DrLo Δημοσ. 7 Μαΐου 2011 Δημοσ. 7 Μαΐου 2011 Αν καλείτε το 166 για μια απλή γαστρεντερίτιδα σας εύχομαι να μην πάθετε ποτέ εμφραγμα και δεν έχει ασθενοφόρο να σας πάει γρήγορα στο νοσοκομείο γιατί θα είναι απασχολημένο μεταφέροντας κάποιον με μία απλή γαστρεντερίτιδα που δεν απειλεί την ζωή του. cheers Αυτό το σκέφτηκες πολύ για να το πεις? Μου θύμησες περιστατικό που με έπιασε κολικός νεφρού στον ύπνο μου, ξυπνάω από τον πόνο 3:00 βράδυ τη παλέυω για κανα μισάωρο και αναγκάζομαι να καλέσω 166 αφού με δυσκολία θα έφτανα μέχρι τη πόρτα του σπιτιού μου (ζω μόνος). Έρχεται ο μ@λ@κ@ς ο 166ριος και το πρώτο πράγμα που μου λέει είναι "Αν είσουν Γερμανία θα πλήρωνες" ... σκάφτομαι να του πω "Αν είσουν Γερμανία θα σου κάναν ευθανασία οι Ναζί" αλλα περιορίζομαι στο "Αν ήμασταν Γερμανία θα μιλούσες καλύτερα σε αυτόν που σε πληρώνει και πρέπει να εξυπηρετήσεις". Δηλαδή πρέπει να κινδυνέψει να πεθάνει κάποιος για να καλέσει 166? Άλλη έκτακτη ανάγκη δεν υπάρχει? Επειδή είχα και εγώ περιστατικό σαν αυτό που περιγράφει ο φίλος μπορώ να σε διαβεβαιώσω ότι σε πολύ δύκολη περίπτωση περιστατικού δεν μπορείς καν να σταθείς στα πόδια σου όχι να πας μόνος σε νοσοκομείου. Συνάδελφος είχε βαρύτερο περιστατικό στο εξωτικό Πακιστάν και με το ζόρι περπατούσε !!! Όταν "με το καλό" πάθεις κάτι από τα δύο να θυμηθείς το post αυτό και να μη καλέσεις 166. cheers
Toufas Δημοσ. 7 Μαΐου 2011 Δημοσ. 7 Μαΐου 2011 Στο ίδιο σουβλατζίδικο τρώτε; (σαρκασμ του, χα) ΟΚ, μπορεί να παίζει και ίωση, κατά καιρούς κάτι ακούγεται. Αλλά συνήθως δηλητηρίαση είναι (υποθέτω γι αυτό και του έδωσαν αντιβίωση, για υποψία τροφικής), ειδικά αν έρχεται 2-6 ώρες μετά από (ύποπτο) γεύμα και με full οξεία συμπτώματα, τυχαίο δεν είναι. Βασικά ο ίδιος ξέρει καλύτερα από τί μπορεί να συνέβη που ξέρει τί έκανε. 2-6 ωρες ειναι ελαχιστος χρονος.
chill Δημοσ. 7 Μαΐου 2011 Δημοσ. 7 Μαΐου 2011 Το ότι υπάρχουν λίγα ασθενοφόρα προφανώς και δεν είναι ευθύνη των πολιτών που υποφέρουν και κρίνουν ότι χρειάζονται πρώτες βοήθειες. 2-6 ωρες ειναι ελαχιστος χρονος. Στους δικούς σου πελάτες μετά από πόσες ώρες ξεκινούν οι πόνοι δηλαδής;
