warewolf Δημοσ. 23 Μαΐου 2011 Δημοσ. 23 Μαΐου 2011 λοιπον,ο ενισχυτης που εχω εχει υποδοχη μονο για τα 2 του ηχια,επομενος ηθελα να συνδεσω ενα αρκετα δυνατο woofer με τον υπολογιστη με καποιο διαφορετικο ενισχυτη και με την πιο συμφερουσα καταστευη... Για να καταλαβω, θες να αλλαξεις και τον ενισχυτη σου . ? Σου εξηγησα οτι αν δεν εχει εξοδο subwoofer ο ενισχυτης αυτος δεν ειναι λογος να τον αλλαξεις, μιας και υπαρχει η λυση ενος sub που να παιρνει σημα απο την εξοδο ηχειων του ενισχυτη. Ομως για να σου προτεινω κατι, θα πρεπει να γνωριζω τις αναγκες σου. Αν μπορεις εξηγησε μας λιγακι, τι θες να κανεις για να σου προτεινουμε αναλογως. χρειαζεσαι απλα αναπαραγωγη μουσικης, θεαση ταινιων με ηχο 5.1, Καλο θα ηταν επισης να μας αναφερεις οπως ρωτησα και πριν, τι ακριβως εχεις στην κατοχη σου τωρα και με τι χαρακτηριστικα. Αλλιως θα αναλωθουμε σε πολλες ερωτησεις-απαντησεις μεχρι να καταλαβουμε: 1) Τα χαρακτηριστικα του υπολογιστη: (τι εξοδους εχει απο ηχο-εικονα) 2) Τα χαρακτηριστικα του στερεοφωνικου που εχεις συνδεσει: ( ποια μαρκα/μοντελο ειναι, ποσα watt και οποιαδηποτε πληροφορια μπορεις να δωσεις για αυτο) 3) τι ποσο θες να διαθεσεις 4) Τι ακριβως ζητας να κανεις. ? θες ταινιες, ταινιες με ηχο 5.1, μουσικη, κλπ Εχω την διαθεση να βοηθησω αλλα απο την πλευρα σου χρειαζεται να γινεις λιγο πιο σαφης. Ξεκινα απο τα 4 παραπανω ερωτηματα και βλεπουμε.
wertyo12 Δημοσ. 23 Μαΐου 2011 Μέλος Δημοσ. 23 Μαΐου 2011 Για να καταλαβω, θες να αλλαξεις και τον ενισχυτη σου . ? Σου εξηγησα οτι αν δεν εχει εξοδο subwoofer ο ενισχυτης αυτος δεν ειναι λογος να τον αλλαξεις, μιας και υπαρχει η λυση ενος sub που να παιρνει σημα απο την εξοδο ηχειων του ενισχυτη. Ομως για να σου προτεινω κατι, θα πρεπει να γνωριζω τις αναγκες σου. Αν μπορεις εξηγησε μας λιγακι, τι θες να κανεις για να σου προτεινουμε αναλογως. χρειαζεσαι απλα αναπαραγωγη μουσικης, θεαση ταινιων με ηχο 5.1, Καλο θα ηταν επισης να μας αναφερεις οπως ρωτησα και πριν, τι ακριβως εχεις στην κατοχη σου τωρα και με τι χαρακτηριστικα. Αλλιως θα αναλωθουμε σε πολλες ερωτησεις-απαντησεις μεχρι να καταλαβουμε: 1) Τα χαρακτηριστικα του υπολογιστη: (τι εξοδους εχει απο ηχο-εικονα) 2) Τα χαρακτηριστικα του στερεοφωνικου που εχεις συνδεσει: ( ποια μαρκα/μοντελο ειναι, ποσα watt και οποιαδηποτε πληροφορια μπορεις να δωσεις για αυτο) 3) τι ποσο θες να διαθεσεις 4) Τι ακριβως ζητας να κανεις. ? θες ταινιες, ταινιες με ηχο 5.1, μουσικη, κλπ Εχω την διαθεση να βοηθησω αλλα απο την πλευρα σου χρειαζεται να γινεις λιγο πιο σαφης. Ξεκινα απο τα 4 παραπανω ερωτηματα και βλεπουμε. 1.Ο υπολογιστης εχει καρτα ηχου 5.1 2.to μοντελο ειναι το MHC-NX1 και ειναι 190w 3.γυρο στα 100 ευρο 4.απλα θελω να εχω πολυ μπασο αλλα κυριος για μουσικη
