Προς το περιεχόμενο

Ψάχνω πρόγραμμά δημιουργίας bootable CD


bliss x

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλησπερα ξερει κανεις αν υπαρχει καποιο προγραμμα για

κανω ενα bootable CD?

 

δοκιμασα με το nero 7 image maker αλλά δεν τα καταφερα :mad:

Δημοσ.

έχεις το iso και θες να κάψεις σωστά το cd ή έχεις τα αρχεία και θες να κάνεις το cd bootable?

Δημοσ.

Αυτο ... Windows 7 USB/DVD Download Tool ..Εχθες ειχα και γω προβλημα και το ελυσα.. Απλα βαζεις το προγραμμα, πετας μεσα το iso που θελεις και εισαι ready happy.gif

Δεν είναι τόσο εύκολο,και δεν θέλουμε να κάνουμε usb να μπουτάρει αλλά cd.

Δημοσ.

Αν μας έλεγες και τί θέλεις να κάνεις με το CD αυτό ίσως βρίσκαμε κάποια λύση !

Άλλος τρόπος υπάρχει να κάνεις εκκινήσιμο CD για DOS άλλος για Linux άλλος για Windows κλπ.

Δημοσ.

Η βασική προϋπόθεση για να κάνεις ένα cd να είναι bootable, είναι να έχεις το ανάλογο boot image file για το λειτουργικό που θέλεις.

Αυτά τα cd μπουτάρουν το Pc και δίνουν τα ινία στα αρχεία του λειτουργικού που θα φορτωθεί.

Αν έχεις ένα iso από κάποιο λειτουργικό και θέλεις να το γράψεις σε cd/dvd για να κάνεις format, μπορείς να το κάνεις με το imageburn ή με το nero σε λειτουργία Εγγραφή αρχείου εικόνας (Burn image ή κάπως έτσι).

Αν θέλεις να κάνεις ένα cd να τρέχει αυτόματα όταν το εισάγεις ενώ είσαι ήδη στα windows, αυτό είναι άλλη περίπτωση.

 

Πες μας όμως τι θέλεις να κάνεις για να σου πούμε ανάλογη λύση.

Δημοσ.

Ευχαριστώ karmen1983 το έγραψα Cd me το Imgburn και δουλεύει μια χαρά!!

 

Σας ευχαριστώ όλους για την βοήθεια σας

Δημοσ.

OK Έγραψα τα παραπάνω περί άστοχων ερωτήσεων, διότι αν όλοι όσοι ζητάμε βοήθεια μέσα στο forum κάνουμε τον κόπο να διατυπώσουμε με κάθε λεπτομέρεια αλλά χωρίς υπερβολές το πρόβλημά μας, γλυτώνουμε χρόνο και διευκολύνουμε αυτούς που μας απαντούν.

Σκόπιμο για το λόγο αυτό είναι και το να αναφέρουμε στην υπογραφή μας τη σύνθεση του υπολογιστή μας ώστε να μπορεί ο καθένας που βοηθά να βρει σ' αυτή στοιχεία που χρειάζονται για να μας απαντήσει και να μην είναι αναγκασμένος να κάνει ερωτήσεις για να πάρει με το τσιγκέλι τις σχετικές απαντήσεις.

Τουλάχιστον εσύ απάντησες ότι λύθηκε το πρόβλημά σου, άλλοι γράφονται, ρωτούν, παίρνουν απαντήσεις σε σύνθετα προβλήματα αλλά δεν αναφέρουν στο τέλος αν λύθηκε το πρόβλημά τους ώστε να γνωρίζει και ο κόσμος που βοήθησε αν όσα υπέδειξε ήταν σωστά.

Να είσαι καλά.

Δημοσ.

Ήταν αρχειο iso.

Eιχα δοκιμασει να τo κάψω με το

nero 7 image maker αλλά δεν γινοταν bootable CD

 

Το Nero Image Maker είναι για να δημιουργεί image files (iso, nrg κτλ) από αρχεία και φακέλους στον δίσκο.

Εσύ είχες ήδη το iso, οπότε πήγαινες στο nero burning rm ή στο start smart και επέλεγες "Εγγραφή αρχείου εικόνας" ("Burn Image File") και τελείωνες.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...