TheoV Δημοσ. 4 Μαΐου 2011 Δημοσ. 4 Μαΐου 2011 με το τρεξιμο μειωνεται αρκετα ο μυικος ιστος .Γι αυτο το λογο εαν θες να κανεις συντηρηση θα κανεις ελλειπτικο δηλαδη διαδρομο με ανηφορα και θα αυξομειωνεις ταχυτητα διαδρομου - κλιση διαδρομου και κανε κανα 45 λεπτο το πολυ μια ωριτσα . Η καλυτερη ωρα ειναι το πρωι με αδειο στομαχι ειδαλλως μετα τα βαρη- μηχανηματα ποτε πριν .Κυρια συμβουλη για να κρατησεις τον ογκο σου ειναι γευματα υψηλα σε πρωτεινη μην το ξεχασεις ποτε αυτο
bosei Δημοσ. 4 Μαΐου 2011 Δημοσ. 4 Μαΐου 2011 Αναλογως τι τρεξιμο εννοεις φιλε μου,δηλαδη σε τι ενταση και αν ειναι σταθερη,αν τρεχεις σταθερα σε ρυθμο χαλαρου τρεξιματος και κανεις κανονικα προγραμμα στο γυμναστηριο και τρεφεσαι σωστα τοτε απλα κερδιζεις σε γραμμωση και δεν χανεις ογκο. Είναι σταθερό τρέξιμο γύρω στο [(65-70 %) περίπου] και απλά στα τελευταία 2 χλμ κάνω 3 σπριντάκια των 200 m (περίπου). με το τρεξιμο μειωνεται αρκετα ο μυικος ιστος .Γι αυτο το λογο εαν θες να κανεις συντηρηση θα κανεις ελλειπτικο δηλαδη διαδρομο με ανηφορα και θα αυξομειωνεις ταχυτητα διαδρομου - κλιση διαδρομου και κανε κανα 45 λεπτο το πολυ μια ωριτσα . Η καλυτερη ωρα ειναι το πρωι με αδειο στομαχι ειδαλλως μετα τα βαρη- μηχανηματα ποτε πριν .Κυρια συμβουλη για να κρατησεις τον ογκο σου ειναι γευματα υψηλα σε πρωτεινη μην το ξεχασεις ποτε αυτο Στο γυμναστήριο δεν μπορώ να κάνω αερόβια 1ον: Δεν προλαβαίνω. 2ον: Θεωρώ το πιό βαρετό πράγμα στο κόσμο να κάθομαι να τρέχω η να κάνω ελλειπτικό πολύ ώρα. Δηλαδή άμα τρέχω θα χάνω όγκο ? Πως γίνεται να κάνω τρέξιμο και να παίρνω τα καλά του (χάσιμο λίπους) και από την άλλη να μην χάνω όγκο. Ή ζητάω πολλά?
TheoV Δημοσ. 4 Μαΐου 2011 Δημοσ. 4 Μαΐου 2011 Αφου δεν μπορεις στο γυμν καντο οπως προειπες σταθερο τρεξιμο σε ποσοστο 40- 70%Δηλαδη εαν υπολογισες οτι οι μεγιστοι παλμοι σου ειναι 220-ηλικια σου.Γι αυτο να χεις ενα μετρητη παλμων στο χερι σου για να ξερεις που δουλευεις και να μην ξεπερνας τους ρυθμους αυτους και να αυξομειωνεις,μην παιζεις στα ορια σου γιατι εκει θα χεις μυικη απωλεια .Πολυ προσοχη στην διατροφη σου για εχεις χασιμο λιπους θα πρεπει να περιορισεις τους υδαταθρανκες που προσλαμβανεις και για να κανεις συντηρηση να παιρνεις αρκετη πρωτεινη ,
-nick- Δημοσ. 4 Μαΐου 2011 Δημοσ. 4 Μαΐου 2011 Να ρωτησω και εγω, ποσο πρωτεινη εχουν συγκεκριμενα γευματα? Πχ 500μλ γαλα εχουν 15+γρ. Ενα ασπραδι αυγου ποσα τζι εχει? Μια μπριζόλα? Ενα πιατο μακαρονια με (αρκετό/πολύ) κιμα? =P
pankol Δημοσ. 4 Μαΐου 2011 Δημοσ. 4 Μαΐου 2011 Το ασπράδι έχει 4-5gr ανάλογα το μέγεθος. το μοσχάρι νομίζω ότι τα 170gr δίνουν περίπου 35gr πρωτεΐνη, αλλά δεν είμαι και σίγουρος. τώρα για τον κιμά, ανάλογα πόσο έχεις βάλει, όπως το μοσχάρι πάει. να μετράτε μόνο τη ζωική πρωτεΐνη γιατί η φυτική δεν είναι υψηλής βιολογικής αξίας.
Orgasmic Δημοσ. 4 Μαΐου 2011 Δημοσ. 4 Μαΐου 2011 Για μενα φιλε εισαι μια χαρα. Στην ηλικια σου ημουν 1.90, 73 κιλα. Ετσι ειναι ο σωματοτυπος μας και η κοψια μας. Γνωμη μου ειναι να μην κανεις τρελα βαρυτζιλικια για ογκο και τετοια, ουτε να μπλεξεις με πρωτεινες κτλ. Κανε ενα αεροβικο αθλημα και θα με θυμηθεις στα 25-30 σου που αν κανεις καλη γυμναστικη, θα εχεις σωμα που θα γουσταρουν τρελα οι γυναικες... Αλλωστε ο ογκος πλεον δεν περναει στα γκομενακια, περασαν οι εποχες των φουσκωτων με τα κολλητα μπλουζακια. Ακομα το σωμα σου ειναι ανωριμο, αν το "κακομεταχειριστεις" θα απογοητευτεις αργοτερα. Και νομιζω αλλωστε οτι δεν μπορεις να κανεις και ιδιαιτερα πραγματα, αν κανεις αταιριαστα πραγματα σε σχεση με τον σωματοτυπο σου ή θα δεις μηδαμινα αποτελεσματα ή καθολου. Συνδυασμος αεροβικης και αναεροβιας σε λογικα επιπεδα και εισαι μια χαρα. Σου μιλαω ως κατοχος πανομοιοτυπου σωματοτυπου.
Andreas2 Δημοσ. 4 Μαΐου 2011 Δημοσ. 4 Μαΐου 2011 Να σου δώσω από το δικό μου;Εγώ ήμουν κάπου στα 105 και ξαφνικά έγινα 141 από βλακείες με σε περίπτερα.Άρχισα δίαιτα και τώρα είμαι 100.5 όταν ζυγιστώ το πρωί μετά το αποχωρητήριο και θέλω να χάσω άλλα 10 περίπου.Ή και να πάω στα 95.Αλλά όταν τα έβαλα τα έβαλα πολύ εύκολα.Πήγαινα σπουδές και έπαιρνα σοκολάτες δυο-τρεις,τσιπς(γαριδάκια κανένα δύο),χυμούς και καφέδες έτοιμους με ζάχαρη,αλμυρά με σφολιάτες και έβαλα και 20 κιλά σε 2 μήνες αν σε βοηθά αυτό.
