βιο7 Δημοσ. 24 Μαΐου 2011 Δημοσ. 24 Μαΐου 2011 έχω πάρει μια υποτροφία εράσμους για μεταπτυχιακό 2 χρόνια σε ενα πολύ καλό πρόγραμμα ErasmusMundus (σημ. η υποτοφία καλύπτει δίδακτρα, στέγαση και ασφάλεια.) το πρόβλήμα που υπάρχει είναι οτι οι σχολές που θα γίνουν τα μαθήματα δεν αναγνωρίζονται απο το δοαταπ, βασικά δεν είναι πανεπιστήμια είναι το dublin institute of technology και το instιtute biotecnologica portuguesa. δεδομένου οτι οι σπουδές μου ήταν πενταετείς υπάρχουν κάποιοι που λένε οτι δεν αξίζουν τον κόπο και το χρήμα οι σπουδές σε σχολές "χαμηλότερου" επιπέδου (χαμηλότερο ranking). ενώ άλλοι μου λένε οτι το δοαταπ είναι μόνο για το δημόσιο και οτι είναι μια καλή ευκαιρία που δεν πρέπει να χάσω. η αλήθεια είναι οτι σκέφτομαι να το κάνω αφου 2 χρόνια τώρα που έχω τελειώσει τις σπουδέσ μου το μόνο που κατάφερα ήταν να δουλέψω ως πωλήτρια σε ενα απαίσιο εργασιακό περιβάλλον απο πολλές απόψεις αλλά προβληματίζομαι με αυτούσ που λένε οτι το μεταπτυχιακο αυτό δεν θα έχει ιδιαίτερη ανταπόκριση στην αγορά εργασίας και το μόνο που θα καταφερω είναι να χάσω χρόνο και χρήμα sos
DrLo Δημοσ. 24 Μαΐου 2011 Δημοσ. 24 Μαΐου 2011 Κατά τη γνώμη μου μπερδέυεις δύο διαφορετικά πράγματα 1ο - ΔΟΑΤΑΠ 2ο - Αν η σχολή ΕΣΥ νομίζεις όξι αξίζει το κόπο Το 1ο θα σου πρότεινα να μη σε απασχολεί (με μια 1η ματιά και το ΜΒΑ του Insead δεν είναι στη λίστα του ΔΟΑΤΑΠ ... τι πάει να πει αυτό?) Δε ξέρω τι ακριβώς είναι η σχολή/Ινστιτούτο που θες να πας. Γνώμη μου είναι ότι αν δεν έχεις κάτι καλύερο να κάνεις εδώ και αν ΕΣΥ νομίζεις ότι αυτό θα σου δώσει παραπάνω γνώσεις ή την ευκαιρία να δουλέψεις έξω ... τι έχεις να χάσεις ? Η επιλογή σου εξαρτάται από το ποιά είναι η εναλλακτική σου? Γιατί αν δε πας για να κάτσεις εδώ και να ψάχνεις απλά για δουλειά σίγουρα καλύτερα να πας ότι και να 'ναι.
salliara Δημοσ. 24 Μαΐου 2011 Δημοσ. 24 Μαΐου 2011 Μα ολικη υποτροφια για εξω και στον κλαδο σου και το σκεφτεσαι?? Στη θεση σου θα ειχα ηδη φυγει!
Lucifer Δημοσ. 24 Μαΐου 2011 Δημοσ. 24 Μαΐου 2011 Εργασιακή εμπειρία εξωτερικό και δεν αξίζει τον κόπο; ORLY;
dora_explorer Δημοσ. 24 Μαΐου 2011 Δημοσ. 24 Μαΐου 2011 Κατά τη γνώμη μου μπερδέυεις δύο διαφορετικά πράγματα 1ο - ΔΟΑΤΑΠ 2ο - Αν η σχολή ΕΣΥ νομίζεις όξι αξίζει το κόπο Το 1ο θα σου πρότεινα να μη σε απασχολεί (με μια 1η ματιά και το ΜΒΑ του Insead δεν είναι στη λίστα του ΔΟΑΤΑΠ ... τι πάει να πει αυτό?) Δε ξέρω τι ακριβώς είναι η σχολή/Ινστιτούτο που θες να πας. Γνώμη μου είναι ότι αν δεν έχεις κάτι καλύερο να κάνεις εδώ και αν ΕΣΥ νομίζεις ότι αυτό θα σου δώσει παραπάνω γνώσεις ή την ευκαιρία να δουλέψεις έξω ... τι έχεις να χάσεις ? Η επιλογή σου εξαρτάται από το ποιά είναι η εναλλακτική σου? Γιατί αν δε πας για να κάτσεις εδώ και να ψάχνεις απλά για δουλειά σίγουρα καλύτερα να πας ότι και να 'ναι. Συμφωνώ 100%. Και τι σε νοιάζει το ΔΟΑΤΑΠ? Συνήθως μόνο για πτυχία ασχολείται/αναγνωρίζει ο κόσμος. Κάνε αυτό που θες και μην δίνεις σημασία σε βλακείες..
insomniaK Δημοσ. 24 Μαΐου 2011 Δημοσ. 24 Μαΐου 2011 Θηλύκια Γεωπόνος; Αν ναι, για αυτό ενδιαφέρεται για το δημόσιο. Σε κάθε περίπτωση, ότι κάποιο ίδρυμα δεν είναι στη λίστα του ΔΟΑΤΑΠ, δε σημαίνει πως το ΔΟΑΤΑΠ δεν το αναγνωρίζει, αλλά πως κανείς δεν έχει κάνει αίτηση με πτυχίο/δίπλωμα από αυτό το ίδρυμα.
