Orifiel Δημοσ. 26 Απριλίου 2011 Share Δημοσ. 26 Απριλίου 2011 Καλημέρα, έχω ένα μικρό προβληματακη με την οθόνη μου της τελευταίες 2 ημέρες. Αν πχ πάει σε stand by η κλίσω τον υπολογιστή και ανοίξω ξανά.. η οθόνη αναβοσβήνει ασταμάτητα, κάτι σαν να μην μπορεί να σταθεροποιηθεί σε digital (dvi).. Κατά την διάρκεια αυτή, δεν λειτουργούν τα κουμπιά της, παρά μόνο το on / off και μόνο κατά την διάρκεια που είναι αναμμένο μπλε το φωτάκι, διότι όλα αναβοσβήνουν… μετά από λίγο φτιάχνει μόνη της… Λέτε να είναι οι οδηγοί? Η φταίει η οθόνη.. Για να φταίει η κάρτα γραφικών χλομό το κύβο, διότι ακόμη και αν αφαιρέσω το dvi και είναι μόνο στο ρεύμα κάνει το ίδιο φλασαρισμα.. είναι περίπου 3, 2 χρόνια που την έχω την οθόνη που αναφέρομαι.. Samsung 22” Το έκανε χθες για πρώτη φορά και μετά έφτιαξε μόνη της.. και σήμερα για 5 λεπτά, αφού άνοιξα τον υπολογιστή.. Αν είναι έτυμη η οθόνη για ΡΙΠ, ενημερώστε με.. λολ.. και δεν ξέρω που να την πετάξω μετά.. κάτι για πραγματική ανακύκλωση υπάρχει? Όχι ψεύτικη ανακύκλωση.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Arctic Δημοσ. 26 Απριλίου 2011 Share Δημοσ. 26 Απριλίου 2011 Για κοίτα εδώ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Orifiel Δημοσ. 28 Απριλίου 2011 Μέλος Share Δημοσ. 28 Απριλίου 2011 Να είσαι καλά.. σίγουρα έχω αυτό το πρόβλημα.. πόσα χρόνια είναι η εγγύηση της Samsung? Την είχα πάρει τέλη του 2007 η στην καλύτερη τέλη του 2008.. λολ.. δεν θυμάμαι πρέπει να κατεβάσω κούτες από πατάρι.. Εντωμεταξύ είναι αυτό το μοντέλο.. 206bw Το έβαλα στα αγαπημένα μου την ιστοσελίδα αυτή, έτσι ώστε με το που σκάσει μύτη ένας φίλος που τέλειωσε τέτοιο ΤΕΙ.. να το φτιάξουμε.. κάνα ηλεκτρονικό κατάστημα που να πουλά τέτοια υπάρχει?? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Arctic Δημοσ. 29 Απριλίου 2011 Share Δημοσ. 29 Απριλίου 2011 Στο ebay πιθανότατα και σε πολύ καλή τιμή (made in china, και τί δεν είναι θα μου πείς αλλά τεσπα). Πάντως η διαδικασία δεν είναι πολύ δύσκολη (αρκεί να έχεις τα εργαλεία-ποιο δύσκολα βρίσκεις τους πυκνωτές) και είναι σίγουρα ωραία Υ.Γ: Εδώ δίνουν πολλά καταστήματα. Κοίτα αν σε βολεύει κάτι (περιοχή κτλ...). Ακόμα ένα (οnline- με e-mail ρώτα για την διαθεσιμότητα) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 29 Απριλίου 2011 Share Δημοσ. 29 Απριλίου 2011 Πριν κανεις ολα αυτα γιατι δε δοκιμαζεις το πολυ απλο να αλλαξεις το dvi καλωδιο? Αυτο που περιγραφεις το χω παθει συνδεοντας ps3 σε lcd οθονη με hdmi καλωδιο. Το αλλαξα και εφτιαξε. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Arctic Δημοσ. 29 Απριλίου 2011 Share Δημοσ. 29 Απριλίου 2011 Καλά λες. Μην τα πάρει και στο τέλος φταίει το καλώδιο. Αν δεν έχεις πρόχειρο καλώδιο άνοιξε την οθόνη και κοίτα αν είναι κάποιος πυκνωτής χαλασμένος ( φουσκωμένος, κτλ διαφορετικός πάντως ) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Orifiel Δημοσ. 