bosei Δημοσ. 4 Μαΐου 2011 Δημοσ. 4 Μαΐου 2011 Να ρωτησω και εγω, ποσο πρωτεινη εχουν συγκεκριμενα γευματα? Πχ 500μλ γαλα εχουν 15+γρ. Ενα ασπραδι αυγου ποσα τζι εχει? Μια μπριζόλα? Ενα πιατο μακαρονια με (αρκετό/πολύ) κιμα? =P Φίλε κοίτα αυτό και αυτό
tomasss Δημοσ. 4 Μαΐου 2011 Δημοσ. 4 Μαΐου 2011 Θα χρειαστείς βασικά πάγκο γυμναστικής 1)ασκήσεις σε επικλινή και οριζόντιο πάγκο με πιέσεις και ανοίγματα στήθους με αλτηράκια πολλών κιλών π.χ 15-18 το ένα. Από 3 σετ των 10-15 επαναλήψεων με αργό και σταθερό ρυθμό. 2)Εκτάσεις ώμων επίσης βοηθούν σε παγκο ρυθμισμένο σε ορθη γωνία με αλτηράκια των 12kg το ένα για 3 σετ των 10 επαναλήψεων 3) άσκηση PULL OVER σε οριζόντιο πάγκο με έναν αλτήρα 18-20 kg 3set 10 επαναλήψεις........ολα αυτά Χ 3 μέρες την εβδομάδα και φάε ότι έτρωγες πριν με λίγο παραπάνω τόνο, ψάρι(ότι θες), κοτόπουλο. Όχι αυγό, όχι κόκκινα κρέατα, όχι σκόνες ή μαγικές γκοφρέτες με πρωτείνες. Γενικά η πολλή πρωτείνη βλάπτει. Μιλώ εκ πείρας μιας και είχα το ίδιο σωματότυπο , σαν σωλήνας δλδ
bosei Δημοσ. 4 Μαΐου 2011 Δημοσ. 4 Μαΐου 2011 Θα χρειαστείς βασικά πάγκο γυμναστικής 1)ασκήσεις σε επικλινή και οριζόντιο πάγκο με πιέσεις και ανοίγματα στήθους με αλτηράκια πολλών κιλών π.χ 15-18 το ένα. Από 3 σετ των 10-15 επαναλήψεων με αργό και σταθερό ρυθμό. 2)Εκτάσεις ώμων επίσης βοηθούν σε παγκο ρυθμισμένο σε ορθη γωνία με αλτηράκια των 12kg το ένα για 3 σετ των 10 επαναλήψεων 3) άσκηση PULL OVER σε οριζόντιο πάγκο με έναν αλτήρα 18-20 kg 3set 10 επαναλήψεις........ολα αυτά Χ 3 μέρες την εβδομάδα και φάε ότι έτρωγες πριν με λίγο παραπάνω τόνο, ψάρι(ότι θες), κοτόπουλο. Όχι αυγό, όχι κόκκινα κρέατα, όχι σκόνες ή μαγικές γκοφρέτες με πρωτείνες. Γενικά η πολλή πρωτείνη βλάπτει. Μιλώ εκ πείρας μιας και είχα το ίδιο σωματότυπο , σαν σωλήνας δλδ Θα μπορούσε να προσθέσει επίσης και super set ή drop set που είναι πολύ καλά για όγκο.
dimkorinthos Δημοσ. 4 Μαΐου 2011 Μέλος Δημοσ. 4 Μαΐου 2011 Μάγκες λιγο πολύ κατάλαβα τι πρέπει να κάνω. Φαστ φούντ τρώω μια φορά το 2μηνο και αν. Λόγω των φροντιστηρίων και έλλειψης χρόνου δεν μπορώ να πάω γυμναστήριο. Τα όργανα που έχω σπίτι είναι 2 βαράκια των 5kg. Μια μπάλα body fit. Κανονικό ποδήλατο(Mountain bike) όργανο για κοιλιακούς, τρικέφαλους, τετρακέφαλους και μονόζυγο. Μπορεί κάποιος να μου γάλει ένα πρόγραμμα γυμναστικής ??? Για τα γεύματα κατάλαβα αρκετά πράγματα. Σας ευχαριστώ παιδιά.
nikos21aek Δημοσ. 4 Μαΐου 2011 Δημοσ. 4 Μαΐου 2011 Πήγαινε σε έναν διατροφολόγο 30€ μια επίσκεψη και θα σου μετρήσει τα πάντα στο σώμα σου και στον σωματότυπό σου και θα σου βγάλει μια διατροφή την οποία θα ακολουθείς ΚΑΤΑ ΓΡΑΜΜΑ μέχρι να φτάσεις εκεί που θέλεις.Από το να κάθεσαι να ταλαιπωρείς τον οργανισμό σου αυτοσχέδια και στο τέλος να πάρεις λίπος αντί για κρέας ή να πάρεις λίπος και να χάσεις κρέας και φτού και από την αρχή 1000 φορές να δώσεις 30-60-90-120€ για 1-2-3-4 επισκέψεις σε έναν διατροφολόγο και να ξεμπερδέψεις σωστά και μια και καλή σε μισό με ένα χρόνο. Έχω ένα κάρο φίλους,πατέρα,μάνα που είχαν πρόβλημα με βάρος ή υπέρβαροι ή πολύ αδύνατοι και παιδευόταν μια ζωή χωρίς αποτέλεσμα.Παίρναν-τα ξαναχάναν,χάναν τα ξαναπαίρναν και γινόταν και 3 φορές χειρότερα από πρίν.Όλοι πήγαν σε διατροφολόγο και μέσα σε ένα 6άμηνο στρώσανε και από τότε όλα κομπλέ.Τα πιο σωστά λεφτά που δώσανε ποτέ τους όλοι.
