Προς το περιεχόμενο

Ανακοινώθηκε η επίσημη εφαρμογή Google Docs για Android


eAnagnostis

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Ανέβηκε σήμερα στο Android Market η εφαρμογή Google Docs για κινητά και tablet PCs με λειτουργικό Android 2.1 ή νεότερο. Η πολυαναμενόμενη εφαρμογή για τη δημοφιλή υπηρεσία της Google υποστηρίζει την ανάγνωση, την επεξεργασία και τη δημιουργία νέων εγγράφων, ακόμα και τη μετατροπή φωτογραφιών και αρχείων PDF σε κείμενο, καθώς και τη συνεργασία με άλλους χρήστες της υπηρεσίας για συνεργατικό γράψιμο. Παράλο που μπορούμε να διαβάσουμε και να επεξεργαστούμε το αρχείο που έχουμε ήδη ανοιχτό χωρίς σύνδεση στο internet, η εφαρμογή είναι μια web app αφού τα υπόλοιπα έγγραφα μας εκτός από αυτό που έχουμε ήδη ανοίξει, καθώς και η αποθήκευση των αλλαγών απαιτούν σύνδεση στο internet.

 

Από το κεντρικό μενού (dashboard) της εφαρμογής έχουμε πρόσβαση σε όλα τα αρχεία μας σε ενιαία λίστα ή οργανωμένα σε φακέλους ή μόνο στα αγαπήμενα μας. Άμεσα πρόσβαση υπάρχει και ανά κατηγορία εγγράφου: έγγραφα κειμένου, εικόνες και λογιστικά φύλλα και παρουσιάσεις. Η αναζήτηση μπορεί να γίνει με πληκτρολόγηση κειμένου ή φωνητικά. Μπορούμε να τα μοιραστούμε για κοινή επεξεργασία το έγγραφο με όσους έχουμε καταχωρήσει στις επαφές μας, καθώς και να το μετονομάσουμε ή να το μαρκάρουμε ως αγαπημένο.

 

android_docs_1.png

Επιλέγοντας να μοιραστούμε στο Google Docs οποιοδήποτε έγγραφο έχουμε σε άλλες εφαρμογές στη συσκευή μας (π.χ. στο Gmail) ή μια εικόνα που ήδη έχουμε στο κινητό μας ή που τραβήξαμε με την κάμερά του μπορούμε να τα εισάγουμε στο Google Docs. Για τα αρχεία PDF και τις εικόνες υποστηρίζεται οπτική αναγνώριση χαρακτήρων (OCR) και μετατροπής τους σε αρχεία κειμένου. Πολύ χρήσιμο, καθώς μπορούμε να σκανάρουμε και να επεξεργαστούμε κατευθείαν ένα κείμενο, αλλά τα αποτελέσματα του OCR στα ελληνικά βγάζει αρκετά λάθη.

 

Η ίδια η επεξεργασία των κειμένων περιορίζεται στην προσθαφαίρεση κειμένου χωρίς δυνατότητε μορφοποίησής του.

 

Διαθέσιμο είναι επίσης widget της εφαρμογής για τις κεντρικές οθόνες της συσκευής, που δίνει άμεση πρόσβαση στην εφαρμογή και ειδικότερα στις λειτουργίες που μας ενδιαφέρουν, π.χ. στην κάμερα που οδηγεί σε αποθήκευση της φωτογραφίας κατευθείαν στο Google Docs για επεξεργασία.

 

Πρόσβαση στο Google Docs μπορείτε να έχετε στην Android συσκευή σας χωρίς να κατεβάσετε την εφαρμογή, αλλά χρησιμοποιώντας τη mobile εκδοχή της υπηρεσίας μέσα από τον browser.

 

Link.png Site: Google Docs Blog

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

δεν ειναι και ιδιαιτερα βολικο να θελεις συνδεση στο internet για να ανοιξεις ενα νεο αρχειο και να το επεξεργαστης...

 

Πράγματι, δεν είναι. Στην εφαρμογή του Evernote έχεις όλες τις σημειώσεις σου και offline ενώ μπορείς να ηχογραφήσεις κιόλας κλπ. Αλλά βέβαια το Evernote δεν είναι web-based σουίτα office όπως το Google Docs, είναι αυτό που λέει, σημειωματάριο, πολύ καλό βέβαια, αλλά ως εκεί.. Χρειάζεται να επιλέξουμε ανάλογα με τις ανάγκες μας.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλό είναι για ένα γρήγορο editing αρχείων που έχεις πάνω και πιο πολύ αν θες να μοιράζεσαι ένα document ή να παρακολουθείς ενώ το αλλάζει. Χρειαζόταν να είναι προσβάσιμο και από android και σίγουρα θα τρώει λιγότερο bandwidth από το να μπαίνεις από τον browser ή να κατεβάζεις ολόκληρο το document από dropbox (αν είναι μεγάλο document)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλή κίνηση. Επιτέλους τα tablet να αποκτήσουν μία Office suite έστω και υποτυπώδη. Σημαντικό βήμα αφού το iOS από ότι ξέρω δεν έχει να δείξει κάτι ανάλογο.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

το android εχει ηδη πολυ καλες σουιτες office thinkfree office, documents to go, quickoffice

καμια σχεση με της google. βασικα δε βρισκω κανενα λογο υπαρξης της εφαρμογης παρα μονο για το OCR (το οποιο δεν παιζει στα ελληνικα)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Γιατί έχω την εντύπωση ότι αυτή η εφαρμογή δεν είναι καινούρια; Μήπως την μπερδεύω με κάποια άλλη; Σπάω το κεφάλι μου αλλά είμαι σίγουρη ότι κάτι σχετικό είχε υπάρξει και παλαιότερα σε εφαρμογή γιατί θυμάμαι να γράφω κάτι σε google doc.. και δε νομίζω να ήταν μέσω του browser.. χμμ..

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...