bosei Δημοσ. 6 Μαΐου 2011 Δημοσ. 6 Μαΐου 2011 bosei θα κανω καθε μέρα αυτό το πρόγραμμα ή 3 μέρες την εβδομάδα π.χ. Τρίτη-Πέμπτη-Κυριακή ??? Τρίτη: Πλάτη-Τρικέφαλα - Πέμπτη: Στήθος-Δικέφαλα - Κυριακή: Ώμους-Πόδια. Αν τώρα σου έρθει καμιά εβδομάδα και θες να κλανεις 4ή5 φορές γυμναστική τότε θα αρχίζεις το πρόγραμμα από την αρχή...δηλαδή: 1η μέρα: Πλάτη-Τρικέφαλα , 2η μέρα: Στήθος-Δικέφαλα , 3η μέρα: Ώμους-Πόδια , - 4η μέρα: Πλάτη-Τρικέφαλα , 5η μέρα: Στήθος-Πόδια. Αλλά την επόμενη εβδομάδα θα συνεχίσεις από εκεί που έμεινες δηλαδή θα κάνεις Ώμους-Πόδια...δεν θα το αρχίσεις από την αρχή.
matthew21 Δημοσ. 6 Μαΐου 2011 Δημοσ. 6 Μαΐου 2011 10% δεν παίζει να έχει. Ο κλασσικός skinny fat θα είναι, για να έχει 10% λίπος όσο χαμηλά και να είναι σε κιλά πρέπει να έχει γυμναστεί. Εγώ δεν καταλαβαίνω γιατί να τα πάρει όλα σε λίπος, αν γυμναστεί θα βάλει και μυες και λίπος (αναπόφευκτο, δεν γίνεται να ανέβεις σε κιλά μόνο σε μύες, απλά προσέχεις να βάλεις όσο γίνεται λιγότερο λίπος και όσο πιο πολλούς μύες γίνεται), και θα δείξει πολύ καλύτερος. Αν τα βάλει σε λίπος θα δείξει άσχημα (με δεδομένο ότι τα μυικά κιλά καταλαμβάνουν λιγότερο όγκο από ίδια κιλά λίπους), θα μείνει εξίσου αγύμναστος, θα φανεί η πλαδαρότητα και μετά θα τρέχει και δε θα φτάνει για να το διορθώσει. Στα - αυτου που λες η καταράκωση του μεταβολισμού, μιας και το λίπος ΔΕΝ μεταβολίζει όσο μπορούν να μεταβολίσουν οι μύες, ενώ ταυτόχρονα το λίπος "ζητάει" φαί χωρίς ουσιαστικά να το χρειάζεται (όσο πιο ψηλά ποσοστά λίπους έχει κάποιος, τόσο πιο πολύ πεινάει γιατί ο οργανισμός χρησιμοποιεί το γλυκογονο για ενέργεια σε όλες τις περιπτώσεις, γι' αυτό ένας παχύσαρκος πεινάει περισσότερο από κάποιον που είναι στα κιλά του).
nikos21aek Δημοσ. 6 Μαΐου 2011 Δημοσ. 6 Μαΐου 2011 Εγώ πάντως δεν κόβω και το κεφάλι μου.Skin και να τρέφεται με γαλοπούλα και μαρούλι κάπου μου κάνει περίεργο.Ποιός ξέρει τι είναι ο άλλος;Πως θα πάρει λίπος άμα τρέφεται σωστά;
dimkorinthos Δημοσ. 6 Μαΐου 2011 Μέλος Δημοσ. 6 Μαΐου 2011 Φίλε dimkorinthos, κάνε αυτά που σου είπε ο bosei (εγώ θα προσέθετα κι άλλα πραγματάκια από ασκήσεις στα πόδια, αλλά αυτό είναι άλλο θέμα) και θα είσαι μια χαρά. Γυμναστική έντονη με μέτρο χρονικά (δηλαδή ο καθαρός χρόνος εκγύμνασης να είναι 45-60 λεπτά) και σωστό φαϊ σε μεγάλες ποσότητες. Για να βγούν τοσο θα πρέπει να έχω μεγαλύτερα διαλλείματα στο τέλος καθε άσκησης. Μου βγαίνει μεσα σε 30 λεπτά η γυμναστικη με 30 δευτερα διαλλειμα στο τέλος καθε άσκησης.
matthew21 Δημοσ. 6 Μαΐου 2011 Δημοσ. 6 Μαΐου 2011 Εγώ πάντως δεν κόβω και το κεφάλι μου.Skin και να τρέφεται με γαλοπούλα και μαρούλι κάπου μου κάνει περίεργο.Ποιός ξέρει τι είναι ο άλλος;Πως θα πάρει λίπος άμα τρέφεται σωστά; Mα αν ανέβει σε κιλά θα πάρει και λίπος, είναι κανόνας της φύσης. Άλιπη αύξηση κιλών δεν γίνεται με φυσικούς τρόπους, παρα μόνο με χημική υποστήριξη (αναβολικά κλπ ματζούνια -μακρυα απο μας). dimkorinthos, αν τα σετ σε ζορίζουν, μπορείς να κάνεις παραπάνω διάλειμμα. Εγώ πχ όλες μου τις ασκήσεις τις έχω σε επαναλήψεις 12-10-8-6. Όσο λιγοστεύουν οι επαναλήψεις τόσο ανεβάζω κιλά, και τα διαλείμματα μου πάνε κάπως έτσι: 12ρα επανάληψη, διάλειμμα 45-50", 10ρα επανάληψη, διάλειμμα 60", 8αρα επανάληψη, διάλειμμα 80-90" (ανάλογα την κόπωση), 6ρα επανάληψη. Όταν λες στο τέλος καθε άσκησης; Δεν κάνεις διαλείμματα ανάμεσα στα σετ παρα μόνο όταν αλλάζεις άσκηση;
dimkorinthos Δημοσ. 6 Μαΐου 2011 Μέλος Δημοσ. 6 Μαΐου 2011 Mα αν ανέβει σε κιλά θα πάρει και λίπος, είναι κανόνας της φύσης. Άλιπη αύξηση κιλών δεν γίνεται με φυσικούς τρόπους, παρα μόνο με χημική υποστήριξη (αναβολικά κλπ ματζούνια -μακρυα απο μας). dimkorinthos, αν τα σετ σε ζορίζουν, μπορείς να κάνεις παραπάνω διάλειμμα. Εγώ πχ όλες μου τις ασκήσεις τις έχω σε επαναλήψεις 12-10-8-6. Όσο λιγοστεύουν οι επαναλήψεις τόσο ανεβάζω κιλά, και τα διαλείμματα μου πάνε κάπως έτσι: 12ρα επανάληψη, διάλειμμα 45-50", 10ρα επανάληψη, διάλειμμα 60", 8αρα επανάληψη, διάλειμμα 80-90" (ανάλογα την κόπωση), 6ρα επανάληψη. Όταν λες στο τέλος καθε άσκησης; Δεν κάνεις διαλείμματα ανάμεσα στα σετ παρα μόνο όταν αλλάζεις άσκηση; Λάθος διατύπωση. Στο τέλος καθε σετ κάνω 30 δεύτερα διάλλειμα. Για αυτο ειμαι ακόμα πιασμένος στους δικέφαλους.
bosei Δημοσ. 6 Μαΐου 2011 Δημοσ. 6 Μαΐου 2011 Όταν θα αλλάζεις άσκηση αλλά θα παραμαίνεις στην ίδια μυική ομάδα (αν δεν κατάλαβες πές μου) θα κάνεις διάλειμα 60 με 90 δευτερόλεπτα διάλειμα. Όταν θα αλλάζεις όμως μυική ομάδα (π.χ. από στήθος σε δικέφαλα) θα κάνεις 2 με 3 λεπτά διάλειμμα. Μέσα στα set θα κάνεις 60 δευτερόλεπτα διάλειμμα Got it?
dimkorinthos Δημοσ. 7 Μαΐου 2011 Μέλος Δημοσ. 7 Μαΐου 2011 Όταν θα αλλάζεις άσκηση αλλά θα παραμαίνεις στην ίδια μυική ομάδα (αν δεν κατάλαβες πές μου) θα κάνεις διάλειμα 60 με 90 δευτερόλεπτα διάλειμα. Όταν θα αλλάζεις όμως μυική ομάδα (π.χ. από στήθος σε δικέφαλα) θα κάνεις 2 με 3 λεπτά διάλειμμα. Μέσα στα set θα κάνεις 60 δευτερόλεπτα διάλειμμα Got it? ΟΚ κατάλαβα.
PP1969 Δημοσ. 8 Μαΐου 2011 Δημοσ. 8 Μαΐου 2011 PP1969, o oρισμός του bodybuilder για σενα ποιος είναι; Για μενα bodybuilder είναι καθενας που θέλει να αλλάξει το σώμα του και να το διαμορφώσει με βάση τα γούστα του, είτε αυτός θέλει πχ ένα σώμα με μέτρια μυικότητα και πολύ καλή γράμμωση (εγω) είτε αυτός θέλει να χάσει κιλά (η γιαγιά μου που είναι σε τριψήφιο αριθμό). Είναι σπαστικό να έχει περάσει στην κοινωνία ο όρος bodybuilding συνδυασμένος με διάφορα στερεότυπα του στυλ "το ντερέκι 2 μέτρα και 110 κιλά που σηκώνει σίντερα". Επίσης ντουλάπα δεν γίνεται κανένας αν πάρει 2-3-5-10 κιλά για αρχή, πιστέψτε με αν ήταν τόσο εύκολο να γίνει κανείς ντουλάπα ο μισός γυμναστηριακός πληθυσμός θα ήταν ευτυχισμένος. Φίλε dimkorinthos, κάνε αυτά που σου είπε ο bosei (εγώ θα προσέθετα κι άλλα πραγματάκια από ασκήσεις στα πόδια, αλλά αυτό είναι άλλο θέμα) και θα είσαι μια χαρά. Γυμναστική έντονη με μέτρο χρονικά (δηλαδή ο καθαρός χρόνος εκγύμνασης να είναι 45-60 λεπτά) και σωστό φαϊ σε μεγάλες ποσότητες. Ένα διατροφικό πλάνο μπορεί να είναι αυτό Πρωι: Βρώμη, αυγά, γάλα, 1-2 φρούτα Δεκατιανό: 2 τοστ με γαλοπούλα, τυρί, μαύρο ψωμί, μαρούλι Μεσημέρι: Ρύζι/πατάτα/μακαρόνια + κοτόπουλο/μοσχάρι/τόνος/ψαρικά γενικά + σαλάτα με ελαιόλαδο Απογευμα: Το ίδιο με δεκατιανό, εκεί μπορείς να κάνεις και παραλλαγές για να μη βαριέσαι, να βάλεις αντι γαλοπούλα αυγά στο τοστ κλπ Βράδυ: Γιαούρτι 2% + κανένα αμύγδαλο ή καρύδι 1 φορά την εβδομάδα φάε και τη σαβουρίτσα σου (νταξει μη φας ένα ολόκληρο σουβλατζίδικο ξερω γω, φάε ένα σουβλάκι, ή καμια κρέπα, ή πίτσα, ότι σε τραβάει τέλος πάντων), αν τηρείς σωστά το πλάνο όχι μόνο δεν σε πάει πίσω (αφου από τα 35 γεύματα της εβδομάδας το ένα θα είναι σαβούρα, κλάιν) αλλά μπροστά. My 2 cents. p.s. ένα επίσης ενδιαφέρον blog http://totalfitness-christos.blogspot.com/ Για να καταλαβεις τη διαφορα με τον μποντι μπιλντερ ετσι οπως τον συζηταμε, σκεψου τη διακριση μεταξυ αθλητη-πρωταθλητη. Ο πρωτος κανει φυσιολογικη γυμναστικη για να κραταει το σωμα και το μυαλο του παντα σε φορμα. Αυτο ειναι υγεια. Ο δευτερος κανει εξαντλητικη και εξεζητημενη προπονηση, αυτο δεν ειναι υγεια. Οσο αφορα για τη διατροφη που του προτεινεις εχω σοβαρες ενστασεις γιατι υπαρχει μπολικη χοληστερινη. Μπορει να μην εχει τωρα αλλα δεν υπαρχει λογος να αποκτησει. Σημειωσε οτι οι ειδικοι σημερα προτεινουν οχι στατικη γυμναστικη(βαρη) αλλα δυναμικη, δηλαδη να κινησε(τρεξιμο, κολυμπι, βαδην).
matthew21 Δημοσ. 9 Μαΐου 2011 Δημοσ. 9 Μαΐου 2011 Χοληστερίνη που προέρχεται από που; Δεν είπα ούτε να τηγανίζει ούτε να τιγκάρει στα κορεσμένα ούτε να τρώει 10 κρόκους την ημέρα (που αν οι κρόκοι είχαν στόμα θα έλεγαν ότι δεν φταίνε αυτοί για τη χοληστερίνη μιας και ανεβάζουν την hdl και όχι την ldl αλλά τεεελος πάντων) Να καταλάβω τη διαφορά τίνος με τον bodybuilder όπως τον έχεις εσύ στο μυαλό σου; Aς δούμε λίγο γραμματικά τη λέξη. Πως θα μετάφραζες τον όρο bodybuilder; Κάποιος ο οποίος "χτίζει"(=αλλάζει) το σώμα του. Ε, όπως υπάρχουν οι επαγγελματίες bbers έτσι υπάρχουν και κάποιοι που το κάνουν επειδή γουστάρουν τόσο τη γυμναστική (κυρίως) όσο και το αποτέλεσμα χωρίς να περιμένουν να το πάνε "επαγγελματικά". Το στερεότυπο "bodybuilder είναι ένας τύπος με iq κάτω του 100 που μπορεί μόνο να βογκάει σηκώνοντας βάρη" πρέπει να αποβληθεί κάποτε. Νισάφι. Και η στατική και η δυναμική γυμναστική είναι απαραίτητες. Τα βάρη είναι σημαντικά όπως και η αερόβια γιατί η σαρκοπενία είναι όπως και η παχυσαρκία μάστιγα.
PP1969 Δημοσ. 9 Μαΐου 2011 Δημοσ. 9 Μαΐου 2011 Χοληστερίνη που προέρχεται από που; Δεν είπα ούτε να τηγανίζει ούτε να τιγκάρει στα κορεσμένα ούτε να τρώει 10 κρόκους την ημέρα (που αν οι κρόκοι είχαν στόμα θα έλεγαν ότι δεν φταίνε αυτοί για τη χοληστερίνη μιας και ανεβάζουν την hdl και όχι την ldl αλλά τεεελος πάντων) Να καταλάβω τη διαφορά τίνος με τον bodybuilder όπως τον έχεις εσύ στο μυαλό σου; Aς δούμε λίγο γραμματικά τη λέξη. Πως θα μετάφραζες τον όρο bodybuilder; Κάποιος ο οποίος "χτίζει"(=αλλάζει) το σώμα του. Ε, όπως υπάρχουν οι επαγγελματίες bbers έτσι υπάρχουν και κάποιοι που το κάνουν επειδή γουστάρουν τόσο τη γυμναστική (κυρίως) όσο και το αποτέλεσμα χωρίς να περιμένουν να το πάνε "επαγγελματικά". Το στερεότυπο "bodybuilder είναι ένας τύπος με iq κάτω του 100 που μπορεί μόνο να βογκάει σηκώνοντας βάρη" πρέπει να αποβληθεί κάποτε. Νισάφι. Και η στατική και η δυναμική γυμναστική είναι απαραίτητες. Τα βάρη είναι σημαντικά όπως και η αερόβια γιατί η σαρκοπενία είναι όπως και η παχυσαρκία μάστιγα. Tα τροφιμα που εγραψες ειναι τα περισσοτερα χοληστερινουχα και ανθυγιεινα(γαλα, αυγα, γαλοπουλα, ρυζι, πατατες, μακαρονια, μοσχαρι, σουβλακι κρεπα, πιτσα). Βεβαια ακομα ειναι νεος και αδυνατος, οποτε ας τα τρωει για την ωρα... Τη χοληστερινη την ανεβαζουν περισσοτερο τα κορεσμενα λιπαρα, το αυγο δεν εχει τετοια. Ο