gia_nnis Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2014 @giannis Το fujitsu ειναι inverter και δεν σταματαει ποτε ο συμπιεστης. Κανει εκνευριστικο θορυβο εξω.και βεβαια σταματαει ο συμπιεστης.. σε ολα τα inverter! γιατι εμενα σταματαει αρκετα συχνα και μετα απο την εσωτερικη μοναδα ξεκιναει ενας θορυβος σπαστικος.. το λεω μηπως το κανει και σενα.. αφου ζεσταθει ο χωρος κατεβασε το στους 17 και θα σταματησει η εξωτερικη..
gronx5 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2014 και βεβαια σταματαει ο συμπιεστης.. σε ολα τα inverter! γιατι εμενα σταματαει αρκετα συχνα και μετα απο την εσωτερικη μοναδα ξεκιναει ενας θορυβος σπαστικος.. το λεω μηπως το κανει και σενα.. αφου ζεσταθει ο χωρος κατεβασε το στους 17 και θα σταματησει η εξωτερικη.. Δεν ειναι ακριβως ετσι. Οταν ειναι σε σταθερη θερμοκρασια ο συμπιεστης στην θερμανση σταματαει μονο αν 1) Κατεβασεις αποτομα την θερμοκρασια 2) Οταν χρειαζεται να στεγνωσει την εξωτερικη μοναδα και ακουγονται καποια κρακ κρακ στην εσωτερικη. 3) Οταν κανει αποψυξη (τοτε αναβοσβηνει το λαμπακι για ενα δεκαλεπτο)
gia_nnis Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2014 Δεν ειναι ακριβως ετσι. Οταν ειναι σε σταθερη θερμοκρασια ο συμπιεστης στην θερμανση σταματαει μονο αν 1) Κατεβασεις αποτομα την θερμοκρασια 2) Οταν χρειαζεται να στεγνωσει την εξωτερικη μοναδα και ακουγονται καποια κρακ κρακ στην εσωτερικη. 3) Οταν κανει αποψυξη (τοτε αναβοσβηνει το λαμπακι για ενα δεκαλεπτο) 4)Οταν πιασει την θερμοκρασια.. κατι που εμενα γινεται πολυ συχνα γιατι πιανει ευκολα τις θερμοκρασιες.. συνηθως το βαζω απο 18 μεχρι 20. απο 21 και πανω αρχιζω και ζεσταινομαι.. στις θερμοκρασιες που το βαζω(18-20) δουλευει 3 λεπτα και σταματαει ..ξεκιναει κοντα στα 10 λεπτα για να εχω μια θερμοκρασια 20 με 20.5 βαθμους απο 17
panosno1com Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2015 Παιδια την αποψη σας.. (ψαχνωντας επεσα πανω στο τοπικ) λοιπον το κλιματιστικο μου στo cool ειναι μια χαρα,στο ζεστο δεν κανει τιποτα..Μεχρι κ πέρσι στο ζεστο απλα για λιγο στην αρχη εβγαζε κρυο αερα μετα ζεστο. Τωρα που το ανοιξα, στο κρυο ολα καλα αλλα στο ζεστο δεν κανει τιποτα. Το φωτακι λειτουργιας μενει σταθερο , αναβοσβηνει για λιγο στην αρχη. Ειμαι στην Πατρα κ η εξωτερικη θερμοκρασια ειναι περιπου 20 με 22 βαθμους (σημερα το μεσημερι εστω) κ εγωω τ βαζω 30 στη θερμανση..στη κρυα λειτουργια βγαζεο κανονικα κρυο αερα..στο heat δεν κάνει τιποτα.. καμια αποψη? ( θα φωναξω τεχνικο το συντομότερο. .. ) α φιλτρα καθαρισα κ στην εξωτερικη εριξα νερο με το λαστιχο προχθες
mynam3 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2016 Παιδιά πόσο περίπου να υπολογίζω για συντήρηση τριών κλιματιστικών; Να κοιτάξω σε προσφοράδικο;
kostas.m Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2016 Εχω ενα Toshiba inverter καπου στα 7 χρονια 9000 BTU εχει κανει συντηρηση το καλοκαιρι φρεον καθαρισμο και τα λοιπα...στην θερμανση δεν βγαζει νερο..πρεπει να βγαζει η τσαμπα αγχωθηκα;Ευχαριστω εκ των προτερων!!!
