,άλλα και στην διαιώνιση των ειδών.Βιολογικά μιλώντας και στην παρούσα φάση έχουμε μπροστά μας ένα ανυπέρβλητο εμπόδιο.Αν μελλοντικά μπορέσουμε να κάνουμε λόγο για αλλαγή φύλου,σίγουρα η κοινωνία δέν θα έχει την ίδια δομή με την οποία την βιώνουμε σήμερα.

Οι gay εχουν τεραστιο εξελικτικο προβλημα. Ανυπερβλητο βασικα. Ολοι φανταζομαστε ποιο ειναι. Μας χρειαζονται με λιγα λογια! Χρειαζονται τους μη-gay για να συνεχισουν να υπαρχουν.

Μπορουν βεβαιαως να αναπαραγονται επειτα απο συμφωνιες γυναικων ανδρων για τεχνητη εξωσωματικη(ή πως διαολο αλλιως τη λενε) γονιμοποιηση αλλά σε αυτη την περιπτωση θα υπηρχαν απειρα προβληματα σχετικα με αυτο.

Τελοσπαντων τι να κανουμε υπαρχουν. Μπορει οι σεξουαλικες πραξεις τους και επιθυμιες τους να μας προκαλουν αηδια, αλλά τι να κανουμε? Πρεπει να ζησουν και αυτοι οπως θελουν.

Δημοσ.

Νομιζω η απαντηση ειναι ευκολη. Η μεση συμπεριφορα. Ο μεσος ορος. Ή τελοσπαντων οι κοντινες στον μεσο ορο συμπεριφορες.

Αυτό μουσιού είναι "μεσολογικό", "μεσορίτικο", "μεσοσυμπεριφορίτικο". Όχι "φυσιολογικό". Όχι όταν ανακατεύονται άνθρωποι με συνειδήσεις και πολύπλοκα συναισθήματα, κι όχι απλά η γενετήσια κάβλα να φτιάξουμε ένα ανθρωπάκι για να περάσει αυτά που περάσαμε εμείς και περνάμε μέχρι να ψοφήσουμε, για να έχουμε είτε την ευχαρίστηση να το στέλνουμε στο δωμάτιό του τιμωρία, είτε την αυτοΐκανοποιητικό συναίσθημα ότι "κάναμε το χρέος μας στην κενωνία, ΤΟ ΕΘΝΟΣ, τον Κύριο Ημών Ιησού Εβραίο" - αφήσαμε απόγονο (όπως μας υποδείκνυε ο μπαμπάς που πάλαιψε στη ζωή του και είχε αρχίδια και η μαμά που επίσης πάλαιψε στη ζωή της και είχε κι αυτή αρχίδια) και τον κάναμε όσο σκληροτράχηλα ήταν τα καπιταλόφρονα μούτρα μας, ώστε να νοιάζεται κατά βάση για την πάρτη του και την οικογένειά του και οι υπόλοιποι αγγλογαλλοπορτογάλλοι να κόψουν τον καπιταλοτράχηλό τους.

Γι' αυτό κι όταν αφορά ανθρώπια ο χαρακτηρισμός, καλό είναι να μένει κανείς στον όρο "διαφορετικός" κι όχι "μη-φυσιολογικός". Δεν επιθυμώ κι όλας να "κάνω -αν κι όταν κάνω- παιδί" μια μέρα των ημερών να συνειδητοποιήσω ότι έχει ομοφυλοφιλικές τάσεις, αλλά αφ' ενός ας έχει όποιες ΕΙΝΑΙ να 'χει, αφ' ετέρου δε θα μου αρέσει καθόλου να βγαίνει ο κάθε "φυσιολογικός" και με τις κουβέντες του να το κάνει να νιώθει ευατόν από μιασματικόν έως "μη-φυσιολογικόν", γιατί θα έρχομαι στη δύσκολη θέση να τον βαρέσω.

Οι gay εχουν τεραστιο εξελικτικο προβλημα. Ανυπερβλητο βασικα. Ολοι φανταζομαστε ποιο ειναι. Μας χρειαζονται με λιγα λογια! Χρειαζονται τους μη-gay για να συνεχισουν να υπαρχουν.

Μπορουν βεβαιαως να αναπαραγονται επειτα απο συμφωνιες γυναικων ανδρων για τεχνητη εξωσωματικη(ή πως διαολο αλλιως τη λενε) γονιμοποιηση αλλά σε αυτη την περιπτωση θα υπηρχαν απειρα προβληματα σχετικα με αυτο.

Τελοσπαντων τι να κανουμε υπαρχουν. Μπορει οι σεξουαλικες πραξεις τους και επιθυμιες τους να μας προκαλουν αηδια, αλλά τι να κανουμε? Πρεπει να ζησουν και αυτοι οπως θελουν.

^ ...αρκεί να μη σε διαβάζουν, ε.

