Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημα με format

Arctica

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Τις προάλες βρήκα πεταμένο ένα pc το πείρα άλαξα το καμένο τροφοδοτικό που είχε και αυτό ήταν σαν καινούριο! Έκανα format βάζοντας xp service pack 2 όταν ήρθε η ώρα ώμος να τα φορτώσει κολάι στο ξεκίνημα με το λογότυπο των windows μετά από 1 - 2 λεπτά να ''χάνει'' χρώματα.

Ξανά δοκίμασα να περάσω τα xp άλλες 3 φορές με το ίδιο αποτέλεσμα.

Δοκίμασα να βάλω ubuntu δεν γίνετε γιατί μια δεν δουλεύει το ποντίκι μια το πληκτρολόγιο και μετά κολάι.

Δοκίμασα kubuntu το ίδιο.

Δοκίμασα open solaris το ίδιο αλλά σαν live disc απλά για δοκιμή τα τρέχει.

Σκέυτικα στην αρχή ότι μπορεί να μην έχει αρκετή ram ή καλή κάρτα γραφικών τα βελτίωσα και τπτ. Άλλαξα και το σκληρό με έναν ίδιο που έχω τα ίδια κάνει.

Μήπως είναι τα bios?? να μπω από τα windows για update δεν μπορώ. Να τα περάσω με boot cd ή δισκέτα δεν ξέρω το πώς αλλά ούτε πια bios να βάλω μιας και η μητρική είναι noname έχει παντός phoenix bios.

Pentium 4 sta 3GHz

512mb ram (256+256) μέχρι 3 giga παίρνει η μητρική

Ati radeon 9550

1x seagate 40gb

1x dvd rom

1x flopy

Επίσης όταν το πρώτο άνοιξα φόρτωσε κανονικά τα xp που είχε εγκατεστημένο!!!

Δημοσ.

Άν εχεις αλλάξει τα πάντα επάνω του (ram,κάρτα γραφικών,σκληρός δίσκος) και εξακολουθέι να έχει προβλήματα πολύ πιθανόν να έχει πρόβλημα η motherboard. Γενικά με ενα τόσο παλίο pc πολλά μπορεί να φταίνε οπότε θέλει ψάξιμο και δοκιμές

Δημοσ.

Ναι έχω κάνει όλες τις αλλαγές κάτι παίζει με την μητρική αλλά δεν είναι καμένη. Βασικά στην αρχή δεν μου βγάζει κάτι στοιχεία του συστήματος (μια μαύρη οθόνη πριν την έναρξη του λογισμικού που λέει την ram τόση κτλ.) πρέπει να φταίνε τα bios.

Θέλω να βάλω άλλα bios και αν δεν γίνει τπτ απλό πετάω την μητρική :devil:

Πως όμως θα διαλέξω τι bios να βάλω?? να κοιτάξω καμιά μητρική όμοια με ίδιο chip set και να βάλω τα bios που έχει αυτή?? γίνετε κάτι τέτοιο?

το clear CMOS είναι αυτό που βγάζουμε την μπαταρία και τραβάμε το ρεύμα? αν ναι το έκανα.

Δημοσ.

Το bios θα το βρεις απο την κατασκευάστρια εταιρία της μητρικής. Δες το μοντέλο και θα το βρεις στο site. Αν δεν μπορείς δώσε σε μας το μοντέλο της μητρικής και κάτι θα βρούμε. ;)

Δημοσ.

Δεν αναγράφεται πουθενά το όνομα της εταιρίας ούτε στην πλακέτα ούτε στο ξεκίνημα είναι ανώνυμη τι να πω... τα υπάρχοντα bios λένε κάτι για phoenix (λογικά έτσι λέγονται) βοηθάει αυτό?

Δημοσ.

foxconn! και το έγραψαν στα μέταλλα των θυρών usb πουθενά στην πλακέτα! δεν έχω όμως ακόμα το μοντέλο. Στο cite τους έχουν καμία 20αρα μητρικές με αυτο το Socket θα τα τσεκάρω όλα και θα σας πω.

Δημοσ.

Προσπάθησε να αντιστοιχίσεις τα χαρακτηριστικά της μητρικής σου με αυτά που έχει στο site να μειωθούν οι πιθανότητες και βλέπουμε.

Δημοσ.

Κάνα usb ποντίκι πληκτρολόγιο έχεις να δοκιμάσεις;

Μπορεί απλά να βραχυκυκλώνουν οι ps/2 θύρες και κατά τα άλλα να είναι μια χαρά.

Δημοσ.

TheELF ναι έχω δεν υπάρχει τέτοιο θέμα.

Είδα όλα τα motherboards τις foxconn με socket 478 και δεν είναι κανένα το δικό μου. Παρατήρησα ώμος ότι σε μια msi και μια ascrock που έχω ότι το σιδερένιο κουτάκι για τις θύρες usb είναι και αυτό της foxconn. Άρα ότι το βλέπω και σε αυτήν την μητρική δεν μου λέει την ταυτότητα της. Θα την δώσω σε ένα φίλο να την δοκιμάσει στο δικό του σύστημα.

Σήμερα έβαλα ένα άλλο σκληρό με έτυμο λογισμικό xp sp3 το άνοιξε κανονικά αν και είχα πρόβλημα με το ποντίκη.

Πλέον έχω απλά την περιέργεια να μάθω τα αιτία αλλά αν δεν έχω νέα από το φίλο μου θα την πετάξω.

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Λίγο αργά το θυμήθηκα να απαντήσω :fear:

Τελικά δεν δεχόταν ότι λογισμικό έβαζα εγώ αλλά Xp Sp1 που έβαλε ο φίλος τα πήρε κανονικά! (δεν ξέρω γιατί και δεν με νοιάζει πλέον)

Έτρεξα το speccy και είδα επιτελούς το όνομα της μητρικής Fujitsu Siemens D1675

Επίσης έχει 4 θύρες usb πίσω αλλά διάβασα κάπου ότι οι 2 είναι νεκρές να γιατί δεν δούλευε το ποντίκι μερικές φορές.

Ευχαριστώ όσους ασχολήθηκαν!!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...