Petre_Gr Δημοσ. 26 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2014 Χαιρεται παιδες, εδω και μερικες βδομαδες εχω παρατηρισει οτι το aircodition αφινει καπως νοτισμενη την ατμοσφαιρα στο δωματιο ενω παραλληλα δεν βγαζει νερο στο σωληνακι απο απεξω.Ψυχει κανονικα τον χωρο απλα υπαρχει αυτο το προβλημα ειναι στα τελευταια του η εχει κανει γκαφα ο ψυκτικος? edit:λογικα θα χρειαστω ψυκτικο που να γνωριζει απο sanyo 25 ετιας περιοχη αμπελοκηπους αθηνα.
viper2005 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2014 θυμαστε τι καθαριστικο παιρνουμε για την εξωτερικη μοναδα; Υγ παλαια ειχανε διαφορετικα για μεσα κai για εγω. τωρα δεν ξερω τι γινεται. Thanks
Basilhs23___ Δημοσ. 26 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2014 Δεν υπάρχει κάποιο συγκεκριμένο καθαριστικό. Υπάρχουν πολλά, αν ψάξεις σε καμιά ιστοσελίδα εταιρείας που να πουλάει τέτοια θα δείς τι υπάρχει, συνήθως όμως είναι σε μεγάλα δοχεία για επαγγελματική χρήση σε πολλα κλιματιστικά.
viper2005 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2014 okay παιζει καμια προταση για οικιακη χρηση; thanks
mpaliakos7 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2014 Ας επαναφέρω κι εγώ το θέμα. Το σπίτι το οποίο νοίκιασα έχει προεγκατεστημένη την παρακάτω μονάδα air-condition. Πριν μια εβδομάδα που το λειτούργησα το νερό αντί να απομακρύνεται από το σωλήνα της απορροής προς το σιφώνι, έβγαινε από μια οπή που υπάρχει στη βάση της εξωτερικής μονάδας του a/c. Το ίδιο και χθές που ξαναδοκίμασα. Edit: να διευκρινίσω πως η χρήση έγινε για θέρμανση του χώρου. Με τα βελάκια φαίνεται ο σωλήνας απορροής. Παρακάτω φαίνεται η οπή στη βάση απ' όπου διαφεύγει το απιονισμένο νεράκι. Στο εσωτερικό δεν τρέχει νερό και τα φίλτρα είναι καθαρά. Καμιά ιδέα κάποιος;;;
Basilhs23___ Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2014 Το λειτούργησες στην θέρμανση ? Μου φαίνεται οτι στην θέρμανση παγώνει η εξωτερική μονάδα οπότε λογικό το νερό να τρέχει από την οπή εκείνη. Για να τρέξει από το σωληνάκι πρέπει να το βάλεις στην ψύξη. Σε αρκετά κλιματιστικά το σωληνάκι δεν συνδέεται και με τον συμπηκνωτή της εξωτερικής μονάδας αλλά μόνο με το εσωτερικό στοιχείο. 3
mpaliakos7 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2014 Σωστά, στη θέρμανση το λειτούργησα. Googlάροντας βρήκα αυτό (3 πρώτες δημοσιεύσεις), στο οποίο αναφέρεται αυτό που γράφεις κι εσύ Βασίλη. Σ' ευχαριστώ για την απάντηση.
gronx5 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2014 Χρησιμοποιουμε ενα fujitsu για θερμανση το χειμωνα 16 ωρες την ημερα. Η μονη συντηρηση που κανουμε ειναι καθαρισμος φιλτρου καθε μηνα. Υγρα δεν χανουν τα συγχρονα air condition ουτε θελουν συμπληρωμα εκτος αν υπαρχει αστοχια υλικου,π.χ. τρυπιο σωληνακι.
Basilhs23___ Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2014 Όταν λες σύγχρονα, ας πούμε από ποια ημερομηνία παραγωγής και μετά ?
gronx5 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2014 Το τελευταιο το πηραμε 3 χρονια πριν. Αλλα και σε ενα αλλο που το εχουμε 14 χρονια δηλ 2000 και μετα δεν καναμε καμια συντηρηση.
gia_nnis Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2014 Το τελευταιο το πηραμε 3 χρονια πριν. Αλλα και σε ενα αλλο που το εχουμε 14 χρονια δηλ 2000 και μετα δεν καναμε καμια συντηρηση.να σου πω το fujitsu που εχεις οταν πιασει την θερμοκρασια σταματαει συμπιεστης? εγω εχω παραπονο.. ..ο..
Basilhs23___ Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2014 Το τελευταιο το πηραμε 3 χρονια πριν. Αλλα και σε ενα αλλο που το εχουμε 14 χρονια δηλ 2000 και μετα δεν καναμε καμια συντηρηση. Το δικό μας είναι του 2003 και το καλοκαίρι ο τεχνικός που ήρθε διαπίστωσε οτι έλλειπε φρέον και έκανε συμπλήρωμα.
gronx5 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2014 @giannis Το fujitsu ειναι inverter και δεν σταματαει ποτε ο συμπιεστης. Κανει εκνευριστικο θορυβο εξω. @βασιλης23 Πιθανον να σου ειπε και ψεματα για την ελλειψη φρεον. Εκτος αν στο αποδειξει επιτοπου.
Basilhs23___ Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2014 @βασιλης23 Πιθανον να σου ειπε και ψεματα για την ελλειψη φρεον. Εκτος αν στο αποδειξει επιτοπου. Η αλήθεια είναι οτι δεν πλήρωσα παραπάνω για να βάλει φρέον, οπότε περίεργο το βλέπω να είπε ψέματα. Είχε συνδέσει το μανόμετρο σε κάτι θέσεις στην εξωτερική μονάδα και είπε οτι έλειπαν κάποια γραμμάρια (8 νομίζω αλλά δεν είμαι σίγουρος).
gronx5 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2014 Αν χανει freon εχει διαρροη. Καποιες φορες λενε για συμπληρωμα για να δικαιολογησουν την παρουσια τους. Εχει ενα αρθρο εδω http://superklimatismos.blogspot.gr/2010/08/blog-post_16.html Εαν ειναι σωστη η εγκατασταση με ποιοτικα υλικα μαλλον δεν χρειαζεται ποτε συντηρηση.
Προτεινόμενες αναρτήσεις