Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Στο σπιτι που νοικιασα, υπηρχε και προσθετος ορος για συντηρηση των air-condition καθε 6 μηνες. Ειναι 2 τα air-condition. Το θεμα ειναι οτι απο το οκτωβριο που νοικιασα μεχρι και τωρα δε τα εχω ανοιξει καθολου. Θα τα ανοιξω μονο το καλοκαιρι 3 μηνες. Θελει να τα κανω συντηρηση καθε 6 μηνες ή καθε τελος ή αρχη καλοκαιριου;

Ποσο θα μου κοστισει; Μπορω να κανω μονος μου; Ειδα ενα βιντεακια, αλλα εχει καποια διαδικασια.

• Απαντ. 99
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

http://soby.gr/ ->υπηρεσιες θα βρεις απο 15ε

σιγουρα σε συμφερει αρχη του καλοκαιριου.2 φορες το χρονο να υποθεσω οτι σου πε επειδη δεν εχει καλοριφερ?

Δημοσ.

Exω καλοριφερ αρκετα. Δε ξερω γιατι το ειπε ετσι. Οποτε καλυτερα αρχες καλοκαιριου μια φορα το χρονο;

Δημοσ.

Σύμφωνα με καλό φίλο, (και θεωρω) και καλό ψυκτικό, το AC, αν δεν το ανοίξεις καθόλου μεσα σε 6 μήνες, χάνει φρέον.

Υποθέτω για αυτό !

Μπορείς να το κάνεις μόνος σου, ΑΝ δε θέλει συμπλήρωση το φρέον, και αν πλένεις τα φίλτρα με καθαρό νεράκι (γιατί οι σοβαροί ψυκτικοί συνήθως έχουν κάποιο "βιολογικό χημικό" που τα πλένουν, μετά το νερό)!

Εντάξει, εμένα μου τα εκανε δωρεάν, αλλά φαντάζομαι ότι ειδικά αν δε θέλουν φρέον *(που είναι ακριβό), θα σου πάρει κανά 50αρι, ή κάπου εκεί....

Δημοσ.

Ενα 50αρι και για τα δυο; Τι ειναι το φρεον;

Παντως οι γονεις μου που εχουν ενα air-condition τοσα χρονια δε του εχουν κανει συντηρηση και λειτουργει μια χαρα. Και αυτα που εχω εδω στο σπιτι της πλακας ειναι.

Δημοσ.

φρέον (μπακαλιστικα) είναι το "υλικό" που χρειαζεται ενα ac για να μπορέσει να κάνει τον αέρα σου κρύο ή ζεστό, ανάλογα τη ρύθμισή σου!

φυσικά αν πρέπει να τα κάνεις καθε 6μηνο, θα παρεις καλύτερη τιμή απο΄οποιονδήποτε ψυκτικό (οπως μου ειπε ο φιλος μου αλλωστε)!

επίσης, αν βγάλεις τα φίλτρα των δικών σου, και δεις τι σκόνη εχουν πανω, και βρώμα, θα καταλάβεις τι ανέπνεεαν τόσα χρόνια οι γονεις σου!

Επίσης, όταν δε συντηρείς ενα ac, αυτό πιέζεται στη λειτουργία του, και είναι πιθανό να σου χαλάσει! (οπως ακριβώς και ενα αμάξι, αν δεν του κάνεις σέρβις...Θα λειτουργεί για κάποια χρόνια, και ξαφνικά θα σου χαλάσει, και θα αναρωτιέσαι γιατί)!!!

ΥΓ: Συμπληρωμα φρέον, συνήθως θέλουν μια φορά στα 2χρόνια το πολύ !!!

Δημοσ.

Δεν είναι υπερβολικό το να χρειάζεται συντήρηση δυο φορές τον χρόνο, κάνοντας την περιστασιακή χρήση που αναφέρει; Δεν ξέρω, ρωτάω.