warewolf Δημοσ. 24 Μαΐου 2011 Δημοσ. 24 Μαΐου 2011 το sony hifi που εχεις διαθετει εξοδο subwoofer, οποτε δεν χρειαζεσαι subwoofer με high level input. αν κοιταξεις στο manual την ονομαζει εξοδο superwoofer. Που βρισκεται αυτη. ? Oπως το κοιτας απο πισω κατω αριστερα εχει μια εξοδο RCA (μια στρογγυλη τρυπα , ακριβως αριστερα απο εκει που φευγουν τα καλωδια των ηχειων σου) Επειδη το συγκεκριμενο sony εχει ενισχυση περιπου 80 watt/καναλι στα 6 ohms, θα σου προτεινα οταν (και αν) συνδεσεις το subwoofer να μειωσεις απο το εκουαλαιζερ τα μπασα που αναπαραγονται απο το sony. ετσι κι αλλως θα παιρνεις το μπασο απο το subwoofer. Αυτο θα σου επιτρεψει να ανεβαζεις λιγο ακομα τις σταθμες χωρις να φτανεις τον ενισχυτη στα ορια του. δεδομενης της συσκευης θα σου προτεινα να μην ξοδεψεις πολλα χρηματα για subwoofer. Στη θεση σου θα επελεγα κατι σε koda οπου ειναι value for money Αν τελικα θες να αγορασεις ενα subwoofer και να το συνδεσεις για να αποκτησεις εχτρα μπασο κοιτα για καποιο απο αυτα
wertyo12 Δημοσ. 24 Μαΐου 2011 Μέλος Δημοσ. 24 Μαΐου 2011 το sony hifi που εχεις διαθετει εξοδο subwoofer, οποτε δεν χρειαζεσαι subwoofer με high level input. αν κοιταξεις στο manual την ονομαζει εξοδο superwoofer. Που βρισκεται αυτη. ? Oπως το κοιτας απο πισω κατω αριστερα εχει μια εξοδο RCA (μια στρογγυλη τρυπα , ακριβως αριστερα απο εκει που φευγουν τα καλωδια των ηχειων σου) Επειδη το συγκεκριμενο sony εχει ενισχυση περιπου 80 watt/καναλι στα 6 ohms, θα σου προτεινα οταν (και αν) συνδεσεις το subwoofer να μειωσεις απο το εκουαλαιζερ τα μπασα που αναπαραγονται απο το sony. ετσι κι αλλως θα παιρνεις το μπασο απο το subwoofer. Αυτο θα σου επιτρεψει να ανεβαζεις λιγο ακομα τις σταθμες χωρις να φτανεις τον ενισχυτη στα ορια του. δεδομενης της συσκευης θα σου προτεινα να μην ξοδεψεις πολλα χρηματα για subwoofer. Στη θεση σου θα επελεγα κατι σε koda οπου ειναι value for money Αν τελικα θες να αγορασεις ενα subwoofer και να το συνδεσεις για να αποκτησεις εχτρα μπασο κοιτα για καποιο απο αυτα Οτι εχει υποδοχη subwoofer το ήξερα...αλλα δεν ξερω αν εχει υποδοχει για να περνει εντολες απο το pc επειδι εχω συνδεσει ειδη 2 υποδοχες για τους 2 δορυφορους(R L) γιαυτο...Μιπος θα μπορουσες να μου πεις τοις καταλληλες συνδεσοις ωστε να δουλεβει και το subwoofer επηδη τωρα εχω συνδεσει μονο τα 2 του ηχεια και δεν βρισκω αλλη θυρα για woofer Που να περναει απο το pc στον ενισχυτη
