Super Moderators Snoob Δημοσ. 2 Μαΐου 2011 Super Moderators Δημοσ. 2 Μαΐου 2011 Κρατήστε τις υποδείξεις για το τι "βασικά" πρέπει να μάθει ο συνομιλητής σας προκειμένου να έχει δικαίωμα να εκφέρει άποψη για τον εαυτό σας. Αντίστοιχα, σχόλια τύπου "ρίχνω το IQ μου στο πάτωμα για να σου απαντήσω" θεωρούνται flame/trolling. Αν προκαλείστε, στείλτε αναφορά και μην απαντάτε. Άλλη προειδοποίηση δεν πρόκειται να υπάρξει. Ευχαριστώ.
Dark_Duck Δημοσ. 2 Μαΐου 2011 Δημοσ. 2 Μαΐου 2011 Καταρχην Dark Duck,δεν την βαφτιζει φυσιολογικη ο Τοξοβολος.Ανεξαρτητα απο την σεξουαλικοτητα μου η την επαγγελματικη μου ιδιοτητα (κ πιστεψε με δεν ειχα καν προθεση να χρησιμοποιησω αυτη ειδικα στην συγκεκριμενη συζητηση)ως Τοξοβολος Ινσομνιακ δεν μπορω να ακουω θεσεις απο υποθαλπτουν ιδεες οι οποιες αυριο θα δωσουν ενεργους πολιτες που θα ειναι θυματα ομοφοβιας.Επισης μια επισημανση,το αφηρημενο του ανθρωπινου σεξουαλικου προσανατολισμου μελεταται κ απο την Ψυχολογια κ απο την Ψυχιατρικη στα πλαισια της Ψυχοπαθολογιας αρα η κατηγοριοποιηση των παραφιλιων εξυπηρετει αυτο τον σκοπο ακριβως, στην κατ ελαχιστον δλδ εξακριβωση του ''φυσιολογικου'' η μη πλαισιου.Κ ουτε η ομοφυλοφιλια ουτε η αμφιφυλοφιλια ειναι παραφιλιες.70 χρονια συστηματικης καλοσχεδιασμενης ψυχολογικης ερευνας καθως επισης καταβληθηκε προσπαθεια να ελεγξουμε τα διαφορα biases για να φτασουμε σε αυτη την διαπιστωση. Οπως κ να χει,αυτο που τονιζω οτι τα στερεοτυπα πρεπει να σπασουν.Ειδατε εναν ''λαλιστατο'' ομοφυλοφιλο (ο υπογραφων) κ την ακουω απο ολες τις πλευρες με διαφορα αφηρημενα συμπερασματα για το ποιος ειμαι κ τι κανω βαση της σεξουαλικοτητας μου.Δεν παει ετσι ομως φιλε μου.Εαν ψυχραιμα δουμε το ολο θεμα κ η πολιτεια πρεπει να συμπαρηστατε σε εκδηλωσεις που στοχευουν στην προωθηση της μη ομοφοβιας κ να σταθουμε λιγο στην σημασια της καταπολεμισης αυτων των στερεοτυπων διοτι στην τελικη ειναι προς το συμφερον ολοκληρης της κοινωνιας η εξαλλειψη της ομοφοβιας κ μαγκεια της καθε ευνομουμενης πολιτειας να στεκεται αρωγος στους πιο αδυναμους της.Δεν θεωρω οτι ειμαι παραλογος ανθρωπος.Στην τελικη τι καλυτερο εχει η Αργεντινη απο εμας που πλεον εχει την πιο φιλελευθερη νομοθεσια στην υφηλιο για τα θεματα γυρω απο την ομοφυλοφιλια?Απο γαμους μεχρι υιοθεσιες κ απο αυστηρα νομοθετικα πλαισια εναντιον της ομοφοβιας μεχρι οτι θες.Ποια?Η Αργεντινη ρε παιδια.Κ εμεις στην Ελλαδα κολλαμε στις ''στατιστικες ανωμαλιες'' που θετουν σε κινδυνο κ ετεροφυλοφιλους αλλα κ νεαρους ομοφυλοφιλους οι οποιοι γνωριζουμε εχουν τα υψηλοτερα ποσοστα να γινουν μελλοντικοι αυτοχειρες.