Τένσι, δεν θα στο ευχηθώ από κακία, ειλικρινά στο λέω - αλλά σου εύχομαι ένα τουλάχιστον παιδί ομοφυλοφιλικό. Ο μόνος λόγος που στο εύχομαι είναι για να έρθεις αντιμέτωπος με τον εαυτό σου. Ίσως τότε καταλάβεις πού και ποιό είναι το λάθος σου, για να βγει νικήτρια από αυτήν την αντιπαράθεση, η καλύτερη πλευρά του εαυτού σου.

Ξέρω σε εκνεύρισα, αλλά να το χρυσώσω το χάπι λέγοντας πως ενίοτε εκτιμώ το μυαλό σου από τα ποστ σου (...όπως και με προβληματίζεις όμως, ενίοτε, με κάποιες "ηθικές" σου...),

Όσο για την διαιώνιση, πώς θα σου φαινόταν να την δεχτείς περισσότερο ως γεγονός, παρά ως "αναγκαιότητα"...

Δημοσ.

Τένσι, δεν θα στο ευχηθώ από κακία, ειλικρινά στο λέω - αλλά σου εύχομαι ένα τουλάχιστον παιδί ομοφυλοφιλικό. Ο μόνος λόγος που στο εύχομαι είναι για να έρθεις αντιμέτωπος με τον εαυτό σου. Ίσως τότε καταλάβεις πού και ποιό είναι το λάθος σου, για να βγει νικήτρια από αυτήν την αντιπαράθεση, η καλύτερη πλευρά του εαυτού σου.

Ξέρω σε εκνεύρισα, αλλά να το χρυσώσω το χάπι λέγοντας πως ενίοτε εκτιμώ το μυαλό σου από τα ποστ σου (...όπως και με προβληματίζεις όμως, ενίοτε, με κάποιες "ηθικές" σου...),

Όσο για την διαιώνιση, πώς θα σου φαινόταν να την δεχτείς περισσότερο ως γεγονός, παρά ως "αναγκαιότητα"...

Κανένας εκνευρισμός,καμία κακία ή εμπάθεια.Ολα είναι θέμα πιθανοτήτων

αν και υφίσταται μια εσωτερική διαμάχη για το αν θα πρέπει να διαιωνίσω το DNA μου.Δέν θα είναι καμία τραγική απώλεια για την ανθρωπότητα.

Στην προκειμένη περίπτωση έχουμε μαζευτεί μια ομάδα ανθρώπων και κάνουμε brainstorming.Μάλιστα για να καταλάβεις πόσο έχουμε προσχωρήσει σάν κοινωνία τα τελευταία (ας πούμε) 20 χρόνια,προβληματιζόμαστε για το πώς θα παραθέσουμε τις θέσεις μάς, διαλέγοντας προσεκτικά εκφράσεις για να μήν προσβάλουμε κάποιες ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες.

Το γεγονός οτι γίνεται αυτή η συζήτηση,αποτελεί απο μόνο του ένα επίτευγμα (για τους ομφ.),εκτός και αν ο σκοπός τον ομοφυλοφίλων δέν είναι απλά η αποδοχή τους απο την κοινωνία.

Δημοσ.

Αυτό μουσιού είναι "μεσολογικό", "μεσορίτικο", "μεσοσυμπεριφορίτικο". Όχι "φυσιολογικό".

"Φυσιολογικο" ειναι. Δεν αναφερομουν στο αν ειναι φυσιολογικο. :mrgreen:

Ολα φυσιολογικα ειναι με την εννοια του φυσιολογικου με τον ορισμο του δηλαδη, ως κατι που δημιουργειται.

Και απο τη στιγμη που οι gay υπαρχουν αρα και δημιουργηθηκαν, ειναι φυσιολογικοι.

Εγω αυτα περι μεσου ορου κλπ τα εννουσα ως προς το τι πρεπει να κοιταξουμε ωστε να δουμε το ποια συμπεριφορα και ταση ειναι η επικρατουσα. Οποτε αυτη πρεπει να την λεμε "φυσιολογικη" με την εννοια οτι ολες οι υπολοιπες εχουν μικρες πιθανοτητες να υπαρξουν και ειναι σχετικα ανωμαλιες(με την εννοια την μαθηματικη της σπανιοτητας δηλαδη) της φυσης, κατα μια εννοια(λανθασμενη μαλλον) δηλαδη μη φυσιολογικες.

^ ...αρκεί να μη σε διαβάζουν, ε.

Η αντιπαθεια μου προς αυτο που κανουν(οι αρσενικοι gay -η θηλυκη πλευρα της ομοφυλοφιλιας ως προς την σεξουαλικη δραστηριοτητα της δεν με πειραζει διολου, ισα ισα μαλιστα) ειναι δεδομενη. Οχι ως προς αυτους, αλλά ως προς αυτα που κανουν στην σεξουαλικη τους ζωη τα οποια ειναι γλοιωδεστατα για μενα και δεν θελω ουτε καν να τα σκεφτομαι.