dimkorinthos Δημοσ. 4 Μαΐου 2011 Μέλος Δημοσ. 4 Μαΐου 2011 Πήγαινε σε έναν διατροφολόγο 30€ μια επίσκεψη και θα σου μετρήσει τα πάντα στο σώμα σου και στον σωματότυπό σου και θα σου βγάλει μια διατροφή την οποία θα ακολουθείς ΚΑΤΑ ΓΡΑΜΜΑ μέχρι να φτάσεις εκεί που θέλεις.Από το να κάθεσαι να ταλαιπωρείς τον οργανισμό σου αυτοσχέδια και στο τέλος να πάρεις λίπος αντί για κρέας ή να πάρεις λίπος και να χάσεις κρέας και φτού και από την αρχή 1000 φορές να δώσεις 30-60-90-120€ για 1-2-3-4 επισκέψεις σε έναν διατροφολόγο και να ξεμπερδέψεις σωστά και μια και καλή σε μισό με ένα χρόνο. Έχω ένα κάρο φίλους,πατέρα,μάνα που είχαν πρόβλημα με βάρος ή υπέρβαροι ή πολύ αδύνατοι και παιδευόταν μια ζωή χωρίς αποτέλεσμα.Παίρναν-τα ξαναχάναν,χάναν τα ξαναπαίρναν και γινόταν και 3 φορές χειρότερα από πρίν.Όλοι πήγαν σε διατροφολόγο και μέσα σε ένα 6άμηνο στρώσανε και από τότε όλα κομπλέ.Τα πιο σωστά λεφτά που δώσανε ποτέ τους όλοι. Θα ψάξω για έναν καλό διατροφολόγο στην περιοχή μου και θα του κάνω μια επίσκεψη. Δεν έχω να χάσω τιποτα. Σε ευχαριστώ Νίκο.
bosei Δημοσ. 4 Μαΐου 2011 Δημοσ. 4 Μαΐου 2011 Μάγκες λιγο πολύ κατάλαβα τι πρέπει να κάνω. Φαστ φούντ τρώω μια φορά το 2μηνο και αν. Λόγω των φροντιστηρίων και έλλειψης χρόνου δεν μπορώ να πάω γυμναστήριο. Τα όργανα που έχω σπίτι είναι 2 βαράκια των 5kg. Μια μπάλα body fit. Κανονικό ποδήλατο(Mountain bike) όργανο για κοιλιακούς, τρικέφαλους, τετρακέφαλους και μονόζυγο. Μπορεί κάποιος να μου γάλει ένα πρόγραμμα γυμναστικής ??? Για τα γεύματα κατάλαβα αρκετά πράγματα. Σας ευχαριστώ παιδιά. Όταν κάνεις με τα πεντόκιλα μπορείς να βγάλεις πολλές επαναλήψεις? Αν ναι τότε δεν κάνουν θες πιο πολλά κιλά τόσα ώστε να βγαίνουν maximun (8-10) επαναλήψεις. Τώρα απ'όσο ξέρω στις ισομετρικές ασκήσεις (π.χ. μονόζυγο ή δίζυγα ή push-ups) για όγκο είναι καλό να κάνεις 3-4 set επί όσες επαναλήψεις μπορείς να βγάλεις (μέχρι να μην μπορείς να σηκωθείς). Αν κάνω λάθος ας με διορθώσει κάποιος. Το όργανο για τα τρικέφαλα που έχεις πως είναι ? Όταν λες τετρακέφαλα εννοείς για τα πόδια ε? Τι όργανο έχεις?
Προτεινόμενες αναρτήσεις