Προς το περιεχόμενο

Ο σκληρός "κλέβει" 20GB

jimmyc

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλημέρα και καλή Ανάσταση σε όλους.

Έχω έναν WD 640GB Caviar Black και του έχω φορτώσει τα Windows 7. Τα αρχεία (μαζι με τα hidden) που έχει μέσα το partition των windows είναι συνολικά 46GB και στα properties του C μου δείχνει ότι χρησιμοποιούνται 66GB. Που οφείλεται αυτή η διαφορά; Μπορώ να κάνω κάτι για να το διορθώσω;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πιθανώς είναι κάποια temp αρχεία τα οποία δεν μπορείς να δεις χωρίς administrator δικαιώματα. Έχου γίνει ξανά στο παρελθόν παρόμοια thread. Μια αναζήτηση για "χαμένος χώρος" ή/και παραπλήσιες έννοιες ίσως σε διαφωτίσει περισσότερο.

1, 2

@dimitris_pa

Νομίζω πως αυτό που λες δεν έχει σχέση με αυτό που ρώτησε ο TS. Όλοι οι δίσκοι εμφανίζονται με μικρότερη από την («λανθασμένη») ονομαστική τους χωρητικότητα.

Δεν σας κλεβει κανενας.

Φαινονται λιγοτερα επειδη 1GB ειναι 1024MB, 1ΜΒ ειναι 1024kB και 1kB ειναι 1024byte, αντι για 1000 που θα επρεπε να ειναι απο μοναδα μεγεθους σε μοναδα μεγεθους.

Στον πραγματικο κοσμο πχ

1000000mm = 1000m = 1km

Επισης το καθε filesystem, ακομα και σε αδειο σκληρο απλα φορμαρισμενο, κατακρατα καποιο χωρο για τις αναγκες του.

Πάντα και οταν ειναι καινούργιος ο δίσκος δεσμεύει μερικά gb ποτέ δεν θα τον δείς ολόκληρο πχ 640 gb οσα ακριβώς είναι. Τώρα στην δικιά σου περίπρτωση σαφώς και τα windows κρατάνε για διάφορες εργασίες τους μερικά gb απο τον δίσκο. Ρίξε μια ματιά αν έχεις ενεργοποιήμενο το system restore που κρατάει αρκετά gb, ακόμα μπορεί να ειναι και κάποιο temp αρχείο των windows.

Ειναι και αλλές λειτουργίες που δεσμεύουν gb αλλα δεν θυμάμαι πιες ειναι αν γνωρίζει κανένας φίλος εδω ας μας πει.

Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις.

Σε ένα από τα links που μου δώσατε βρήκα το προγραμμα Moleskinsoft Directory Size με το οποίο βρήκα ότι αυτά τα 20GB ειναι κρυμμένα στα αρχεία pagefile.sys, hiberfil.sys και στον φάκελο Windows/winsxs. Πως μπορώ να τα διαγράψω αυτά; Θα είναι ρίσκο;

Δεν θα διαγράψεις τιποτα. Ακολούθησε τις οδηγίες του liopyr στο thread που έχει γράψει για τους ssd δίσκους. Θα κάνεις αυτά που αναφέρει στην παράγραφο Free up disk space και θα αποδεσμευτούν τα Gb που σου "τρώνε" τα Windows..

Δεν θα διαγράψεις τιποτα. Ακολούθησε τις οδηγίες του liopyr στο thread που έχει γράψει για τους ssd δίσκους. Θα κάνεις αυτά που αναφέρει στην παράγραφο Free up disk space και θα αποδεσμευτούν τα Gb που σου "τρώνε" τα Windows..

Εννοείται ότι δεν θα τα διέγραφα πατώντας delete. Απενεργοποίησα το hibernation και μείωσα to pagefile (ήταν 8GB) και έτσι "πήρα πίσω" 12GB. Τώρα μένει μόνο ο φάκελος C:\Windows\winsxs που μου τρώει γύρω στα 7GB αλλά απ' ότι διάβασα δεν είναι ασφαλές να τον καθαρίσω.

Ευχαριστώ για την βοήθεια.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...