PCharon Δημοσ. 7 Μαΐου 2011 Δημοσ. 7 Μαΐου 2011 2-6 ωρες ειναι ελαχιστος χρονος. Καλά είναι. Εξαρτάται κι αν απλά είναι μολυσμένη η τροφή/νερό ή αν έχουν προλάβει κιόλας τα βακτηρίδια να παράγουν τις σχετικές τοξίνες, οπότε πάει πιο γρήγορα η φάση. Φυσικά εξαρτάται κι από το είδος του βακτηρίου. Έχω πάθει και χημική δηλητηρίαση από νερό με πολύ οξεία συμπτώματα σε λιγότερο από μία ώρα από τη κατανάλωση (γιατί ξέχασαν να με ενημερώσουν πως το έπαθαν κι άλλοι να μη πιω ο άνθρωπος). Υ.Γ. Κι όπως λέει κι ο DrLo, ενδέχεται τα συμπτώματα να είναι τόσο οξεία ώστε ο άνθρωπος να καταρρέει, οπότε αν είσαι μόνος σου υπάρχει πρόβλημα. Βέβαια ο φίλος για να μπορεί να κάνει διαλείμματα να γράφει εδώ σίγουρα το πάλευε, αλλά άμα δεν το έχεις ξαναπάθει λογικό είναι να ανησυχήσεις. Στους δικούς σου πελάτες μετά από πόσες ώρες ξεκινούν οι πόνοι δηλαδής; Θεός, χα! :mrgreen:
DrLo Δημοσ. 7 Μαΐου 2011 Δημοσ. 7 Μαΐου 2011 Υ.Γ. Κι όπως λέει κι ο DrLo, ενδέχεται τα συμπτώματα να είναι τόσο οξεία ώστε ο άνθρωπος να καταρρέει, οπότε αν είσαι μόνος σου υπάρχει πρόβλημα. Βέβαια ο φίλος για να μπορεί να κάνει διαλείμματα να γράφει εδώ σίγουρα το πάλευε, αλλά άμα δεν το έχεις ξαναπάθει λογικό είναι να ανησυχήσεις. Και 'γω έτσι σκέφτηκα στην αρχή αλλά μπες λίγο στη θέση του άλλου ... - είναι περίπου 1:00 - είσαι μόνος - κάθε λίγο και λιγάκι κάνεις εμετούς και έχεις διάρροια αν μένεις μόνος τότε στην αρχή μπορείς να πας πχ με ένα ταξί χωρίς να ρισκάρεις πάρα πολύ να του το "ζωγραφίσεις" του κακομοίρη του ανθρώπου το αμάξι. Άμα δε το κάνεις από την αρχή γιατί νομίζεις ότι μπορεί να περάσει (έχεις και την όρεξη να ποστάρεις οπότε δεν το κόβεις για σοβαρό περιστατικό) όσο περνά η ώρα τόσο μειώνονται οι επιλογές σου.
PCharon Δημοσ. 7 Μαΐου 2011 Δημοσ. 7 Μαΐου 2011 Άμα δε το κάνεις από την αρχή γιατί νομίζεις ότι μπορεί να περάσει (έχεις και την όρεξη να ποστάρεις οπότε δεν το κόβεις για σοβαρό περιστατικό) όσο περνά η ώρα τόσο μειώνονται οι επιλογές σου. Έχεις δίκιο. Κι εγώ στη χειρότερη που θυμάμαι να έχω πάθει, στην αρχή σκεφτόμουν θετικά και κατέληξα να είμαι ημιλιπόθυμος και να μου κουβαλάνε λεκάνες. Έχεις δίκιο (πάλι). Αν είσαι μόνος είναι κακό πράγμα (> επιχείρημα για να τα έχεις πολύ καλά με το γείτονα ή για να παντρευτείς, χα).
evabb Δημοσ. 7 Μαΐου 2011 Δημοσ. 7 Μαΐου 2011 υπαρχει παντα μια loose-loose situation που δεν την ευχομαι σε κανεναν, αλλα οποιος την βιωσει δεν κανει τον παλικαρα περι ταξιου και ασθενοφουρου. να σε πιασει γαστρεντεριτιδα/κολλικος/ουρολημωξη η οτιδηποτε αλλο τετοιου στυλ μεσα σε κανα αεροπλανο. να παρακαλας να σε πεταξουν απο το παραθυρο μπας και φτασεις νωριτερα στο νοσοκομειο. εκει φευγουν και οι αρχες και οι σκεψεις και ολα.
