Adon1s Δημοσ. 3 Μαϊου Δημοσ. 3 Μαϊου (επεξεργασμένο) Καλημέρα σε όλους και καλό μήνα. Μπορειτε να προτείνετε κάποιο ή κάποια (ακόμη καλύτερα, για λόγους αντικειμενικότητας και πολυφωνίας) βιβλία που να πραγματεύεται ιστορικά τα γεγονότα του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου στην Ελλάδα ; Πήγα την πρωτομαγιά ημερήσια εκδρομή στην περιοχή της Δοϊράνης και επισκέφτηκα τα μνημεία των Βρετανών και Ελλήνων πεσόντων στο πεδίο. Πραγματικά αναγνώρισα τόσο την άγνοια μου για την ιστορική αυτή εποχή, αλλά επίσης ήταν μια καλή σφαλιάρα στην ψυχή μου σχετικά με την ματαιοδοξία όσων ξεκινούν πολέμους παγκοσμίως, την άδικη απώλεια τόσων ψυχών και το πόσο λίγα μέτρα γης μπορούν για πολιτικούς λόγους να βάλουν ταμπέλες ανάμεσα σε ανθρώπους - γείτονες . Επεξ/σία 3 Μαϊου από Adon1s
cupra20vt Δημοσ. 9 Μαϊου Δημοσ. 9 Μαϊου On 03/05/2025 at 08:32, Adon1s said: Καλημέρα σε όλους και καλό μήνα. Μπορειτε να προτείνετε κάποιο ή κάποια (ακόμη καλύτερα, για λόγους αντικειμενικότητας και πολυφωνίας) βιβλία που να πραγματεύεται ιστορικά τα γεγονότα του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου στην Ελλάδα ; Πήγα την πρωτομαγιά ημερήσια εκδρομή στην περιοχή της Δοϊράνης και επισκέφτηκα τα μνημεία των Βρετανών και Ελλήνων πεσόντων στο πεδίο. Πραγματικά αναγνώρισα τόσο την άγνοια μου για την ιστορική αυτή εποχή, αλλά επίσης ήταν μια καλή σφαλιάρα στην ψυχή μου σχετικά με την ματαιοδοξία όσων ξεκινούν πολέμους παγκοσμίως, την άδικη απώλεια τόσων ψυχών και το πόσο λίγα μέτρα γης μπορούν για πολιτικούς λόγους να βάλουν ταμπέλες ανάμεσα σε ανθρώπους - γείτονες . https://peridiavasi.com/product/η-ελλάδα-στον-πρώτο-παγκόσμιο-πόλεμο https://www.malliaris.gr/Α΄-ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ-ΠΟΛΕΜΟΣ-978-960-446-136-3 https://www.politeianet.gr/books/9780241969144-barker-pat-penguin-pb-the-regenaration-trilogy-292301 αν βρεις τα παραπάνω στα προτείνω ανεπιφύλακτα.
yannis27gr Δημοσ. Τρίτη στις 10:28 πμ Δημοσ. Τρίτη στις 10:28 πμ Μηχανική για εφήβους Η κόρη μου, 15χρ, ενδιαφέρεται για τη μηχανική και θέλει κάποιο βιβλίο να την εισάγει στο θέμα. Υπάρχει κάτι σχετικό; Βρήκα το "Μικρός Λεονάρντο: Ο θαυμαστός κόσμος της Μηχανικής" αλλά μου φαίνεται πολύ παιδικό.
wizzy Δημοσ. Τρίτη στις 04:20 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 04:20 μμ 5 hours ago, yannis27gr said: Μηχανική για εφήβους Η κόρη μου, 15χρ, ενδιαφέρεται για τη μηχανική και θέλει κάποιο βιβλίο να την εισάγει στο θέμα. Υπάρχει κάτι σχετικό; Βρήκα το "Μικρός Λεονάρντο: Ο θαυμαστός κόσμος της Μηχανικής" αλλά μου φαίνεται πολύ παιδικό. Γιάννη: ΟΚ, δεν αναφέρονται σε σύγχρονη μηχανική (20ου ή 21ου αιώνα), ίσως, όμως να αποτελέσουν μια καλή αρχή/βάση. 1
yannis27gr Δημοσ. Τετάρτη στις 11:59 πμ Δημοσ. Τετάρτη στις 11:59 πμ Τελικά βρήκα αυτό που έψαχνα: https://www.amazon.com/Engineering-Teens-Beginners-Aspiring-Engineers/dp/1647396530 1
Moderators stormrain Δημοσ. πριν από 22 ώρες Moderators Δημοσ. πριν από 22 ώρες Μόλις τελείωσα το βιβλίο "Σταγόνες" από την συγγραφέα Φυστίκι ΠουΚυλάει. Δεν ξερω αν έχετε πέσει σε κείμενά της, στατιστικά όλο και κάτι θα έχετε διαβάσει δικό της γιατι ειναι πολυ ενεργή στα σοσιαλ. Με τελειως διαφορετικό τρόπο απ'ο,τι στο βιβλίο αυτό. Σε πρώτη προσέγγιση φαίνεται κινηματογραφικο, γεμάτο εικόνες και περιγραφές, η αλήθεια είναι ομως πως (κατά την γνώμη μου) είναι κυρίως ενδοσκοπικό, καλυμμένο ομως. Πρόκειται στην ουσία για την πορεία της σχέσης δύο ανθρώπων, από την αρχή της γνωριμίας τους, μέχρι... το τέλος, αλλα και των ανθρώπων που τους περιβάλλουν. Δεν ειναι όμως ερωτική ιστορία σε καμια περίπτωση. Η μαεστρία με την οποία είναι δομημένο το μυθιστόρημα, τόσο σε επίπεδο πλοκής, όσο σε τεχνικό, είναι τρομερή. Πολλές φορές ο χαρακτήρας των κύριων ηρώων παρουσιάζεται (λεπτά μεν, με σαφήνεια ομως δε) μέσω των δευτερεύοντων ηρώων που αλληλεπιδρουν μαζί τους, τους επηρεάζουν και τους διαμορφώνουν. Από τις πρώτες σελίδες με ρουφηξε η υπόθεση (κλασικό story telling ταλέντο του Φυστικιου) και αρχισα να δένομαι με τους ήρωες, ακόμα και με αυτούς που αντιπάθησα, ή τέλος πάντων συμπάθησα λιγότερο και να αγωνιώ να μάθω τι θα γίνει στο τέλος. Εν τω μεταξύ έχει κάτι δυνατές περιγραφές σε σημεία, που σου σφίγγεται λίγο το στομάχι. Και αυτό είναι καλό, γιατί δυστυχώς έχει έναν ρεαλισμό, που... είναι εκεί στις ζωές μας. Το διάβασα σχεδόν απνευστι, το οποίο είναι επίτευγμα, διότι δεν μπορω να συγκεντρωθω ιδιαίτερα εύκολα τελευταία.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα