pyro Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2002 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2002 παντος, αυτο για το καθ'εικονα και καθ'ομοιωση, εχω δυσανασχετήσει! δηλ ο θεος ειναι ιδιος με τον μπούς; και καλα, ασε τον μπους, ολοι οι αλοι, που διαπραττουν εγγληματα, και ο θεος σε αυτους εμοιασε;!
Lyman_Zerga Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2002 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2002 christos44: Αν ο Θεός παρεμβαίνει στην ζωή των ανθρώπων όπως το λές, που έχει πάει αυτή η ελευθερία του ανθρώπου να σκέφτεται ή να αποφασίζει;
pyro Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2002 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2002 αααα, δε πάτε για ύπνο λέω γώ!!! φιλε θεομπάμπη, "pyro δεν αποδυκνειεται η υπαρξη σου απο τα ατομα που συναναστρεφεσαι ή τα πραγματα που αγγιζεις. Ολα αυτα μπορει να ειναι παιχνιδια του μυαλου σου. Ουτε σωμα μπορεις να αποδειξεις οτι εχεις. Ολα αυτα ειναι παραδοχες που κανουμε, απο τη στιγμη ομως που υπαρχεις, οτι και αν εισαι, υπαρχεις. " πώς ξέρω οτι υπάρχω; πώς ξέρεις οτι υπάρχω; πώς ξέρεις οτι υπάρχεις; απαντήστε μου πρώτα σε αυτά (το σκέυτομαι αρα υπάρχω είναι αλου δουλειά, βρείτε δικόσας! )εαν δεν μπορούμε να αποδήξουμε την δικήμας ύπαρξη πως να αποδήξουμε την ύπαρξη θεού; αυτα και πανα φαω κατι..
pyro Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2002 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2002 το οτι μπορώ και σηνυπάρχω σε ένα μέρος που υπάρχει και το οτι μπόρώ να έρθω σε επαφή με άλλα άτομα που υπάρχουνε, πραγμα που όμως δεν αποδηκνήει οτι υπάρχω μιας και δεν έχω αποδήξει οτι και ολα τα παραπάνω υπαρχουνε
theobabis Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2002 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2002 blizardbill 7)O λογος που θα προτιμουσα τα ελληνικα, ειναι για να μπορεσω να σε κατανοησω ευκολοτερα. Αν δε βαριεσαι να κανεις περισοτερες επεξηγησεις, συννεχισε στα greeklish. :smirk: 1)Για οποιον θελει, υπαρχει αναφορα που θα βρει ολοκληρο το κειμενο σου 2)θα προτιμουσα να πραμεναμε στις θρησκειες. Μπορει να εισαι κουμουνιστης και χριστιανος. Μουσουλμανος και χριστιανος ομως? 3)Αφου λοιπον αυτην την ουσια μπορει να την περιλαμβανουν και αλλες θρησκειες, για πιο λογω συνεχιζεις να δινεις την εντυπωση οτι αυτο δεν ισχυει? Δε θα ηταν ποτιμοτερο τη φραση: "πιθανοτατα, ενας αθεος, να ειναι καλυτερος χριστιανος απο μενα" να τη διατυπωνες με τη παρακατω περιπου μορφη? "πιθανοτατα, ενας αθεος, να ακολουθει την ουσια που ειναι σωστη, που και για αυτο το λογω ακολουθει και ο χριστιανισμος, περισοτερο απο μενα που ειμαι χριστιανος". Γιατι ετσι οπως το θετεις θα μπορουσε να ισχυσει και το: "πιθανοτατα, ενας μουσουλμανος, να ειναι καλυτερος χριστιανος απο μενα", το οποιο δε νομιζω οτι πολλοι μουσουλμανοι θα το αποδεχοντουσαν 4)Δηλαδη για σενα δεν υπαρχει λογικη? Και αν δεν υπαρχει πως εβγαλα το συμπερασμα οτι υπαρχω? Ή σκοπευεις να αμφισβητισεις οτι α=α ειναι λαθος? 5)Αφου μπορει να σκεφτεται, τι ειναι λογικο για αυτον? Ή ειναι λογικο οτι ορισει? 6)Ναι δεν ειναι και καμια τεραστια παραδοχη. φτανει να δεχτουμε πως ο θεος υπαρχει στο πουθενα και στο ποτέ. Ενδιαφερον... Περιμενω λογικο παραδοξο που να αποδυκνειει οτι ο χωρος και ο χρονος δεν υπηρχαν παντα. Επισης γιατι πρεπει να υπαρχουν κανονες για να δημιουργηθει κατι. Και κατι τελευταιο Ανεφερες στο 11/09/02 05:59 AM Post number: 199254 οτι: "i morfi tou theou, opos ton orise o xristianimos, episis to logikotero." Αν ομως δεν εχεις διαβασει το κορανι ή τα διδαγματα του Βουδα πως το γνωριζεις? pyro Καταρχην ευχαριστω που συνεχιζεις να μου απευθυνεσαι στα ελληνικα. πώς ξέρω οτι υπάρχω; Μεσω cogito πώς ξέρεις οτι υπάρχω; Δε το ξερω πώς ξέρεις οτι υπάρχεις; Μεσω cogito Οταν σκεφτομαι το cogito, το σκεφτομαι εγω, ειναι δικο μου και αφορα εμενα και κανεναν αλλο. Εξαλου ο descartes πολυ πιθανον να μην υπηρξε ποτε
Ν._Βοναπάρτης Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2002 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2002 «Ο Θεός έδωσε ελεύθερη βούληση στον άνθρωπο...» Αυτή είναι μια ερμηνεία που δόθηκε από τους πατέρες του χριστιανισμού. Αν οι πατέρες και ο Παύλος, απέκτησαν την «γνώση» έπειτα από την επιφοίτηση του Αγίου Πνεύματος, δηλαδή με τρόπο Αποκαλυπτικό, σημαίνει ότι η «γνώση» αυτή είναι θεϊκή, άρα και απόλυτη. Αν ο Θεός είναι "δίκαιος", "σπλαχνικός", "παντοδύναμος", "πανάγαθος", θα προσυπογράψω κι εγώ την έγκλιση του christos44. Αλλά είναι; Έχω την εντύπωση ότι οι μονοθεϊστικές θρησκείες έδωσαν ανθρώπινες ιδιότητες στον Θεό, μην δυνάμενες να τον περιγράψουν διαφορετικά. Ένας Θεός που «υπήρξε» πριν από την «ύπαρξη» του σύμπαντος και δημιουργός των «όλων». Η Ορθόδοξη θεολογία, διδάσκει ότι ο Θεός δεν είναι ένα Ον. Δεν είναι απλά «ένας» ζων, αλλά η υπερβατική Ζωή. Δεν είναι ούτε πράγμα ούτε ένα ενδοκοσμικό πρόσωπο ώστε να του αποδίδουν ιδιότητες σαν του παντογνώστη και του πάνσοφου ή παντοδύναμου. Υ.Γ Ε όχι και να γίνω απολογητής του χριστιανισμού...
Γηρυόνης Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2002 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2002 <blockquote><font class="small">Quote BlizardBill:</font><hr> Edo exeis lathos. Edose eleutheri boulisi ston anthropo, opos exei kai o idios,kai den exoun prokathoristei oi apofaseis mas. An eimastan meros tis ilis, kai ipakoume stous kanones autis, tote den tha eixame eleutheri boulisi, tin opoia omos theoro dedomeno pos exoume. <hr /></blockquote> Γιατί θεωρείς δεδομένο πως έχουμε; Εγώ σου έδωσα ένα πολύ *λογικό* μονοπάτι για να σου αποδείξω πως ο θεός έχει προκαθορίσει τη ζωή μας (και κατ' επέκταση όλα τα κακά/καλά). Βρες μου το λογικό παράδοξο στη σκέψη μου. Αν ευχαριστήσω το θεό για τα καλά που μας δίνει τότε πρέπει να τον δυσαρεστήσω και για τα κακά. Ta panta ta dimiourgise, kai tis diskolies tis zois mas, me auti tin enoia. <hr /></blockquote> Ακριβώς αυτό λέω και εγώ. ?ρα δημιούργησε και το μέλλον μας και οιαδήποτε προσπάθεια να ξεφύγουμε από αυτό θεωρείται υπέρβαση. Σύμφωνα με τη Χριστιανική Κοσμοθεώρηση τότε ο άνθρωπος δεν μπορεί να ξεφύγει από τη μοίρα του γιατί ο θεός έχει προκαθορίσει και τα καλά και τα κακά. Εκτός βέβαια και αν δε θεωρείς το θεό σας τμήμα του κόσμου αλλά αυτό θα θεωρούντο αίρεση από την Εκκηλσία. Ego thelo na elpizo pos den thelei to kako mas, opos oi theoi ton arxaion ellinon. <hr /></blockquote> Οι θεοί των Ελλήνων δεν είχανε καμία σχέση με το θεό των Χριστιανών. Δεν καθορίζανε τη ζωή των ανθρώπων παρά μόνο την εποπτεύανε. Πρόσεξε "συν Αθηνά και χείρα κίνει". Ομιλώντας για το "καθ' εικόνα και ομοίωση" είπες Pios tha to kanei auto???? den einai airetiko,sigoura tha jereis kai pou akribos einai grameno... <hr /></blockquote> ενώ παρακάτω λές Den eimaste omoioi me to theo omos. <hr /></blockquote> Βλέπω κάποια αντίφαση εδώ; Εγώ ξέρω που είναι γραμμένο, εσύ ξέρεις πως το δέχεσαι; Πήγαινε και πες σε έναν παπά ότι είσαι θεός. Θα "φας" το εξαπτέρυγο στο κεφάλι.
