xarda Δημοσ. 24 Απριλίου 2011 Share Δημοσ. 24 Απριλίου 2011 Θέλω να φτιάξω μια εφαρμογή σε c++ η οποία θα είναι ουσιαστικά "το πινακακι του προπονητή".Θα μπορεί δηλαδή ο χρήστης να μετακινεί απλά του παίκτες πάνω στο γήπεδο ( για αρχή ).Απο πού θα πρέπει να ξεκινήσω και ποια είναι η καλύτερη λύση ? Θα χρησιμοποιηθούn συντεταγμένες για να μπορει ο χρήστης να μετακινεί τους παίκτες ή υπάρχει κι αλλος τρόπος ? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
παπι Δημοσ. 24 Απριλίου 2011 Share Δημοσ. 24 Απριλίου 2011 Ψαξε για drag and drop για το freamwork που εχεις/θελεις. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
vicky5 Δημοσ. 27 Απριλίου 2011 Share Δημοσ. 27 Απριλίου 2011 το θες high level την ασκηση? δηλαδη θες πακετο γραφικων που να τα χειριζεται η c++ η θες απλα μια απλη ασκηση και θα φτιαξεις ολο το γραφικο με c και με Listener θα πηγαινοερχεται? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
xarda Δημοσ. 27 Απριλίου 2011 Μέλος Share Δημοσ. 27 Απριλίου 2011 το θες high level την ασκηση? δηλαδη θες πακετο γραφικων που να τα χειριζεται η c++ η θες απλα μια απλη ασκηση και θα φτιαξεις ολο το γραφικο με c και με Listener θα πηγαινοερχεται? Δεν εχω ιδέα απο που πρέπει να ξεκινήσω και τι να χρησιμοποιησω.Αν κατάλαβα καλα απο αυτα που λες θα επιλέξω τον δεύτερο τρόπο ( ολο το γραφικο με c++ και με Listener θα πηγαινοερχεται ) αλλά το listener τι ακριβώς είναι ? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
vicky5 Δημοσ. 27 Απριλίου 2011 Share Δημοσ. 27 Απριλίου 2011 εγω κανω πιο πολυ java και εκει τα λενε listener..Νομιζω στην c++ τα λενε απλα event(σιορθωστε με αν κανω λαθος) και εννοω να ακουει το προγραμμα τι κανεις εσυ..δηλαδη οταν πατας το κουμπι δεξια να το πιανει ο Listener και να το ρυθμισεις να πηγαινει ενα κουτακι πιο διπλα το ανθρωπακι .Αν πατησεις το αριστερα το πιανει ο Listener που εχεις ρυθμισει να πιανει το κουμπι αριστερα και εκει θα λεει πηγαινε μια θεση αριστερα κτλ... καταλαβες τι εννοω? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
xarda Δημοσ. 27 Απριλίου 2011 Μέλος Share Δημοσ. 27 Απριλίου 2011 Κατάλαβα τι εννοείς.Πράγματι υπάρχουν τα events OnΜove ,ΟnClick κ.τ.λ αλλά ποιο component μπορώ να χρησιμοποιησω για την περίπτωση μου ? Για παράδειγμα αν χρησιμοποιησω το Image ας πουμε ( για να φαίνετε και το πρόσωπο του παίκτη ) τότε πως θα μπορώ να μετακινώ την είκόνα-παίκτη μέσα στο γήπεδο ? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
vicky5 Δημοσ. 28 Απριλίου 2011 Share Δημοσ. 28 Απριλίου 2011 αυτο τωρα δεν ξερω αν μπορω να στο λυσω..θα πρεπει να διαβασεις ολα τα events Να δεις τι κανουν και να δεις τι σου χρησιμευει αναλογα με την υλοποιηση που θες να κανεις..για παραδειγμα εγω ετσι οπως το σκεφτομαι θα εχω τα ανθρωπακια στη γραμμη του γηπεδου..εκει η διασταση της θεσης του ενος ειναι (0,0) του αλλου λιγο πιο διπλα (0,2) κτλ.καθε τετοιο αντικειμενο εχει ενα σωρο event.σιγουρα οταν πατησει πανω το ποντικι θες event που ειναι οταν κανει Klik το ποντικι πανω στο αντικειμενο..mouse press event και mouse release event πρεπει να θες λογικα..δηλαδη μολις πατηθει το κουμπι του ποντικιου θα του λες κρατα τη θεση εδω και μολις το αφησει ο χρηστης να βλεπεις τη θεση του ποντικιου και να πηγαινει εκει το αντικειμενο..τωρα αυτο ειναι υλοποιηση με ποντικι ..αν το θες με πληκτρολογιο πας σε event του πληκτρολογιου. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.