Τα ξερω,τα περασα οπως κ η συντριπτικη πλειοψηφια των νεαρων ομοφυλοφιλων που μεγαλωσαμε στην Ελλαδα ειδαμε τις κουλοσυνες της εγκληματικης ομοφοβιας. Συγνωμη αλλα απο σταση θα ερθω αντιμετωπος με την ομοφοβια οπως κ εαν αυτη εκφραζεται (κεκαλυμενα η μη).Ηδη εκεινη στερησε μεγαλο κομματι απο την προσωπικη μου ευτυχια στην εφηβεια μου.Οχι κ τωρα.Φτανει. Μου τα ανακατώνεις αλλα βλέπω τι θες να πείς. Για μένα η αναγνώριση και παραδοχή του μη φυσιολογικού ειναι άλλο πράγμα απο τον φόβο γι αυτό. Η ψυχολογική ερευνα που τόσο ευγενικά μας τρίβεις στα μουτρα δεν είναι αρκετή φοβάμαι για να καταφέρει αυτό που θες. Πες σ αυτόν που πεινάει να μην κάνει κάτι και να κάτσει να πεθάνει απο την πείνα, πες σε κάποιον που κινδυνεύει να κάτσει με σταυρωμένα τα χερια και, πες στον ερωτευμένο πως η ψυχολογική ερευνα λεει πως ο ερωτας ειναι μια παρόρμηση που δεν θα κρατήσει για παντα αλλα θα του περάσει. Υπάρχουν κάποια πράγματα που είναι "βιδωμένα" κυριολεκτικα στην φύση μας και ένα απο αυτά ειναι η έλξη προς το αντιθετο φύλλο με σκοπό την αναπαραγωγή. Το γεγονός πως ο ανθρωπος κάνει σεξ για ευχαρίστηση είναι κάτι που επίσης συναντάται στα πρωτεύοντα. Αυτό δεν σημαίνει πως κάθε φορά δεν υπάρχει η δυνατότητα αναπαραγωγής. Το να διαλέγεις για σύντροφο κάποιον με τον οποίο δεν μπορείς να αναπαραχθείς απλά δεν ειναι φυσιολογικό. Παρόλα αυτά διατηρέις μόνο το πλεονέκτημα να κάνεις σεξ για ευχαρίστηση γράφοντας την μαμα φύση... ξερεις που. Τώρα η ομοφοβία απο την οποία προσπαθείς να μας γλυτώσεις είναι προβλημα με δύο κεφάλια. Το ενα γεννιέται απο το αμφισεξουαλικό κομμάτι του πλυθησμου και τα κόμπλεξ που κουβαλάει και το ενα απο το ομοσεξουαλικό κομμάτι του πλυθησμου και τα κομπλεξ που κουβαλάει με την σειρά του. Το ένα τροφοδοτεί το άλλο κάτι το οποίο δεν προκειτε να σταματήσει.
Τοξοβολος_UK Δημοσ. 2 Μαΐου 2011 Δημοσ. 2 Μαΐου 2011 Μου τα ανακατώνεις αλλα βλέπω τι θες να πείς. Για μένα η αναγνώριση και παραδοχή του μη φυσιολογικού ειναι άλλο πράγμα απο τον φόβο γι αυτό. Η ψυχολογική ερευνα που τόσο ευγενικά μας τρίβεις στα μουτρα δεν είναι αρκετή φοβάμαι για να καταφέρει αυτό που θες. Πες σ αυτόν που πεινάει να μην κάνει κάτι και να κάτσει να πεθάνει απο την πείνα, πες σε κάποιον που κινδυνεύει να κάτσει με σταυρωμένα τα χερια και, πες στον ερωτευμένο πως η ψυχολογική ερευνα λεει πως ο ερωτας ειναι μια παρόρμηση που δεν θα κρατήσει για παντα αλλα θα του περάσει. Υπάρχουν κάποια πράγματα που είναι "βιδωμένα" κυριολεκτικα στην φύση μας και ένα απο αυτά ειναι η έλξη προς το αντιθετο φύλλο με σκοπό την αναπαραγωγή. Το γεγονός πως