Προς το περιεχόμενο

Είμαστε ή όχι ρατσιστές;

Stockholm4ever

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 134
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Δεν ήθελαν μόνο να κλέψουν. Ηθελαν να σκοτώσουν.

ΩΠΑ.

βλεπω οτι την επιασε την λεπτομερεια ο κυριος Κουνδουρος την οποια ομως αγνοουν οσοι δινουν αλλοθι (αν ειναι δυνατον) στους δολοφονους του αδικοχαμενου 44χρονου.

γιαυτη ακριβως την λεπτομερεια,το μισος, ηθελα να μιλησω στο αλλο τοπικ αλλα κλειδωθηκε προτου προλαβω.

Τεσπα τουλαχιστον υπαρχουν ελληνες που βλεπουν τα πραγματα στην πραγματικη τους διασταση.

Δημοσ.

Η φράσεις Ρατσιστής/Φασίστας/Ακροδεξιός είναι η κλασική καραμέλα έναντι του αγανακτισμένου πολίτη από τους πολιτικούς που έχουν συμφέροντα από τους λαθραίους. θυμάστε ότι την εποχή του 80’-90’ αφήναμε τις πόρτες ανοιχτές σπίτι του το βραδύ και τώρα φοβόμαστε να βγούμε έξω στον δρόμο.

Δεν είναι τυχαίο που με την ανεξέλεγκτη είσοδο μεταναστών στην Ελλάδα η εγκληματικότητα έχει φτάσει στα όρια. Κανένας πολιτισμένος άνθρωπος δεν σκοτώνει άνθρωπο για να φάει, τα ζώα σκοτώνουν ανθρώπους και άλλα ζώα για να τα φάνε όχι για να τους φάνε τα λεφτά και τα αντικείμενα τους. Εγώ όσους Έλληνες και μι που πεινάνε τους βλέπω να πηγαίνουν σε συσσίτια και όχι με μαχαίρια στον δρόμο να σφάζουν και να απειλούν. Και ιδιαίτερα στην περίπτωση του 44 χρόνου όσοι λέτε ότι αντιστάθηκε είστε βλάκες πραγματικά… Είναι δυνατών σε 3 vs 1 να αντισταθείς; Οι περισσότεροι ισλαμιστές έχουν μάθει από τις χώρες τους να σκοτώνονται(βλέπε Λιβύη κτλπ) κάτι που εδώ εμείς δεν το γνωρίζουμε. Επίσης οι περισσότεροι κάθε φορά που κλέβουν ακόμα και έναν ηλικιωμένο τον σπάνε και στο ξύλο για την “κάβλα τους”. Την θεια μου την έκλεψαν 2 μελαμψοί την ώρα που επιβιβαζόταν στο αμάξι της, τους έδωσε μονή της την τσάντα της οταν αντιλήφθηκε την παρουσία τους και τους είπε σας παρακαλώ μην με χτυπήσετε, της πήραν την τσάντα και την σάπισαν στο ξύλο χτυπώντας την με λοστό χωρίς να κάνει τίποτα , από πείνα την σπάσανε στο ξύλο; Να την βίαζαν μου ακούγετε ποιο λογικό.

Μια γειτόνισσα μου δεχτικέ επίθεση από μελαμψούς, της κλέψανε την τσάντα και έπειτα τις ρίξανε και μερικές ψιλές.

Κατά πλειοψηφία οι περιπτώσεις μικροκλοπών από τέτοιους έχουν την ίδια ιστορία. Οπότε τι γνώμη περιμένετε να σχηματίσει ο αγανακτισμένος πολίτης που φοβάται πλέων να στείλει τα παιδιά του στο σχολείο και η γυναίκα που πάει στην δουλειά και φοβάται όταν περιπατάει;

Είμαι 80% σίγουρος ότι όσοι είστε μεγάλο υπερασπιστές τον λαθρομεταναστών που σκωτονουν απο πεινα λέγοντας ότι είναι άνθρωποι η ζείτε σε άλλη χώρα η έχετε συμφέρον γιατί τους εκμεταλλεύεστε. Αν εσείς που ζείτε Κηφισιά Εκάλη και νότια προάστια με συναγερμούς και τα λοιπά και δεν σας ακουμπάει τίποτα κάντε μια μέρα βόλτα από την Αθήνα και γύρο προάστια να δούμε τι θα λέτε μετά αν δεν σας σφάξουν.

Δεν είμαι κατά τον μεταναστών είμαι ώμος κατά τον λαθρομεταναστών που η πλειοψηφία έχει ως εύκολη λύση ακόμα και την δολοφονία για να πάρει από μια κάμερα ως 10€.

