Προς το περιεχόμενο

bootmgr is missing,Και τωρα?τι?

antreaslam

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Λοιπόν, εν συντομία:

ΜΕτέφερα από ένα δίσκο Α σε εναν αλλο Β, windows 7 k λοιπά προγράμματα ,με το clonezilla.

Επιτυχώς!

καταφερε (ενα παλικάρι από τη μηχανογράφηση), να φορμάρει τον παλιό δίσκο (Α).

Τον εβαλα και πάλι στο πισι, ως εσωτερικό,μετεφερα πολλά data επάνω του από ένα δίσκο Γ, και λειτουργούσαν μέχρι χθες και οι 3.

Χθες, ξεσυνέδεσα τον Γ από το πισι.

Από τότε, είτε τον ξαναβάλω πάνω, είτε μείνω με τους Α+Β, μου βγάζει το μήνυμα "bootmgr is missing, press ctr+alt+del to restart"!

ΌΤαν αφήνω τον Β μόνο του, μπουτάρει κανονικά.

Εβαλα το cd των windows, πατησα repair,και δεν εκανε τιποτα....

Τι κάνουμε, ώστε να μπορεί να μπουτάρει, όταν ξανασυνδέσω τον Α?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

έκανες repair Τα windows προφανώς και όχι το παρακάτω

http://www.howtogeek.com/howto/windows-vista/fixing-bootmgr-is-missing-error-while-trying-to-boot-windows-vista/

edit: Και επειδή μπερδεύτηκα ποιον έχεις σαν C τώρα τον A,B ή το Γ;

Το βασικότερο, που έχετε να κάνετε, είναι να ελέγξετε στο BIOS ποιος είναι ο δίσκος εκκίνησης. Ορίστε τον Β, εάν δεν το έχετε κάνει ήδη. Υποθέτω πως όλοι οι δίσκοι είναι SATA και όχι IDE ώστε να μπλεχτούμε με Master-Secondary κλπ...

ναι, repair έκανα, γιατί το παρακάτω που προτείνεις, δε μου εβγαζε ότι "βλέπει windows"!

Σαν C, τώρα, έχω τον Β :)

ναι,όλοι οι δίσκοι σάτα είναι.

(στο ΒΙΟS, του λέω και ΠΟΙΟΝ δίσκο να μπουτάρει πρώτο, όχι μόνο αν θα μπουτάρει πρωτα απο σκληρό πχ, κ μετά απο cdrom?)

ναι, repair έκανα, γιατί το παρακάτω που προτείνεις, δε μου εβγαζε ότι "βλέπει windows"!

Σαν C, τώρα, έχω τον Β :)

ναι,όλοι οι δίσκοι σάτα είναι.

(στο ΒΙΟS, του λέω και ΠΟΙΟΝ δίσκο να μπουτάρει πρώτο, όχι μόνο αν θα μπουτάρει πρωτα απο σκληρό πχ, κ μετά απο cdrom?)

Τι εννοείς με αυτό; Το παραπάνω που σου λέω γίνεται με boot από το cd των windows...

Τι εννοείς με αυτό; Το παραπάνω που σου λέω γίνεται με boot από το cd των windows...

στο system recovery options, δεν βλέπει τα windows μου. είναι κενο΄το παράθυρο!

Προφανώς σου έχει χαλάσει το boot sequence των δίσκων. Μπες στο bios και εκεί που επιλέγεις το boot sequence, αφού αναγνωρίζει περισσότερους από έναν σκληρούς σου δίνει τη δυνατότητα να βάλεις και αυτούς σε σειρά. Βάλε πρώτα τον B και νομίζω θα δουλέψει κανονικά

edit: αν θυμάμαι καλά πρέπει να το λέει κάπως σαν hdd boot order

Προφανώς σου έχει χαλάσει το boot sequence των δίσκων. Μπες στο bios και εκεί που επιλέγεις το boot sequence, αφού αναγνωρίζει περισσότερους από έναν σκληρούς σου δίνει τη δυνατότητα να βάλεις και αυτούς σε σειρά. Βάλε πρώτα τον B και νομίζω θα δουλέψει κανονικά

Thanks, θα το προσπαθήσω και αυτό!! :)

Λοιπόν, έγινε το εξής awesome σκηνικό!

ξανασυνδέω τον Α, μπαίνω BIOS, ψάχνω,βρίσκω την επιλογή για τη σειρά των δίσκων, και είναι σωστή. Δεν αλλάζω κάτι, απλά κάνω ρισταρτ, και ενώ δεν εχω αλλάξει ΤΙΠΟΤΑ, αλλά ΤΙΠΟΤΑ όμως, το πισί μπούταρε κανονικά, και με τους 2 δίσκους πανω !

Το πιθανότερο είναι να μην κάνουν καλή επαφή τα καλώδια DATA των σκληρών σου δίσκων. Αν ξαναπαρουσιαστεί το πρόβλημα αντικατάστησέ τα με πιο ποιοτικά (αναφέρομαι σε καλώδια SATA).

δε νομίζω. κάτι ΄΄αλλο συμβαίνει, αλλά δε μπορώ να το εντοπίσω.

Σήμερα, όταν ξανα-ανοιξα το πισί, εμφάνισε άλλο πρόβλημα (περασε τη 2η οθόνη που εβγαζε το μήνυμα αυτό, αλλά λίγο πριν να μου ζητήσει password, μαυριζε η οθονη για μισό λεπτό, και μετά, αντί να ζητήσει password, μου ελεγε Logging off, και κολούσε. )!

όταν εβγαλα από πάνω τον 2ο δίσκο, μπουταρε και πάλι κανονικά. Δεν ξέρω τι conflict τραβανε οι 2 δίσκοι μου...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...