pyro Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2002 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2002 αλλο αυτο με τον αδαμ και την ευα! αμα ειναι μονο 2 τοτε πως δεν υπηρξε αιματοπωστλενε; και πως βηκανε ασπροι, μαυροι, κιτρινοι, κοκκινοι ανθρωποι;
theobabis Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2002 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2002 W.A.Mozart (jr.) Ανεφερες οτι: "ʼρα και η λογική Του θα είναι σε επίπεδο που εμείς δεν καταλαβαίνουμε! Δεν μπορούμε να καταλάβουμε πως ένας πατέρας στέλνει τον ίδιο του τον γιο στο θάνατο, με τον ποιο ατιμωτικό τρόπο. Αν σταματήσουμε εκεί, βλέπουμε παράδοξο. Αν προχωρήσουμε περισσότερο, βλέπουμε την Ανάσταση και την απέραντη καλοσύνη. Ο ίδιος ο Θεός γεύεται το θάνατο από τα ίδια τα πλάσματά του, για να χαρίσει σε αυτούς τους ίδιους που τον θανάτωσαν τη νίκη του θανάτου! Τι παράδοξο! Τι Θεϊκό! O θανατος του γιου απο τον πατερα δεν ειναι κατι το οποιο, τουλαχιστον εγω, το λαμβανω ως παραδοξο Mε συνχωρεις, αλλα δε σε καταλαβα. Πως γινεται, αφου δεν μπορουμε να αντιληφθουμε τη λογικη του θεου, να αντιληφθουμε ολα αυτα τα οποια αναφερεις? Επισης ανεφερες οτι: "Δεν σκεφτήκαμε ποτέ ότι ο Θεός μπορεί να επιτρέπει την ύπαρξη αυτών των ανθρώπων για να συνειδητοποιούμε εμείς το πόσο αναίσθητοι είμαστε." Δεν εχεις το ιδιο προβλημα οπως και πριν? Περα ομως απο αυτο, αν ειναι ετσι ο θεος εχει παιδια και αποπαιδια? Εσυ και εγω να συλλογιζομαστε ποσο αναισθητοι μπορει να ειμαστε, ενω καποιος αλλος το μονο που να σκεφτετε ειναι ενα κομματι ψωμι? Mου θυμιζεις τον υπαρξιστη kierkegaard ή κανω λαθος? Μου ειρθε στο μυαλο αυτος και το αλμα πιστης του, οταν διαβασα το post σου
theobabis Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2002 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2002 pyro Καταρχην σε περιπτωση που δε το εχεις καταλαβει το quote που εκανες ειναι του blizardbill. Aν καταλαβαινεις κατι, και το θεωρεις αυτονοητο δε νομιζω να υπαρχει δυσκολια να το διατυπωσεις μεσω λογικου συλλογισμου. Και εγω αυτον ακομη περιμενω
midnight_man Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2002 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2002 Παιδιά είτε πιστεύετε είτε όχι δεν πρέπει να ξεχνάτε κάτι που δεν ισχυρίζεται μόνο ο Χριστιανισμός: Στην αθανασία της ψυχής. Σύμφωνα πάντα με τον Χριστιανισμό, δεν έχει τόση σημασία τι κάνεις στην επίγεια ζωή σου ή μαλλον ο τρόπος που τη ζεις καθορίζει και πως θα ζήσεις αιωνίως όταν με το καλό πεθάνεις και κριθείς. Μην αναλωνόμαστε σε ερωτηματικά του στυλ: είναι ή δεν είναι άκαρδος ο Θεός, γιατί θεωρητικά πάντα οι άνθρωποι που δοκιμάζονται, μετά επιβραβεύονται.
theobabis Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2002 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2002 pyro και κατι ακομα. Πως αποδυκνειεις οτι η ανθρωποτητα δε προηλθε απο τον αδαμ και την ευα? Πως αποδεικνειεις οτι αν οι 2 γονεις ειναι λευκοι, οτι το παιδι δε θα βγει μωβ?
