djole6791 Δημοσ. 23 Απριλίου 2011 Share Δημοσ. 23 Απριλίου 2011 Γεια χαρά Έχω το εξής πρόβλημα έδω και περίπου 2 εβδομάδες ο υπολογιστής μου σέρνεται. Δεν ξέρω τι ακριβώς έχει γίνει και ξεκίνησε αυτή η ιστορία.Παιχνίδι ας πούμε το οποίο έπαιζε κανονικά πλέον κολλάει στο φόρτωμα αλλά και όταν παίζω, ακόμα και σε απλές διαδικασίες όμως που δεν έχουν μεγάλες απαιτήσεις πάλι είναι πολύ αργός. Έβαλα ένα προγραμματάκι της ΑSUS που παρακολουθεί τις θερμoκρασίες και η αλήθεια είναι ότι ανέβαζε μέχρι και 70-73 βαθμούς όταν για παράδειγμα ξεκινούσε skan το ΑVG.(θερμοκρασία επεξεργαστή) Παρατήρησα και ανεβασμένη θερμοκρασία στο Μotherboard επίσης. Έκανα λοιπόν format για να ισιώσει αλλά τίποτα!!! Αν και άδειος, πάλι αργεί, μέχρι που μερικές φορές αργεί να ανταποκριθεί και ο κέρσορας πάνω στο desktop!! To σύστημα μου αποτελείται απο: Μ/Β - ASUS P5B VM D0, ΕΠΕΞ/ΣΤΗΣ - INTEL CORE2DUO 6300 1.86GHz ΚΑΡΤΑ ΓΡΑΦΙΚΩΝ - RADEON X1600series - RAM 2Gb Έχει κανείς ιδέα τι μπορεί να φταίει;;; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nikomas50 Δημοσ. 23 Απριλίου 2011 Share Δημοσ. 23 Απριλίου 2011 Τα περιεχόμενα του κουτιού σου είναι απαλλαγμένα από σκόνες και ότι άλλο μπορεί να εμποδίζει την απαγωγή θερμότητας; Οι ανεμιστήρες σου λειτουργούν όλοι σωστά; Χρησιμοποίησε το HWiNFO32 από http://www.hwinfo.com/ για να ελέγξεις την κατάσταση και επάνελθε με στοιχεία. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
djole6791 Δημοσ. 23 Απριλίου 2011 Μέλος Share Δημοσ. 23 Απριλίου 2011 Αυτό είναι; CPU: Intel Core 2 Duo E6300 (Conroe-2M, L2) 1866 MHz (7.00x266.7) @ 1841 MHz (7.00x263.0) Motherboard: ASUS P5B-VM DO Chipset: Intel Q965 (Broadwater-GC) + ICH8DO Memory: 2048 MBytes @ 263 MHz, 4.0-4-4-12 - 512 MB PC5300 DDR2-SDRAM - Kingston - 1024 MB PC4200 DDR2-SDRAM - Unknown 8D-22KB5K2FTP - 512 MB PC5300 DDR2-SDRAM - Kingston Graphics: Tul RADEON X1600 Pro ATI RADEON X1600 PRO (RV530 PRO), 512 MB DDR2 SDRAM Graphics: Tul RADEON X1600 Pro - Secondary Unknown, 0 MB Drive: WDC WD2500JS-19NCB1, 244.2 GB, Serial ATA 3Gb/s Drive: WDC WD2500JS-00SGB0, 244.2 GB, Serial ATA 3Gb/s Drive: HL-DT-ST DVD-RAM GH22LP20, DVD+R DL Sound: Intel 82801HB ICH8 - High Definition Audio [b0] Network: Wireless G USB Adapter Network: Intel® 82566DM Gigabit Network Connection OS: Microsoft Windows 7 Ultimate (x64) Build 7600 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
benign Δημοσ. 23 Απριλίου 2011 Share Δημοσ. 23 Απριλίου 2011 Ειναι hardware 6 ετων,εχεις καθαρισει ποτε το κουτι με κανενα blower? Ειναι φυσητηρας σκονης.Αλλιως παιζει να εχει φυτρωσει χλωριδα και πανιδα μεσα στο κουτι. Ποιο κουτι ειναι?Μηπως ειναι μικρο? Επισης πρεπει καθε 1 χρονο περιπου να βγαζουμε το cooler του cpu,να το καθαριζουμε,να καθαριζουμε και τον επεξεργαστη με μπαμπακι και οινοπνευμα,(λιγο) και να βαζουμε καινουργια παστα σιλικονης. Απο την αλλη το συστημα σου ειναι αρχαιο,καιρος να κανεις μια αναβαθμισουλα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
djole6791 Δημοσ. 23 Απριλίου 2011 Μέλος Share Δημοσ. 23 Απριλίου 2011 Το σύστημα είναι παλιό αλλά μέχρι πρίν λίγο δούλευε μια χαρά για αυτά ποθ θέλω να κάνω,ακόμα και για το PRO του 2011!!! Το καθαρίζω γενικά,δεν έχει πιάσει μούργα μέσα!! Θερμοαγώγιμη πάστα δεν έχω βάλει ποτε αν και νομίζω πως χρειάζεται αλλά το PC αργεί και χωρίς ιδιαίτερο φόρτο.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
benign Δημοσ. 23 Απριλίου 2011 Share Δημοσ. 23 Απριλίου 2011 Παντως οι θερμοκρασιες ειναι υπερβολικες.Μηπως μπορεις να κανεις την διαδικασια που εγραψα πριν για το cpu και να δεις αν φτιαξουν τα πραγματα? Επισης οι δισκοι σου ειναι πολυ παλιοι.Μηπως αυτος που εχεις το λειτουργικο αρχισε να τα παιζει?Μηπως να δοκιμασεις με καποιον αλλο δισκο ενος φιλου,η εναν καινουργιο? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