Βασίλης_29 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2016 Εχω ενα Toshiba inverter καπου στα 7 χρονια 9000 BTU εχει κανει συντηρηση το καλοκαιρι φρεον καθαρισμο και τα λοιπα...στην θερμανση δεν βγαζει νερο..πρεπει να βγαζει η τσαμπα αγχωθηκα;Ευχαριστω εκ των προτερων!!! Μην αγχώνεσαι εφόσον λειτουργεί κανονικά. Και εγώ toshiba 12αρι έχω, πολύ παλιό όμως και οχι inverter, ποτέ δεν έβγαλε νερό απ΄έξω κατά την λειτουργία θέρμανσης. 1
skorpios11 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2017 Θέλω να σας πω την εμπειρία μου σχετικά με τη συντήρηση κλιματιστκού. Μεσω προσφορας απο το ιντερνετ 18 ευρο τα δυο κλιματιστικα εκλεισα ραντεβου με την εταιρεια MPAKIS SERVICE. Το πρόβλημα με τα κλιματιστικά ήταν οτι το ενα δουλευε μονο ο ανεμιστήρας και δεν εβγαζε ψύξη, το αλλο δουλευε κανονικα μονο που ηθελε απλα συντηρηση (Samsung 9αρια οχι inverter και τα δυο). Στο ραντεβου με το τεχνικο εκεινη τη μερα ετυχε ναναι και η λογιστρια μου οποτε ολα αυτα που ακολουθουν εχουν και τη δικη της μαρτυρια. Ο τεχνικός αμεσως απεφανθει οτι θελει φρεον και μουπε οτι πρεπει να γινει πληρωση του κλιματιστικου γιατι ηταν αδειο .Το κοστος 80 ευρω+ΦΠΑ. Ισχυριστικε οτι λογο χρησης χανεται φρεον κατα τη χρηση καθε χρονο οποτε λογικο ειναι να θελει γεμισμα. Μετα εμαθα οτι το φρεον δε χανεται παρα μονο σε διαρροη την οποια και μου την απεκλεισε. Γεμιζει με φρεον1,5 κιλο οπως μουπε ( οι προδιαγραφες που εγραφε η εξωτερικη μοναδα ηταν περιπου 900gr και δε ξερω πως υπολογισε to 1,5 κιλο) κανει τη συντηρηση και του αλλου κλιματιστικου και φευγει. Παω αμεσως να το βαλω σε λειτουργεια και παλι δουλευε μονο σαν ανεμιστηρας. Τον παιρνω αμεσως στο κινητο του λεω οτι δε δουλευει και μου πε οτι θα ξαναρθει . 3 μερες μετα ερχεται παλι γιατι οπως ειπε ειχε και πολυ δουλεια (σαμπως τον καλεσα για καφε εγω κι ο χι για δουλεια που δεν εκανε) Υποσημειωση εδω, δε ξερω πως εβαλε φρεον αφου σαν ανεμιστη ρας μονο συνεχιζε να δουλευει (αρα ο συμπιεστης δε δουλευε) απαραιτητη προυποθεση για να μπει φρεον οπως εμαθα μετα. Στο δευτερο ραντεβου που δεν ημουνα εγω γιατι ελειπα εκτος αθηνων (ειχα δωσει τα κλειδια στη διαχειριστρεια) διαπιστωσε οτι ειχε βλαβη ο πυκνωτης και τον παραγειλε οπου μια εβδομαδα εκανε ναρθει απο τη Θεσσαλονικη οπως ειπε . Μια εβδομαδα μετα κι εγω παρων αλλαζει τον πυκνωτη και το μηχανημα τιποτα παλι σαν ανεμιστηρας καμια ψυξη. Συνδεσε τον πυκνωτη με ταινια και μουπε οτι θα πρεπει να παρει την εξωτερικη μοναδα στο μαγαζι να καθαριστει γιατι ειχε βρωμιες πολλες αλλα κοστιζει