Προς το περιεχόμενο

Memtest86

pdiomidis

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά πρόσφατα είχα κάποιες μπλε οθόνες όταν ανοιγα το πς και μια άλλη φορα την ώρα που ήταν ανοικτό.. Δεν θυμάμαι τι errors είχε βγάλει αλλα όταν είχα ψάξει έλεγε για drivers η hardware.. Σήμερα λοιπον είπα να κάνω ένα memtest.. Μέχρι στιγμής είναι στο 50% και έχει 300 error.. Τι γίνεται τώρα με αυτο; 8gb έχω βάλει ίδιες ακριβώς οι μνήμες..

Δημοσ.

Δοκιμάζεις ένα-ένα τα dimms.

Ποιες είναι ακριβώς και με τι ρυθμίσεις τις έχεις;

Μπορεί να χρειάζεται και ένα τσιμπηματάκι η τάση του ΝΒ.

Δημοσ.

1) Έχεις κάνει overclocking;

2) Οι μνήμες όταν λες είναι ολόιδιες, πρόκειται για κάποιο dual channel kit;

edit: με πρόλαβε ο Φάνης. Όντως πες μας ακριβώς ποιές μνήμες έχεις και τις ρυθμίσεις τους.

Δημοσ.

Δεν έχω κάνει overclock. Δεν έχω πειράξει τις τάσεις όμως η μητρική που έχω στην υπογραφή μου για να υποστηρίξει 2133mhz πρέπει να κάνει overclock μόνο έτσι τις δέχεται.. Επίσης ναι είναι dual channel 2x2 gb και έχω βάλει 2 τέτοια κομμάτια..

Δημοσ.

Οι μνήμες απο την στιγμή που τις βάλεις επάνω τις βλέπει αυτόματα το σύστημα και συνήθως τις ορίζει στα 1333 η 1600 συνήθως απο μόνο του. Εσένα ποσο τις βλέπει ?

Επίσης άφησε το ενα kit με τα 4gb επάνω και μετα το αλλο μονο του για να δεις αν έχεις παλι σφόλματα , κανε δοκιμές και με τα 2 μονα τους.

Δημοσ.

Πολύ περίεργο που τις βλέπει 2133.... μπορείς να τις βάλεις στο bios στα 1600, 1333 η ακόμα καλύτερα στο AUTO και να ρίξεις παλι ενα memtest ?

Δημοσ.

Λοιπον δοκίμασα και τα 2 σετακια και σε 40 λεπτά δεν έχει εμφανίσει κανένα ερρορ.. Βασικά στο προφιλ που λέει μέσα στο μπιος έχω βάλει x.m.p και τις βλέπει 2133.. Αν βάλω auto τις βλέπει 1333!

Δημοσ.

Μαλλον δεν την παλεύει το NB και με τα 4 dimms σε τόσο ψηλές συχνότητες... απενεργοποιησε το XMP και ξανακανε memtest στα 1333 αν το περάσει τότε τσίμπα λίγο το ρεύμα στο NB και ξαναβάλτες στα 2133 να δούμε!

Δημοσ.

Πολύ πιθανό να μην την παλεύει με τόσο υψηλό overclocking στις μνήμες, εδω τα 2000mhz ειναι δύσκολα σε αρκετές περιπτώσες ποσο μάλλον τα 2133.

Προσπάθησε το για 2133 και αν δεν τα καταφέρεις τοσο ψηλά οι συχνότητες που πρέπει να ψάχνεις μετα ειναι απο 1333 μέχρι 1866 οπου 1866 μέχρι 1900 μπορεί να βρείς κάποια σταθερότητα.

Και πάλι να ξέρεις όμως οτι παίζεις αρκετά ψηλά για καθημερινή χρήση, μπορεί να μπείς windows κτλπ αλλα να παρουσιαστούν πάλι BSOS.

Παίξε πάντως λίγο με τις μνήμες σου να δεις που θα ειναι stable και πες μας

Edit : Τώρα πρόσεξα οτι εχουμε τις ίδιες μνήμες μαλλον αλλα εγώ το κιτ των 6gb :-D

Δημοσ.

Λοιπον ειδα τις απαντήσεις σας και σας ευχαριστώ πολυ που ασχολείστε!! Όπως σας είπα με 2 dims στα 2133 δεν είχε κανένα πρόβλημα 40 λεπτά που το άφησα. Και τα 2 σετακια δούλευαν οκ! Έβαλα λοιπον και τα 4 στο auto και είχα 8gb στα 1333.. Έκανα το τεστ και το άφησα μια ολόκληρη ώρα και δεν έβγαλε κανένα ερρορ!!! Επομένως πρέπει να φτεει η υψηλή συχνότητα ε; Και τι λέτε να κάνω δηλαδή τώρα; Μαλ...α που πήρα τόσο μεγάλες μνήμες; Να τις δουλεύω 1866;; Η να δώσω παρα πάνω ρεύμα;

Χαχα οι dominator gt είναι κάτι κόκκινες με air flow! Αν και το έχω βγάλει γιατί κάνει πολυ θόρυβο χαχα!

Δημοσ.

Εγώ τις δικές μου τις εχω στα 1866 / 8-8-824 στα 1.65v που γράφει και επάνω στα dimms και μέχρι στιγμή ειναι σταθερές.

Δες τι γράφει και στις δικές σου και παίξε σε αυτην την συχνότητα να δεις αν ειναι stable

Δημοσ.

Εγώ τις δικές μου τις εχω στα 1866 / 8-8-824 στα 1.65v που γράφει και επάνω στα dimms και μέχρι στιγμή ειναι σταθερές.

εμενα ειναι 9-9-10-24 απο το εργαστασιο.. 1.65 ειναι και μενα νομιζω... να το κανω μανουαλ δηλαδη να δοκιμασω στα 1866;

Δες τι γράφει και στις δικές σου και παίξε σε αυτην την συχνότητα να δεις αν ειναι stable

Δοκίμασε να τσιμπήσεις και το ΝΒ.

πως ακριβως θα το κανω αυτο; :P μεσο bios νταξει αλλα τι ακριβως να κανω; :P

Δημοσ.

Παιδιά τελικά για να δουλεύω σε μεγαλύτερες ταχύτητες τις μνήμες θα πρέπει να ανάβασω VRAM;

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...