antonl Δημοσ. 23 Απριλίου 2011 Share Δημοσ. 23 Απριλίου 2011 Οι 73C είναι αρκετοί για τον επεξεργαστή σου αυτή την εποχή αλλά όχι τόσοι ώστε να δημιουργούν άμεσα πρόβλημα. Θα λεγα να ρίξεις μια ματιά στην κάρτα γραφικών και στον δίσκο. Στρέσαρε την Ati, παρακολούθα θερμοκρασίες και δες μήπως ενταθεί το πρόβλημα. Κάνε ένα scandisk και βάλε κι αυτό μήπως δείχνει τίποτα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
djole6791 Δημοσ. 23 Απριλίου 2011 Μέλος Share Δημοσ. 23 Απριλίου 2011 Είναι καθαρό απο σκόνη κλπ, μόνο πάστα αν θέλει ή κανα γλυκό του κουταλιού τι να πω!!! Μετά απο φορμάτ και να είναι τόσο αργός;;;; Είναι καθαρό απο σκόνη κλπ, μόνο πάστα αν θέλει ή κανα γλυκό του κουταλιού τι να πω!!! Μετά απο φορμάτ και να είναι τόσο αργός;;;; Επίσης πρίν το φορμάτ μου είχε σβήσει μερικες φορές χωρίς λόγο και το φωτάκι στο μπροστινό μέρος του κουτιού παρέμενε αναμένο σαν να λειτουργούσε κανονικά! Σε κατάσταση αναμονής, δηλαδή ανοικτός ο διακόπτης του τροφοδοτικού αλλά κλειστός ο υπολογιστής , το ίδιο λαμπάκι δεν άναβε όπως συνήθως.Σε τέτοια περίπτωση ανάβει το ίδιο λαμπάκι αλλά λιγότερο που σημαίνει ότι πατάς το start στο ουτί και ανοίγει το PC!! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nikomas50 Δημοσ. 23 Απριλίου 2011 Share Δημοσ. 23 Απριλίου 2011 Στο HWiNFO32 να πατήσεις το Sensors και να στείλειςsnapshot του αποτελέσματος. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
djole6791 Δημοσ. 23 Απριλίου 2011 Μέλος Share Δημοσ. 23 Απριλίου 2011 Στο HWiNFO32 να πατήσεις το Sensors και να στείλειςsnapshot του αποτελέσματος. Και πως βγάζω snapshot; Ρίξε μια ματιά ελπίζω να φαίνεται.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
dEACTIVATEb Δημοσ. 23 Απριλίου 2011 Share Δημοσ. 23 Απριλίου 2011 να ρωτησω κατι που θα σας φανει αστειο. κανει να φυσηξω μεσα στο κουτι με πιστολακι μαλλιων για να φυγουν οι σκονες? αυτα τα σπρει που πουλανε βγαζουν υγρασια σαν σταγονιδια νερου. θελω απλο αερα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kage Δημοσ. 23 Απριλίου 2011 Share Δημοσ. 23 Απριλίου 2011 στο κρυο απο μακρια Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nikomas50 Δημοσ. 23 Απριλίου 2011 Share Δημοσ. 23 Απριλίου 2011 Σε πρώτη φάση κάνε αυτό που πρότεινε ο benign: Θερμοαγώγιμη πάστα μετά από καλό καθαρισμό του επεξεργαστή (οι θερμοκρασίες είναι απαράδεκτες για χειμώνα) και επί πλέον κάνε έλεγχο του σκληρού που έχει το λειτουργικό μέσα από τις ιδιότητές του (θα χρειαστεί επανεκκίνηση). Εξέτασε οπτικά τους πυκνωτές ανάμεσα στην παράλληλη και τον επεξεργαστή μήπως κάποιος έχει αρχίσει να φουσκώνει και βγάζει υγρά και τοποθέτησε τη μεγαλύτερη μνήμη στην πρώτη θέση κοντά στον επεξεργαστή. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
djole6791 Δημοσ. 23 Απριλίου 2011 Μέλος Share Δημοσ. 23 Απριλίου 2011 Αυτό με τους πυκνωτές δεν νομίζω ότι ξέρω να το κάνω.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nikomas50 Δημοσ. 23 Απριλίου 2011 Share Δημοσ. 23 Απριλίου 2011 Αυτό με τους πυκνωτές δεν νομίζω ότι ξέρω να το κάνω.. Οι πυκνωτές είναι τα κυλινδρικά εξαρτήματα που φαίνονται στο μπλε πλαίσιο. Η πάνω επιφάνειά τους πρέπει να είναι επίπεδη (μπορεί να έχει μια χαραγή που μοιάζει με Χ), καθαρή και όχι φουσκωμένη. Συνήθως στις παλιές μητρικές πρόβλημα παρουσιάζουν αυτοί οι συγκεκριμένοι (στο πλαίσιο). Υπάρχουν βέβαια όπως θα δεις πολλοί άλλοι πάνω στη μητρική. Κάνε ένα πρόχειρο οπτικό έλεγχο σε όλους για φουσκώματα ή χυμένα υγρά που έχουν ξεραθεί.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.