Luxx Δημοσ. 21 Απριλίου 2011 Δημοσ. 21 Απριλίου 2011 Πως ψηνεται στα κρεατα στο φουρνο; Τα βαζετε σε αλουμινοχαρτο ή σε αντικολλητικο χαρτι; Ή και τα 2 ταυτοχρονα; Δλδ αντικολλητικο χαρτι και σκεπαζετε το κρεας με το αλουμινοχαρτο; Επισης στους ποσους βαθμους κελισου τα ψηνετε; Εγω τα βαζω στους 180 βαθμους. Τελος εχω παρατηρησει οτι τα μπιφτεκια βγαζουν πολλα υγρα απο μονα τους, ενω τα βαζω σκετα. Το περισσοτερο πρεπει να ειναι λιπος και λιγο λαδι που εχουν. ( Τα παιρνω ετοιμα ). Να τα βαζω μαζι με νερο λετε; Ή καλυτερα στη ψηστερια; Λειτουργια grill στο φουρνο ( φουρνακι μικρο εχω ) ειναι καλη; Την εχετε χρησιμοποιησει; Τελος, μπορω να χρησιμοποιησω τη σχαρα για να βαλω τα κρεατα στο φουρνο και απο κατω να εχω το ταψι απο κατω για να πεφτουν τα λιπη;
Traumatias Δημοσ. 21 Απριλίου 2011 Δημοσ. 21 Απριλίου 2011 Μπορείς να βάλεις το κρέας σε λαδόκολλα στο φούρνο αλλά δεν είναι απαραίτητο. 180 βαθμοί μιά χαρά είναι. Τα μπιφτέκια να τα βάζεις στη σχάρα(λαδωμένη γιατί αλλιώς θα κολλήσουν) και από κάτω ένα ταψάκι με λίγο νερό για να πέφτουν τα λίπη. Το grill είναι καλό για τα ψητά.Όχι σε ψηλή σκάλα το ταψί στο grill όμως γιατί έχει αντίσταση και αν πεταχτούν λίπη μπορεί να πιάσεις και καμιά φωτιά Αυτά!Καλό ψήσιμο
Luxx Δημοσ. 21 Απριλίου 2011 Μέλος Δημοσ. 21 Απριλίου 2011 Τι εννοεις οτι δεν ειναι απαραιτητη η λαδοκολλα; Σκετα στο ταψι; Θα κολλησουν, δεν ειναι πυρεξ. Εκτος και αν τα βαζω με νερο και λαδι.
Traumatias Δημοσ. 21 Απριλίου 2011 Δημοσ. 21 Απριλίου 2011 Αυτό εννοώ για την περίπτωση που δεν έχεις -ή δεν θέλεις να βάλεις- λαδόκολλα.Η αλήθεια είναι πως γίνεται πιο νόστιμο με νερό λάδι και λίγη ρίγανη...μόνο μην βάλεις πολύ λάδι και πιτσιλίσεις τον τόπο
Luxx Δημοσ. 21 Απριλίου 2011 Μέλος Δημοσ. 21 Απριλίου 2011 Δλδ νερο,λαδι και σκετα στο ταψι; Ξαναλεω οτι δεν ειναι πυρεξ και δε καθαριζεται και πολυ καλα.
μαφαλντα Δημοσ. 21 Απριλίου 2011 Δημοσ. 21 Απριλίου 2011 Νερο,λαδι,αλατακι,πιπερακι,αρωματικα.Αν χρειαστει προσθετεις νερο ενδιαμεσα(αν δεν εχει μαλακωσει το κρεας).Το ταψι το μουλιαζουμε (βαζουμε νερο και το αφηνουμε).Μετα καθαριζεται ευκολα.Υπαρχει και ταψακι μιας χρησης.Αυτο για ψητο στο φουρνο.Μπορεις να βαλεις και πατατες.Πεινασα.