Lucifer Δημοσ. 24 Μαΐου 2011 Δημοσ. 24 Μαΐου 2011 Μπα, οι γεωπόνοι με καλά cv δουλεύουν μια χαρά και εντός με ευρωπαϊκά προγράμματα. Βιολόγοι επίσης.
insomniaK Δημοσ. 24 Μαΐου 2011 Δημοσ. 24 Μαΐου 2011 Τόσοι που βγαίνουν, @@ δουλειές βρίσκουν στο εξωτερικό χωρίς να έχουν και μάστερ. Όχι αυτό, που αναφέρεται παράνομα πως έχουν στο δίπλωμα τους, κανονικό, από αυτά που ανήκουν στις μεταπτυχιακές σπουδές. Εγώ πάντως θα πήγαινα σε αυτό το μαστερ με την υποτροφία.
Thanos1972 Δημοσ. 24 Μαΐου 2011 Δημοσ. 24 Μαΐου 2011 Και αντε πες οτι θα κατσεις Ελλαδα.τι θα κανεις? ειναι μια πολυ καλη ευκαρια να φυγεις εξω.θα σου λειπει βεβαια το σπιτι σου,οι φιλοι σου και η ζωη που ειχες εδω.αλλα με τον καιρο θα συνηθησεις.μην σου πω θα σου αρεσει κιολας.μετα ξερεις,γαμος με κανενα ξενο κατα εκει,δουλεια,παιδια.....την ζωαρα σου θα κανεις
βιο7 Δημοσ. 25 Μαΐου 2011 Μέλος Δημοσ. 25 Μαΐου 2011 Θηλύκια Γεωπόνος; Αν ναι, για αυτό ενδιαφέρεται για το δημόσιο. Σε κάθε περίπτωση, ότι κάποιο ίδρυμα δεν είναι στη λίστα του ΔΟΑΤΑΠ, δε σημαίνει πως το ΔΟΑΤΑΠ δεν το αναγνωρίζει, αλλά πως κανείς δεν έχει κάνει αίτηση με πτυχίο/δίπλωμα από αυτό το ίδρυμα. γεωπόνος όντως. δεν ενδιαφέρομαι για το δημόσιο γιατί πολύ απλά δεν υπάρχει δημοσιο στην ελλάδα! απλά αναρωτιέμαι αν το μάστερ θα έχει ανταπόκριση στην αγορά εργασίας γενικά!γιατί κατι έχω ακούσει και μάλιστα απο γραμματεία της σχολής μου οτι πτυχίο που δεν αναγνωρίζει ο δοατάπ δεν αναγνωρίζεται και απο πολλές εταιρείες ευχαριστώ για τις απαντήσεις!
dora_explorer Δημοσ. 25 Μαΐου 2011 Δημοσ. 25 Μαΐου 2011 γεωπόνος όντως. δεν ενδιαφέρομαι για το δημόσιο γιατί πολύ απλά δεν υπάρχει δημοσιο στην ελλάδα! απλά αναρωτιέμαι αν το μάστερ θα έχει ανταπόκριση στην αγορά εργασίας γενικά!γιατί κατι έχω ακούσει και μάλιστα απο γραμματεία της σχολής μου οτι πτυχίο που δεν αναγνωρίζει ο δοατάπ δεν αναγνωρίζεται και απο πολλές εταιρείες ευχαριστώ για τις απαντήσεις! Αηδίες σου λένε. Οποιαδήποτε σοβαρή εταιρεία, δεν ενδιαφέρεται για την απόφαση του ΔΟΑΤΑΠ. Εγώ όσο κόσμο ξέρω με πτυχίο απο UΚ και δουλέύει Ελλάδα σε ιδιωτικές εταιρείες κανείς δεν έχει αναγνωρισμένο το πτυχίο. Επίσης η οποιαδήποτε σχολή μπορεί να μπει στα ιδρύματα που αναγνωρίζονται από τον ΔΟΑΤΑΠ όπως λέει και εδώ(3 αίτηση) : http://www.doatap.gr/gr/aitiseis.php Μπορείς να τους πάρεις ένα τηλέφωνο να ρωτήσεις: http://www.doatap.gr/gr/anagnorisi.html Εγώ λέω να μην σκέφτεσαι το ΔΟΑΤΑΠ και να πας. Θα είναι πολύ καλό σε όλα τα επίπεδα!
spurakos Δημοσ. 27 Μαΐου 2011 Δημοσ. 27 Μαΐου 2011 προτεινω να συμβουλευτεις καποιον ειδικο...πηγαινε σε ενα κεντρο επαγγελματικου προσανατολισμου και συμβουλευτικης.θα κατατοπιστεις πληρως
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.