Κυρίως μου φαίνεται περίεργο επειδή στο δικό μου (με περιστασιακή χρήση όλο τον χρόνο και πιο εντατική το καλοκαίρι), δεν έχει γκρινιάξει 15 χρόνια τώρα. Τη σήτα την πλένω όποτε θυμάμαι (1 φορά / 1-2 χρόνια).

Δε λέω να μην συντηρεί κανείς τα a/c του. Απλά το βλέπω κάπως υπερβολικό να «απαιτείται» μ αυτή τη συχνότητα.

Δημοσ.

Προσωπικά το θεωρω υπέρτατη καφρίλα το 2 φορές το χρόνο...

Άποψη μου, χτύπα μια προσφορά με 10-15 ευρω το καθένα απο αυτά τα "προσφοράδικα" για την πρώτη φορά και μετα αγόρασε το βιολογικο καθαριστικό ή κατι τέτοιο που ειναι ειδικό για a/c της εταιρείας durostick. Οδηγίες εχει ενω μπορείς να δεις και στο νετ βιντεο. Κάνει για καμια 7-8 καλα καθαρίσματα σίγουρα και κοστίζει ούτε 10 ευρώ...

ιδού... http://www.ggshop.gr/katharistikaspiti/17722-bioclean---aircondition.html

Δημοσ.

Μαλιστα. Ευχαριστω. Ξερετε επισης γιατι δε βγαζει καθολου ζεστο αερα; Το ειχα βαλει μια φορα για δοκιμη και δε λειτουργουσε. Κρυο βγαζει κανονικα. Θελει κανενα πατημα κουμπιου απο το ιδιο το air-condition;

Δημοσ.

Μαλιστα. Ευχαριστω. Ξερετε επισης γιατι δε βγαζει καθολου ζεστο αερα; Το ειχα βαλει μια φορα για δοκιμη και δε λειτουργουσε. Κρυο βγαζει κανονικα. Θελει κανενα πατημα κουμπιου απο το ιδιο το air-condition;

από το τηλεχειριστηριο γίνεται η μεταβολή. τα περισσότερα αργούν να βγάλουν ζεστό αέρα (μπορει να κανουν και κανενα τεταρτο)

Δημοσ.

το 2 φορές το χρόνο,ναι, είναι υπερβολικό! το 1 φορά όμως, όχι!

τα φιλτρα βεβαια, θέλουν καθάρισμα κάθε 3-4 μήνες, γιατί γίνονται χάλια!!! Και μετά, όλο αυτό, το αναπνέουμε!

Αν αγοράσεις το βιολογικό καθαριστικό μο΄νος σου, και το ρίχνεις, μπορείς να φωνάζεις ψυκτικό καθε 2 χρόνια, να σου τσεκάρει μόνο το φρέον!

οσο για το ζεστο,ναι ειδικά, τις πρώτες φορές, μπορεί να κάνει πολυυυυ ωρα για να πάρει μπροστα!!

ΥΓ: ενα tip που μου είπε επίσης ο φίλος μου, ειναι ότι ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ρητά και κατηγορηματικά, να αλλάζουμε λειτουργία στο AC, όσο αυτό δουλεύει (να ει΄σαι σε ζεστό , επειδή έχει ξεμείνει από το χειμώνα, και να προχωράς τις ενδείξεις μεχρι να βρεις κρύο)!

Είναι σα να βάζεις σε αμάξι εν κινήσει, οπίσθεν!

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Καλησπερα παιδια,

πρεπει να κανω συντηρηση σε ενα κλιματιστικο που εχω τωρα το οποιο μου ειχαν πει ειναι κλειστου τυπου και δεν εχει αναγκη; Σημειωτεον οτι αν ηταν κλειστου τυπου θα ηταν αθορυβο εε; Αυτο κανει σαν καρμπιλατερ. Ενα Yokohama ειναι της πλακας..

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...