Μιας και έχουμε δημοκρατία ο καθένας μπορεί να είναι ότι θέλει. Από την άλλη φταίμε εμείς που ψηφίζουμε τα κόμματα που τα επιτρέπουν αυτά.

Και τέλος για να δείτε όσοι λέτε για φασίστες και ρατσιστές πόσο αγαθοί είστε. Γιατί σχεδόν όλες οι χώρες της Ευρώπης δεν επιτρέπουν δια ροπάλου την είσοδο αυτών η αν τους πιάσουν μας τους στέλνουν πακέτο με την δικαιολογία ότι είμαστε η πρώτη χώρα εισόδου για ισλαμιστές; Οι Ιταλοί που βυθίζουν πλοία τι είναι; Αυτοί δηλαδή τι είναι για εσάς δεν είναι ρατσιστές φασίστες κτλπ; Βγαίνουν κάποιοι και υπερασπίζονται τους λαθρομετανάστες στην τηλεόραση αλά δεν τους είδα να παραπονεθούν ποτέ για αυτό που ανέφερα παραπάνω στην τελευταία παράγραφο.

Υ.Γ.

Η εγκληματικότητα είναι κάτι αντίστοιχο με την δουλειά εμείς που είμαστε αξιοπρεπείς πάμε και δουλεύουμε και ζούμε. Ακόμα και άνεργοι έναν τρόπο να ζήσουμε αξιοπρεπώς τον βρίσκουμε. Η εγκληματικότητα είναι ένα τρυπάκι αντίστοιχο αν το ξεκινήσεις δεν το σταματάς και γίνεσαι όλο και ποιο αδίστακτος. Κάνεις δεν σκοτώνει άνθρωπο από πείνα αλά από “χόμπι” όποιος τους υπερασπίζει για τέτοιες πράξεις με δικαιολογίες είναι αυτουργός.

Δημοσ.

Χαμηλό επίπεδο ώς προς τί;

Μορφωτικό;

Γενικότερης παιδιάς;

Κουλτούρας;

IQ;

Μορφωτικο & γενικοτερης παιδειας.

Δημοσ.

είμαστε περισσότεροι από ότι φαινόμαστε νομίζω.Ο κοινωνικός κομφορμισμός αναλόγως τις ομάδες και τις περιστάσεις,σε συνδυασμό με μια μικρή "ίδέα" κριτικής σκέψης που αναπτύχθηκε τυχαία κάπως κάπου και κάποτε κλπ,δίνει την δυνατότητα σε κάποιους να συγκαλύψουν τις ρατσιστικές τους τάσεις.Πχ αν στον εργασιακό χώρο ΔΕΝ υπάρχει ρατσιστική νοοτροπία,ο κύριος Χ είναι πιο πιθανό να δηλώσει πως δεν έχει κανένα πρόβλημα με τους ξενους.Αν όμως ο κύριος Χ απολυθεί,για τον χ,ψ λόγο και βρεθεί σε ένα νέο περιβάλλον όπου η ρατσιστικές αντιλήψεις είναι αποδεκτές,είναι πολύ πιο πιθανό να υιοθετήσει παρόμοιες αντιλήψεις με τους συναδέλφους του.Και αυτό το βγάζω τελείως από τον κ0lo μου=imo

Δημοσ.

είμαστε περισσότεροι από ότι φαινόμαστε νομίζω.Ο κοινωνικός κομφορμισμός αναλόγως τις ομάδες και τις περιστάσεις,σε συνδυασμό με μια μικρή "ίδέα" κριτικής σκέψης που αναπτύχθηκε τυχαία κάπως κάπου και κάποτε κλπ,δίνει την δυνατότητα σε κάποιους να συγκαλύψουν τις ρατσιστικές τους τάσεις.Πχ αν στον εργασιακό χώρο ΔΕΝ υπάρχει ρατσιστική νοοτροπία,ο κύριος Χ είναι πιο πιθανό να δηλώσει πως δεν έχει κανένα πρόβλημα με τους ξενους.Αν όμως ο κύριος Χ απολυθεί,για τον χ,ψ λόγο και βρεθεί σε ένα νέο περιβάλλον όπου η ρατσιστικές αντιλήψεις είναι αποδεκτές,είναι πολύ πιο πιθανό να υιοθετήσει παρόμοιες αντιλήψεις με τους συναδέλφους του.Και αυτό το βγάζω τελείως από τον κ0lo μου=imo

Από τα αρχαία χρόνια στον πλανήτη ο ένας σκοτώνει τον άλλον. Ο ρατσισμός είναι στην ζωή μας και στην ιστορία μας παντού. Δεν μπορούμε να το αποφύγουμε. Απλά το λογοκρίνουμε πλέων και υποδεικνύουμε κάποιον για τις σκέψεις του ενώ στην ουσία και αυτός που υποδεικνύει κάποιον ίσως έχει ρατσιστικές σκέψεις που δεν τις δηλώνει.