warewolf Δημοσ. 24 Μαΐου 2011 Δημοσ. 24 Μαΐου 2011 Αν εννοεις να παιρνει καναλι χαμηλων απο ταινιες 5.1 δεν εχει εισοδους το sony. Αν παλι εννοεις οτι θες οταν παιζεις μουσικη αλλα και ταινιες να δουλευει και το subwoofer, αυτο θα το κανει ουτως η αλλως. Η εξοδος subwoofer δεν ειναι τιποτε αλλο απο μια εξοδος (οπως των ηχειων ) αλλα οχι ενισχυμενη. Το subwoofer με τη σειρα του κοβει ολες τις συχνοτητες και δουλευει μονο τις χαμηλες. Θα δουλευει δηλαδη ταυτοχρονα με τα ηχεια του sony. Δεν χρειαζεται καποιο σημα απο το pc για να παιξει. Απλα στις ταινιες 5.1 (το ''.1'') ειναι το καναλι για τις χαμηλες δεν μπορεις να παρεις το σημα απο το pc. Οι ταινιες ομως ουτως ή αλλως παιζουν στα μπροστινα καναλια ολες τις συχνοτητες. Απο αυτες θα παιζει και το sub. Οσο για τους δορυφορους που λες, δεν εχω καταλαβει που και πως τους εχεις συνδεσει απο το pc. Εν κατακλειδι, δεν χρειαζεται να παρεις απο το καναλι των χαμηλων απο το pc ( το σονυ δεν εχει εισοδους 5.1) Απλα οταν συνδεσεις ενα sub στην εξοδο του sony αυτο θα παιζει ταυτοχρονα τις χαμηλες που αναπαραγουν και τα μπροστινα σου ηχεια. Ελπιζω να με καταλαβες.
wertyo12 Δημοσ. 24 Μαΐου 2011 Μέλος Δημοσ. 24 Μαΐου 2011 Αν εννοεις να παιρνει καναλι χαμηλων απο ταινιες 5.1 δεν εχει εισοδους το sony. Αν παλι εννοεις οτι θες οταν παιζεις μουσικη αλλα και ταινιες να δουλευει και το subwoofer, αυτο θα το κανει ουτως η αλλως. Η εξοδος subwoofer δεν ειναι τιποτε αλλο απο μια εξοδος (οπως των ηχειων ) αλλα οχι ενισχυμενη. Το subwoofer με τη σειρα του κοβει ολες τις συχνοτητες και δουλευει μονο τις χαμηλες. Θα δουλευει δηλαδη ταυτοχρονα με τα ηχεια του sony. Δεν χρειαζεται καποιο σημα απο το pc για να παιξει. Απλα στις ταινιες 5.1 (το ''.1'') ειναι το καναλι για τις χαμηλες δεν μπορεις να παρεις το σημα απο το pc. Οι ταινιες ομως ουτως ή αλλως παιζουν στα μπροστινα καναλια ολες τις συχνοτητες. Απο αυτες θα παιζει και το sub. Οσο για τους δορυφορους που λες, δεν εχω καταλαβει που και πως τους εχεις συνδεσει απο το pc. Εν κατακλειδι, δεν χρειαζεται να παρεις απο το καναλι των χαμηλων απο το pc ( το σονυ δεν εχει εισοδους 5.1) Απλα οταν συνδεσεις ενα sub στην εξοδο του sony αυτο θα παιζει ταυτοχρονα τις χαμηλες που αναπαραγουν και τα μπροστινα σου ηχεια. Ελπιζω να με καταλαβες. Λοιπον, το sony που εχω εχει 2 διαφορετικους τροπους για να συνδεθει με το pc(VIDEO,MD).