Προς το περιεχόμενο

Φρεσκο γαλα Δελτα και ημερομηνια ληξης

marantonis

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εγω ξερω οτι δεν εχω ποτε καν ραγισει κανενα κοκκαλο ενω εχω φαει αγριες σαβουρες με το ποδηλατο σε καταβασεις χωρις προστατευτικα, γαλα και φετα τρωω καθημερινα σε νορμαλ ποσοτητες φυσικα.

Τωρα για την ημερομηνια ληξης εχει περασει και 2 μερες και πινεται ακομα αν ειναι στο ψυγειο.

• Απαντ. 52
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Η σοκολάτα είναι παχυντική.Τα κομματάκια μόνα τους είναι πικρά,με δημητριακά εντάξει,αλλά άλλο η απόλαυση του κακάο ειδικά το χειμώνα.Για το αιγινό τι λες;

p.s.Εγώ αγοράζω βιολογικά γάλατα,δύο μάρκες εγχώριες καθώς και την Andechser,Heirler και μια άλλη που δεν θυμάμαι,όλες Γερμανικές(μακράς διαρκείας.Αγόρασα και μια φορά Ελληνικό,τωρά δεν το βρίσκω,δεν θυμάμαι μάρκα.

Kακαο δε σημαινει σοκολατα. Το κακαο ειναι ενα απ τα συστατικα της σοκολατας. Οσο περισσοτερο κακαο εχει η σοκολατα τοσο το καλυτερο, μαλιστα σε ποσοστο >70% λενε οτι ειναι υγιεινη σε μικρες ποσοτητες.

Για το αιγινο γαλα δεν εχω ιδεα, εχω πινω το αγελαδινο της Δελτα.

Τα βιολογικα που λες ειναι αποστειρωμενα, σωστα? Αρα δε τα χρειαζεσαι;)

Δημοσ.

Εγω ξερω οτι δεν εχω ποτε καν ραγισει κανενα κοκκαλο ενω εχω φαει αγριες σαβουρες με το ποδηλατο σε καταβασεις χωρις προστατευτικα, γαλα και φετα τρωω καθημερινα σε νορμαλ ποσοτητες φυσικα.

Τωρα για την ημερομηνια ληξης εχει περασει και 2 μερες και πινεται ακομα αν ειναι στο ψυγειο.

Αν σου έλεγα ότι ασβέστιο που παίρνεις με τη φέτα και το γάλα που τρώς καθημερινά μπορείς να το πάρεις με 4-5 αμύγδαλα (ωμα) τι θα μου έλεγες; Πόσα γραμμάρια το ένα κ πόσα το άλλο; Ποιό απορροφάει ο οργανισμός σου ευκολότερα; Απλά όλη η παραγωγή γάλακτος στηρίζεται στην εμπορικότητα που έχει κι όχι στην διατροφική αξία. Δεν είναι τυχαίο που κάποια γάλατα τα μπουστάρουν με ένα σωρό πρόσθετα. Γιατί πολύ απλά είναι άχρηστα. Το ασβέστιο, βιταμίνη D κι ένα σωρό άλλα που βλέπεις πχ στο ΔΕΛΤΑ είναι πρόσθετα κατόπιν επεξεργασίας.

Δημοσ.

Ποια ειναι αχρηστα, τα γαλατα ή τα προσθετα?

Να πω στο φιλο τωρα που το προσεξα, να μη πινει ληγμενο 2 ημερων. Το γαλα πρεπει να πινεται οσο πιο φρεσκο γινεται, και να φυλασσεται στο κατα πανω μερος του ψυγειου:-)

Και φυσικα light! Eχει πολλα κορεσμενα λιπαρα.

Δημοσ.

To κακαο ειναι υγεινο ροφημα, το γαλα οχι. Παρολ αυτα δε καταργουμε το γαλα απο τη διατροφη μας, ουτε φυσικα το αντικαθιστουμε με τους χυμους στο χαρτινο κουτι.

Τα τυρια επισης ειναι ολα ανθυγεινα, οποτε προτιμαμε μονο αυτα με λιπαρα 10%.

αυτο να το φας εσυ. εγω προτιμω να φαω χαρτι παρα να κοροιδευω τον εαυτο μου. οι φιλαδελφιες και τα la vache qui rit ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΡΙΑ

Δημοσ.

αυτο να το φας εσυ. εγω προτιμω να φαω χαρτι παρα να κοροιδευω τον εαυτο μου. οι φιλαδελφιες και τα la vache qui rit ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΡΙΑ

Πραγματι το la vache qui rit δεν ειναι καν τυρι, αν διαβασεις τη συνθεση του λεει οτι ειναι ενα περιεργο τηγμα απο ουσιες και πλασαρεται σαν υποκαταστατο τυριου. Το Φιλαδελφεια ειναι κρεμα τυριου.

Απο κει και περα εγω τρωω μια χαρα το Fina ή το Τρικαλινο μου με 10% λιπαρα και δε κοροιδευω καθολου τον εαυτο μου, μια χαρα τυρια ειναι και τα προτιμω ουτως ή αλλως απο τα βαρεια λιπαρουχα που η γευση τους πλεον μου φερνει αναγουλα.

Φετα δε τρωω ποτέ γιατι ειναι λυσσα στο αλατι.

Τι ΔΣΜ εχεις, evabb?

Δημοσ.

Εντάξει άμα θέλεις να πιεις κακάο/hot chocolate;Παραπάνω πίνω κατσικίσιο πάντως,είναι πιο γευσάτο ενώ το αγελαδινό neutral.Αλλά κακάο με αγελαδινό γιατί το αιγινό θα πάει άδικα.

μόνο εγώ έχω άγνωστες λέξεις?

Δημοσ.

Kακαο δε σημαινει σοκολατα. Το κακαο ειναι ενα απ τα συστατικα της σοκολατας. Οσο περισσοτερο κακαο εχει η σοκολατα τοσο το καλυτερο, μαλιστα σε ποσοστο >70% λενε οτι ειναι υγιεινη σε μικρες ποσοτητες.

Για το αιγινο γαλα δεν εχω ιδεα, εχω πινω το αγελαδινο της Δελτα.

Τα βιολογικα που λες ειναι αποστειρωμενα, σωστα? Αρα δε τα χρειαζεσαι;)

Ναι η σοκολάτα είναι το κακάο,ο βούτηρος,ζάχαρη και όλα αυτά μαζί.Το κακάο μόνο του.Αλλά έχει ρόφημα hot chocolate δηλαδή σοκολάτα σκόνη,όπως και ρόφημα κακάο.Αυτό που θέλβ να πω είναι ότι είτε με σοκολάτα θα πάρεις κακάο ή με τα κομματάκια,δεν ξέρω αν έχει και καψούλες.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...