30 Απριλίου 2011 Μέλος Share Δημοσ. 30 Απριλίου 2011 Η οθόνη το κάνει αυτό αφού κάνω shutdown και περάσουν περίπου 2 ώρες σβηστός ο υπολογιστής.. ! Στην συνέχεια αφού ανοίξω το σύστημα, αναβοσβήνει η οθόνη για κάνα 20λεπτο και ανοίγει η οθόνη κανονικά μετά λες και δεν τρέχει τίποτα!.. Αν έφταιγε το καλώδιο δεν θα είχα μόνιμο πρόβλημα? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Arctic Δημοσ. 30 Απριλίου 2011 Share Δημοσ. 30 Απριλίου 2011 Σωστός και σύ. Είναι όπως τα παρουσιάζει ο οδηγός( το κάνει όταν είναι κρύα) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Orifiel Δημοσ. 30 Απριλίου 2011 Μέλος Share Δημοσ. 30 Απριλίου 2011 Η μόνη διαφορά με το βίντεο που έχει στον οδηγό είναι, σε εμένα αναβοσβήνει ποιο αργά και δείχνει να χάνει εντελώς το ρεύμα..Δεν το κάνει σαν strobolight.. Αναβοσβήνει και το power on και power off σαν να είναι stand by.. όταν πατήσω power off και είναι σβηστό το μπλε φωτάκι.. δεν ανταποκρίνεται στο να κλείσει εντελώς η οθόνη.. βέβαια όταν φλασαρη και δείξει για κλάσμα δευτερόλεπτου τα windows περιβάλλον, μπορώ να το κλείσω το μόνιτορ.. Λέτε να μην είναι το ίδιο πρόβλημα? Η να κάηκε κάνα επιπλέον capacitor.. Με τίποτα να είναι η κάρτα γραφικών.. διότι όταν το κάνει αυτό η οθόνη και αφαιρέσω τα καλώδια από το pc.. συνεχίζει να το κάνει ασταμάτητα και χωρίς σήμα.. edit: Το έψαξα και σαν blink on and off και είναι ακριβώς το ίδιο πράγμα.. απλά είναι ένας από τους 3 capacitors.. Σε μια απάντηση σε ξένο φόρουμ, ακριβός το ίδιο πρόβλημα με εμένα.. του λένε να αγοράσει αυτά εδώ τα αντικείμενα.. Purchase the three capacitors at www.futurlec.com (2) 1000uf 25v Radial 105oC Electrolytic Capacitor 2x$0.35 = $0.70 (1) 470uf 25v Radial 105oC Electrolytic Capacitor 1x$0.20 = $0.20 Shipping from Thailand (It only took about a week to reach St. Louis, MO) $4.00 Buy a soldering gun from Amazon.com, it comes with a coil of solder Weller SP23LK Marksman 25 Watt Soldering Iron Kit = $14.55 w/ 7-years warranty Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Arctic Δημοσ. 30 Απριλίου 2011 Share Δημοσ. 30 Απριλίου 2011 Εγώ προτείνω να πάρεις όλους τους πυκνωτές που έχει το τροφοδοτικό(αν θυμάμε καλά στον οδηγό έχει όλους τους πυκνωτές και για τα δύο τροφοδοτικά), αφού πιθανόν είναι να σου χαλάσουν και όσοι τώρα είναι εντάξει, και να τους αλλάξεις όλους να είσαι και ήσυχος Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Orifiel Δημοσ. 30 Απριλίου 2011 Μέλος Share Δημοσ. 30 Απριλίου 2011 Αυτό εδώ ακριβώς μου κάνει εμένα.. http://www.youtube.com/watch?v=kHVw3K-Gfbo τέλος πάντων ψάχνω σε καταστήματα τώρα και βλέπουμε.. το εργαλείο για να κολλήσουν επάνω, κολλητήρι λέγετε? Λολ.. δεν είμαι ηλεκτρονικός και δεν τα ξέρω αυτά καλά.. Το μόνο που βρήκα σε ελληνικό ηλεκτρονικό κατάστημα είναι αυτό http://www.futurehouse.gr/index.php?main_page=product_info&products_id=3960 http://www.alifragis.com.gr/full_product.php?prod_id=Cap-27 Ενώ το 47uf δεν υπάρχει στα 50βολτ.. μάλλον βλέπω παραγγελία από εξωτερικό.. Αυτά τα βρήκα από σκρουτζ.. edit: Μια ερώτηση.. βρήκα αυτό εδώ το έτοιμο κιτ για την οθόνη που στα δίνει όλα σε πακέτο.. αλλά κοστίζουν ακριβά σε σχέση με αυτά που βλέπω σε άλλους.. δηλαδή αντί 30 λεπτά εκεί είναι 12 δολάρια για 5 πυκνωτές!! Γράφει όμως ότι είναι πολύ ανώτερης ποιότητας από capxon και διάφορα τέτοια.. Κάποιος έχει γνώση να μου πει αν αξίζει να το πάρω έτοιμο πακέτο από εκεί? Έχουν paypal και στέλνουν παντού.. Οι μάρκες που είναι τα δικά τους capacitors είναι Panasonic, Nichicon and Rubycon http://lcdalternatives.auctivacommerce.com/Repair-Kit-Samsung-206BW-LCD-Monitor-P1660345.aspx Βρήκα ένα άλλο οικονομικό με 30 λεπτά το πακέτο τον 25!!, αλλά έγραφε στην εγγύηση καλής λειτουργίας 2000 ώρες.. δηλαδή 83 μέρες!! Λολ.. ε αν μπω σε διαδικασία να τους αλλάξω.. όχι και καθε3 μήνες!! Αλλά 3-4 χρόνια!! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Arctic Δημοσ. 1 Μαΐου 2011 Share Δημοσ. 1 Μαΐου 2011 Γράψε σε αυτούς εδώ που θα σου πουν τι ακριβώς πρέπει να προσέξεις στους πυκνωτές κι αν αξίζει το πακέτο με τα 12€. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
yiannis_1 Δημοσ. 10 Μαΐου 2011 Share Δημοσ. 10 Μαΐου 2011 Ωραίο και χρήσιμο θεματάκι θα λεγα. Και δεν συμβαίνει μόνο σε samsung φυσικά. Σήμερα έσωσα μια Turbo-X 17" 4:3 Το πρόβλημα είχε ξεκίνησε εδω και μισό μήνα με λίγο αναβόσβημα τις πρώτες μέρες το οποίο επιδεινώθηκε ραγδαία. Σήμερα το πρωϊ το monitor δυσκολευόταν να ξεκινήσει αφου τρεμόπαιζε τόσο εντονα που έκλεινε και έπρεπε να την ξανανάψεις μέχρι να ζεσταθεί αρκετά και να σταματήσει το flickering. Έχοντας διαβάσει το αρθρο του outofspecs ξεβίδωσα την οθόνη και επιθεώρησα την πλακέτα τροφοδοσίας οπου όντως ο ενας απο τους 3 Vent CapXon 470μf 16V 105c πυκνωτές ήταν φουσκωμένος. Αλλάχθηκε με εναν lelon 470μf 35V 85c και το monitor ήλθε στα ίσια του. Ο lelon ήταν ο μόνος που βρήκα στα 470μf και γι αυτό τον πήρα. Παρόλο που ηταν διαφορετικό το voltage του και η μέγιστη θερμοκρασία του μου δούλεψε ok. Το συνοικιακό ηλεκτρονικάδικο μου τον χρέωσε 0,80 και λογικά πρέπει να μου έπιασε το κ....... Τέσπα για λιγότερο απο 1 ευρό έσωσα το μονιτοράκι. Απλά δεν ξέρω αν θα έπρεπε να αλλάξω και τους άλλους 2 Vent CapXon 470μf 16V 105c, με lelon 470μf 35V 85c ώστε να εχω ίδιους πυκνωτές στην πλακέτα, οπως είσης δεν ξέρω αν θα βγεί πρόβλημα που ο lelon είναι στους 85c και όχι στους 105c (λογικά θερμοκρασία σε βαθμούς κελσίου πρέπει να είναι αυτό το νούμερο). Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.