Προς το περιεχόμενο

VGA - laptop screen

DuckJump

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Γεια σας παιδια.

Εχω ενα Laptop ( acer aspire 6530) μου εχει καει η θυρα του matherbord που εχει ως εξωδο την οθονη με αποτελεσμα να μην λειτουργει η οθονη του laptop.

Σκευτικα να συνδεσω την οθονη του laptop με την εξωτερικη θυρα VGA αλλα δεν ξερω πως γινεται .

Η θυρα που συνδεει την οθονη με το matherboard ειναι

dsc00090ar.jpg

Uploaded with ImageShack.us

εχει κανει καμια ιδια πως μπωρω να κανω την οθονη ξανα να λειτουργει ή πως να μετατρεψω αυτην την θυρα σε vga ?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Και πού ξέρεις ότι "κάηκε η θύρα του matherbord που εχει ως εξωδο την οθονη" και δεν έχει καεί το inverter (αυτό που δίνει υπερυψηλή τάση στην οθόνη) ή η κάρτα γραφικών;

Εξωτερική οθόνη μπορείς να βάλεις αν στην έξοδο vga που έχει το laptop σου συνδέσεις μέσω καλωδίου μία.

Και πού ξέρεις ότι "κάηκε η θύρα του matherbord που εχει ως εξωδο την οθονη" και δεν έχει καεί το inverter (αυτό που δίνει υπερυψηλή τάση στην οθόνη) ή η κάρτα γραφικών;

Εξωτερική οθόνη μπορείς να βάλεις αν στην έξοδο vga που έχει το laptop σου συνδέσεις μέσω καλωδίου μία.

Ξερώ οτι εχει καει η θυρα .

Φυσικα και ξερω οτι μπορω να βαλω εξωτερικη οθονη το θεμα ειναι οτι εγω οπως ειπα και το παραπανω topic μου

θελω να συνδεσω την οθονη του laptop με αλλη θυρα πχ vga ωστε να λειτουργει.Δεν ξερω πως να

μετατρεψω την θυρα ξωδου οθονης του laptop (εχω ανεβασει εικονα για να την δειτε και να γινω ποιο κατανοιητος) σε vga.

Γκούγκλισε vga schematic και βρες ένα manual της μητρικής,αν νομίζεις ότι θα κάνεις δουλειά.

Αλλοιώς άλλαξε τη μητρική σου.

Επιμένω:Πως ξέρεις ότι χάλασε το βύσμα;Δεν χαλάνε στα καλα καθούμενα αυτά,εκτός αν τούβγαλες τα μάτια εσύ.:P

Το ξερω οτι οι θυρες δεν παθενουν τιποτα αλλα στην περιπτοση μου εγιναν καπως διαφορετικα τα πραγματα για αυτο ειμαι σιγουρος οτι η θυρα του Mb φτεει .

Ξοδεψα αρκετο χρονο στο google και σε αλλες μηχανες αναζητησης και δεν βρηκα κατι που να με βγαλει απο την δυσκολη θεση . Για αυτον τον λογο εκανα post σε διαφορα forum ...

Να στο πω πιό απλά:

Στο πρώτο link που σου έδωσα (εκεί που είναι υπογεγραμμένη η λέξη vga schematic) αν τη πατήσεις θα σε πάει σε σελίδα που δείχνει τη διάταξη των καλωδίων που έχει το vga βύσμα,πως δηλαδή ακουμπάνε τα καλωδιάκια συτα ποδαράκια.

Στο δεύτερο link σου έδωσα μια άκρη να αγοράσεις σχηματικό διάγραμμα της μητρικής σου,στο οποίο (ίσως...) θα φαίνεται η διάταξη των καλωδίων στο βύσμα της μητρικής σου.

Μέτρα τα καλώδια,κοίτα πού ακουμπάνε στα αντίστοιχα βύσματα και μετά ταίριαξ' τα στο τελικό βύσμα της καλωδίωσης,στην οθόνη δηλαδή...

Αν και εδώ που τα λέμε,μάλλον μαλακία σου λέω,γιατί αν μπορούσες να βρεις κατ' αυτόν το τρόπο άκρη μόνος σου,δεν θα χρειαζόσουν τις δικές μου συμβουλές γι αυτό.

• 2 εβδομάδες αργότερα...

Ρε φίλε γιατί δεν κάνεις κάτι πιό απλό να συνδέσεις 1 εξωτερική οθόνη με το λάπτοπ σου ? http://support.acer.com/acerpanam/notebook/0000/Acer/Aspire6530/Aspire6530sp2.shtml Βλέπω ότι έχεις HDMI και VGA ports. Άνετα βάζεις 1 εξωτερικό μόνιτορ και καθαρίζεις. Δεν έχεις τις γνώσεις ώστε με το καλάι να συνδέσεις το καλώδιο της MOBO που προορίζεται για την οθόνη σου σε CRT ή HDMI. Καταρχάς σε HDMI ξέχνα το δεν γίνεται. Σε CRT ίσως δουλέψει. Για να μή λέω πολλά αν θές τη συμβουλή μου κοίταξε με το καλάι άν έχεις να επιδιορθώεις το βύσμα που λές ότι είναι χαλασμένο αυτό που μας δείχνεις στην photo. Είναι η καλύτερη λύση είναι ανέξοδη και θα επαναφέρεις το λάπτοπ σου όπως πρίν. Δέν χρειάζεται ειδικές γνώσεις μόνο παρατηρητικότα στα pins Και στα χρώματα των καλωδίων. Συνέδεσέ τα να κάνουν σωστή συναρμογή, κόλλησέ τα με το κολλητήρι και θα είσαι ΟΚ. Μετά το κουμπώνεις στην οθόνη σου και ΤΕΛΟΣ.

Όλα τ'άλλα είναι θεωρίες...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...