anarmostos Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2002 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2002 <blockquote><font class="small">Quote theobabis:</font><hr> pyro και κατι ακομα. Πως αποδεικνειεις οτι αν οι 2 γονεις ειναι λευκοι, οτι το παιδι δε θα βγει μωβ? <hr /></blockquote> Πως αποδεικνύεις ότι το nickname σου είναι theobabis; Πως αποδεικνύεις ότι τώρα εγώ σου γράφω απάντηση; Πως αποδεικνύεις ότι του Κίτσου η μάνα κάθονταν; Πως αποδεικνύεις ότι η γη είναι στρογγυλή; Πως αποδεικνύεις ότι ο υπολογιστής λειτουργεί με ρεύμα; Πως αποδεικνύεις ότι μένεις σπίτι σου; Πως αποδεικνύεις ότι σε λένε όπως σε λένε; Πως αποδεικνύεις ότι δεν έχω βάλει τόνο σε κανένα ΠΩΣ;
anarmostos Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2002 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2002 Πως αποδεικνειεις οτι αν οι 2 γονεις ειναι λευκοι, οτι το παιδι δε θα βγει μωβ? <hr /></blockquote> Πως αποδεικνύεις ότι το nickname σου είναι theobabis; Πως αποδεικνύεις ότι τώρα εγώ σου γράφω απάντηση; Πως αποδεικνύεις ότι του Κίτσου η μάνα κάθονταν; Πως αποδεικνύεις ότι η γη είναι στρογγυλή; Πως αποδεικνύεις ότι ο υπολογιστής λειτουργεί με ρεύμα; Πως αποδεικνύεις ότι μένεις σπίτι σου; Πως αποδεικνύεις ότι σε λένε όπως σε λένε; Πως αποδεικνύεις ότι δεν έχω βάλει τόνο σε κανένα ΠΩΣ;
theobabis Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2002 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2002 anarmostos Αποδεχομενος τον σολιπσισμο δεχομαι οτι δε μπορω να τα αποδειξω. Η διαφορα σε αυτα που μου ζητας να αποδειξω και σε αυτα που ζηταω αποδειξη απο τον pyro, ειναι οτι αυτη τη στιγμη εσυ κατεβαινεις στο πατο του βαρελιου, κατι το οποιο προσπαθω να το αποφυγω οταν δε το θεωρω αναγκαιο. Οποτε οταν εκανα τη συγκεκριμενη ερωτηση, αποδεχτεικα οτι τα πραγματα ειναι οντως οπως τα αντιλαμβανομαι και απλα αμφισβητησα τη γνωση της ιστοριας. Αν περιμενα αποδειξη για τα παντα πρωτου μιλησω για αυτα, δε θα μπορουσα να μιλησω για τιποτα
Γηρυόνης Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2002 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2002 To oti oi anthropoi einai isoi,paroles tis diafores tous.(os paidia tou idiou theou) <hr /></blockquote> Και περίμενες το θεό να σου το πει αυτό; Μόνος σου δεν μπορούσες να το καταλάβεις; <blockquote><font class="small">Quote W.A.Mozart_(jr.):</font><hr> Χρησιμοποιώντας τη λέξη Θεός για να τον προσδιορίσουμε αμέσως παραδεχόμαστε ότι είναι κάτι πολύ παραπάνω από εμάς και του αποδίδουμε δυνατότητες υπεράνω ημών. ?