Luxx Δημοσ. 21 Απριλίου 2011 Μέλος Δημοσ. 21 Απριλίου 2011 Εχω κατι ταψακια απο αλουμινοχαρτο, αυτα εννοεις; Κανουν για ψησιμο στο φουρνο;
MsquitoPrincess Δημοσ. 21 Απριλίου 2011 Δημοσ. 21 Απριλίου 2011 Νερό και λάδι να μην κολλήσουν. Αλουμινόχαρτο από πάνω να ψηθούν πιο πολλή ώρα και να γίνουν ζουμερά. Προς το τέλος, βγάζεις το αλουμινόχαρτο και βάζεις γκριλλ να ψιλοξεροψηθούν από πάνω. Αν το νερό εξατμιστεί πριν ψηθεί τελείως το κρέας, προσθέτεις.
Luxx Δημοσ. 21 Απριλίου 2011 Μέλος Δημοσ. 21 Απριλίου 2011 Αλατι να βαλω στο τελος καλυτερα; Για να μη γινει σκληρο το κρεας; Αυτο το κανω σε ολα τα κρεατα; Και στο κοτοπουλο; Ποσο νερο βαζω; Να σκεπαζει το κρεας; Στα μπιφτεκια τι κανω;
μαφαλντα Δημοσ. 22 Απριλίου 2011 Δημοσ. 22 Απριλίου 2011 Καντο κι ετσι. Ναι Εξαρταται.Αν ειναι αρνακι δεν χρειαζεται ,το γυριζεις κι απ'την αλλη πλευρα το κρεας.Το ιδιο με το κοτοπουλο. Λαδακι ,πατατουλες φετες ,αλατοπιπερο,μπιφτεκια,ριγανη,νερακι.Ψησιμο πανω-κατω στους 180.Γυριζω τα μπιφτεκια να παρουν χρωμα κι απ'την αλλη πλευρα.Λεμονακι και καλη ορεξη..
greekboy Δημοσ. 22 Απριλίου 2011 Δημοσ. 22 Απριλίου 2011 Καντο κι ετσι. Ναι Εξαρταται.Αν ειναι αρνακι δεν χρειαζεται ,το γυριζεις κι απ'την αλλη πλευρα το κρεας.Το ιδιο με το κοτοπουλο. Λαδακι ,πατατουλες φετες ,αλατοπιπερο,μπιφτεκια,ριγανη,νερακι.Ψησιμο πανω-κατω στους 180.Γυριζω τα μπιφτεκια να παρουν χρωμα κι απ'την αλλη πλευρα.Λεμονακι και καλη ορεξη.. εσυ μιλας χωρις λαδοκολλα τωρα σωστα? και λαδι και νερω μαζι?ποσο περιπου? με ενδιαφερει και εμενα ως τωρα 3 φορες μου εχουν κολλησει τα μπιφτεκια αλλα βελτιωνομαι
antonl Δημοσ. 22 Απριλίου 2011 Δημοσ. 22 Απριλίου 2011 Μωρέ τη μπαλεύεται μεγαλοβδομαδιάτικα; Τρέχουν τα σάλια μου...
evabb Δημοσ. 22 Απριλίου 2011 Δημοσ. 22 Απριλίου 2011 Μωρέ τη μπαλεύεται μεγαλοβδομαδιάτικα; Τρέχουν τα σάλια μου... αυριο λεω να κανω παστιτσιο. επι του θεματος ετσι ακριβως οπως τα λεει η μοσκιτο. για τα μπιφτεκια ειναι ακομα πιο ευκολο το πραμα γτ γινονται πιο γρηγορα αρκει να μην τα εχεις κανει πολυ χοντρα.
Toufas Δημοσ. 22 Απριλίου 2011 Δημοσ. 22 Απριλίου 2011 Καθε κομματι κρεατος θελει και το ψησιμο του. Επισης ενα καλο τηγανι, ενα καλο ταψι και μια καλη κατσαρολα ειναι επενδυση οχι κατι που πηραμε μια φορα. Εχω το ιδιο τηγανι εδω και 4 χρονια, και κανει την δουλεια του οπως την εκανε την 1η μερα. Το ταψι το εχω 6 χρονια και το ειχα παρει κανα 10ευρω. Δεν κανουν ολα τα τηγανια την ιδια δουλεια, ουτε ολα τα ταψια. Πχ μπιφτεκια = τηγανι. Οχι τηγανιτα σαν κεφτεδακια. Τα ασπρα υγρα ειναι σημαδι κακης ποιοτητας κρεατος παντως. Για οτι αλλο θες, εδω ειμαστε.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.