THEMACHINE Δημοσ. 7 Μαΐου 2011 Δημοσ. 7 Μαΐου 2011 Αυτό το σκέφτηκες πολύ για να το πεις? Μου θύμησες περιστατικό που με έπιασε κολικός νεφρού στον ύπνο μου, ξυπνάω από τον πόνο 3:00 βράδυ τη παλέυω για κανα μισάωρο και αναγκάζομαι να καλέσω 166 αφού με δυσκολία θα έφτανα μέχρι τη πόρτα του σπιτιού μου (ζω μόνος). Έρχεται ο μ@λ@κ@ς ο 166ριος και το πρώτο πράγμα που μου λέει είναι "Αν είσουν Γερμανία θα πλήρωνες" ... σκάφτομαι να του πω "Αν είσουν Γερμανία θα σου κάναν ευθανασία οι Ναζί" αλλα περιορίζομαι στο "Αν ήμασταν Γερμανία θα μιλούσες καλύτερα σε αυτόν που σε πληρώνει και πρέπει να εξυπηρετήσεις". Δηλαδή πρέπει να κινδυνέψει να πεθάνει κάποιος για να καλέσει 166? Άλλη έκτακτη ανάγκη δεν υπάρχει? Επειδή είχα και εγώ περιστατικό σαν αυτό που περιγράφει ο φίλος μπορώ να σε διαβεβαιώσω ότι σε πολύ δύκολη περίπτωση περιστατικού δεν μπορείς καν να σταθείς στα πόδια σου όχι να πας μόνος σε νοσοκομείου. Συνάδελφος είχε βαρύτερο περιστατικό στο εξωτικό Πακιστάν και με το ζόρι περπατούσε !!! Όταν "με το καλό" πάθεις κάτι από τα δύο να θυμηθείς το post αυτό και να μη καλέσεις 166. cheers Πολύ καλά σου είπε ο 166άριος. Και αυτή η πιππίλα ''εγώ σε πληρώνω και πρέπει να με εξυπηρετήσεις'' στην Ελλάδα πρέπει κάποτε να σταματήσει. Όχι φίλε μου δεν θα καλείς το 166 γιατί στραμπούληξες λίγο το πόδι σου ή γιατί έφαγες πολύ το μεσημέρι και δεν μπορείς να χωνέψεις, και αν τελικά το καλέσεις και διαπιστώσουν ότι το πρόβλημα σου δεν είναι επείγον πρέπει κανονικά να σε βάλουν να πληρώσεις τα έξοδα που κάνει το κράτος για να σε ''εξυπηρετήσει'' όπως γίνεται σε όλες τις άλλες χώρες. Εξάλλου στην Ελλάδα οι μισοί Ελληνες πληρώνουν τους άλλους μισούς. ΝΑΙ πρέπει να κινδυνεύει η ζωή σου για να καλέσεις το 166 γιατί αλλιώς σκοτώνεις εμένα που θα πάθω τροχαίο και δεν θα υπάρχει ασθενοφόρο να με μεταφέρει άμεσα στο νοσοκομείο. Και eσύ όταν θα ξαναπάθεις κάτι για το οποίο ξέρεις ότι δεν απειλείται η ζωή σου μπες σε ένα φόρουμ γράψε το πρόβλημά σου και μετά κάλεσε το 166 να σε σώσει γιατί δεν έχεις κουράγιο να καλέσεις ταξί να πας στο νοσοκομείο αλλά να ανοίξεις το pc και να γράφεις στα φόρουμ έχεις.( όπως έκανε ο φίλος που άνοιξε το θέμα ) Κατά την γνώμη μου θέματα που αφορούν ιατρικά προβλήματα πρέπει να γίνονται locked κατευθείαν από τους moderators. Δηλαδή αν ποστάρω ένα link για παράνομο κατέβασμα του καινούριο cd της Βανδή θα με κάνουν ban απευθείας αλλά αν δίνω συμβουλές σε κάποιον με οποιοδήποτε ιατρικό πρόβλημα χωρίς να είμαι γιατρός δεν τρέχει τίποτε. Έτσι είναι στην Ελλάδα όλα τα 15χρονα γίνονται ξαφνικά γιατροί και επιστήμονες μέσα από την ανωνυμία και δίνουν συμβουλές ή λένε την άποψή τους για θέματα υγείας ( δες τους παραπάνω που του λέγανε τι φάρμακα να πάρει για την γαστρεντερίτιδα ) . Βεβαίως όταν θα σπάσει ο διάολος το ποδάρι του και πεθάνει κάποιος γιατί ακολούθησε την συμβουλή κάποιου που έγραψε σε φόρουμ θα αλλάξουν τα πράγματα ( όπως έγινε και με την πειρατεία που τώρα την κυνηγάνε ) αλλά τότε θα είναι αργά. Προτείνω τους mods να μην επιτρέπουν τέτοιου είδους συζητήσεις ώστε να μην έχουν νομικά τραβήγματα. Πάντα φιλικά. 1
yiannis72 Δημοσ. 7 Μαΐου 2011 Δημοσ. 7 Μαΐου 2011 Έχεις δίκιο. Κι εγώ στη χειρότερη που θυμάμαι να έχω πάθει, στην αρχή σκεφτόμουν θετικά και κατέληξα να είμαι ημιλιπόθυμος και να μου κουβαλάνε λεκάνες. Έχεις δίκιο (πάλι). Αν είσαι μόνος είναι κακό πράγμα (> επιχείρημα για να τα έχεις πολύ καλά με το γείτονα ή για να παντρευτείς, χα). Έτσι ακριβώς.Αν είσαι μόνος την πάτησες.Το 'χω περάσει το σκηνικό ένα βράδυ και έχασα τις αισθήσεις μου δυο φορές από την ένταση και τη συχνότητα των συμπτωμάτων(τη μια μάλιστα κρατώντας ένα ποτήρι νερό το οποίο όταν συνήλθα ήταν δίπλα μου σπασμένο και σε όρθια θέση-χαλαρά θα μπορούσα να είχα ξαπλώσει πάνω του).Δεν κάλεσα ασθενοφόρο αλλά μάλλον ήταν η πρώτη φορά που σκέφτηκα να κάνω κάτι τέτοιο οπότε δικαιολογώ απόλυτα όσους φτάνουν ως εκεί.