ρα και η λογική Του θα είναι σε επίπεδο που εμείς δεν καταλαβαίνουμε! <hr /></blockquote> Μότσαρτ η λέξη θεός (θέω, θεοποιώ, θέωση, μύθος - ναι από εκεί βγαίνει) δεν ορίζει το ανώτατο "ον". Πρώτα πρώτα η λέξη "θεός" είναι επίθετο και όχι ουσιαστικό. Δεν μπορείς να πεις ο θεός παρά μόνο ο θεός ʼρης, ο θεός Αλλάχ, ο θεός Γιαχβέ κοκ. Δεύτερον η λέξη "θείο" σημαίνει την αείροη και αέναη κίνησης. Χρησιμοποιήθηκε από τους πρω-Σωκρατικούς φιλοσόφους για να περιγράψει την ες αεί κίνηση του Κόσμου και των Φυσικών Νόμων (τα πάντα ρει). Αυτή είναι η σημασία που της έδωσαν οι δημιουργοί της και αυτή πρέπει να σημαίνει ακόμα και σήμερα (τώρα το πως έχει κατακρεουργηθεί και παραποιηθεί αυτή η σημασία είναι άλλη ιστορία). Τρίτον, όπου μεν στα Αρχαία κείμενα αναφέρεται η λέξη "θεοί" αναφέρεται στους θεούς για τα οποία μιλάνε, όπου δε αναφέρεται η λέξη "θεός" εννοούνται όλοι οι θεοί των Ελλήνων (είναι σαν να λέμε "ο άνθρωπος", π.χ. ο άνθρωπος πάτησε στη Σελήνη. Δε μιλάμε για έναν συγκεκριμένο άνθρωπο αλλά για ολόκλρη την αθρωπότητα). Τέταρτον, μήπως, λέω μήπως, η χρησιμοποίηση της λέξης "θεός" με κεφαλαίο θήτα είναι ένα κόλπο της Εκκλησίας που προσπαθεί με εννοιολογική προσέγγιση να αποδείξει το ζήτημα περί ενός και μόνο θεού; Βλέπεις οι Χριστιανοί χρησιμοποιούνε τη λέξη θεός για να δείξουνε ένα υπέρτατο "όν" ενώ οι Έλληνες για να περιγράψουνε την ατελείωτη κίνηση του Κόσμου. Λυπάμαι αλλά κάθε περαιτέρω συζήτηση μεταξύ ανρθώπων που δίνουνε διαφορετική σημασία στις λέξεις είναι άτοπη. Επίσης, μπορεί κάποιος παρακαλώ να μου εξηγήσει τί λάθος κάνω στο λογικό ειρμό μου περί Γιαχβέ (ότι όλα είναι προκαθορισμένα και αν πρέπει να τον ευχαριστήσουμε για τα καλά πρέπει και για τα κακά). Ακόμα περιμένω.
pyro Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2002 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2002 το ξερς γιατι το ειπε ο μεντελ! και αμα βγει μωβ παιδι, αυτο σημενει οτι καποιος προ προ προπαπους ητανε μωβ, πραμα αδυνατο μιας και ο αδαμ και η ευα ειτανε λευκοι! το quote ειναι του blizard αλλα οταν το εκανα φαινοτανε μονο η δικη σου απαντηση, αλλα με τις μαλακιες που γινοντε τελευταια μπερδευουμε τα αυγα και τα πασχαλια! γηρυονη εψαχνα το ποστς σου περι τον γιαχβε αλλα δεν το εβρισκα!
epote Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2002 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2002 motzart: δεν αντεχω, ομολω πως για αλλη μια φορα με εφερες σε απογνωση...με καθε σεβασμο προς εσενα ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΙ ΕΧΩ ΠΕΙ ΕΓΩ ΚΑΙ Ο THEOBABIS PIO PRIN (lol συγνωμη για το ξεσπασμα απλα αστειευομαι) σοβαρα τωρα, το θεμα μας ειναι οτι α) η λογικη ειναι κατι καθολικο και ειναι απορεια της πραγματικοτιτας. δεν υπαρχει λογικη του θεου λογικη δικη μου και λογικη της γατας, η λογικη ειναι ΕΝΑ πραγμα, για την ακριβια δεν ειναι πραγμα ειναι ενα συνωλο κανονων που ΔΟΜΟΥΝΤΕ πανω στο προφανες και ειναι ΑΝΕΞΑΡΤΙΤΟ απο τον παρατηρητη. ακομα και ο θεος να υπαρχει θα ΠΡΕΠΕΙ να υπακουει στους νομοτελιακους κανονες της λογικης. δευτερον, ΧΡΗΣΗΜΟΠΟΙΕΙΣ ΤΗ ΛΟΓΙΚΗ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΔΕΙΞΕΙΣ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΟΣ Η ΛΟΓΙΚΗ, αυτο απλα δεν γινετε, πιστεβω να καταλαβαινεις το προφανες σφαλμα. για την ακριβια να στο κανω πιο κατανοητο και ευκολο 1)ο θεος υπαρχει 2)η λογικη δεν μπορει να χρησημοποιηθει για να περιγραψει το θεο ΣΥΝΕΠΟΣ η προταση 1 ειναι λανθασμενη! ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΕΛΙΟΔΕΣ ΑΥΤΟ οσον αφορα την ηθικη του θεου και την επιδραση του στον κοσμο: ειναι πεπηθηση μου οτι ολοι πλεον αντιλαμβανονται τον θεο σαν αυτον που δημιουργισε το big bang και απο κει και επειτα τα παντα ακολουθησαν τον γνωστο δρωμο του, οποιος πιστευει το αντιθετο απλα εγω τον χαρακτιριζω αδαη διοτι δεν γνωριζει ουτε καν το ιδιο του το θρησκευμα και αρνουμαι (ναι οσο ασχημο και αν ακουγετε αυτο) να σηζητησω μαζι του με δεδομενο λοιπον οτι ο θεος απλα εκανε το big bang δεν τιθετε καν θεμα επιροης του στα παιδακια της αφρικης οποτε ας το αφησουμε στην ακρη ας προσπαθησουμε να περιορισθουμε σε ενα φιλοσοφικο-λογικο επιπεδο οχι ηθικο
Γηρυόνης Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2002 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2002 <blockquote><font class="small">Quote pyro:</font><hr> γηρυονη εψαχνα το ποστς σου περι τον γιαχβε αλλα δεν το εβρισκα! <hr /></blockquote> Ποιο από όλα;
pyro Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2002 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2002 theo: ο μεντελ εκανε πειραματα με κατι σπορια, να που μου χρειαστηκε η βιολογια! γηρυονη, δε θυμαμε, απλα καπου ειχα δει για τον γιαχβε και μετα το εψαχνα αλλα δεν το εβρησκα, πανα ξανακοιταξω
Lyman_Zerga Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2002 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2002 Βλέπεις οι Χριστιανοί χρησιμοποιούνε τη λέξη θεός για να δείξουνε ένα υπέρτατο "όν" ενώ οι Έλληνες για να περιγράψουνε την ατελείωτη κίνηση του Κόσμου. Λυπάμαι αλλά κάθε περαιτέρω συζήτηση μεταξύ ανρθώπων που δίνουνε διαφορετική σημασία στις λέξεις είναι άτοπη. <hr /></blockquote> Η γλώσσα καθώς θα έπρεπε να γνωρίζεις είναι ευπλαστη και ευπροσάρμοστη. Ο θεός ως επίθεο λοιπόν μπορεί να χρησιμοποιείται από τους Ελληνιστές ή τους Έλληνες Δωδεκαθειστές, ο Θεός ως ένα τρισυπόστατο "ον" χρησιμοποιείται από τους Έλληνες Χριστιανούς. Όσο για το Θ αντί για θ, φαντάζομαι γνωρίζεις έχεις εν μέρει δίκιο. Δείχνει την μοναδικότητα Του. Καθώς γνωρίζεις την διαφορά του δείχνω και του αποδυκνείω, δεν φαντάζομαι να έχεις ακόμα καμία απορία. Να σου θυμίσω ότι η Έκκλησία χρησιμοποιεί συμβολισμους σχεδόν σε κάθε έκφρασή της. Επίσης, μπορεί κάποιος παρακαλώ να μου εξηγήσει τί λάθος κάνω στο λογικό ειρμό μου περί Γιαχβέ (ότι όλα είναι προκαθορισμένα και αν πρέπει να τον ευχαριστήσουμε για τα καλά πρέπει και για τα κακά). Ακόμα περιμένω. <hr /></blockquote> Να δούμε μια παρωμοίωση. Έισαι ηθοποιός σε ένα θέατρο. Σε βάζοιυν κάποια στιγμή πάνω στην σκηνή. Το έργο εξελίσεται ήδη και εσύ γνωρίζεις το σενάριο. Το τι θα κάνεις όμως ως ηθοποιός είναι δική σου απόφαση και δική σου ευθύνη.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.