Προς το περιεχόμενο

Μεταφορά video από αναλογικές κασέτες

nikS

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Γεια σας και Χρόνια Πολλά :-)

Αποφάσισα ότι είναι καιρός να ξεφορτωθώ το βίντεο και τις κασέτες που είχα τραβήξει με την αναλογική κάμερα.

Δυστυχώς η κάμερα αυτή δε δουλεύει σωστά και δεν μπορώ να τη συνδέσω με το tv-tuner.

Βρήκα όμως τρόπο να συνδέσω το βίντεο (μέσω scart to rca).

Το tv-tuner που έχω δεν είναι κι ό,τι καλύτερο για video capturing (συνδέεται σε usb2).

Παρόλα αυτά και ύστερα από αρκετό ψάξιμο, βρήκα ένα πολύ καλό πρόγραμμα (Magix on DVD) το οποίο καταφέρνει να αποθηκεύσει το αναλογικό βίντεο με πολύ μικρές απώλειες.

Ρυθμίζω την ποιότητα εικόνας και ήχου που θέλω να έχω και προχωρώ στην αποκωδικοποίηση και μετατροπή.

Φυσικά, όσο καλύτερη ποιότητα βάζεις, τόσο περισσότερη ισχύ χρειάζεσαι από τη CPU σου και την κάρτα γραφικών.

Σε γενικές γραμμές παρατήρησα ότι ενώ η CPU δεν πάει πάνω από το 50% (με ρυθμίσεις οι οποίες μου δίνουν ικανοποιητικό αποτέλεσμα) το MAGICX μου δείχνει σε κάποια σημεία ότι πολλά frames γίνονται drop (το οποίο το επιβεβαιώνω στη συνέχεια παίζοντας το βίντεο).

Οπότε αναγκάζομαι να ρίξω την ποιότητα του βίντεο, πράγμα που δεν το θέλω.

Η ερώτησή μου είναι η εξής:

Για να πάρω καλύτερη ποιότητα εικόνας χωρίς dropped frames χρειάζεται να αλλάξω tv tuner ή κάρτα γραφικών ή κάτι άλλο?

ΣΗΜ: Μην προτείνετε να αλλάξω τον τύπο σύνδεσης (πχ svideo, firewire κλπ). Δε γίνεται

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...