ο ανθρωπος κάνει σεξ για ευχαρίστηση είναι κάτι που επίσης συναντάται στα πρωτεύοντα. Αυτό δεν σημαίνει πως κάθε φορά δεν υπάρχει η δυνατότητα αναπαραγωγής. Το να διαλέγεις για σύντροφο κάποιον με τον οποίο δεν μπορείς να αναπαραχθείς απλά δεν ειναι φυσιολογικό. Παρόλα αυτά διατηρέις μόνο το πλεονέκτημα να κάνεις σεξ για ευχαρίστηση γράφοντας την μαμα φύση... ξερεις που. Τώρα η ομοφοβία απο την οποία προσπαθείς να μας γλυτώσεις είναι προβλημα με δύο κεφάλια. Το ενα γεννιέται απο το αμφισεξουαλικό κομμάτι του πλυθησμου και τα κόμπλεξ που κουβαλάει και το ενα απο το ομοσεξουαλικό κομμάτι του πλυθησμου και τα κομπλεξ που κουβαλάει με την σειρά του. Το ένα τροφοδοτεί το άλλο κάτι το οποίο δεν προκειτε να σταματήσει. Τώρα για την Αργεντινή που λες, εκεί ο πρωθυπουργός έφυγε νύχτα με ελικόπτερο και εδώ ο δικός μας μας εχει φλομώσει στην μ#@$!%κια και εμείς τον ανεχόμαστε ακόμα. Οπότε μην περιμένεις θαυματα σε μια χωρα ξεχασμένη απο τους Θεούς. Η προβολη των θεσεων της επιστημης στον γενικο πληθυσμο εχει διτο στοχο,τουλαχιστον σε οτι αφορα το συγκεκριμενο θεμα.Αρχικα ενημερωση σε σωστη βαση κ αφετερου η συστηματικη προσπαθεια για απομονωση της ομοφοβιας κ του στιγματος του οποιου φερει η μη ετεροφυλοφιλη σεξουαλικοτητα.Δεν γινεται ανταγωνιστικα δλδ,αν κ στο τελος εκει ευτελιζεται. Πχ ειδαμε ποσο ευγενικα κ εσυ κ με ποση ευκολια μας οριοθετεις την ομοφυλοφιλια ως μη φυσιολογικη.Κοιτα ειπαμε κοινωνικα κ κοινωνιολογικα ειναι αλλο ζητημα.Εαν εσυ δεν την αποδεχεσαι ως φυσιολογικη μαγκεια σου,ομως εγω δεν θα σταθω εκει.Θα τονισω οτι ακριβως αυτο το ''βιδωμενο'' της στερεοτυπικης αντιληψης οφειλουμε να ξεπερασουμε συλλογικα ως κοινωνια μηπως κ προχωρησουμε μπροστα. Κοιτα ακουστηκαν ειλικρινα τα παντα για τους ομοφυλοφιλους απο το οτι ριχνουν το αξιομαχο της στρατευμενης νεολαιας (ασχετα που ο υπογραφων ειναι Εφεδρος Σμηνιας κ υπηρετησε χωρις ποτε να υφισταται θεμα για καποια διαφορετικοτητα μου κ δεν ειδα να ριχνω κανενα ηθικο) μεχρι τα κλασικα ''ανωμαλια'',''φουστης'',''παρεκλιση'',''λυγερες'',''ανικανος'' κτλ κτλ κτλ.Απο το οτι ''θα εσφαζα στο γονατο το γιο μου αν ηταν γκει'' μεχρι οτι θες.Δλδ τα παντα.Κ αναρωτιεμαι τωρα,εαν αυτα τα διαβαζει ενα παιδακι τι γνωμη θα δημιουγησει για εναν ομοφυλοφιλο.Κ στην περιπτωση που ο ιδιος ειναι ομοφυλοφιλος,ποσο καιρο θα του παρει να αποδεχτει τον ευατο του,εαν δεν φτασει στο αλλο ακρο να τον μισει? Κοιτα για εμενα ακομα κ η σιωπηλη αποδοχη η προωθηση της ''μη φυσιολογικοτητας'' μας καθιστα ''συνενοχους'' εαν θες στην ομοφοβια κ στα δεινα που αυτη φερνει στην κοινωνια.