κι αυτο. Επικοινωνησα με τον υπευθυνο της εταιρειας, ακουσε ολη την ιστορια και ειπε οτι την επομενη μερα θα στειλει αλλο τεχνικο. Στο ραντεβου εγω πηγα αυτος δεν ηρθε ποτε. Μετα απο συζητησεις με φιλους και γνωστους ηρθε ενα συστημενος τεχνικος οπου διαπιστωσε με συνεργασια με ηλεκτρονικο οτι η πλακετα της εσωτερικης μοναδος ολοκληρωτικα ηταν καμμενη οποτε ολο το κλιματιστικο παει για αντικατασταση. Εκτος αυτου ο παλιος ο πυκνωτης μετα απο μετρηση διαπιστωθηκε οτι δεν ειχε βλαβη. Παιζεται βεβαια οτι αν συνδεσεις τον πυκνωτη αναποδα οτι κινδυνευει να καει η πλακετα.Τωρα καηκε η πλακετα κατα τη συνδεση του καινουργιου πυκνωτη , ηταν καμμενη απο τη αρχη αυτο ειναι ερωτημα αναπαντητο. Το οτι καθομαι και γραφω ολη αυτη την ιστορια –χωρις καμμια οικονομικη διεκδικηση-ειναι να προστατευσω και τους αλλους και κυριως ηλικιωμενους και μη που δεν εχουν σχεση με τη τεχνολογια που παρολο κι εγω ασχολουμαι και μπορω να ψαξω (εστω και στο ιντερνετ ) πιαστηκα κι εγω ερμαιο των επιτηδειων. Για οποαδηποτε αμφισβητηση των παραπανω αποριες η ερωτησεις μπορει οποιοσδηποτε να επικοινωνησει στο κινητο 6974850124 ΝΙΚΟΣ ΒΑΚΑΛΗΣ Οφθαλμιατρος Ναυτικου Νοσοκομειου Αθηνων 1
Gary_Kokkin Δημοσ. 8 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2017 Κακοί επαγγελματίες υπάρχουν παντού .Οταν όμως δεν μπορεί να υπάρχει και η άποψη της εταιρίας τι έχει γίνει στην περίπτωση σου ,συμπέρασμα δεν μπορεί να βγεί .Καθένας μπορεί να λέει για τρίτον οτιδήποτε. 2
lexusr450 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2017 Θέλω να σας πω την εμπειρία μου σχετικά με τη συντήρηση κλιματιστκού. Μεσω προσφορας απο το ιντερνετ 18 ευρο τα δυο κλιματιστικα εκλεισα ραντεβου με την εταιρεια MPAKIS SERVICE. Το πρόβλημα με τα κλιματιστικά ήταν οτι το ενα δουλευε μονο ο ανεμιστήρας και δεν εβγαζε ψύξη, το αλλο δουλευε κανονικα μονο που ηθελε απλα συντηρηση (Samsung 9αρια οχι inverter και τα δυο). Στο ραντεβου με το τεχνικο εκεινη τη μερα ετυχε ναναι και η λογιστρια μου οποτε ολα αυτα που ακολουθουν εχουν και τη δικη της μαρτυρια. Ο τεχνικός αμεσως απεφανθει οτι θελει φρεον και μουπε οτι πρεπει να γινει πληρωση του κλιματιστικου γιατι ηταν αδειο .Το κοστος 80 ευρω+ΦΠΑ. Ισχυριστικε οτι λογο χρησης χανεται φρεον κατα τη χρηση καθε χρονο οποτε λογικο ειναι να θελει γεμισμα. Μετα εμαθα οτι το φρεον δε χανεται παρα μονο σε διαρροη την οποια και μου την απεκλεισε. Γεμιζει με φρεον1,5 κιλο οπως μουπε ( οι προδιαγραφες που εγραφε η εξωτερικη μοναδα ηταν περιπου 900gr και δε ξερω πως υπολογισε to 1,5 κιλο) κανει τη συντηρηση και του αλλου κλιματιστικου και φευγει. Παω αμεσως να το βαλω σε λειτουργεια και παλι δουλευε μονο σαν ανεμιστηρας. Τον παιρνω αμεσως στο κινητο του λεω οτι δε δουλευει και μου πε οτι θα ξαναρθει . 