Προς το περιεχόμενο

Μπήκε ιός στο pc ενός φίλου μου

EXPHARTION

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Γεια σας παιδιά! Ας μπούμε κατευθείαν στο ψητό.

Λοιπόν ένας φίλος μου καθώς έκανε αναζήτηση στο google πάτησε μια εικόνα και μπήκε ιός. Στην αρχή του μπλόκαρε τον ιό(μα δεν λέει) και μετά του έκανε επανεκκίνηση. Τι γίνεται τώρα, αυτός ιός έκανε τα εξής:

1. Όταν πας να κάνεις τερματισμό ή επανεκκίνηση του pc σου κάνει αυτόματα επανεκκίνηση κολλάνε τα πάντα(ποντίκι, πληκτρολόγιο κτλ)και εφόσον την κάνει, στην εκκίνηση λέει ένα μήνυμα "να μην αποσταλεί" ξέρετε εσείς.

2. Την γραμμή γλώσσας από κάτω δεν την εμφανίζει, πατάω alt+shift τίποτα, μετά πάω στις τοπικές ρυθμίσεις κάνω εκεί διάφορα στην γλώσσα, έφτιαξε το alt+shift. Αλλά όχι στη μπάρα. Όταν βάζω ελληνικά το κουμπί για τον τόνο, ενώ το πατάς μια φορά πατιέται 2 φορές και βγάζει αυτό -> ΄΄. Με αποτέλεσμα να μην μπαίνουν οι τόνοι. Μερικές φορές στην μπάρα λείπει η γρήγορη εκκίνηση.

3. Δεν μπορώ να βάλω USB και σκληρό εξωτερικό δίσκο. Μου λέει ότι βρήκε ιό στο autorun.ini, και συνέχεια μου βγάζει μήνυμα στο antivirus ότι τον απόκλεισε. Και μετά από λίγο (όσο έχω usb ενεργό)μου κάνει επανεκκίνηση (ότι λέω πιο πάνω).

4. Του κάνω σάρωση για ιούς, και λέει πως είναι όλα καθαρά. :shock: Είμαι σίγουρος πως ο ιός έχει πειράξει το eset.

Τι κάνω;

Σκέφτηκα να βγάλω το εσωτερικό δίσκο να τον βάλω σε sata/ide storage και να τον σαρώσω για ιούς σε άλλο pc, τι λέτε;

Μερικές ερωτήσεις τώρα:

1. Στο Mozilla Firefox & Opera πως μπορώ να πάρω ή να εξάγω(και να του εισάγω μετά) τους: σελιδοδείκτες, ιστορικό, πρόσθετα, passwords & usernames και ότι ρυθμίσεις έχουν, profiles (από κανένα φάκελο) κτλ; (σκέφτηκα να τα βάλω σε σημειωματάριο μα δε θα δουλέψει και πολύ, μάλλον)

2. Επειδή αυτός έχει διάφορα programs πως μπορώ να τα κάνω λίστα όλα;(σκέφτηκα να τα σημειώνω ένα ένα, μα θα είναι κουραστικό)

3. Να φανταστώ στα games δεν σώζονται saves, rankings, scores κτλ ε;

Αυτά μέχρι στιγμής δεν μου έρχονται άλλες ερωτήσεις.

Μια συμβουλή:

Όταν αναζητείτε στο google εικόνες, προσέξτε τι πατάτε και όταν πατάτε μια εικόνα σε άλλη καρτέλα να την βλέπετε και να μην την αφήνετε να φορτώνει και εσείς να κάνετε κάτι άλλο. Και κάτι τελευταίο μην πατάτε τις τελευταίες εικόνες στο google γιατί αυτές πολλές φορές κάνουν την ζημιά.

Ευχαριστώ πολύ. :-)

edit: να πω πως όταν το κλείνω το pc το κλείνω ή πατώντας μερικά δευτερόλεπτα το κουμπί εκκίνησης(ξέρετε εσείς)και κλείνει ή το βγάζω από την πρίζα(το καλώδιο ρεύματος) θα υπάρξει πρόβλημα με αυτό; (αν γίνεται συνέχεια)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

MalwareBytes σε safe mode.

( Απενεργοποίησε την επαναφορά συστήματος )

Ανέβασε και ένα log από το Hijackthis άμα δεν σε κάνει κοπώ.