Αν τους ενοχλουν οι σκεψεις μου και οι αντιδρασεις μου διολου δεν με νοιαζει.

Αν ενα παιδι μου ειναι ομοφυλοφιλικο διολου δεν θα με πειραξει. Νομιζω. Ετσι το σκεφτομαι τωρα.

Αυτο το γεγονος οπου θα βρισκομουν μπροστα σε γκρεμο χωρις επιστροφη, θα ηταν να ειχα παιδι διανοητικα καθηστερημενο πχ ή με ανιατη ασθενεια, κλπ. Γιατι εκει πρεπει να εισαι ηρωας για να αντεξεις μια τετοια ζωη για σενα μεσα στην δυστυχια, και κυριως να βλεπεις το παιδι σου να υποφερει και στην περιπτωση της ασθενειας να πεθαινει. Πρεπει να δειξεις τεραστια ψυχικη δυναμη και να τα υπομενεις ολα αυτα.

Και εγω ξερω οτι δεν ειμαι ηρωας και δεν εχω αυτη τη ψυχικη δυναμη και δεν θα το αντεχα(πιθανοτατα θα τα παρατουσα με τον εναν ή τον αλλο τροπο παρολο που αυτο υποδεικνυει τραγικη συμπεριφορα), οποτε ευχομαι να μην συμβει κατι τετοιο σε εμενα.

[EDIT]

Α Τενσι ελεγες. :-D Νομιζα αναφερεσαι σε εμενα και επειδη εχεις ενα περιεργο καπως κρυπτογραφικο στυλ λεω κατι θα εννοει. Και ξεχασα να ρωτησω γιατι με αποκαλεις ετσι. Αλλά μετα το επιασα.

Δεν με εκνευρισες.... :whistle:

Τραγικο.

Τραγικο θα μου φαινοταν διοτι δεν ειναι ετσι.

Ολα οσα κανει ο καθε ανθρωπος ειναι για να εξασφαλισει την διαιωνιση του DNA του.

Να αναπαραχθει δηλαδη.

Οποτε ολα οσα κανει εχουν στοχο το σεξ με το αντιθετο φυλλο.

Ακομα και ο Μεσι βαζει γκολ για να γινεται ολο και πιο γνωστος ολο και πιο θρυλικος και να εχει ολες τις γκομενες του κοσμου στο τσεπακι του ωστε να πη@@@ει οποια θελει. Ναι ο Μεσι, ο αγαθος Μεσι κλπ. :-D

Οποτε ολα οσα κανουμε οι ανθρωποι εχουν στοχο το σεξ με το αντιθετο φυλλο.

Τωρα οι gay πως στο διαολο παραβαινουν αυτον τον κανονα δνε μπορω να το εξηγησω.

Πρεπει να μελετησω καλυτερα αυτο το θεμα....

Παντα το ελεγα. Αλλά οποτε παω να το κανω κολλαω. Γιατι λεω με τους gay θα ασχολουμαι?? Και ξενερωνω και σταματαω την μελετη για να δω τι παιζει σε αυτο το σπουδαιο ερωτημα.

Ο Φροιντ αραγε τι ελεγε περι αυτου?

Δημοσ.

Τένσι σίγουρα έχουμε "προχωρήσει" ως κοινωνία. Κάποτε τα ομοφυλόφιλα αγόρια τα κάνανε παπάδες στην καλύτερη, τα σαπίζανε στην χειρότερη, τα καθαρίζανε στην χειροτερότερη, τα υποχρεώνανε σε ισόβιο γολγοθά (διαφόρων ειδών) στη χείριστη (για τα κορίτσια ακόμα αναρωτιέμαι). Έχω φίλο ομοφυλόφιλο, ο οποίος τυραννήθηκε αρκετά από μόνος του, προσπαθώντας ώρες-ώρες να καταλάβει "γιατί είναι έτσι", μεγαλώνοντας (μέχρι που σταδιακά "απλώς" αποδέχτηκε τη φύση του και ηρέμησε). Ούτε αυτός, ούτε άλλο ΠΑΙΔΙ χρειάζεται ποτέ στη ζωή του ν' ακούει ότι δεν είναι "φυσιολογικό". Το ίδιο όσο παιδί μεταναστών δεν χρειάζεται ν' ακούει ότι είναι ξένο, όσο κι ο Σχορτσανίτης δεν χρειάζεται ν' ακούει ότι είναι μαύρος. Και μέχρι τότε, έχουμε δρόμο ακόμα.