Dark_Duck Δημοσ. 2 Μαΐου 2011 Δημοσ. 2 Μαΐου 2011 Η προβολη των θεσεων της επιστημης στον γενικο πληθυσμο εχει διτο στοχο,τουλαχιστον σε οτι αφορα το συγκεκριμενο θεμα.Αρχικα ενημερωση σε σωστη βαση κ αφετερου η συστηματικη προσπαθεια για απομονωση της ομοφοβιας κ του στιγματος του οποιου φερει η μη ετεροφυλοφιλη σεξουαλικοτητα.Δεν γινεται ανταγωνιστικα δλδ,αν κ στο τελος εκει ευτελιζεται. Πχ ειδαμε ποσο ευγενικα κ εσυ κ με ποση ευκολια μας οριοθετεις την ομοφυλοφιλια ως μη φυσιολογικη.Κοιτα ειπαμε κοινωνικα κ κοινωνιολογικα ειναι αλλο ζητημα.Εαν εσυ δεν την αποδεχεσαι ως φυσιολογικη μαγκεια σου,ομως εγω δεν θα σταθω εκει.Θα τονισω οτι ακριβως αυτο το ''βιδωμενο'' της στερεοτυπικης αντιληψης οφειλουμε να ξεπερασουμε συλλογικα ως κοινωνια μηπως κ προχωρησουμε μπροστα. Κοιτα ακουστηκαν ειλικρινα τα παντα για τους ομοφυλοφιλους απο το οτι ριχνουν το αξιομαχο της στρατευμενης νεολαιας (ασχετα που ο υπογραφων ειναι Εφεδρος Σμηνιας κ υπηρετησε χωρις ποτε να υφισταται θεμα για καποια διαφορετικοτητα μου κ δεν ειδα να ριχνω κανενα ηθικο) μεχρι τα κλασικα ''ανωμαλια'',''φουστης'',''παρεκλιση'',''λυγερες'',''ανικανος'' κτλ κτλ κτλ.Απο το οτι ''θα εσφαζα στο γονατο το γιο μου αν ηταν γκει'' μεχρι οτι θες.Δλδ τα παντα.Κ αναρωτιεμαι τωρα,εαν αυτα τα διαβαζει ενα παιδακι τι γνωμη θα δημιουγησει για εναν ομοφυλοφιλο.Κ στην περιπτωση που ο ιδιος ειναι ομοφυλοφιλος,ποσο καιρο θα του παρει να αποδεχτει τον ευατο του,εαν δεν φτασει στο αλλο ακρο να τον μισει? Κοιτα για εμενα ακομα κ η σιωπηλη αποδοχη η προωθηση της ''μη φυσιολογικοτητας'' μας καθιστα ''συνενοχους'' εαν θες στην ομοφοβια κ στα δεινα που αυτη φερνει στην κοινωνια. Θα μου επιτρέψεις να πω πως η ψυχολογία ειναι απο τις πιο "σχετικές" επιστήμες. Η γνώμες στην ψυχολογία κάθε άλλο παρά βέβαιες και σταθερές μπορούν να χαρακτηριστούν. Εγω το μόνο που εκανα ηταν να σου υποδείξω αυτό το οποίο συμβαίνει στο φυσικό μας περιβάλλον, στην φύση γύρω μας. Αν αυτό δεν σε ικανοποιεί ή σου φαίνεται εύκολο τότε δυστυχώς η φύση έχει ευκολους και απλούς κανόνες. Σε βλεπω με πρόσχημα την ομοφοβία και το πόσο κακό αυτή προκαλέί να προσπαθείς να μας πείσεις πως η ομοφυλοφυλία ειναι κάτι φυσιολογικό και το ανάποδο, δηλαδή η ομοφυλοφυλία είναι κάτι φυσιολογικό άρα η ομοφοβία είναι κάτι κακό. Και στα δύο επαγωγικά σου συμπεράσματα αυτό το οποίο δυναμιτίζει την συζήτηση είναι πως προσπαθείς να κάνεις τον κόσμο να δεχτεί την ομοφυλοφυλία ως κάτι απόλυτα φυσιολογικό! Έτσι το φυσικό επακόλουθο το οποίο ειναι μια αντιδραση απέναντι στους ομοφυλόφιλους την οποία εκλαμβάνεις ως ομοφοβία η οποία υποβόσκει και καλά μέσα σε όλους μας λόγο ελειπούς καλλιέργιας η ριμάδας κοινωνίας. Τα επιχειρήματα του στύλ ολοι γκει ειστε κατα βάθος δεν βοηθούν ιδιαίτερα την κατάσταση θα έλεγα... Πάντως αν η συζήτηση είχε κρατηθεί σε πιο ήρεμους τόνους θα μπορεί να είχε βγεί κανένα χρήσιμο συμπέρασμα γιατι αν μη τη άλλο φαίνεσαι ανθρωπος που προσπαθεί να στηρίξει αυτό που λεει.
Τοξοβολος_UK Δημοσ. 2 Μαΐου 2011 Δημοσ. 2 Μαΐου 2011 Αρχικα οχι,δεν θα σου επιτρεψω οτι η Ψυχολογια ειναι μια ''σχετικη επιστημη''.Η Ψυχολογια ειναι επιστημη επειδη ακριβως χρησιμοποιει τις αρχες της επιστημονικης ερευνας οπως εξαλλου ολες οι επιστημες (αν κ οκ δεχομαι το οποιοδηποτε bias που μπορει να χρεωθω ως επαγγελματιας του χωρου).Εξαλλου κ η Ψυχιατρικη εχει την ιδια θεση στο ζητημα για να το εξαπλωσουμε λιγο.Παντως σε καθε περιπτωση δεν νομιζω οτι ειναι χρηστικο να αναγαγουμε την συζητηση σε επιπεδο εαν η οχι ειναι ''σχετικη'' επιστημη.Ετσι ξεφευγει γενικα εχω την αισθηση. Στην συνεχεια δεν νομιζω οτι προχωρησα σε καποια ιδιαιτερη γενικευση.Εξαλλου απο την φυση μου (κ εφοσον κανω σοβαρο/μη ανταγωνιστικο διαλογο, το τονιζω αυτο μιας κ το θεμα εχει κ προσωπικες διαστασεις για εμενα ) αποφευγω γενικευσεις.Οπως κ να εχει δεν νομιζω οτι η αποψη οτι η ομοφυλοφιλια ειναι φυσιολογικη κ η ομοφοβια ειναι οντως πληγη στην κοινωνια ειναι παραλογη.Δεν θεωρω πως ειναι απομονομενη αποψη κ ουτε νιωθω οτι λεω κατι παρατραβηγμενο.Ξαναλεω οτι κοινωνικα πως το αναπαριστας αυτο ειναι το ζητημα...Εκει μπαινει το θεμα της στερεοτυπιας κοκ. Θα επιμεινω οτι η αποδοχη κ προωθηση της φυσιολογικοτητας της ομοφυλοφιλιας κ αυτης ως υγιες προτυπο λυνει περισσοτερα προβληματα απο οσα υποθετικα δημιουργει κυριως λογο της ομοφοβιας,στερεοτυπων κ λογω προβληματικης κοινωνικης αποδοχης απο καποια μεριδα.Οπως κ να εχει φρονω πως εαν περιμενουμε ποτε η κοινωνια θα ειναι ''ωριμη'' με προσευχες κ ευχολογια δεν αλλαζουν πολλα.Θεωρω οτι συνηθως το εδω κ τωρα ειναι ενα καλο ξυπνημα η μια καλη αρχη. Σε καθε περιπτωση παντως ηδη κ στην Ελλαδα υπαρχουν κινησεις.Αρχικα το συμφωνο το οποιο ευελπιστω συντομα να περαστει κ να δωσει την ευκαιρια σε μενα κ στον συντροφο μου εαν κ οποτε επιστρεψω στην Ελλαδα να αναγνωριστουν τα βασικα δικαιωματα τα οποια εχω ηδη με το civil partnership εδω.Επισης απο μια γρηγορη ματια που πηρε το ματι μου ειδα οτι ηδη σχεδον ενα 65% του γενικου πληθυσμου στην Ελλαδα(συμφωνα με το ΒΗΜΑ εαν θυμαμαι καλα ) ειναι υπερ του συμφωνου..Κατι αναλογο θα ευχομουν κ για τον περιορισμο των στερεοτυπικων αποψεων,παρα την σταση του ''Ποντιου Πιλατου'' (πχ .οκ παρτε νομικη εξισωση αλλα μην ζητατε παραπανω,μεχρι εκει βγαινω)
ioannnis Δημοσ. 2 Μαΐου 2011 Μέλος Δημοσ. 2 Μαΐου 2011 · Κρυμμένο από Snoob, 2 Μαΐου 2011 - Δεν έχει δοθεί λόγος Κρυμμένο από Snoob, 2 Μαΐου 2011 - Δεν έχει δοθεί λόγος Tελικα δεν εκλεισε το thread?... ελαβα 2 μυνηματα οτι εκλεισε
ioannnis Δημοσ. 2 Μαΐου 2011 Μέλος Δημοσ. 2 Μαΐου 2011 · Κρυμμένο από Snoob, 2 Μαΐου 2011 - Δεν έχει δοθεί λόγος Κρυμμένο από Snoob, 2 Μαΐου 2011 - Δεν έχει δοθεί λόγος Παντως χωρις πλακα νομιζω οτι εισαι τρολ φιλε μου η παιζει καποιο θεματακι.Αντε τωρα να χυνω μελανι να εξηγω ξανα οτι απανταω στο πνευμα της απολυτοτητας του Τζονι. Eιπαμε Τοξοτη, δεν εχω απολυτοτητα. Αντιθετα ειναι διαλλακτικος. Απολυτος εμφανιζεσαι εσυ με τις κουφες θεωριες σου. Με κουρασες ρε Τζονι.Τα ''παραμυθια της χαλιμας'', το οτι γνωριζεις ολους τους αντρες πορνοσταρ στην υφηλιο κ εαν η οχι εχουν κανει γκει σκηνες καθως κ το οτι συγχεεις την σεξουαλικη συμπεριφορα με την σεξουαλικοτητα ειναι ενδεικτικα των ''παντα λογικων'' σχολιων σου ε? Eλα ρε Τοξοτη, "γνωριζω ολους τους αντρες πορνοσταρ στην υφηλιο"... γνωριζω αυτους που παιζουν σε τσοντες. Σου ζητησα να μου πεις καποια ονοματα που παιζουν σε διπλο ταμπλω και δεν ειπες κανενα, ουτε καν αυτους που οντως παιζουν σε διπλο ταμπλω. Αρα δεν εχεις ιδεα, υποθεσεις κανεις μόνο. Πρωτου αναλυσεις τη "σεξουαλικη συμπεριφορα και τη σεξουαλικοτητα" μηπως να μαθεις πρωτα τα βασικα?
ioannnis Δημοσ. 2 Μαΐου 2011 Μέλος Δημοσ. 2 Μαΐου 2011 · Κρυμμένο από Snoob, 2 Μαΐου 2011 - Δεν έχει δοθεί λόγος Κρυμμένο από Snoob, 2 Μαΐου 2011 - Δεν έχει δοθεί λόγος Φαινεται οτι ο Τοξοβολος απολαμβανει ειδικης μεταχειρισης... Παμε να απαντησουμε στο προσβλητικο του ντελιριο και μας σβηνεται η απαντηση!! Ντροπη στο φορουμ.
Toufas Δημοσ. 2 Μαΐου 2011 Δημοσ. 2 Μαΐου 2011 dark duck, εσυ να υποθεσω κανεις σεξ μονο για να κανεις παιδια ε? και ποτε με προφυλακτικο κλπ κλπ.
DKNI Δημοσ. 2 Μαΐου 2011 Δημοσ. 2 Μαΐου 2011 Ρε συ dark duck, σοβαρα τωρα, πως γινεται να φερνεις σαν επιχειρημα περι "μη φυσιολογικότητας" της ομοφυλοφιλίας το "κοιτα γυρω σου"? Ε κοιταμε γυρω μας και βλεπουμε ομοφυλοφιλους ανθρωπους αρα ΝΑΙ, ειναι φυσιολογικη! Αφου η ομοφυλοφιλία συμβαινει αρα ειναι φυσιολογικη. Ποσο δυσκολο ειναι να γινει κατανοητο αυτό? Και πριν αναφερεις τα ζωα και οτι δεν υπαρχει ομοφυλοφιλια, ούτε πχ οι κοτες ξεψυριζουν τα κοτοπουλακια, αλλα αυτο μαλλον δεν το εχουμε πει στους πιθήκους που το κάνουν ε?
Toufas Δημοσ. 2 Μαΐου 2011 Δημοσ. 2 Μαΐου 2011 Οπως ειχα ακουσει προσφατα: δεν θα υπαρχει η κοινωνια των gay και οι κοινωνια των straight για τα παιδια μας. Θα υπαρχει κοινωνια σκετο.
orotoi Δημοσ. 3 Μαΐου 2011 Δημοσ. 3 Μαΐου 2011 Μακάρι.. και με επέκταση και στους λοιπούς διαχωρισμούς (κοινωνικούς και μη)
AnOldFriend Δημοσ. 3 Μαΐου 2011 Δημοσ. 3 Μαΐου 2011 Εσυ παντως τοξοβολε με το προσχημα της ομοφοβιας(ομοφυλοφιλοφοβια δεν θα επρεπε να ειναι το "τερμ"?) εχεις ανεβει πανω σε αυτο το αρμα και κανείς ανετη κριτικη στα παντα αφοριζοντας τα παντα ως πραγματα που δεν θα πρεπει να ακουγονται και θελεις να ασπαστουμε τις αποψεις σου ως σωστες εξ ορισμου, για να μην υπαρξει υπονοια οτι θα υπαρξει δειγμα ομοφοβιας εαν γινει διαφορετικα. Ε οχι λοιπον. Εγω(πχ) δεν ειμαι ομοφοβικος(ο,τι και αν σημαινει αυτο) αλλά αποκαλω την ομοφυλοφιλια περιεργο φαινομενο, φαινομενο που πρεπει να μελετηθει(για τον σημαντικοτατο λογο που ειπα αφου παει αντιθετα με τον μεγιστο βιολογικο νομο της ζωης) πολυ, διοτι ειναι εξαιρετικα ενδιαφερον οτι υπαρχει αυτη η συμπεριφορα απο ενα μικρο μερος ανθρωπων, οπου παρεκλινουν(με καποιον τροπο και αυτο ειναι το θεμα που πρεπει να μελετηθει-το γιατι υπαρχει αυτη η περεκλιση δηλαδη) της τυπικης συμπεριφορας και τελικης καταστασης που ειναι η ετεροφυλια. Αν εσυ οταν τα ακους αυτα σου ανεβαινει το αιμα στο κεφαλι και νευριαζεις δεν με ενδιαφερει καθολου, αλλά και δεν γινεται καθε φορα με το προσχημα της ομοφοβιας να ενιστασαι στο να ακουγονται τετοιες αποψεις και οτι ειναι λανθασμενες ή λαθος να ακουγονται διοτι μπορει να οδηγησουν αλλους ανθρωπους που θα τα διαβασουν στο να γινουν ομοφοβικοι. Ας γινουν! Εγω οπως και ολη η επιστημη(λογικο διοτι καθε μη εξηγησιμο προβλημα και δη εαν παει κοντρα σε μεγαλους νομους της ζωης, ειναι ενδιαφερον για την επιστημη) θεωρω την ομοφυλοφιλια περιεργο ως φαινομενο να υπαρχει. Αμα αυτο προκαλεσει καποιον να γινει ομοφοβικος..... και 2 αυγα Τουρκιας. Εγω και καθε αλλος την αποψη μου θα πρεπει να την πω.
washcloud Δημοσ. 3 Μαΐου 2011 Δημοσ. 3 Μαΐου 2011 Ξε-κωλήστε πια. Σύμφωνα με το πως σε γενικές γραμμές πράττει "η φύση", με γνώμονα τη γαμημένη (ετεροφυλοφιλική ή γουατέβερ) διαιώνιση των ειδών, οι σεξουαλικά προσανατολιζόμενες στο αυτό φύλο υπάρξεις, ΝΑΙ, φαίνονται σαν παραφωνία, στους περισσότερους από όσους ανήκουν στον αντίποδα αυτής της μειοψηφίας. Με δεδομένο όμως ότι Δημιουργός αν υπάρχει είτε μας έχει γραμμένους άπαντες στα παπάρια του - είτε δεν ξέρουμε και δεν διαφαίνεται στον ορίζοντα το να τις γνωρίσουμε (οι τυχόν αναγιγνώσκοντες θρησκόληπτοι να με συγχωρούν, αλλά βρίσκονται ήδη σε λάθος θρεντ και πιθανώς και χωροχρονικό συνεχές), Κύριοι Ημών (και ενίοτε και υμών) διά τον βίον μας είναι οι γονιδιακές ντιρεκτίβες μας, τα μυαλά μας και οι καρδιές μας --> τουτέστιν ηλίου είναι φαεινότερον πως όλα, θεωρήσεις, γλώσσα, επικοινωνία, έχουν να κάνουν με το πηλίκο του κοκτέιλ σκέψεων και συναισθημάτων ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ. Πέραν τούτου, πίπες. Εξ' ου και οι ορισμοί περί "φυσιολογικού" και "μη φυσιολογικού". ...Και ποιός σας λέει εσάς ότι το φυσιολογικό της φύσης ενός είδους δεν είναι να φτάσει στο τέρμα του, με μπερδεψοδουλειά μεταξύ γεννετήσιας ορμής και φυλοκαθορισμού, κι ότι πχ οι δεινόσαυροι δεν εξαφανίστηκαν όχι από την μέχρι τούδε μη πλήρως τεκμηριωμένη θεωρία του αστεροειδή που άλλαξε το κλίμα και παγώσανε τα κωλαράκια τους - αλλά ότι τα very αυτά κωλαράκια δεν είχαν αρχίσει να τα κουνάνε ΚΑΙ τ' αρσενικά; Οκ, υπάρχει πολύ περισσότερο ιρίδιο στα της Τεταρτογενούς πετρώματα, απ' ό,τι τσίγκινα σωβρακάκια - αλλά ποιός μπορεί να πει ότι "το φυσιολογικόν", δε θα είναι μια μέρα ομοφυλόφιλοι που θα διαιωνίζονται (άμα γουστάρουν), μπλεηντρανερικά κι ευγονικά; Ή τότε θ' αρχίσει τις συγκρίσεις με την αρχέτυπη διαιωνιστική πρακτική της υπόλοιπης χλωροπανίδας για λόγους ομοφοβικούς και ομο-απεχθαντικούς; Δούλοι της βιολογίας είμαστε, και το δικαίωμα του καθ' ένα και της κάθε μίας είτε να τον δίνει/είτε να τον παίρνει, δεν περιλαμβάνει και την υποχρέωση να ανέχεται χαρακτηρισμούς σχετικούς με του τί κυκλοφοράει στα μυαλά άπαντος ότινος δεν μπορεί να ησυχάσει αν δεν ανακατέψει την καθεστηκυία εξελικτική πρακτική της εστω ενός δις ετών ιστορίας, με την κατά περίπτωση σεξουαλικότητα. Τεσπα όσοι συνεχίζετε να διατηρείτε ομοεχθρικά ή ομοϋποβιβαστικά συναισθήματα, σαφώς και δεν απαγορεύται να εκφράζετε τις απόψεις σας - απλά δεν σας τιμά όσο συνεχίζετε να τις διατηρείτε, καθώς δεν τιμάτε εσείς πρώτοι, όχι την διανοητικώς φιλτραρισμένη επιλογή του συνανθρώπου σας για κάτι που εσάς δεν σας ταιριάζει (μιας και καν δεν πρόκειται περί τέτοιας), αλλά την υπαγόρευση της γενετήσιάς του ορμής - για την οποία καν δεν είναι υπεύθυνος, μιας και είναι απλά η φύση του. Προσωπικά πάντως, νιώθω καλύτερα με το απλά ν' αποδέχομαι αυτό που είμαι -και θα το αποδεχόμουν κι ας ήταν κάτι διαφορετικό- όπως και ν' αποδέχομαι αυτό που είναι κι ο άλλος, εφ' όσον με αυτό που είναι δεν βλάπτει κανέναν. Give and let take. Ή αλλιώς, δώσε και άσε τους άλλους να τον πάρουν.
Τοξοβολος_UK Δημοσ. 3 Μαΐου 2011 Δημοσ. 3 Μαΐου 2011 Ή αλλιώς, δώσε και άσε τους άλλους να τον πάρουν. σωστος!Η καλυτερα θα ελεγα, παρτε τον ολοι..για εμπειρια βεβαιως βεβαιως (βλεπω την Λουκα ηδη απο την γωνια να αφριζει) *χιουμορακι μπας κ σπασει η τσαντιλα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.