thanasius Δημοσ. 20 Απριλίου 2011 Δημοσ. 20 Απριλίου 2011 Καλησπέρα, είμαι κοντά στο να στήσω ένα νέο pc μετά από πολλά χρόνια και η αλήθεια είναι ότι δεν έχω πολλές γνώσεις σχετικά με το τι "παίζει" σχετικά με τις σύγχρονες τεχνολογίες. Σκέφτομαι να βάλω έναν από αυτούς τους επεξεργαστές στο μηχάνημα. AMD: http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.559621 Intel: http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.558331 Το μόνο που καταλαβαίνω είναι ότι ο AMD έχει 6 πυρήνες σε αντίθεση με τον Intel. To pc το θέλω κυρίως για ταινίες-μουσική-ίντερνετ αλλά συχνά δουλεύω και matlab και προγράμματα μουσικής (guitar rig). Ποίος από τους δύο θα μπορούσε να χαρακτηριστεί πιο αξιόπιστος; Ισχύει οτι οι AMD έχουν θέμα με θερμοκρασίες και αν ναι αυτό με μια ψήκτρα λύνεται;
ManosCPlusx2 Δημοσ. 20 Απριλίου 2011 Δημοσ. 20 Απριλίου 2011 πρωσοπικά θα πρώτεινα τον 2500 και μάλιστα όχι τον ξεκλίδωτο "k".
Thanos1972 Δημοσ. 20 Απριλίου 2011 Δημοσ. 20 Απριλίου 2011 Ισχύει οτι οι AMD έχουν θέμα με θερμοκρασίες και αν ναι αυτό με μια ψήκτρα λύνεται; Εαν θελεις καθαρα επεξεργαστη τοτε γι'αυτο που ρωτας,ο 2500K ειναι πιο γρηγορος.Και σηκωνει και πολυ overclocking. Τα ιδια βεβαια ισχυουν και για τον AMD που λες.τωρα,εαν οι εφαρμογες μου χρησιμοποιεις μπορουν να διαχειριστουν 6 πυρηνες,πηγαινε στον Amd εαν οχι τοτε στον 2500K.οποιον και να διαλεξεις,θα μεινεις ικανοποιημενος.Αλλα ανεβασε τους και τους 2 και επισης καλο ειναι να παρεις μια ψυκτρα για οποιον επιλεξεις.δες αυτες Cooler Coolermaster Hyper 212 Plus η Cooler Arctic Freezer 13 Pro η Cooler Corsair Air Series A70 Αυτο που λες πιο πανω,οχι δεν εχουν θεμα με θερμοκρασιες.Οποιος στο ειπε αυτο ειναι το λιγοτερο τουβλο που δεν γνωριζει απο τα σημερινα δεδομενα που αφορουν την τεχνολογια.και μαλιστα στο ειπε για να στο παιξει εξυπνος...... πρωσοπικά θα πρώτεινα τον 2500 και μάλιστα όχι τον ξεκλίδωτο "k". και εγω προσωπικα θα επελεγα τον 2500Κ για να τον παω στα 4200 ανετα(μην σου πω παραπανω) και χωρις κανενα προβλημα με πολυ καλη αυξηση επιδοσεων. Για ποιον λογο να προτιμησει καποιος τον απλο??????????και ας μην clockαρει?σιγα την διαφορα που εχουν στην τιμη.