Ακομα και ο Μεσι βαζει γκολ για να γινεται ολο και πιο γνωστος ολο και πιο θρυλικος και να εχει ολες τις γκομενες του κοσμου στο τσεπακι του ωστε να πη@@@ει οποια θελει. Ναι ο Μεσι, ο αγαθος Μεσι κλπ.

Οποτε ολα οσα κανουμε οι ανθρωποι εχουν στοχο το σεξ με το αντιθετο φυλλο.

Τωρα οι gay πως στο διαολο παραβαινουν αυτον τον κανονα δνε μπορω να το εξηγησω.

Πρεπει να μελετησω καλυτερα αυτο το θεμα....

Παντα το ελεγα. Αλλά οποτε παω να το κανω κολλαω. Γιατι λεω με τους gay θα ασχολουμαι?? Και ξενερωνω και σταματαω την μελετη για να δω τι παιζει σε αυτο το σπουδαιο ερωτημα.

Ο Φροιντ αραγε τι ελεγε περι αυτου?

...να βάλεις Μπάρτσα έλεγε, και να μη χολοσκάς μ' όλ' αυτά.

Δημοσ.

Έτσι όπως το θέτεις όμως,μεγαλύτερο πρόβλημα δημιουργεί το παιδί-θύμα στον εαυτό, παρά το "σύστημα" και όλα αυτά υπο μορφή ιδιόμορφης αυτοτιμωρίας μέσω ενοχών (γιατί είμαι κοντός-γιατι έχω άλλο χρώμα δέρματος-γιατι δέν με έλκει το αντίθετο φύλο κλπ κλπ.)

Το τελευταίο κομμάτι που αναφέρεις,αν και ευγενές,είναι ουτοπικό και μή βιώσιμο.Οχι με την μορφή/δομή που είχε-έχει-και θα έχει η κοινωνία.Δέν περιοριζόμαστε απαραίτητα σε ένα γεωγραφικό χώρο που λέγεται Ελλάδα,είναι γενικό το φαινόμενο.

Δημοσ.

Δεν είχα την Ελλάδα στο μυαλό ως σύνορο, όταν έγραφα. Και μην αυτοαναιρείσαι : μόνος είχες πει ότι εξελισσόμαστε. Και στην εξέλιξη όρια δεν έχει. Μόνο εξαφάνιση.

Όσο για το κάθε παιδί, όπως είπα, του αρκεί που/να έχει ν' αντιμετωπίσει τον εαυτό του, και να δώσει την εγγενή εσωτερική μάχη με την (πάσα) διαφορετικότητά του. Να του φορτώνουμε κι άλλα;

Και όπως βρε συ θα νοιάζεσαι για το δικό σου, νοιάξου και για το ξένο.

Δημοσ.

Δέν νομίζω οτι αντιφάσκω πουθενά.Το γεγονός οτι εξελισσόμαστε και βελτιώνεται η κατάσταση,δέν σημαίνει απαραίτητα και την εξάλειψη του προβλήματος.

Πχ. πρίν 3-4 χρόνια,κάποιοι χουλιγκάνοι είχαν επιδοθεί σε κυνήγι emo πέριξ του Συντάγματος.Ισως άστοχο παράδειγμα,αφού με το που πέρασε η μόδα,κόπηκαν οι φράντζες και τα eyeliner (όπως και το κυνήγι),άλλα υπο αυτό το πρίσμα,μέχρι πρίν μερικά χρόνια "παρέες" έκαναν ντού σε οτιδήποτε δέν περπατούσε ώς άντρας.Ο Κεραμικός σήμερα είναι γεμάτος με friendly στέκια και δέν είδα/άκουσα κανέναν να προσπαθεί να πετάξει μολότοφ μέσα,οπότε πιστεύω οτι είμαστε σε καλό δρόμο.

Σχετικά με το κάθε παιδί τώρα,αν ζητούμενο είναι να αποδεχτεί το συντομότερο δυνατό την διαφορετικότητά του (It's not a bug,it's a feature που λένε),αυτό είναι δουλειά την οικογένειας/γονιών.Το πώς θα προσεγγίσουν το ζήτημα όμως,έχει να κάνει με τον χαρακτήρα που και οι ίδιοι οι γονείς έχουν δημιουργήσει,σάν προϊόν της κοινωνίας στην οποία ζούν.

Τα παιδιά μας (και όχι μονο,αφού τα ανέφερες) τα φορτώνουμε θέλοντας και μή.Δέν είναι δυνατό να τα προστατέψουμε σε απόλυτο βαθμό, εκτός και αν αποκόψουμε κάθε σχέση με την κοινωνία ως υφίσταται αυτή τη στιγμή.Στην παρούσα φάση χτίζουμε εκ νέου,άλλα πάντα στις ίδιες λάθος βάσεις και όπως καταλαβαίνεις,είμαστε ένα κλίκ πρίν σκανδαλίσουμε την ανθρώπινη φύση...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...