Ghalepas Δημοσ. 17 Μαΐου 2011 Δημοσ. 17 Μαΐου 2011 Γεια χαρα ασχολουμαι με τους υπολογιστες αρκετα χρονια αλλα σε επιπεδο δουλειας ...εχω ενα λαπτοπ με windows vista ...ειναι τα γνησια windows ..οταν αγορασα το λαπτοπ δεν μου δωθηκε καποιο cd ...ποσο εφικτο ειναι να κανω απο μονος μου φορματ; ..ηπαρχουν καποια βηματα που πρεπει να ακολουθησω; ...πριν το κανω θελω να διαβασω αρκετα ωστε να ειμαι κατατοπισμενος σε καθε κακοτοπια για να μην εχω τυχον προβληματα ευχαριστω
Tmark Δημοσ. 17 Μαΐου 2011 Δημοσ. 17 Μαΐου 2011 Πλέον στα λαπτοπ δεν σου δίνουν cd με windows, αλλά χωρίζουν τον σκληρό σε 2 partition κσι στο ένα έχουν το backup του συστηματός σε περίπτωση που υπάρξει πρόβλημα. Μετά το POST του BIOS πατάς F10 μου φαίνεται και σε βγάζει σε ένα οδηγό ο οποίος πάιρνει πληροφορίες από το συγκεκριμένο .bak αρχείο και σου επιστρέφει τον H/Y στην κατάσταση που τον πήρες.
TheELF Δημοσ. 17 Μαΐου 2011 Δημοσ. 17 Μαΐου 2011 Φορμάτ με νόμιμο τρόπο δεν μπορείς να κάνεις αφού δεν σου δώσανε δισκάκι,μπορείς να επαναφέρεις της εργοστασιακές ρυθμίσεις(έλεγξε και το εγχειρίδιο)αλλά αναλόγως το σύστημα ενδέχεται να χάσει όλα τα δεδομένα σου.
nikomas50 Δημοσ. 17 Μαΐου 2011 Δημοσ. 17 Μαΐου 2011 Το laptop δε συνοδευόταν από οδηγίες χρήσης; Η επαναφορά συστήματος από τη recovery partition (αν υπάρχει τέτοια) σίγουρα θα διαγράψει τα πάντα και θα το φέρει στην κατάσταση που ήταν όταν αγοράστηκε, οπότε πριν κάνεις οτιδήποτε πάρε backup των αρχείων σου.
mikelamar Δημοσ. 17 Μαΐου 2011 Δημοσ. 17 Μαΐου 2011 Τα λαπτοπς τα τελευταία χρόνια έχουν αποθηκευμένα εντός του σκληρού κάποια αρχεία με τα οποία ο αγοραστής "υποχρεούται" να δημιουργήσει τα λεγόμενα recovery disks, με τα οποία θα μπορει οποιαδήποτε στιγμή να επαναφέρει το μηχάνημα του στην αρχική του κατάσταση. Δηλαδή φορμαρισμενο κ φορτωμένο με το λειτουργικό κ τα προγράμματα τα οποία είχε όταν το αγόρασε. Συνήθως αυτο γίνεται βάζοντας κάποια άδεια cd/dvd κ χρησημοποιοντας μια εφαρμογη που λέγεται recover center. Ανάλογα με τη μάρκα αυτο είτε ονομάζεται hp recovery center, Sony recovery center κτλ.
Ghalepas Δημοσ. 17 Μαΐου 2011 Μέλος Δημοσ. 17 Μαΐου 2011 Παιδια σας ευχαριστω πολυ για τις πληροφοριες και τον χρονο σας ...ο υοπολιστης ειναι ο ACER 523Ε δεν ειναι τπτ ιδιαιτερο ...ο επεξεργαστης ειναι intel Celeron processor 900 (2.2 Ghz ,800 Mhz Fsb 1 MB L2 cache) 15.4 WXGA LCD 1+1 (που εβαλα εγω) MB RAM DDR2 160 GB HDD DVD αυτα ειναι τα στοιχεια του υπολογιστη μου .προκειμενου να καταλαβεται την μηχανιμα εχω ..ειναι ευκολο να με καταευθυνετα? ..δεν εχω εμπειρια σε αυτο Φορμάτ με νόμιμο τρόπο δεν μπορείς να κάνεις αφού δεν σου δώσανε δισκάκι,μπορείς να επαναφέρεις της εργοστασιακές ρυθμίσεις(έλεγξε και το εγχειρίδιο)αλλά αναλόγως το σύστημα ενδέχεται να χάσει όλα τα δεδομένα σου. Ολη την μουσικη μου και τις ταινειες τις εχω σε αλλο σκληρο εξωτερικο δισκο ...τωρα τα προγραμματα που εχω μεσα δεν με απασχολει αφου δεν ειναι της δουλειας και τον χρησιμοποιω στο σπιτι για ψυχαγωγια κλπ ..θα χρειαστω drivers και τετοια? ...του κανω ανασυγκροτιση μερα παραμερα αλλα τωρα τον τρεχω 1,5 χρονο και εχει αρχισει να κολαει ...επισης αυτο που θελω να σε ρωτησω ειναι οτι παλιοτερα ειναι περασει το AVG και αποφασισα να βαλω ποιο αξιπιστο αντιικο ,,δοκιμασα να κανω unistall to AVG οστωσω δεν γινοταν τπτ ..ετσι αποφασισα να σβησω το προγραμμα ''χειροκινητα '' σβηνοντας τους φακελους ...καποιοι φακελοι το AVG οστοσω δεν διαγραφονται και μου γραφει πως εχουν προστασια με κλιδι πως θα τους σβησω; υπαρχει περιπτωση να εχουν κανενα trojan?
pc_expert Δημοσ. 17 Μαΐου 2011 Δημοσ. 17 Μαΐου 2011 Μπορείς και μόνος σου να κάνεις Format. Ο πειραματισμός δεν είναι κακό.
Ghalepas Δημοσ. 17 Μαΐου 2011 Μέλος Δημοσ. 17 Μαΐου 2011 Μπορείς και μόνος σου να κάνεις Format. Ο πειραματισμός δεν είναι κακό. Ειμαι ''αμπαλος'' μαλλον θα κανω ζημεια! :mrgreen:
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.