Προς το περιεχόμενο

Κριτήρια για επεξεργαστή

djole6791

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 32
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Idle ειναι οι θερμοκρασιες οταν ανοιγεις τον υπολογιστη,μπαινει windows και δεν κανεις καποια εργασια.κοινως οι θερμοκρασιες που εχεις υστερα απο κανενα 5-10 λεπτο ενω καθεται ο υπολογιστης.

Παλια μπορει να μην ειχες προβλημα αλλα εχεις τωρα γιατι,μπορει να ξεραθηκε η παστα του επεξεργαστη,να χαλασε το ανεμιστηρακι του,να μπουκωσε απο την σκονη.πολλα μπορει να ειναι.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δες εδώ ας πούμε..

Πάντως σκόνες και τέτοια δεν είναι, το καθαρίζω το κουτί.

....μου βγάζει error στο upload της φωτο!!!!

Θα το πετάξω το μηχάνημα...ανακύκλωση ηλεκτρονικών εδω κοντά;;;;;

Δες εδώ ας πούμε..

Πάντως σκόνες και τέτοια δεν είναι, το καθαρίζω το κουτί.

....μου βγάζει error στο upload της φωτο!!!!

Θα το πετάξω το μηχάνημα...ανακύκλωση ηλεκτρονικών εδω κοντά;;;;;

Είναι περίπου 42-45βαθμούς όταν είναι σε κατάσταση Idle..

Σε προηγουμενο comment καποιος προτεινε για ψυκτρα την CoolerMaster Hyper 212 Plus. Ειναι καλη αλλα δεν ταιριαζει στην περιπτωση αυτη. Και το λεω αυτο γιατι ο starter του topic, που εχει και το προβλημα, δεν εχει ιδεα απο hardware (το συμπεραινω απο τα λεγομενα του). Για να μπει η CoolerMaster Hyper 212 Plus πρεπει να βγει η μητρικη. Οποτε και να παρει την ψυκτρα θα πρεπει να δωσει και αλλα χρηματα σε τεχνικο να την περασει (εφοσον βεβαια χωραει, γιατι ειναι υψηλη και θελει φαρδυ κουτι).

Στην περιπτωση αυτη ειναι καλυτερα να παρει ή την Arctic Freezer 7 Pro rev.2 ή την Arctic Freezer 13 (αλλα οχι την Arctic Freezer 13 Pro). Οι οποιες για να περαστουν δεν χρειαζεται να βγει η μητρικη (εχουν σχετικα ευκολη εγκατασταση), ενω ειναι και πιο χαμηλες (οποτε υπαρχει μεγαλυτερη πιθανοτητα να χωρεσουν αν εχει στενο σχετικα κουτι).

Οτι και να προτεινουμε ομως, επειδη προκειται για αρχαριο σε ο,τι αφορα το hardware (απ' ο,τι καταλαβα), η καλυτερη λυση ειναι ειτε να φωναξει καποιον φιλο του που ξερει (και φυσικα να το εννοει οτι ξερει απο hardware), ή να παει το κουτι στο μαγαζι απο οπου θα παρει την ψυκτρα για να του την περασουν οι τεχνικοι του μαγαζιου.

Οσο για το overclock, χρειαζεται παλι να παρει συμβουλες απο καποιον εμπειρο user. Μονος του ειναι καλυτερα να μην το επιχειρησει.

Οσο για τα malware, ας κατεβασει το Malwarebytes Anti-Malware και ας κανει ενα full scan.

Οκ ρε daffy αυτος που προτεινε την hyper θα σου δωσει ενα +1 σε αυτο που λες.και με την freezer 7 θα κανει δουλεια αλλα η αλλη ειναι καλυτερη.οσο για τα αλλα.ολοι απο καπου ξεκινησαμε.δεν ειναι δυσκολο να μαθει απο την στιγμη που θελει κιολας.αλλα για την ψυκτρα εχεις ενα δικιο(τι μανια εχεις να προτεινεις μονο arctic cooling) :P

Εχω πει και αλλες φορες οτι η CoolerMaster Hyper 212 Plus ειναι πολυ καλη ψυκτρα. Αλλα:

1. Δεν ειναι ομως για τους αρχαριους. Δηλαδη δεν μπορει ενας αρχαριος να την περασει. Πρεπει να ξηλωσει τα περισσοτερα computer parts και να βγαλει και την μητρικη.

2. Θελει φαρδυ σχετικα κουτι.

3. Ισως υπαρξει θεμα με τις μνημες στα 2 πρωτα memory slots, εφοσον τα DIMMακια εχουν tall heatsinks. (Αλλα αυτο ειναι νομιζω προβλημα για πολλες ψυκτρες).

Κατα τα αλλα ειναι μια παρα πολυ καλη επιλογη, η οποια με δευτερο ανεμιστηρα γινεται ακομα καλυτερη (ισως και η καλυτερη για το κοστος της, βαζοντας τον δευτερο ανεμιστηρα).

Οσον αφορα για τις Freezer, τις ανεφερα γιατι ειναι φθηνοτερες και εχουν ευκολη εγκατασταση (δεν χρειαζεται να ξεχαρβαλωσεις το κουτι για να τις περασεις). Στα χρηματα που κοστιζουν δεν υπαρχουν ψυκτρες εξισου καλες (τουλαχιστο στην ελληνικη αγορα - φυσικα μπορει να κανω και λαθος). Και τελος, εχουν 6 χρονια εγγυηση. Βεβαια για το τι καλυπτει αυτη η εγγυηση εχω αρχισει να ανησυχω με αυτα που συμβαινουν με τα ελληνικα καταστηματα.