Το φαινόμενο αυτό λοιπών δεν οφείλετε σε ψυχολογικές διαταραχές και είναι απόλυτος φυσιολογικό σαν να λέμε είναι στο DNA μας όλων. Άρα ότι λέμε τσάμπα το λέμε. Εδώ στην περίπτωση μας δεν τίθεται θέμα απολύτως αν τα άτομα που εγκλιματίζονται είναι μπλε μαύρα πράσινα στην πλειοψηφία γιατί ο καθένας μπορεί να εγκλιματιστεί. Απλά παρατηρείτε ότι στην πλειοψηφία ότι αναφέραμε παραπάνω είναι ακατάλληλο για προσαρμογή δεοντολογικά σε πολιτισμένη κοινωνία.

Ο ρατσισμός όπως τον έχουμε στο μυαλό μας θα εξαλείψει όταν όλοι μάθουν να ζουν αρμονικά και δεν βλέπουμε μεγάλη έξαρση εγκληματικότητας από συγκεκριμένες ομάδες ανθρώπων. Τότε λοιπών όταν γεννιόμαστε σε μια κοινωνία που ο οποιουδήποτε χρώματος και θρησκίας έχει προσαρμοστεί στο κοινωνικό σύνολο και ζει πολιτισμένα με όλους θα γίνεται αποδεκτός από την λοιπή κοινωνία.

Δημοσ.

Η αληθεια ειναι πως ειναι πολυ δυσκολο να βρεις ελληνα που δεν εχει καθολου ψυγματα ρατσισμου. Ακομα κι αυτοι που κατακρινουν το ρατσισμο συνηθως εχουν τετοια. Αρκει να τους κανεις μια ερωτηση "σε πειραζει να παρει ο γιος σου μια αλβανιδα?" και θα αλλαξουν χρωμα :D

Δημοσ.

Η αληθεια ειναι πως ειναι πολυ δυσκολο να βρεις ελληνα που δεν εχει καθολου ψυγματα ρατσισμου. Ακομα κι αυτοι που κατακρινουν το ρατσισμο συνηθως εχουν τετοια. Αρκει να τους κανεις μια ερωτηση "σε πειραζει να παρει ο γιος σου μια αλβανιδα?" και θα αλλαξουν χρωμα :D

μου αρεσει που δαχτυλοδειχνουμε τον ελληνα για τον ρατσισμο του,οταν ο υπολοιπος "πολιτισμενος" δυτικος κοσμος εχει κανει και κανει τα πιο αποτροπαια εγκληματα παθιασμενος απο αυτο το συγκεκριμενο μισος.

ο ελληνας παρα τα κουσουρια του δεν ειναι περισσοτερο ρατσιστης απο οσο ειναι ο γερμανος η αμερικανος,ισως και λιγοτερο.

και στην σημερινη κατασταση με το ανυρπακτο κρατος,την οικονομικη κριση και το αδιαμφισβητο γεγονος οτι υπαρχει σοβαρο προβλημα με τους λαθρομεταναστες,θα ηταν καλυτερα να μην προτρεχουμε και να κατακρινουμε ολοκληρη την

φυλη μας με ανοητα συμπερασματα τυπου: ειανι στο dna μας η ειμαστε ψωνισμενοι με το αρχαιο μας μεγαλειο και διαφορα τετοια.

Δημοσ.

Βασικά είναι ρατσιστές απέναντι στους ρατσιστές...

Δημοσ.

θεωρώ πως όσοι είναι φουλ αντιρατσιστές κλπ είναι πιο πιθανό είτε να κομφορμίζουν ασύστολα για να νε κοολ με την ομάδα είτε να παίζουν το ρόλο του καθοδηγητή όχι στο όνομα της καταπολέμισης του ρατσισμού,αλλά με στόχο το profit που είναι η διαφορετικότητα και η αίσθηση ανωτερότητας που τους αποφέρει.Αλλιως αποδεχομαστε πως υπαρχουν αρκετα άτομα(οχι πολλα,τόσα ώστε να είναι κοολ) τα οποία είναι τόσο ψαγμένα και σωστά που δεν δύναται να εμφανίζουν στοιχεία "κοινών θνητών".Και τα συναντάς στις πορείες και τις φοιτητικες παρατάξεις και παραέξω.