Μου φαίνεται πως στο programm files στον φάκελο το παιχνιδιού υπάρχουν με κάποια μορφή τα saves αλλά δεν μπορώ να σου πω ακριβώς τι να κάνεις θα δοκιμάσω και στο δικό μου pc και θα σου πω...

λοιπον, μπαίνεις από safe mode

super antispyware

malwarebytes antimalware

antivirus

ccleaner

και βλέπεις αποτελέσματα

επίσης βρες που είναι το αρχείο autorun και ανέβασε το σε κάποια από τις υπηρεσίες που τσεκάρουν αρχεία online, με όλα τα antivirus, για να διαπιστώσεις αν εκεί υπάρχει όντως ιός

Φίλε EXPHARTION εγώ θα σου πρότεινα ότι και τα παιδιά πιο πάνω.Δηλαδή τσέκαρε με super antispyware,malwarebytes ή κάποιο boot CD για να διαγράψεις τον ιο από το PC αλλά μετά πρέπει να τον διαγράψεις και από τα στικάκια και τους εξωτερικούς σκληρούς που είχες συνδέσει πάνω.Ακόμα κι αν τα έχεις συνεδεμένα πάνω την ώρα που θα κάνεις καθαρισμό θα πρέπει ίσως να διαγράψεις και το αρχείο autorun.inf από κάθε συσκευή σου αν δεν έχει διαγραφεί.Διαφορετικά ίσως έχεις πρόβλημα με την αυτόματη εκτέλεση όταν συνδέεις το USB σου.

Λοιπόν ακούστε:

Έβαλα 2 usb και εκεί λέει ότι βρήκε ιό στο autorun.ini, επίσης τα βάζω τα 2 usb σε άλλο pc τα σαρώνω και μου σβήνει τον ιό. Οπότε είμαστε εντάξει, τα usb δεν έχουν τίποτα. Εξωτερικό δίσκο δεν έβαλα και ούτε τολμώ να βάλω. Τα usb τα έβαλα για να τσεκάρω αυτό που θα σας πω τώρα:

Ήθελα να τσεκάρω αν ο ιός μπαίνει σε usb, δίσκους κτλ. Και όντως αυτό είναι, το autorun.ini δεν έχει ιό απλά ότι συσκευή μπει στο pc πάει και κάθεται ο ιός στο autorun.ini. Αυτό.

Με λίγα λόγια δεν μπορώ να πάρω τα αρχεία που έχει συγκεντρώσει ο φίλος μου για να μην τα χάσει από την στιγμή που εκτός από τα αρχεία θα πάρω και τον ιό.

Φίλοι μου όλα αυτά που μου είπατε να κάνω θα τα κάνω. Μάνο που πρέπει να τον πάω σε ειδικό να τα κάνει αυτά. Γιατί εγώ δεν ξέρω, και θα με στείλει ο φίλος μου έτσι και του χαλάσω το pc. ΠΡΟΣΟΧΗ!! ΣΤΟΝ ΕΙΔΙΚΟ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟ ΠΑΩ ΤΟ PC ΘΑ ΤΟΥ ΔΕΙΞΩ ΤΑ ΒΗΜΑΤΑ ΣΑΣ! :-D

Για να φανταστείτε σε όσους το είπα αυτό ή format μου λένε ή να πάρω άλλο λειτουργικό, ωραία βοήθεια ε;

Εύχομαι να πιάσουν αυτά που μου είπατε, και να μην χαθούν αρχεία. Γιατί αλλιώς την έβαψα.

Ευχαριστώ πάντως! :D

• 1 μήνα μετά...

Λοιπόν παιδιά έφτιαξε το πρόβλημα no virus, no automatically restart. Μόνο ένα πρόβλημα πως θα βάλω στην μπάρα menu την γραμμή γλώσσας;(να φαίνεται)

Ευχαριστώ ^_^

Λοιπόν παιδιά έφτιαξε το πρόβλημα no virus, no automatically restart. Μόνο ένα πρόβλημα πως θα βάλω στην μπάρα menu την γραμμή γλώσσας;(να φαίνεται)

Ευχαριστώ ^_^

Άμα σου είναι ως μπάρα κάπου τότε έχει ένα κουμπί διπλά στο ελαχιστοποίηση που το βάζει στην μπάρα...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...