Επειδη λοπον, ο φιλος μας ειναι αρχαριος, γι'αυτο προτεινα τις Freezer. Δεν χρειαζεται να αρχισει απο τα δυσκολα. Ας μαθει πρωτα με κατι ποιο ευκολο.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Οι Freezer εχουν ενα μικρο θεματακι (ασημαντο - αλλα θελει λιγη προσοχη) με τα AMD sockets, οπως νομιζω εχω αναφερει καπου στο forum.

Τελος, συγνωμη αν προσεβαλα κανενα. Χωρις να το θελω, ισως χρησιμοποιησα λαθος εκφρασεις στο προηγουμενο post μου. Προσπαθησα να εκφραστω με τον καλυτερο δυνατο τροπο, αποφευγοντας οσο το δυνατον να προσβαλλω τον οποιοδηποτε.

Υ.Γ.: Και γω θα εβαζα την CoolerMaster Hyper 212 Plus (και μαλιστα με δευτερο ανεμιστηρα), αλλα δεν χωρουσε στο κουτι. Σε 1-2 χρονακια αν τα οικονομικα πανε καλυτερα (χλωμο το κοβω), θα παρω νεο κουτι (ενα καλο extended midi tower) και μια CoolerMaster Hyper 212 Plus με δευτερο ανεμιστηρα ή αντιστοιχη. Προς το παρον η Arctic Freezer 13 κανει την δουλεια της (ας ειμαι και ολιγαρκης).

Greets,

Daffy Duck

Το smilie το ειδες?εαν οχι ξαναδες το σε μεγαλυτερη version :P :P :P :P :P

Προσωπικα δεν προσεβληθην και εκανες και πολυ σωστες παρατηρησεις.(τι θελεις τωρα +2? :P )

Οχι φιλε Thano, δεν θελω +2 (αν ειμασταν βεβαια παιχτες σε RPG θα ηθελα :lol: για να ανεβω σε reputation). Απλα ηθελα να ξεκαθαρισω την σταση μου, και δεν απευθυνομουν προσωπικα σ' εσενα. Για παραδειγμα ο φιλος djole6791 μπορει να θυμωσει γιατι τον ειπα, εμμεσα και αμεσα, αρχαριο (σε σχεση παντα με το hardware).

Απλως ειμαστε εδω για να συζηταμε και μεσω του διαλογου να βοηθαμε (οταν μπορουμε) ο ενας τον αλλο.

Και π.χ. οταν θα χρειαστει να αλλαξω καρτα γραφικων (καπου στο μελλον), εδω στο forum θα ποσταρω και γω, για να μου πειτε αποψεις, εντυπωσεις απο διαφορες καρτες γραφικων, προσωπικες εμπειριες κλπ.

Υ.Γ.: Παντως σε ευχαριστω για το +2 :D

Μα έκανα φορμάτ πως να έχω τσιμπήσει ιο !!!

Και ενώ δεν είχα παράσει ούτε καν τα βασικά προγράμματα αργούσε να κινηθεί μεχρι και ο κερσορας στο desktop σε κάτι φάσεις!

Φίλε duffy δεν θύμωσα που με αποκέλεσες αρχάριο,δεν είμαι expert στους υπολογιστές αλλά δεν είμαι και κουλός να μην μπορώ να αλλάξω ένα ανεμηστήρα,άλλωστε τεχνικός είμαι απλά όχι σε ηλεκτρονικά.

Ξαναλάω λοιπόν ότι για αυτό ρωτάω αν μπορεί κάτι να υπολειτουργεί, δηλαδή το M/B, o επεξεργαστής ,οι μνήμες ή δεν ξέρω τι άλλο και είναι τόσο αργός.Και αν υπάρχει περίπτωση να δουλεύει κάτι απο τα παραπάνω οχι στο 100%

Έτσι μου πρότεινε κάποιος να αλλάξω τον επεξεργαστή μήπως ευθύνεται αυτός,άλλωστε αυτή ηταν η αρχική μου ερώτηση στο topic, πως θα εκτιμήσω ποιός επεξεργαστής είναι καλύτερος.

Αν θέλετε ρίξτε μια ματιά σε αυτό Link για να δείτε τι ακριβώς πρόβλημα έχω και γιατί επιμένω ότι δεν είναι θέμα θερμοκρασίας ή τουλάχιστον γιατί δεν είναι η αρχή του προβλήματος,

Εγώ βλέπω ότι απλά αποσυμπιέζοντας ένα αρχείο χτυπάει 78 βαθμούς. Δοκίμασε να τον καθαρίσεις και να του αλλάξεις πάστα για αρχή.

Συμφωνώ..και ότι ετοιμαζόμουν να πάω να πάρω μια πάστα και να το δοκιμάσω!!

Τουλάχιστον να αποκλείσουμε αυτόν τον παράγοντα αν και ελπίζω να είναι αυτό!!

Καθάρισα την παλιά και έβαλα νεα πάστα.

Τα πράγματα δείχνουν καλύτερα.Έβαλα και ένα παιχνίδι που μου κολλούσε πριν και παίζει κανονικά!!

Ελπίζω να ήταν αυτό το πρόβλημα,αν αλλάξει κάτι θα ενημερώσω.

Ευχαριστώ όλους για τον χρόνο και το ενδιαφέρον τους!!!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...