3 μερες μετα ερχεται παλι γιατι οπως ειπε ειχε και πολυ δουλεια (σαμπως τον καλεσα για καφε εγω κι ο χι για δουλεια που δεν εκανε) Υποσημειωση εδω, δε ξερω πως εβαλε φρεον αφου σαν ανεμιστη ρας μονο συνεχιζε να δουλευει (αρα ο συμπιεστης δε δουλευε) απαραιτητη προυποθεση για να μπει φρεον οπως εμαθα μετα. Στο δευτερο ραντεβου που δεν ημουνα εγω γιατι ελειπα εκτος αθηνων (ειχα δωσει τα κλειδια στη διαχειριστρεια) διαπιστωσε οτι ειχε βλαβη ο πυκνωτης και τον παραγειλε οπου μια εβδομαδα εκανε ναρθει απο τη Θεσσαλονικη οπως ειπε . Μια εβδομαδα μετα κι εγω παρων αλλαζει τον πυκνωτη και το μηχανημα τιποτα παλι σαν ανεμιστηρας καμια ψυξη. Συνδεσε τον πυκνωτη με ταινια και μουπε οτι θα πρεπει να παρει την εξωτερικη μοναδα στο μαγαζι να καθαριστει γιατι ειχε βρωμιες πολλες αλλα κοστιζει κι αυτο. Επικοινωνησα με τον υπευθυνο της εταιρειας, ακουσε ολη την ιστορια και ειπε οτι την επομενη μερα θα στειλει αλλο τεχνικο. Στο ραντεβου εγω πηγα αυτος δεν ηρθε ποτε. Μετα απο συζητησεις με φιλους και γνωστους ηρθε ενα συστημενος τεχνικος οπου διαπιστωσε με συνεργασια με ηλεκτρονικο οτι η πλακετα της εσωτερικης μοναδος ολοκληρωτικα ηταν καμμενη οποτε ολο το κλιματιστικο παει για αντικατασταση. Εκτος αυτου ο παλιος ο πυκνωτης μετα απο μετρηση διαπιστωθηκε οτι δεν ειχε βλαβη. Παιζεται βεβαια οτι αν συνδεσεις τον πυκνωτη αναποδα οτι κινδυνευει να καει η πλακετα.Τωρα καηκε η πλακετα κατα τη συνδεση του καινουργιου πυκνωτη , ηταν καμμενη απο τη αρχη αυτο ειναι ερωτημα αναπαντητο. Το οτι καθομαι και γραφω ολη αυτη την ιστορια –χωρις καμμια οικονομικη διεκδικηση-ειναι να προστατευσω και τους αλλους και κυριως ηλικιωμενους και μη που δεν εχουν σχεση με τη τεχνολογια που παρολο κι εγω ασχολουμαι και μπορω να ψαξω (εστω και στο ιντερνετ ) πιαστηκα κι εγω ερμαιο των επιτηδειων. Για οποαδηποτε αμφισβητηση των παραπανω αποριες η ερωτησεις μπορει οποιοσδηποτε να επικοινωνησει στο κινητο 6974850124 ΝΙΚΟΣ ΒΑΚΑΛΗΣ Οφθαλμιατρος Ναυτικου Νοσοκομειου Αθηνων Το ψεμα με τη συμπληρωση φρεον πεφτει συνεχεια απο τους κακους επαγγελματιες ψυκτικους, ειναι μεγαλη απατεωνια !!!! Δεν γινεται ποτε ενα κλειστο κυκλωμα να θελει συμπληρωση , εκτος αν υπαρχει διαροη που βεβαια πρεπει πρωτα να επισκευαστει και οχι απλα να συμπληρωθει !!!! 1 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις