electroasd Δημοσ. 20 Μαΐου 2011 Δημοσ. 20 Μαΐου 2011 Καλησπέρα Αγόρασα διάφορα νέα εξαρτήματα για τον υπολογιστή μου. Μεταξύ αυτών, ένα motherboard και μνήμες(2X2Gb). Το motherboard είναι αυτό : http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=3765#sp και οι μνήμες είναι αυτές : http://www.valueram.com/datasheets/KHX1600C9AD3B1_2G.pdf Οι ερωτήσεις μου είναι οι εξής : 1) Για να ενεργοποιηθεί το dual channel θα πρέπει να εγκαταστήσω τις μνήμες, σύμφωνα με το manual του mobo, στις θέσεις 1,3 ή 2,4. Κάνοντας το αυτό στην αρχική οθόνη εκκίνησης μου βγάζει όλο το ποσό της μνήμης αλλά δεν αναφέρει το Dual. Μπαίνοντας στα windows και τρέχοντας το cpu-z , στην καρτέλα memmory το πεδίο channels δεν αναγράφετε τίποτα. Από μέρους μου, δοκίμασα όλους τους συνδυασμούς των slot καθώς επίσης και έκανα bios update στην τελευταία έκδοση. Τι κάνουμε σε αυτή την περίπτωση? Υπάρχει λύση για να ενεργοποιήσω το DUAL? 2) Η 2η ερώτηση έχει να κάνει με την ταχύτητα των μνημών οι οποίες υποτίθεται ότι είναι 1600, αλλά το mobo Τις αναγνωρίζει σαν 1300. Στο site της gigabyte δεν αναγράφονται οι εν λόγω μνήμες στην λίστα των 1600 και ταυτόχρονα στο datasheet της kignston αναφέρει ότι το SPD αναγράφει 1300, αλλά μπορούν να δουλέψουν στα 1600. Θα πρέπει να "πειράξω" το bios για να τρέξουν στα 1600?
rafail1994 Δημοσ. 20 Μαΐου 2011 Δημοσ. 20 Μαΐου 2011 1)Θα βάλεις της δυο μνήμες στα ίδια χρωματικά slot δηλαδή 1-3 η 2-4. Στην καρτέλα memory δεν σου δείχνει τίποτε. 2)Ναι θα μπεις από το bios και θα της ρυθμίσεις εσύ στα 1600mhz
electroasd Δημοσ. 20 Μαΐου 2011 Μέλος Δημοσ. 20 Μαΐου 2011 1)Θα βάλεις της δυο μνήμες στα ίδια χρωματικά slot δηλαδή 1-3 η 2-4. Στην καρτέλα memory δεν σου δείχνει τίποτε. 2)Ναι θα μπεις από το bios και θα της ρυθμίσεις εσύ στα 1600mhz Φίλε μου σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Για το (1) τις μνήμες τις έχω βάλει τώρα στο 2-4. Πες μου όμως πως μπορώ να βεβαιωθώ ότι είναι ενεργοποιημένο το Dual, δεδομένου ότι το cpu-z δεν εμφανίζει τίποτα. ΟΚ δέχομαι ότι μπορεί να μην διαβάζει σωστά, αλλά πως μπορώ να είμαι σίγουρος. Επιμένω σε αυτό γιατί έχω τραυματικές εμπειρίες με παλαιότερο υπολογιστή, που δεν μπορούσα να ενεργοποιήσω το dual.... Για το (2) Θα αλλάξω μόνο το multiplier στο BIOS. Είδα έχει ρυθμίσεις 16,6 ( αν θυμάμαι σωστά ) και μόλις το βάζω αυτό δείχνει τις μνήμες 1600. Απλά λέω μήπως θέλει και άλλες ρυθμίσεις.
rafail1994 Δημοσ. 20 Μαΐου 2011 Δημοσ. 20 Μαΐου 2011 1)Όταν της βάζεις στο ίδιο χρωματικό slot 1-3 η 2-4 κατευθείαν από μόνο του ενεργοποιείτε το dual channel . 2)Και τα mhz μπορείς να αλλάξεις μόνο
electroasd Δημοσ. 20 Μαΐου 2011 Μέλος Δημοσ. 20 Μαΐου 2011 1)Όταν της βάζεις στο ίδιο χρωματικό slot 1-3 η 2-4 κατευθείαν από μόνο του ενεργοποιείτε το dual channel . 2)Και τα mhz μπορείς να αλλάξεις μόνο Σε ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σου. Αν ξέρεις πάντως κάποιο "έμπιστο" εργαλείο που να μου το επιβεβαιώνει, θα σου ήμουν ευγνώμων( το memtest υπάρχει αλλά έλεγα κάτι με gui). Επίσης για να παίξουν οι μνήμες στα 1600, γράφει το Datasheet, νομίζω ότι χρειάζεται να αλλάξω και την τάση.
rafail1994 Δημοσ. 20 Μαΐου 2011 Δημοσ. 20 Μαΐου 2011 Κατέβασε το everest και πάνε motherboard-->motherboard--> και στο bus tupe στο λέει
flogerakos Δημοσ. 21 Μαΐου 2011 Δημοσ. 21 Μαΐου 2011 Για το (2) Θα αλλάξω μόνο το multiplier στο BIOS. Είδα έχει ρυθμίσεις 16,6 ( αν θυμάμαι σωστά ) και μόλις το βάζω αυτό δείχνει τις μνήμες 1600. Απλά λέω μήπως θέλει και άλλες ρυθμίσεις. Οχι φιλε. Δεν θα πειραξεις αυτο. Πρεπει απλα να επιλεξεις το profile των ram. Αυτο εδω δηλαδη, να το κανεις απο default σε profile 1
electroasd Δημοσ. 23 Μαΐου 2011 Μέλος Δημοσ. 23 Μαΐου 2011 Οχι φιλε. Δεν θα πειραξεις αυτο. Πρεπει απλα να επιλεξεις το profile των ram. Αυτο εδω δηλαδη, να το κανεις απο default σε profile 1 Φίλε μου σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Να ρωτήσω όμως, θα έχω διάφορα στην ταχύτητα; Εννοώ θα τη καταλάβω κάπως; Και έπισης θα επηρεάσει (αρνητικά) κάπου το σύστημα μου, αυτή η αλλαγή;
rafail1994 Δημοσ. 23 Μαΐου 2011 Δημοσ. 23 Μαΐου 2011 Διαφορές μικρές θα δεις μόνο σε test.Οχι δεν θα επηρεάσει το σύστημα σου
flogerakos Δημοσ. 24 Μαΐου 2011 Δημοσ. 24 Μαΐου 2011 Οπως λεει ο Ραφαηλ. Ισως δεις μικρη διαφορα. Το συστημα δεν θα το υπηρεασει καθολου.
cabdik Δημοσ. 24 Μαΐου 2011 Δημοσ. 24 Μαΐου 2011 φιλε μου και το cpuz πρπει κανονικα να σου δειχνει, στην καρτελα memeory, αν ειναι dual channel.
electroasd Δημοσ. 28 Μαΐου 2011 Μέλος Δημοσ. 28 Μαΐου 2011 Οχι φιλε. Δεν θα πειραξεις αυτο. Πρεπει απλα να επιλεξεις το profile των ram. Αυτο εδω δηλαδη, να το κανεις απο default σε profile 1 Καλησπέρα. Αν και άργησα μερικές μέρες, δοκίμασα να κάνω την παραπάνω αλλαγή. Σύμφωνα με το manual του BIOS η επιλογή X.M.P εμφανίζεται στο αντίστοιχο μενου εφ' όσον το υποστηρίζουν οι μνήμες. Σύμφωνα με το datasheet Των μνημών, υποστηρίζουν X.M.P . Όμως κάτι τέτοιο δεν εμφανίζεται στο bios... Καμιά ιδέα? φιλε μου και το cpuz πρπει κανονικα να σου δειχνει, στην καρτελα memeory, αν ειναι dual channel. Φιλε μου το έχω δοκιμάσει αυτό και δεν μου δείχνει τίποτα. Το βρήκα λίγο "ποντικακά". Ετρεξα το memtest όπου αναφέρει ότι είναι dual και επίσης έτρεξα το sissoft sandra το memory test έχοντας τοποθετησει τις μνημες στις θέσεις 1,3 και 1,2 . Η διαφορά ήταν σχεδον διπλάσια στο σκορ όταν τις είχα στο 1,3 . Άρα θεωρητικά δουλεύει το dual, απλά για κάποιον λόγο δεν μου το δείχνει στο CPUZ
SPANK Δημοσ. 28 Μαΐου 2011 Δημοσ. 28 Μαΐου 2011 Μπορείς να ανεβάσεις μια photo απο το cpuz στο memory ? Περίεργο που δεν σου εμφανίζει το dual channel στο bios μήπως αν δοκίμαζες ενα νεότερο bios update να έλυνε το πρόβλημα και να έδεινε καλύτερη υποστήριξη στις μνήμες σου.
electroasd Δημοσ. 28 Μαΐου 2011 Μέλος Δημοσ. 28 Μαΐου 2011 Μπορείς να ανεβάσεις μια photo απο το cpuz στο memory ? Περίεργο που δεν σου εμφανίζει το dual channel στο bios μήπως αν δοκίμαζες ενα νεότερο bios update να έλυνε το πρόβλημα και να έδεινε καλύτερη υποστήριξη στις μνήμες σου. Φίλε μου σε ευχαριστώ για την απάντηση. Στο memory πάνω δεξιά που κανονικά εμφανίζει το dual, εμένα είναι κενό. Έχω κάνει update στο τελευταίο bios. Στο memtest Που το εμφανίζει το dual και όπως είπα και πριν είδα και άλλο σκορ όταν έτρεξα memory test.
rafail1994 Δημοσ. 28 Μαΐου 2011 Δημοσ. 28 Μαΐου 2011 Όπως σου έχω πει στην προηγούμενη σελίδα από την στιγμή που βάζεις της μνήμες στα ίδια χρωματικά slot δουλεύουν σε dual . Μην το ψάχνεις άλλο τσάμπα κόπος
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.