ManosCPlusx2 Δημοσ. 20 Απριλίου 2011 Δημοσ. 20 Απριλίου 2011 Εαν θελεις καθαρα επεξεργαστη τοτε γι'αυτο που ρωτας,ο 2500K ειναι πιο γρηγορος.Και σηκωνει και πολυ overclocking. Τα ιδια βεβαια ισχυουν και για τον AMD που λες.τωρα,εαν οι εφαρμογες μου χρησιμοποιεις μπορουν να διαχειριστουν 6 πυρηνες,πηγαινε στον Amd εαν οχι τοτε στον 2500K.οποιον και να διαλεξεις,θα μεινεις ικανοποιημενος.Αλλα ανεβασε τους και τους 2 και επισης καλο ειναι να παρεις μια ψυκτρα για οποιον επιλεξεις.δες αυτες Cooler Coolermaster Hyper 212 Plus η Cooler Arctic Freezer 13 Pro η Cooler Corsair Air Series A70 Αυτο που λες πιο πανω,οχι δεν εχουν θεμα με θερμοκρασιες.Οποιος στο ειπε αυτο ειναι το λιγοτερο τουβλο που δεν γνωριζει απο τα σημερινα δεδομενα που αφορουν την τεχνολογια.και μαλιστα στο ειπε για να στο παιξει εξυπνος...... και εγω προσωπικα θα επελεγα τον 2500Κ για να τον παω στα 4200 ανετα(μην σου πω παραπανω) και χωρις κανενα προβλημα με πολυ καλη αυξηση επιδοσεων. Για ποιον λογο να προτιμησει καποιος τον απλο??????????και ας μην clockαρει?σιγα την διαφορα που εχουν στην τιμη. αλλά, άμα δεν ξέρει να κλοκάρει και δεν τον ενδιαφέρει κιόλας ποιος ο λόγος να μην σώσει κάποια $$$? Υπάρχουνε αρκετά άτομα που μετά ίσως θέλουνε να τον πουλήσουνε και να ΜΗΝ είναι κλοκαρισμένος ώστε να πουληθεί πιο εύκολα...
thanasius Δημοσ. 20 Απριλίου 2011 Μέλος Δημοσ. 20 Απριλίου 2011 Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις. Η αλήθεια είναι οτι δεν σκοπεύω να κάνω άμεσα overclocking ωστόσο από τι κατάλαβα ο i5 είναι δημοφιλέστερος οπότε λέω να κινηθώ προς τα εκεί
ManosCPlusx2 Δημοσ. 20 Απριλίου 2011 Δημοσ. 20 Απριλίου 2011 Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις. Η αλήθεια είναι οτι δεν σκοπεύω να κάνω άμεσα overclocking ωστόσο από τι κατάλαβα ο i5 είναι δημοφιλέστερος οπότε λέω να κινηθώ προς τα εκεί και στα 32 νανόμετρα αν θυμάμαι καλά...!
benign Δημοσ. 20 Απριλίου 2011 Δημοσ. 20 Απριλίου 2011 και στα 32 νανόμετρα αν θυμάμαι καλά...! Ακριβως και μιλαμε για το καλυτερο cpu που εχει βγει ποτε μεχρι τωρα.
xtrmsnpr Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2011 Και γω για τον Amd phenom II x6 1100t πήγαινα,λόγο πυρήνων,αλλά μετά έκατσα και έψαξα συγκρίσεις ,και είδα στα benchmark tests ότι ο i5 2500k έβγαζε πιο δυνατό σκορ σε σχέση με τον amd .Γιατί αυτό;;Αν και ίδια τιμή,θα πήγαινα για τον amd,αλλά τώρα κόλλησα αλλά γέρνω προς τον ι5.
nikos1982 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2011 Και γω για τον Amd phenom II x6 1100t πήγαινα,λόγο πυρήνων,αλλά μετά έκατσα και έψαξα συγκρίσεις ,και είδα στα benchmark tests ότι ο i5 2500k έβγαζε πιο δυνατό σκορ σε σχέση με τον amd .Γιατί αυτό;;Αν και ίδια τιμή,θα πήγαινα για τον amd,αλλά τώρα κόλλησα αλλά γέρνω προς τον ι5. αμα κανουν bench που να εκμεταλλεύονται 6 πυρήνες θα δεις τι θα κανει ο 1100Τ σε σχεση με τον 2500Κ
georger_volos Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2011 η εξέλιξη στα προγράμματα ,ακόμα και στα παιχνίδια θέλει πλέον πυρήνες.. πριν ένα χρόνο αν ρωτούσες κάποιον για gaming pc,θα σου έλεγε πάρε διπύρηνο γιατί δεν θέλουν πυρήνες, 1 χρόνο μετά όλα σχεδόν τα νέα game γράφονται για 4πύρινους, πόσο μάλλον τα προγράμματα και αφού στις μέρες μας κανείς δεν φτιάχνει το pc για 2 χρόνια ,προσωπικά θα πήγαινα στους πυρήνες...και αν έχεις τη δυνατότητα να περιμένεις τους ΒD περίμενε να δεις τα πρώτα benchmark και αποφασίζεις ,λίγες μέρες μείναν.