έγραφα έγραφα και βγήκε μια gay cliche ψιλοπαρεξηγήσιμη generalizing πιπα..niiiicee

Δημοσ.

Το φαινόμενο του ρατσισμού όπως το έχουμε στο μυαλό μας δεν ισχύει στην Ελλάδα και θα σας πω το γιατί. Μπορεί ο καθένας καταρχάς να εκφράζει της απόψεις του. Η κυρία Μαρίκα λοιπών δεν αντέχει να μπαίνει στο λεωφορείο το όποιο συνωστίζεστε με διαφόρους που η οσμή τους είναι αποπνικτική επειδή δεν έχουν κάνει μπάνιο σχεδόν ποτέ και εκφράζει την άποψη της με άσχημο τρόπο όπως ο οποιοσδήποτε θα την έκφραζε όταν ο τάδε Έλληνας μαθητής στο σχολειό μύριζε άσχημα, απλά σε αυτή την περίπτωση επειδή η κυρία Μαρίκα βλέπει συνεχώς τα ίδια άτομα να έχουν την ίδια μυρωδιά λέει για αυτούς ότι είναι όλοι έτσι. Ο Έλληνας την δεκαετία του 90 και μετά που έρχονταν μετανάστες δεν νομίζω να έβγαινε στον δρόμο με λοστούς και μαχαίρια για να τους σφάξει όπως στην Αμερική η Κλου Κλουξ Κλαν κυνηγούσε τους Νέγρους, ισα ισα που ήταν ιδιαίτερα φιλικός σε πλειοψηφία με όλους και τους συμπονούσε αρκετά. Τα φαινόμενα που βλέπουμε σήμερα είναι ένα αποτέλεσμα κρατικής ανυπαρξίας και αποτυχίας του κράτους να προστατέψει τον πολίτη και να αστυνομεύσει την χώρα. Αν ήμασταν σαν την Αμερική ΠΧ που παντού βλέπεις περιπολικά δεν νομίζω να γινόταν αυτό που γίνετε σήμερα και αν όχι σε κάθε γωνία περιπολικά αν έπιαναν και έχωναν μέσα και απέλαυναν πάλι κάτι θα γινόταν. Όταν ο καθένας ξέρει ότι αν τον πιάσουν θα τον αερίσουν τότε του έρχεται πολύ ποιο εύκολο να σκοτώσει και να κλέψει.

Πρακτικά λοιπών ο Έλληνας δεν είναι ρατσιστής αλά είναι αγανακτισμένος.

Δημοσ.

Ρατσιστές δεν νομίζω να είμαστε. Σε σχέση με τον υπόλοιπο κόσμο είμαστε σε σχετικά καλό επίπεδο. Άλλωστε όλα τα σύγχρονα έθνη γαλουχήθηκαν με εθνικιστικές ιδέες.

Είμαστε όμως κομπλεξικοί!

Οταν βλέπουμε έναν Γερμανό-Αγγλο έχουμε κόμπλεξ κατωτερότητας και τους θυμίζουμε ότι παρόλο που εμείς είμαστε 100 χρόνια πίσω σε σχέση με αυτούς, εμείς χτίζαμε παρθενώνες και ότι χωρίς εμάς δεν θα υπήρχε πολιτισμός.

Όταν βλέπουμε έναν Πακιστανό-Αλβανό παρουσιάζουμε κόμπλεξ ανωτερότητας, γιατί αυτοί είναι 100 χρόνια πίσω σε σχέση με την δική μας κοινωνία.

Παρόλα αυτά, λόγω των κοινωνικών συνθηκών οι ανισότητες και τα μίση μεταξύ των ανθρώπων θα αρχίσουν να αυξάνονται. Λόγω ανεργίας και φτώχιας θα αυξάνονται συνεχώς τα κρούσματα βίας, ρατσισμού αλλά και η ευρύτερη εγκληματικότητα.

Δημοσ.

Παιδια, παραλειπετε κατι πολυ σημαντικο. Ο ελληνας ειναι φυσει ρατσιστης και για καποιο αλλο λογο: ειναι θρησκος. Υπαρχει και ο στενος εναγκαλιασμος κρατους-εκκλησιας. Απ τη στιγμη λοιπον που το θρησκευμα παιζει πρωτο ρολο στη συνειδηση μας και θεωρουμε οτι εμεις ειμαστε οι εκλεκτοι, ειναι λογικο να αντιμετωπιζουμε με περιφρονηση τον αλλοθρησκο. Σχεδον ολοι οι μεραναστες στη χωρα μας ειναι αλλοθρησκοι, ενας λογος παραπανω λοιπον να τους εχθρευομαστε.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...