Προς το περιεχόμενο

πρόβλημα με την κάρτα δικτύου?

kiriakr

Προτεινόμενες αναρτήσεις

έχω ένα macbook pro 13.3 mid 2010.

Όταν το συνδέω στο switch δείχνει ότι συνδέεται στα 100 Mbps και όχι στα 1000.

Αλλάζω πόρτα σύνδεσης, αλλάζω καλώδια πάλι το ίδιο.

Το desktop και το NAS (qnap) πάντα στα 1000 σε οποιαδήποτε πόρτα και με όποιο (από αυτά που χρησιμοποιώ) καλώδιο.

Υποθέτω ότι υπάρχει πρόβλημα με το ethernet από πλευράς Mac; Σκέφτεται κανείς κάτι διαφορετικό;

Το πρόβλημα είναι ότι καθυστερεί το back up με το time machine και δεν ξέρω και τι άλλο.

Και τώρα τι κάνω; υπάρχει εγγύηση και care plan αλλά σκέφτομαι τη φασαρία και επίσης ότι το computer είναι σχεδόν καινούριο. Φτιάχνεται ή θα πάρω ανακατσκευασμένο;

Ελπίζω να βρεθεί ότι φταίει κάτι άλλο. Τόσο hardware έχω (άλλο laptop, no name desktop συναρμολογημένο, asus netbook, nas qnap, router, printers και πάει λέγοντας) χωρίς προβλήματα πουθενά, το Apple βρήκε να χαλάσει;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Με πρόλαβες πάνω που διόρθωνα το προηγούμενο.

Λοιπόν όταν βάζω manually την ταχύτητα στο 1000 μου γράφει cable unplugged, όταν το γυρίσω στο auto, βαει την ταχύτητα στο 100.

Το καλώδιο είναι 2 μέτρα cat 6 και αν το συνδέσω στο pc πάει κανονικά στα 1000.

Να ελπίζω ότι ο mac είναι πιο ευαίσθητος στο καλώδιο και με κάποιο καλύτερο γίνει κάτι;

Με πρόλαβες πάνω που διόρθωνα το προηγούμενο.

Λοιπόν όταν βάζω manually την ταχύτητα στο 1000 μου γράφει cable unplugged, όταν το γυρίσω στο auto, βαει την ταχύτητα στο 100.

Το καλώδιο είναι 2 μέτρα cat 6 και αν το συνδέσω στο pc πάει κανονικά στα 1000.

Να ελπίζω ότι ο mac είναι πιο ευαίσθητος στο καλώδιο και με κάποιο καλύτερο γίνει κάτι;

Δε νομίζω να φταίει το καλώδιο...Μάλλον δεν παίρνει χαμπάρι το switch.Για δοκιμασε το mac απευθείας στο NAS και δες την ταχύτητα...

αυτή τη στιγμή δε μπορώ να δοκιμάσω κατευθείαν στο nas.

Θα το δω αύριο.

Πάντως ήδη αλλάζοντας θέση στο switch και καλώδιο, το mac παραμένει στα 100 ενώ το pc σε οποιαδήποτε θύρα πάει στα 1000.

Πιστεύετε ότι υπάρχει ακόμη η πιθανότητα να είναι θέμα switch;

Σας ευχαριστώ πάντως για τη βοήθειά σας

Τελικά βρήκα ένα ξεχασμένο 5 μετρο καλώδιο που είχα πάρει κάποτε για να συνδέω το eeepc στο στερεοφωνικό και με αυτό δουλεύει μια χαρά στα 1000.

Πολύ παράξενο πάντως γιατί με τα άλλα 3 καλώδια που δοκίμασα (όλα 3 μετρα) δεν δούλευε, ενώ με τα ίδια καλώδια και το pc και το nas πιάνουν 1000.

Σας ευχαριστώ πολύ, με γλιτώσατε από μπελάδες

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...