Γηρυόνης Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2002 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2002 > Εκτός βέβαια και αν δε θεωρείς το θεό σας τμήμα του κόσμου αλλά αυτό θα θεωρούντο αίρεση από την Εκκηλσία. Εδώ εννοούσα Εκτός βέβαια και *αν θεωρείς* το θεό σας τμήμα του κόσμου αλλά αυτό θα θεωρούντο αίρεση από την Εκκηλσία. Υγ. Καλά τι παπαριά είναι αυτή η καινούργια αγορά. Ούτε να επεξεργαστώ το μήνυμα δε με αφήνει γιατί έχει λήξει ο χρόνος επεξεργασίας;;;!!!!
theobabis Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2002 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2002 Ν. Βοναπάρτη Δε με ενδιαφερει τι ειναι ο θεος. Το ερωτημα ειναι αν υπαρχει, οτι και αν ειναι. Οταν σκεφτομαι το cogito αποδυκνειω την υπαρξη μου μεν, δεν γνωριζω ομως τι ειμαι, περα απο κατι που σκεφτεται, δε. Υπερβατικη ζωη? που και ποτε? Περα απο το χρονο και το χωρο? Η ερωτηση παραμενει. Δηλαδη στο πουθενα και στο ποτέ? Η εντυπωση που μου δινει η ορθοδοξη θεολογια ειναι οτι μικραινει το κοσμο (τα παντα) για να χωρεσει το θεο της. Γηρυόνη "Θα "φας" το εξαπτέρυγο στο κεφάλι." LOO :grin:OOOOOO :grin:OOOOLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLL μεγαλε :grin: Παντως ειναι κριμα που δεν αστειευεσαι συχνα. Οταν το κανεις εισαι απιαστος :grin: :grin:
pyro Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2002 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2002 ααχαχαχαχα, γιατί εχείς πάει σε παπά και σου έριξε το εξαπτέριγο στο κεφάλι;;!! :p συγνώμη για την αγνοιά μου, αλλα θα μπορούσε κάποιος να μου εξηγήσει το cogito? δηλαδί επειδή σκεύετεσε υπαρχεις; τοτε ο υπολογιστής που γράφεις δεν υπάρχει, αρα και ότι γράφεις, αλλα και διαβάζεις, δεν ειναι τιποτα αλλο παρα παιχνίδια του μυαλού σου! καποιος να το εξηγησει, εχω μπερδευτεί! ευχαριστώ
christos44 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2002 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2002 <blockquote><font class="small">Quote Lyman_Zerga:</font><hr> christos44: Αν ο Θεός παρεμβαίνει στην ζωή των ανθρώπων όπως το λές, που έχει πάει αυτή η ελευθερία του ανθρώπου να σκέφτεται ή να αποφασίζει; <hr /></blockquote> Δεν ισχυρίσθηκα ποτέ για παρέμβαση στην ελευθερία του ανθρώπου γιατί δεν υπάρχει ελευθερία. Αυτό που εσείς ονομάζετε 'θεό' έχει προκαθορίσει την πορεία της ζωής και την κατάληξη. Ακριβώς όπως ένας μηχανικός σχεδιάζει ένα εξάρτημα μηχανής για συγκεκριμένη εργασία και για να τοποθετηθεί σε συγκεκριμένη θέση. Κάθε αλλαγή της εργασίας ή της θέσεως του εξαρτήματος θα φέρει δυσλειτουργία της μηχανής. quote Se nea ellinika:as kounisoume kai emeis ton kolo mas,kai na min ta perimenoume ola apo tin Athina... Φίλε blizardbill φοβάμαι ότι έχεις παρανοήσει τα πράγματα και πιθανόν αυτό να έχει σοβαρές συνέπειες. Αν ΄"κουνήσουμε τον κώλο μας" ούτε οι πόλεμοι θα σταματήσουν, ούτε η πείνα θα εξαφανισθεί, ούτε οι ασθένειες θα΄εξαλειφθούν. Στην καλύτερη των περιπτώσεων η κατάληξη θα είναι στην Συγγρού με ψιλοτάκουνες γόβες κι΄αλογοουρά. :D
christos44 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2002 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2002 <blockquote><font class="small">Quote pyro:</font><hr> παντος, αυτο για το καθ'εικονα και καθ'ομοιωση, εχω δυσανασχετήσει! δηλ ο θεος ειναι ιδιος με τον μπούς; <hr /></blockquote> Και με τον Σανταμ και με τον Χιτλερ και με τον Στάλιν. Θεός είναι ότι του γουστάρει κάνει. :D
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.