nikos21aek Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2011 Δεν υπάρχει θέμα σύγκρισης.Και λόγω αρχιτεκτονικής και λόγο ισχύος πας για 2500k.Θέμα με θερμοκρασίες δεν έχουν οι AMD.Αλλά για να πω την γνώμη μου,για την χρήση που κάνεις δεν χρειάζεται να δώσεις τόσα λεφτά για επεξεργαστή.Καλύτερα επέλεξε κάτι φθηνότερο και χρησιμοποίησε τα χρήματά σου σε κάτι άλλο(για το pc ή όχι).Δύσκολοι οικονομικοί καιροί γαρ.Το να δώσεις 200+€ για χρήση internet,ταινίες,μουσική είναι πολύ πεταμένα χρήματα.
Arisyo13 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2011 Δεν υπάρχει θέμα σύγκρισης.Και λόγω αρχιτεκτονικής και λόγο ισχύος πας για 2500k.Θέμα με θερμοκρασίες δεν έχουν οι AMD.Αλλά για να πω την γνώμη μου,για την χρήση που κάνεις δεν χρειάζεται να δώσεις τόσα λεφτά για επεξεργαστή.Καλύτερα επέλεξε κάτι φθηνότερο και χρησιμοποίησε τα χρήματά σου σε κάτι άλλο(για το pc ή όχι).Δύσκολοι οικονομικοί καιροί γαρ.Το να δώσεις 200+€ για χρήση internet,ταινίες,μουσική είναι πολύ πεταμένα χρήματα. Ναι αλλα μην ξεχνας οτι μπορει να δωσει τωρα αυτα τα χρηματα που οντως υπαρχει κριση αλλα τουλαχιστον θα το εχει για περισοτερα χρονια και ποτε δεν ξερεις μετα απο χρονια που θα χρειαζεται αναβαθμιση (γιατι αυτα που ειχε παρει πριν κατι χρονια δεν ηταν τοσο δυνατα) μπορει να ειναι χειροτερα τα οικονομικα. Για μενα αν εχεις την δυνατοτητα να τα παρεις τωρα καντο. Ειναι κατι που μενει για καιρο.
stm00192 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2011 Δεν υπάρχει θέμα σύγκρισης.Και λόγω αρχιτεκτονικής και λόγο ισχύος πας για 2500k.Θέμα με θερμοκρασίες δεν έχουν οι AMD.Αλλά για να πω την γνώμη μου,για την χρήση που κάνεις δεν χρειάζεται να δώσεις τόσα λεφτά για επεξεργαστή.Καλύτερα επέλεξε κάτι φθηνότερο και χρησιμοποίησε τα χρήματά σου σε κάτι άλλο(για το pc ή όχι).Δύσκολοι οικονομικοί καιροί γαρ.Το να δώσεις 200+€ για χρήση internet,ταινίες,μουσική είναι πολύ πεταμένα χρήματα. Το θεμα είναι ότι δουλεύει και matlab... η οποία αν μιλάμε για σοβαρά projects ρουφαει τους πυρήνες και την ραμ σαν παγωμενο αναψυκτικό μέσα στο κατακαλοκαιρο!!
TrackM@steR Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2011 Παιδια ειδα το topic και θελω την γνωμη σας για τους 2 επεξεργαστες με εναν AMD κατωτερο μοντελο(AMD Phenom II X6 1090T (sAM3, 3,2 GHz, 6MB L3)) .Ειναι για αγορα καινουριου pc και επειδη ειμαι hardcore gamer(αν και το pc παραλληλα θα χρησημοποιηθει και για animation προγραμματισμο,Adobe,3DsMax κτλ) θα ηθελα να σας ρωτησω μεταξυ των 2 αυτων επεξεργαστων ποιον μου προτεινετε.Φυσικα θα ηθελα να κρατησει η αγορα μακροχρονια και δεν ξερω αν η χρηση 6 πυρηνων ειναι καλυτερη αυτην την στιγμη για games η' στο αμεσο μελλον(και για τα προγραμματα επισης). Ευχαριστω πολυ!
Ntinaras Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2011 σιγουρα αμδ γιατι η ιντελ αλλαζει σοκετ καθε φορα που βρεχει στο τεξας
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.