Εγω τα εχω συνδεσει με το VIDEO αλλα δεν ηξερα οτι λυτουργουσε ετσι το woofer παρολο που συνεχος εβαζα διαφορα ηχεια στιν υποδοχη του woofer για δοκημη...Δηλαδη αμα βαλω ενα woofer στην υποδοχη του woofer θα πεξει κανονικα χωρις να χρειαστει διαφορετικη συνδεση;Εγω παντος βαζω κατι ηχειακια στην υποδοχη του woofer για να δοκιμασω αν δουλεβει αλλα δεν ακουγεται τιποτα...μηπος φτεει που το ηχειακι ειναι λιγα watt;
warewolf Δημοσ. 25 Μαΐου 2011 Δημοσ. 25 Μαΐου 2011 Η εξοδος subwoofer απο το sony, δεν μπορει να οδηγησει οποιοδηποτε ηχειο. Δεν εχει ισχυ, για αυτο δεν ακους τιποτε. Το σημα μεταφερει. Οταν συνδεσεις με ενα καλωδιο RCA αυτη την εξοδο με ενα subwoofer ομως θα ακουσεις. Και αυτο γιατι το subwoofer που θα αγορασεις θα εχει ενσωματωμενο ενισχυτη που θα ενισχυσει το σημα. Αυτος ειναι και ο λογος που σου λεγαμε πιο πανω οτι δεν επρεπε να παρεις subwoofer αυτοκινητου. Εκεινα ειναι ενα σκετο ηχειο μεσα σε κουτι. θα επρεπε να αγορασεις και εναν επιπλεον ενισχυτη για να ενισχυσεις το σημα απο την εξοδο του sony. Tα ενεργα subwoofer εχουν μεσα στο κουτι τους εναν ενισχυτη, ενω τα παθητικα οχι. Αρα λοιπον το μονο που σου λειπει, ειναι το ενεργο subwoofer και ενα καλωδιο RCA για να συνδεσεις το subwoofer στην εξοδο του sony. Φυσικα οπως αντιλαμβανεσαι, το subwoofer που θα αγορασεις αφου θα περιεχει ενισχυτη/τροφοδοτικο εχει και ενα καλωδιο οπου το βαζεις στην πριζα για να παρει ρευμα. Το ποσα watt θα ειναι ο ενισχυτης του subwoofer θα το κρινεις εσυ συμφωνα με τα οικονομικα σου. Τα subwoofer που σου προτεινα, ειναι οικονομικα με περιπου 100w ενισχυτη.(στην περιπτωση σου, δεν χρειαζεσαι μεγαλυτερο) Ελπιζω τωρα να εγινα περισσοτερο κατανοητος.
wertyo12 Δημοσ. 25 Μαΐου 2011 Μέλος Δημοσ. 25 Μαΐου 2011 Η εξοδος subwoofer απο το sony, δεν μπορει να οδηγησει οποιοδηποτε ηχειο. Δεν εχει ισχυ, για αυτο δεν ακους τιποτε. Το σημα μεταφερει. Οταν συνδεσεις με ενα καλωδιο RCA αυτη την εξοδο με ενα subwoofer ομως θα ακουσεις. Και αυτο γιατι το subwoofer που θα αγορασεις θα εχει ενσωματωμενο ενισχυτη που θα ενισχυσει το σημα. Αυτος ειναι και ο λογος που σου λεγαμε πιο πανω οτι δεν επρεπε να παρεις subwoofer αυτοκινητου. Εκεινα ειναι ενα σκετο ηχειο μεσα σε κουτι. θα επρεπε να αγορασεις και εναν επιπλεον ενισχυτη για να ενισχυσεις το σημα απο την εξοδο του sony. Tα ενεργα subwoofer εχουν μεσα στο κουτι τους εναν ενισχυτη, ενω τα παθητικα οχι. Αρα λοιπον το μονο που σου λειπει, ειναι το ενεργο subwoofer και ενα καλωδιο RCA