black_widow Δημοσ. 7 Μαΐου 2011 Δημοσ. 7 Μαΐου 2011 Περαστικά . Είχα πάθει ιογενή γαστρεντερίτιδα ( τα συμπτώματα τα παρουσίασα λίγο μετά από ένα check - up ρουτίνας που είχα κάνει σε ιδιωτικό νοσοκομείο ) και ήμουνα τρεις εβδομάδες στο κρεβάτι , δύο βδομάδες με πυρετό , δεν έχω ζήσει χειρότερη εμπειρία. Ευτυχώς εμετούς είχα μόνο στην αρχή και για αυτό γλίτωσα και την εισαγωγή. Αν ήμουν μόνη εννοείται ότι θα έμπαινα . Βοήθησε πολύ και αυτό με τη Κόκα Κόλα που ειπώθηκε . Τι πείνα ήταν αυτή , ήταν και Χριστούγεννα και δεν μπορούσα να φάω . Το τι τραβάς με τον κολικό μόνο κάποιος που έχει κολικό μπορεί να το καταλάβει . Σου λένε οι άλλοι έλα μωρέ , σιγά τι έχεις και εσύ διπλώνεσαι από τον πόνο.
evabb Δημοσ. 7 Μαΐου 2011 Δημοσ. 7 Μαΐου 2011 Έτσι ακριβώς.Αν είσαι μόνος την πάτησες.Το 'χω περάσει το σκηνικό ένα βράδυ και έχασα τις αισθήσεις μου δυο φορές από την ένταση και τη συχνότητα των συμπτωμάτων(τη μια μάλιστα κρατώντας ένα ποτήρι νερό το οποίο όταν συνήλθα ήταν δίπλα μου σπασμένο και σε όρθια θέση-χαλαρά θα μπορούσα να είχα ξαπλώσει πάνω του).Δεν κάλεσα ασθενοφόρο αλλά μάλλον ήταν η πρώτη φορά που σκέφτηκα να κάνω κάτι τέτοιο οπότε δικαιολογώ απόλυτα όσους φτάνουν ως εκεί. that's the point, ποτε δεν ξερεις αν τελικα θα τεζαρεις η οχι. η ζωη σου μπορει αν απειληθει απο οτιδηποτε οχι μονο απο τα τροχαια. δεν ειναι παραλογο να καλεις ασθενοφορο οταν εισαι στα ορια σου.