υγιης ανθρωπος μπορει να τρωει ενα την ημερα. Που το ακουσες οτι ανεβαζουν την hdl??? H hdl ειναι η καλη χοληστερινη... Ας μη κολλαμε σε ετυμολογικες αναλυσεις, την ουσια τη καταλαβες. Αλλο η λογικη γυμναστικη που ειναι υγεια, αλλο οι υπερβολες του μποντυ μπιλντινγκ. Δεν μιλησα για "ένα τύπο με iq κάτω του 100 που μπορεί μόνο να βογκάει σηκώνοντας βάρη", δυο φορες το ειπες μόνος σου. Με τα βαρη δεν αντιμετωπιζεις τη σαρκοπενια, με τα βαρη χτιζεις μυς. Δε νομιζεις οτι ακουγεται λιγο αστειο να προτεινεις σε εναν "σκελετο" να κανει μυς? Εγω ειπα οτι οι ειδικοι συνιστουν τη κινητικη γυμναστικη ως πιο ωφελιμη, τωρα εσυ που μαλλον εισαι του μποντι μπιλντινγκ λογικο ειναι να προτιμας και βαρη.
matthew21 Δημοσ. 10 Μαΐου 2011 Δημοσ. 10 Μαΐου 2011 Tα τροφιμα που εγραψες ειναι τα περισσοτερα χοληστερινουχα και ανθυγιεινα(γαλα, αυγα, γαλοπουλα, ρυζι, πατατες, μακαρονια, μοσχαρι, σουβλακι κρεπα, πιτσα). Βεβαια ακομα ειναι νεος και αδυνατος, οποτε ας τα τρωει για την ωρα... Sorry κιολας, αλλά αν για σενα είναι ανθυγειηνό το κοτόπουλο στήθος και το καστανό ρύζι τι να σου πω. Θα ήθελα μια λίστα με τα δικά σου υγειηνά. Το σουβλάκι-κρέπα-πίτσα δεν είναι μέρος στάνταρ διατροφής, αλλά ενδέχεται κάποιος να τα καταναλώνει 1-2 φορές την εβδομάδα γιατι άνθρωποι είμαστε, όλοι έχουμε λιγούρες άλλοι λίγο άλλοι πολύ. Τη χοληστερινη την ανεβαζουν περισσοτερο τα κορεσμενα λιπαρα, το αυγο δεν εχει τετοια. Ο υγιης ανθρωπος μπορει να τρωει ενα την ημερα. Που το ακουσες οτι ανεβαζουν την hdl??? H hdl ειναι η καλη χοληστερινη... 1 κρόκο κάποιος που δεν αθλείται. Το ασπράδι δεν έχει ούτε χοληστερίνη ούτε λιπαρά. "Το αυγό περιέχει "καλή" (HDL) χοληστερόλη. Αντίθετα, οι περισσότερες τροφές ζωικής προέλευσης περιέχουν κυρίως "κακή" (LDL) χοληστερόλη. Επιπλέον η χοληστερόλη παράγεται κυρίως -περίπου κατά 90%- από τον οργανισμό και μόνο το ένα δέκατο προέρχεται από τις τροφές. Επομένως, όταν κάποιος εμφανίσει υπερχοληστερολαιμία πρέπει να εξετάσει τα όργανα του σώματος που την παράγουν ή να μειώσει τα κορεσμένα λίπη." http://www.iatrikionline.gr/berzovitis/berz_A596.htm Με τα βαρη δεν αντιμετωπιζεις τη σαρκοπενια, με τα βαρη χτιζεις μυς. Δε νομιζεις οτι ακουγεται λιγο αστειο να προτεινεις σε εναν "σκελετο" να κανει μυς? Εγω ειπα οτι οι ειδικοι συνιστουν τη κινητικη γυμναστικη ως πιο ωφελιμη, τωρα εσυ που μαλλον εισαι του μποντι μπιλντινγκ λογικο ειναι να προτιμας και βαρη. Εχμ.. σαρκοπενία=η απώλεια μυικής μάζας λόγω μη χρήσης της. Λύση=βάρη προφανώς! Μα το παιδί είπε ότι θέλει σωματικό όγκο, που βρίσκεις το αστείο όταν κάποιος του προτείνει να κάνει μυς; Μπα δεν είμαι του bodybuilding, πίστεψε με πιο πολύ απολαμβάνω 20 χιλιόμετρα τρέξιμο σε ρυθμούς cross training σε ανώμαλο δρομο πχ παρά τα βάρη (όχι ότι δεν μου αρέσουν και τα τελευταία)
pankol Δημοσ. 10 Μαΐου 2011 Δημοσ. 10 Μαΐου 2011 παιδιά, αυτά που λέει ο matthew21 ισχύουν 100%. τα αυγά έχουν καλή χοληστερόλη και κάθε μέρα να τρως 1-2 δεν έχεις πρόβλημα. εγώ αυτό κάνω εδώ και 5 μήνες, που τρώω 2 τη μέρα, ενώ παράλληλα αθλούμαι. η χοληστερίνη όχι μόνο δεν αυξήθηκε, αλλά μειώθηκε μάλιστα!!! το θέμα της χοληστερίνης είναι κυρίως κληρονομικό. επηρεάζει και η διατροφή, με τα τηγανιτά πιο πολύ.
PP1969 Δημοσ. 11 Μαΐου 2011 Δημοσ. 11 Μαΐου 2011 Sorry κιολας, αλλά αν για σενα είναι ανθυγειηνό το κοτόπουλο στήθος και το καστανό ρύζι τι να σου πω. Θα ήθελα μια λίστα με τα δικά σου υγειηνά. Το σουβλάκι-κρέπα-πίτσα δεν είναι μέρος στάνταρ διατροφής, αλλά ενδέχεται κάποιος να τα καταναλώνει 1-2 φορές την εβδομάδα γιατι άνθρωποι είμαστε, όλοι έχουμε λιγούρες άλλοι λίγο άλλοι πολύ. Φιλε γραφεις πραγματα που δεν ειπα. Μιλησα για κοτοπουλο ή για καστανο ρυζι? Λιγουρες εχουμε ολοι μας, αυτο ομως δε σημαινει οτι τα σουβλακια και οι πιτσες ειναι υγιεινη διατροφη. 1-2 φορες την εβδομαδα?! τοτε σαμποταρεις την οποια προσπαθεια σου. 1 κρόκο κάποιος που δεν αθλείται. Το ασπράδι δεν έχει ούτε χοληστερίνη ούτε λιπαρά. "Το αυγό περιέχει "καλή" (HDL) χοληστερόλη........ To ασπραδι σαφως δεν εχει τιποτα. Αλλα οτι το αυγο ανεβαζει τη καλη χολη/νη ειναι μια απο τις μεγαλυτερες μπαρουφες που μπορεις να ακουσεις Εχμ.. σαρκοπενία=η απώλεια μυικής μάζας λόγω μη χρήσης της. Λύση=βάρη προφανώς! Μα το παιδί είπε ότι θέλει σωματικό όγκο, που βρίσκεις το αστείο όταν κάποιος του προτείνει να κάνει μυς; Oταν καποιος χανει κιλα, συνηθως τα χανει σε μυς, οχι σε λιπος. Ναι ειπε οτι θελει σωματικο ογκο, αλλα πρωτου κανεις μυς πρεπει να παρεις πρωτα αυτον τον... ογκο. Δε νομιζεις οτι ακουγεται λιγο αστειο να προτεινεις σε εναν "σκελετο" να κανει μυς? Σαν να προσφερεις χαβιαρι σε ενα πεινασμενο αιθιοπακι
matthew21 Δημοσ. 11 Μαΐου 2011 Δημοσ. 11 Μαΐου 2011 Foul no.1 Φιλε γραφεις πραγματα που δεν ειπα. Μιλησα για κοτοπουλο ή για καστανο ρυζι? Λιγουρες εχουμε ολοι μας, αυτο ομως δε σημαινει οτι τα σουβλακια και οι πιτσες ειναι υγιεινη διατροφη. 1-2 φορες την εβδομαδα?! τοτε σαμποταρεις την οποια προσπαθεια σου. Εδω λες ότι η γαλοπούλα, οι πατάτες, το μοσχάρι είναι ανθυγειηνά! Επίσης να φάει 1 σουβλάκι ή 2 κομμάτια πίτσα 1 φορά την εβδομάδα δεν σαμποτάρει ΤΙ-ΠΟ-ΤΑ. Αν κάνει κανείς 42 γεύματα την εβδομάδα (προσωπικά εγώ τόσα κάνω), 1 γεύμα να είναι "λάθος" τότε δεν θα κάνει κανενα κακό. Εδώ άλλοι τρέφονται αποκλειστικά με γύρους σοκολάτες κλπ! Tα τροφιμα που εγραψες ειναι τα περισσοτερα χοληστερινουχα και ανθυγιεινα(γαλα, αυγα, γαλοπουλα, ρυζι, πατατες, μακαρονια, μοσχαρι, σουβλακι κρεπα, πιτσα). To ασπραδι σαφως δεν εχει τιποτα. Αλλα οτι το αυγο ανεβαζει τη καλη χολη/νη ειναι μια απο τις μεγαλυτερες μπαρουφες που μπορεις να ακουσεις Δεν το λέω εγώ, οι έρευνες το λένε όπως και επίσης πολλοί γιατροί. Δεν τα βγάζω από το κεφάλι μου και πίστεψε με έχω διαβάσει αρκετά πράγματα. Foul no2 Oταν καποιος χανει κιλα, συνηθως τα χανει σε μυς, οχι σε λιπος. Ναι ειπε οτι θελει σωματικο ογκο, αλλα πρωτου κανεις μυς πρεπει να παρεις πρωτα αυτον τον... ογκο. Δε νομιζεις οτι ακουγεται λιγο αστειο να προτεινεις σε εναν "σκελετο" να κανει μυς? Σαν να προσφερεις χαβιαρι σε ενα πεινασμενο αιθιοπακι WHAT-WHAT-WHAT?? Ποιος είπε ότι όταν χάνει κάποιος κιλά τα χάνει σε μύες;; Ναι χάνει ΚΑΙ μύες, αλλά και λίπος (και υγρά κλπ) ανάλογα με τον τρόπο με τον οποίο θα τα χάσει. Αν τα χάσει σιγα-σιγά, τότε θα χάσει το μεγαλύτερο ποσοστό σε λίπος. Αν κάνει καμία από τις αυτοκτονικές δίαιτες που κυκλοφορούν (1 φρούτο όλη μέρα κλπ) τότε θα χάσει κυρίως υγρά και μύες. Δηλαδή εγώ που ήμουν πριν ξεκινήσω να γυμνάζομαι 96 κιλά με ύψος 1.75, φτάνοντας μετά στα 60 κιλά έχασα μύες έτσι; Μήπως να σου δείξω τη λιπομέτρηση και τη μέτρηση σύστασης σώματος που έκανα μπααας και πειστείς; Ναι έχασα και μύες σε ελάχιστο ποσοστό, αλλά κυρίως λίπος. Αυτό με το αστείο ένας σκελετός να κάνει μυς δεν το καταλαβαίνω. Η διαδικασία αύξησης της μυικής μάζας δεν έχει ΚΑΜΙΑ σχέση με τη διαδικασία αύξησης λίπους στον ανθρώπινο οργανισμό. Αυτό που λένε "θα κάνω τους μύες λίπος" ΔΕΝ ισχύει. Το λίπος είναι λίπος και οι μύες μύες. Και τα δύο θα εναποτεθούν αναπόφευκτα με την αύξηση κιλών, η αναλογία όμως εναπόθεσης τους θα διαφέρει ανάλογα με τους παράγωντες διατροφή και άθληση. 1+1 κάνει 2. Δεν είναι τόσο δύσκολο
Προτεινόμενες αναρτήσεις