για να συνδεσεις το subwoofer στην εξοδο του sony. Φυσικα οπως αντιλαμβανεσαι, το subwoofer που θα αγορασεις αφου θα περιεχει ενισχυτη/τροφοδοτικο εχει και ενα καλωδιο οπου το βαζεις στην πριζα για να παρει ρευμα. Το ποσα watt θα ειναι ο ενισχυτης του subwoofer θα το κρινεις εσυ συμφωνα με τα οικονομικα σου. Τα subwoofer που σου προτεινα, ειναι οικονομικα με περιπου 100w ενισχυτη.(στην περιπτωση σου, δεν χρειαζεσαι μεγαλυτερο) Ελπιζω τωρα να εγινα περισσοτερο κατανοητος. Με καλυψες απολυτα...Απλα εγω ελεγα για αυτοκινητου επειδη αυτα ειναι συνηθως πιο πολλα watt...και μου ειχε κωλυσει Κατι αλλο...επειδη δεν βρισκω κανα ηχειο σε καλη τιμη βιαγα αφτο εδω κανει; http://www.multirama.gr/products/product?pid=0440474&catid=060800
warewolf Δημοσ. 25 Μαΐου 2011 Δημοσ. 25 Μαΐου 2011 Με καλυψες απολυτα...Απλα εγω ελεγα για αυτοκινητου επειδη αυτα ειναι συνηθως πιο πολλα watt...και μου ειχε κωλυσει Κατι αλλο...επειδη δεν βρισκω κανα ηχειο σε καλη τιμη βιαγα αφτο εδω κανει; http://www.multirama...74&catid=060800 Βεβαιως και κανει, αλλα θεωρω οτι δεν χρειαζεσαι ενα τοσο δυνατο subwoofer για να συνοδευσει το sony. Ο λογος ειναι οτι δεν μπορει για παραδειγμα το subwoofer να εχει ενταση 10 και το sony ενταση 4. Εκτος κι αν σκοπευεις στο μελλον να αλλαξεις και το sony με καποιον αλλον ενισχυτη και ηχεια. ηδη σου ειχα παραθεσει link με φθηνα subwoofers. κοιτα ξανα εδω.Link Αν δεν θες subwoofer μαρκας KODA μπορεις να επιλεξεις καποιο YAMAHA οπου ειναι και καλα , αλλα και φθηνοτερα απο το B&W
wertyo12 Δημοσ. 25 Μαΐου 2011 Μέλος Δημοσ. 25 Μαΐου 2011 Βεβαιως και κανει, αλλα θεωρω οτι δεν χρειαζεσαι ενα τοσο δυνατο subwoofer για να συνοδευσει το sony. Ο λογος ειναι οτι δεν μπορει για παραδειγμα το subwoofer να εχει ενταση 10 και το sony ενταση 4. Εκτος κι αν σκοπευεις στο μελλον να αλλαξεις και το sony με καποιον αλλον ενισχυτη και ηχεια. ηδη σου ειχα παραθεσει link με φθηνα subwoofers. κοιτα ξανα εδω.Link Αν δεν θες subwoofer μαρκας KODA μπορεις να επιλεξεις καποιο YAMAHA οπου ειναι και καλα , αλλα και φθηνοτερα απο το B&W Απλα δεν εχω ξαναπαραγκυλει μεσο ιντερνετ και δεν ξερω αν 8α βρω απο καποιο μαγαζι... Ενω αμα παρω ενα ηχειο αμαξιου κ το κανω εγω ενεργο...με τα ηδια λεφτα θα εχω ενα ηχειο 300w..Απλα στο practiker εχω βρει woofer σε κουτι ετιμο με δυκοτου μονοκαναλο ενυσχιτι με 70 ευρο και το μονο που θα χριαστω ακομα ειναι ενα τροφοδοτικο...Εσυ πιστεβεις πος θα πετιχει αυτο;