DrLo Δημοσ. 7 Μαΐου 2011 Δημοσ. 7 Μαΐου 2011 ΝΑΙ πρέπει να κινδυνεύει η ζωή σου για να καλέσεις το 166 γιατί αλλιώς σκοτώνεις εμένα που θα πάθω τροχαίο και δεν θα υπάρχει ασθενοφόρο να με μεταφέρει άμεσα στο νοσοκομείο. Και φαντάζομαι ο οδηγός ασθενοφόρου (γιατί για οδηγό μιλάμε όυτε καν για νοσοκόμο) είναι ο ειδικότερος να κρίνει αν ένα περιστατικό είναι σοβαρό ή όχι. Αν δηλαδή έβγαινα στο δρόμο για να πάρω ταξί και λιποθυμούσα στη μέση του δρόμου θα κινδύνευε η ζωή μου ή όχι .... πως ορίζεις τι είναι κρίσιμο και τι όχι. Καθώς το έχω πάθει 3 φορές το παραπάνω θα σου πω ότι όταν πήγα να το παίξω "παλικαράς" την 1η φορά που απλά είχα ελαφρύ πόνο και λέω θα πάρω το αμάξι απο την Πολυτεχνιούπολη και θα πάω στο νοσοκομείο ξαφνικά καθώς οδηγούσα μου έρχεται απότομος πόνος και κόντεψα να λιποθυμησω (κυριολεκτικά έπεσα από την θέση του οδηγού) και κόντεψα να σκοτώσω τους γύρω. Σου λέω λοιπόν ότι ένας άνθρωπος με οξύ περιστατικό γαστεεντερίτιδας ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ αν βγει από το σπίτι του μόνος (πχ για να πάρει ταξι στις 3:00 το βράδυ). ΕΧΩ ΔΕΙ άνθρωπο να ξεκινα να πάει στην τουλέτα και να σωριάζεται στη μέση και να μη μπορεί να σηκωθεί ... αν αυτό δεν το θεωρείς σοβαρό περιστατικό τότε ΟΚ. Όταν το πάθεις εσύ μη καλέσεις 166 εγώ μια χαρά θα το καλέσω και θα απαιτήσω τον οδηγό να κάνει τη δουλειά του και όχι να το παίζει γιατρός / οικονομλόγος κλπ. Με τη λογική σου απαιτώ οι οδηγοί να την λένε όταν πάνε να μαζέψουν κανα κοματιασμένο σε τροχαίο ... πεταμένος χρόνος και βαζουν σ κίνδυνο άλλους που περιμένουν. Επίσης θα πρέπει να σου πει κάποιος ότι υπάρχουν δύο ειδών "ασθενοφόρα", κάποια με γιατρό που πάνε πχ σε εμφράγματα κλπ και άλλα απλά με οδηγούς για άλλα περιστατικά. Το τι τραβάς με τον κολικό μόνο κάποιος που έχει κολικό μπορεί να το καταλάβει . Σου λένε οι άλλοι έλα μωρέ , σιγά τι έχεις και εσύ διπλώνεσαι από τον πόνο. Το έχω πάθει 3 φορές ... τη 2η με πήγαν με αμάξι σε νοσοκομείο. Τόσο στο αμάξι όσο και στο νοσοκομείο δυσκολευόμουν να μείνω στο κάθισμα/κρεβάτι.
Muchacho Δημοσ. 7 Μαΐου 2011 Δημοσ. 7 Μαΐου 2011 Almora,coca cola,ισοτονικα ποτα και υπομονη... Κατι αναλογο ειχα παθει και εγω με ενα χαλασμενο sandwich απο αυτα που εχουν στα ψυγεια τα περιπτερα.Εκανα εμετο και εβγαζα κομματια ζαμπον απο την μυτη... Υγ.Τι ειναι ο κολικος?
DrLo Δημοσ. 7 Μαΐου 2011 Δημοσ. 7 Μαΐου 2011 Έτσι είναι στην Ελλάδα όλα τα 15χρονα γίνονται ξαφνικά γιατροί και επιστήμονες μέσα από την ανωνυμία και δίνουν συμβουλές ή λένε την άποψή τους για θέματα υγείας ( δες τους παραπάνω που του λέγανε τι φάρμακα να πάρει για την γαστρεντερίτιδα ) . Μακάρι να ήμουν 15χρονος ... πέρασαν 20 χρόνια από τότε ! Υγ.Τι ειναι ο κολικος? http://en.wikipedia.org/wiki/Biliary_colic http://en.wikipedia.org/wiki/Renal_colic Δεν είμαι σίγουρος πιο είναι πιο ... στη περίπτωσή μου ήταν από πέτρες που για κάποιο λόγο παράγω στα νεφρά ιδιαίτερα συχνά. Όταν πάνε και κάτσουν στην "κατάλληλη" θέση ... άστα να πάνε.
THEMACHINE Δημοσ. 7 Μαΐου 2011 Δημοσ. 7 Μαΐου 2011 Almora,coca cola,ισοτονικα ποτα και υπομονη... Κατι αναλογο ειχα παθει και εγω με ενα χαλασμενο sandwich απο αυτα που εχουν στα ψυγεια τα περιπτερα.Εκανα εμετο και εβγαζα κομματια ζαμπον απο την μυτη... Υγ.Τι ειναι ο κολικος? Ευχαριστούμε ''γιατρέ'' για τις συμβουλές σου. Ξέχασες να διαβάσεις το κεφάλαιο κωλικός νεφρού όμως όπως βλέπω.( το Almora όμως το ξέρεις......) Τι να πω......δεν υπάρχει κανένας mod να κάνει lock το thread? 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα