Προς το περιεχόμενο

Αγορα καρτας ηχου

ampalaea4

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπερα σε ολους!

Ηθελα να ρωτησω αν υπαρχει καποια καρτα ηχου ωστε να βγαινει δυνατος ηχος απο το pc οταν εχω συνδεδεμενα τα ακουστικα.Μ αρεσει να ακουω μουσικη με ακουστικα αλλα παραλληλα μ αρεσει να εινα ιδυνατος ο ηχος.Εχω παρει καποια καλα ακουστικα.Οταν τα συνδεω απ ευθειας στο pc ο ηχος που βγαζουν ειναι σχετικα χαμηλος (με την on - board sound card δεν εχω βαλει δικια μου).Φυσικα εχω κανει ολες τις ρυθμισεις που χρειαζονται, μαλιστα εχω δοκιμασει να χρησιμοποιήσω και προγραματα που boost-αρουν τον ηχο, οπως το DFX αλλα παλι δεν εμεινα ευχαριστημενος..

αυτο που εκανα μεχρι τωρα ηταν να συνδεσω ενα ηχοσυστημα που ειχα με τον υπολογιστη και να συνδεσω τα ακουστικα στο ηχοσυστημα και ετσ ιακουγα μουσικη απο τον υπολογιστη, μεσω του ηχοσυστηματος (AUDIO IN).Ηταν πολυ καλος ο ηχος και αρκετα δυνατος!Τωρα ομως το ηχοσυστημα εχει χαλασει (το ειχα αρκετα χρονια να ναι καλα τοσο που μ εβγαλε :) ).

Το θεμα ειναι τωρα πως θα προτιμουσα να αγορασω μια καρτα ηχου που ειναι σχετικα φτηνες αυτες παρα καινουριο ηχοσυστημα, μιας και σχεδον ποτε δεν ακουω μουσικη χωρις ακουστικα..

απλα ποτε δεν ειχα ξεχωριστη καρτα ηχου και δεν εχω ιδεα το ποση διαφορα μπορει να κανει σε σχεση με την on board καρτα της μητρικης.

Υπαρχει λοιπον καρτα ηχου που να κανει αυτο που θελω?Η οσο καλη και να ειναι ποτε δε θα μπορεσει να δωσει την ισχυ που δινει στα ακουστικα ενα ηχοσυστημα?Ειμαι λιγο ασχετος με το θεμα ηχου..αν μπορουσατε να μου προτεινεται καποια καλη και σχετικα φτηνη λυση θα ηταν ωραια.. δεν εχω σκοπο να κουμπωσω πανω κανα συστημα πολλαπλων ηχειων, το πολυ να βαλω 2 και 1 γουφερακι

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ποια ακουστικα εχεις ? Μεχρι ποσα λεφτα ?

(Παντως μεχρι αρκετα (170 E )σου προτεινω αυτη -> ASUS XONAR ESSENCE STX , μεχρι λιγοτερα (100 E ) αυτο-> prodigy cube-αυτα ειχα και μου αρεσαν , με τα δικα μου παντα ακουστικα - και μετα ενα σωρο απο προσιτες καρτες 'audiophile' ,m-audio , emu ,esi που μπορει να εχουν ενισχυτη ακουστικων ,ενα σωρο απο καρτες κλασσικες , asus xonar (οι πιο φθηνες )creative , ενα σωρο ενισχυτες ακουστικων,ενισχυτες ακουστικων, οπως και προσιτα και αξιοπρεπεστατα κινεζικα μαραφετια ενισχυτες , dac-ενισχυτες ακουστικων.)Ολα εκτος συγκλονιστικου απρoοπτου καλυτερα απο την onboard

ευχαριστω για τις απαντησεις προτασεις!

bluesattack τα ακουστικα μου ειναι JVC HA-X570 τα ειχα παρει πολυ παλια αλλα ηταν ακριβα και γενικα ειμαι πολυ ευχαριστημενος..οταν ακουγα απο το ηχοσυστημα ηταν μια χαρα ο ηχος..

τωρα οσο για καρτα ηχου ειχα στο μυαλο μου για 40-50 ευρω περιπου, ειναι παρα πολλα τα 100 νομιζω.

επισης ειπες οτι ολες οι καρτες ηχου θα ειναι καλυτερες απο την on board αλλα ποσο καλυτερες? :) θα ειναι αισθητη η διαφορα? επισης θα ειναι και καλος ο ηχος ενισχυμενος η θα ειναι σε στυλ σα το προγραμα το DFX?Θα μου πεις τι ρωτάω τωρα..Μακαρι να μπουρουσαμε να παμε με το pc στο μαγαζι να δοκιμασουμε.. οταν αγοραζεις ηχοσυστημα απο ενα μαγαζι μπορεις να το δεις να το δοκιμασεις.. αν θες να κανεις το pc σου ηχοσυστημα δε ξερεις τπτ μεχρι να τα αγορασεις ολα και να τα δεις μετα..

οσον αφορα τα ακουστικα πιστευεις οτι κατι φθηνο σε στυλ http://www.plaisio.gr/Sound-Vision/Portable-Player/Microphones-Headsets/Professional-Headphones/Behringer-Headphones-Hpx-2000-Multi-Prps-520-BEH-453.htm θα ειναι καλυτερο απο αυτο που εχω?λογω καλυτερης τεχνολογιας?αν και δε ξερω κατα ποσο ισχυει αυτο στα ακουστικα..μερικες φορες τα παλια ειναι και καλυτερα..

Αν μπορεις να βρεις καπου στο 50αρι και αυτην δεν θα ηταν ασχημα.Ποσο μαλλον κανα 40αρι μεταχειρισμενη να την δοκιμασεις κιολας :-D :

http://www.skroutz.gr/s/60140/Creative-SoundBlaster-X-Fi-Surround-5-1-Pro.html

διαβαζοντας στο ιντερνετ ολο το απογευμα βρηκα αυτην εδω http://www.overclock3d.net/reviews/audio/asus_xonar_dg_review/1

λενε γενικα ολοι οτι εχει σχεδιαστει συγκεκριμενα για headphones και οτι βγαζει τρομερα ποιοτικο ηχο σε headphones..

δε μπορω να βρω/καταλαβω ομως αν εχει ενισχυτει ακουστικων.. μπορει καποιος απο τις τεχνολογιες που λεει οτι διαθετει να μου το καταλαβει?

επισης τωρα που την ειδα θυμηθηκα ειχα διαβασει γι αυτην σε ενα pcgamer περιοδικο που την προτεινανε επισης για headphones.

αν την εχει κανεις η ξερει τιποτα, η αν μπορει να καταλαβει καποια πραγματα διαβαζοντας τους αριθμους και τις τεχνολογιες που εχει ας μου πει :)

γιατι δεν εχω ιδεα απο HZ, κ.τ.λ, τι εινα ικαλο και τι σημαινε ιτο καθενα ακουστικα

http://www.tweaknews.net/reviews/asus_xonar_dg_review/index5.php

Απο το λινκ που εβαλες : High Fidelity Headphone Amplifier:

Optimized for 32~150Ω (32ohm ειναι τα δικα σου ακουστικα αν δεν κανω λαθος )

http://www.techsupportforum.com/forums/f23/installed-a-new-asus-xonar-dg-how-do-i-work-my-headphones-now-565674.html

Για τσεκαρε στο pc σου αυτο το καλωδιο που φευγει απο το front panel του κουτιου σου ( (εχει ?)στην motherboard , εκει που λεει realtec , ac'97 η οτι αλλο

Ευχαριστω!Ναι 32Ω ειναι τα ακουστικα μου!βασικα το Fidelity δεν ειναι η ευκρινεια?δλδ δεν εχει να κανει με τη ποιοτητα του ηχου και οχι με την ενταση?

τωρα για το αλλο λινκ, αυτος δε συνδεσε σωστα νομιζω τη καρτα για να εχει τη μπροστινη θυρα για τα ακουστικα..

αλλα αυτο που ειπε για το windows media player οντως λιγο ανησυχητικο.. αν και κατα πασα πιθανοτητα προβλημα με drivers θα ηταν.. ο παλιος driver της on board με τον καινουριο της καρτας ηχου..

τελος απ οτι βλεπω στη φωτο εχει τριων ηδων ρυθμισεις για ακουστικα διαφορου τυπου..

32Ω

32-150Ω

>64Ω

τωρα το Ω λογικα ειναι ΩΜ και εχει να κανει με την αντισταση στα ηλεκτρονικα κυκλωματα απ οτι θυμαμαι απ το σχολειο (περασαν και χρονια), αλλα πως μεταφραζεται αυτο πρακτικα στον ηχο?τι ειναι καλυτερα δλδ, τα 32 ή τα 64 ας πουμε?

ελπιζω να μη σας ζαλισα :) ειμαι νουμπακος σε οτι εχει σχεση με ηχο κ.τ.λ.

φίλε εγώ είχα κάτι ακουστικά senheiser τα είχα πάρει ακριβά (35 €) και με την Onboard έβγαζαν χάλια ήχο,μετά πήρα απο e-shop την Asus Xonar DG με ένα τριανταπεντάρη και ο ήχος ήταν ΚΑΙ ποιοτικός ΚΑΙ δυνατός..αυτήν χρησιμοποιώ τώρα και για ακουστικά και για το 5.1 σύστημα ήχου logitech που έχω..πάρτη με κλειστά μάτια την Asus Xonar DG!!!

φίλε εγώ είχα κάτι ακουστικά senheiser τα είχα πάρει ακριβά (35 €) και με την Onboard έβγαζαν χάλια ήχο,μετά πήρα απο e-shop την Asus Xonar DG με ένα τριανταπεντάρη και ο ήχος ήταν ΚΑΙ ποιοτικός ΚΑΙ δυνατός..αυτήν χρησιμοποιώ τώρα και για ακουστικά και για το 5.1 σύστημα ήχου logitech που έχω..πάρτη με κλειστά μάτια την Asus Xonar DG!!!

Να σαι καλα φιλε ευχαριστω..οτι καλυτερο βρηκα καποιον που την εχει και ξερει απο πρωτο χερι!Ειναι και φτηνη οποτε εχει κλεισει ηδη :)

• 5 μήνες μετά...

παιδια οι καρτες ηχου δεν ειναι για να εχεις καλητερο ηχο στο PC.ειναι για αλλες δουλιες. για να συδεεις κιθαρα μικτες και αλλα . εγω πηρα προσφατα μια καρτα ηχου αυτιν

http://www.djshop.gr/displayITM2.asp?ITMID=14144&LANG=GR που θεωρειτε καλη καρτα και δεν ειδα καμια διαφορα στον ηχο καμια. γιατι λενε ολοι οτι θα υπαρχει βελτιωση στιν αναπαργογη μουσικης του pc;

μπορει να μου απατησει καποιος που να ειναι παραγματικα γνωστης αυτου του θεματος . ευχαριστω....

Εισαι πολυ απολυτος κι αυτο που λες δεν ισχυει. Σαφως και οι καρτες ηχου σου δινουν παντα καλυτερο(λιγο η πολυ) ηχο απο μια onboard. Στο λεει ανθρωπος που εκανε μεταβαση απο onboard σε Terratec κατοπιν σε XFI Extreme και εδω και χρονια σε Xonar Essence. Δεχομαι οτι οσο ανεβαινεις σε κοστος, πληρωνεις παρα πολλα σε κοστος για πολυ μικρη αυξηση της ποιοτητας ηχου σε σχεση με μια φθηνοτερη καρτα.

Επισης, μεγαλυτερη διαφορα θα δεις αν αντι να παρεις μια πολυ ακριβη καρτα, να παρεις μια μικρου κοστους καρτα μεχρι 50-60 ευρω και να παρεις ποιοτικα ηχεια-ακουστικα. Εγω παντως καταλαβα οτι η καρτα ηχου που εχω ειναι πολυ δυνατη με τα δικα μου Sennheiser και τα AKG φιλου παρα με τα Z5500 που εχω, που ειναι κλασικα κουμπικοτεροηχεια.

Τωρα εσυ που δεν ειδες διαφορα:

1-Εχεις χαμηλης ποιοτητας ακουστικα-ηχεια.

2-Δεν εχεις βαλει ASIO drivers και εχεις υπολογιστη με λειτουργικο απο XP και πισω.

3-Ακους κακοσυμπιεσμενα mp3 η κακοφτιαγμενες παραγωγες.

4-Εχει μαζευτει πολυ κερι στα αυτια. :P :P

Εισαι πολυ απολυτος κι αυτο που λες δεν ισχυει. Σαφως και οι καρτες ηχου σου δινουν παντα καλυτερο(λιγο η πολυ) ηχο απο μια onboard. Στο λεει ανθρωπος που εκανε μεταβαση απο onboard σε Terratec κατοπιν σε XFI Extreme και εδω και χρονια σε Xonar Essence. Δεχομαι οτι οσο ανεβαινεις σε κοστος, πληρωνεις παρα πολλα σε κοστος για πολυ μικρη αυξηση της ποιοτητας ηχου σε σχεση με μια φθηνοτερη καρτα.

Επισης, μεγαλυτερη διαφορα θα δεις αν αντι να παρεις μια πολυ ακριβη καρτα, να παρεις μια μικρου κοστους καρτα μεχρι 50-60 ευρω και να παρεις ποιοτικα ηχεια-ακουστικα. Εγω παντως καταλαβα οτι η καρτα ηχου που εχω ειναι πολυ δυνατη με τα δικα μου Sennheiser και τα AKG φιλου παρα με τα Z5500 που εχω, που ειναι κλασικα κουμπικοτεροηχεια.

2-Δεν εχεις βαλει ASIO drivers και εχεις υπολογιστη με λειτουργικο απο XP και πισω.

οι drivers ειναι κανονικα . ακουω mp3τραγουδια πριν τιν καρτα ηχου και μετα τιν καινουρια καρτα ηχου . και εχω windows 7..και ηχεια z623 logitech κομπιουτεροηχεια.. ο ηχος ειναι απολυτα ο ηδιος πριν τιν καρτα και μετα τιν καινουρια καρτα ηχου. πηστευω πως οι περισοτερες καρτες ηχου ειναι μουφα.. και ο πωλητης του μαγαζιου που τιν πιρα μου ελεγε πως θα ακουω πολυ καλητερα τα τραγουδια απο το pc μου ..llooll

οι drivers ειναι κανονικα . ακουω mp3τραγουδια πριν τιν καρτα ηχου και μετα τιν καινουρια καρτα ηχου . και εχω windows 7..και ηχεια z623 logitech κομπιουτεροηχεια.. ο ηχος ειναι απολυτα ο ηδιος πριν τιν καρτα και μετα τιν καινουρια καρτα ηχου. πηστευω πως οι περισοτερες καρτες ηχου ειναι μουφα.. και ο πωλητης του μαγαζιου που τιν πιρα μου ελεγε πως θα ακουω πολυ καλητερα τα τραγουδια απο το pc μου ..llooll

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...