warewolf Δημοσ. 25 Μαΐου 2011 Δημοσ. 25 Μαΐου 2011 Απλα δεν εχω ξαναπαραγκυλει μεσο ιντερνετ και δεν ξερω αν 8α βρω απο καποιο μαγαζι... Αφ'ενος, κοιτα στα τοπικα μαγαζια οπου εισαι (εκτος κι αν ολοι ειναι φαρμακειο) Αφ'ετερου, πολλα μαγαζια στελνουν με αντικαταβολη, και στο site τους εχουν και τηλεφωνο, ωστε να κανεις την παραγγελια σου τηλεφωνικα. Το μονο που χρειαζεται να κανεις, ειναι να αφιερωσεις λιγο χρονο και να επισκεφτεις το site καθε καταστηματος και να δεις αν εχουν τηλεφωνο να κανεις την παραγγελια σου (ή τουλαχιστον παραγγελια μεσω καποιας φορμας) και να δεις αν στους ορους πληρωμης εχουν αντικαταβολη. Σε οτι κι αν αγορασεις καλοριζικο. Μονο να θυμασαι: μειωσε τα μπασα εντελως απο το εκουαλαιζερ του sony. Θα παιζει το subwoofer μπασο, οποτε δεν χρειαζεται να καταναλωνουν την ισχυ του sony τα ηχεια του για να παραγουν μπασο. Ετσι θα εχεις λιγοτερο παραμορφωμενο ηχο, και θα εχεις λιγο παραπανω σταθμες εντασης απο το sony Aν παλι, δεν καταφερεις κατι και η αγορα σου απο multirama φανταζει μονοδρομος (που δεν ειναι) τοτε αντι για αυτο που προτεινες καιταξε αυτο οπου ειναι φθηνοτερο και θα σε καλυψει Link
_BASSstarlet_ Δημοσ. 25 Μαΐου 2011 Δημοσ. 25 Μαΐου 2011 Ξεκόλλα με τα <<ηχεία αμαξιού>> που πουλάνε φύκια για μεταξωτές κορδέλες, προκειμένου να εντυπωσιάζουν τους αγοραστές, και προσανατολίσου μόνο σε hi-fi, όπως σου είπαν εδώ.
wertyo12 Δημοσ. 25 Μαΐου 2011 Μέλος Δημοσ. 25 Μαΐου 2011 Αφ'ενος, κοιτα στα τοπικα μαγαζια οπου εισαι (εκτος κι αν ολοι ειναι φαρμακειο) Αφ'ετερου, πολλα μαγαζια στελνουν με αντικαταβολη, και στο site τους εχουν και τηλεφωνο, ωστε να κανεις την παραγγελια σου τηλεφωνικα. Το μονο που χρειαζεται να κανεις, ειναι να αφιερωσεις λιγο χρονο και να επισκεφτεις το site καθε καταστηματος και να δεις αν εχουν τηλεφωνο να κανεις την παραγγελια σου (ή τουλαχιστον παραγγελια μεσω καποιας φορμας) και να δεις αν στους ορους πληρωμης εχουν αντικαταβολη. Σε οτι κι αν αγορασεις καλοριζικο. Μονο να θυμασαι: μειωσε τα μπασα εντελως απο το εκουαλαιζερ του sony. Θα παιζει το subwoofer μπασο, οποτε δεν χρειαζεται να καταναλωνουν την ισχυ του sony τα ηχεια του για να παραγουν μπασο. Ετσι θα εχεις λιγοτερο παραμορφωμενο ηχο, και θα εχεις λιγο παραπανω σταθμες εντασης απο το sony Aν παλι, δεν καταφερεις κατι και η αγορα σου απο multirama φανταζει μονοδρομος (που δεν ειναι) τοτε αντι για αυτο που προτεινες καιταξε αυτο οπου ειναι φθηνοτερο και θα σε καλυψει Link Μηπως μπορεις να μοθ πισ πως μειωνω τα μπασα απο το εκουαλαιζερ?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.