Προς το περιεχόμενο

Αγανακτισμένοι...

PaNtErAz

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ WALLPAPER

http://imageshack.us/m/851/4552/aganaktismenoi.jpg

ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ PROFILE PICTURE (την βαζουμε ολοι!)

http://imageshack.us/m/836/5567/aganaktismenoiprofilefb.jpg

ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ BLOG

http://aganaktismenoigr.blogspot.com/

Live εικονα και σχολιασμος απο το Συνταγμα

Χαρτης συγκεντρωσεων σε ολη την ελλαδα (Google Maps)

Άμεσο CHAT ROOM για ολους

Καθως ανεβαιναν τα μελη ολων των σελιδων στο facebook, δημιουργηθηκε η αναγκη να υπαρχει ενα μερος που θα μπορουμε να συγκεντρωνουμε ολες τις προτασεις και τα σχολια μας.

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΑΣ

http://aganaktismenoigr.blogspot.com/p/blog-page_27.html

Ανακοίνωση απο Πλατεία Συντάγματος - Ομάδες Εργασίας

http://aganaktismenoigr.blogspot.com/2011/05/blog-post_6866.html

• Απαντ. 1,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ. · Κρυμμένο από paredwse, 28 Μαΐου 2011 - Δεν έχει δοθεί λόγος
Κρυμμένο από paredwse, 28 Μαΐου 2011 - Δεν έχει δοθεί λόγος

Για μενα ετσι οπως ειναι αυτη τη στιγμη η αγανακτισμενοι, ειναι αλλη μια τρυπα στο νερο.

Ουδεν αποτελεσμα. Μηδεν εις το πηλικον πραγματικα. Κανεις δεν προκειται να ενοχληθει, 10 χρονια να κατσουν εκει. Και να τα σπασουν και να τα ρημαξουν ολα, παλι το ιδιο. Το προσφατο παρελθον το εχει αποδειξει. Μεχρι στιγμης τετοιες κινησεις ειναι τελειως αναποτελεσματικες και το μονο που ακταφερνουν ειναι να τονωσουν τον αγωνιστικο μας εγωισμο...

ΠΟλυ μεγαλυτερο αποτελεσμα θα ειχε πιστευω αν μαζευοντουσαν στα σπιτια του Yorgo, του Λαλιωτη, του Παπαντωνιου, του Σουφλιά, του Τσοχατζοπουλου κτλ και αραζαν εκει κανα μηνα. Αποκλεισμος πληρης, να αναγκαστει ο αλλος να βγει εξω με τα σωβρακα να ζητιανεψει λιγο νερο...

Δημοσ.

Αν λέω αν διαβάζει Insomnia αυτός που έφτιαξε το πανί "Ησυχία μην ξυπνήσουμε τις Γάλλους κλπ" να του πω ότι πρέπει να ναι απ τους πιο ηλίθιους ανθρώπους στην Ελλάδα. Ευχαριστώ

Δημοσ.

Από χώρα σε χώρα μεταδίδεται ο ιός που ξεσηκώνει τον κόσμο τις τελευταίες μέρες. Πρώτοι οι Ισπανοί «προκάλεσαν» τους Έλληνες με το περίφημο «κάντε ησυχία, να μην ξυπνήσουμε τους Έλληνες».

Αυτή τη φορά ήρθε η σειρά των Ελλήνων να παρακινήσουν και άλλους Ευρωπαίους πολίτες να βγουν στους δρόμους. Ένα πανό στη χθεσινή συγκέντρωση γραμμένο στη Γαλλική γλώσσα έγραφε χαρακτηριστικά: «Κάντε ησυχία, να μην ξυπνήσουμε τους Γάλλους που ονειρεύονται το68».

Οι Γάλλοι έχουν αποδείξει διαχρονικά πως δεν θέλουν και πολύ για να ξεχυθούν στους δρόμους. Επόμενος σταθμός η Κυριακή λοιπόν, όπου έχουν ήδη προγραμματιστεί συγκεντρώσεις σε όλες τις μεγάλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, την ίδια ώρα. Με τους Έλληνες, να υποχρεούνται τώρα να δείξουν το δρόμο…

πηγη:το ποντίκι

Δημοσ.

Ναι τι?

Σε στρινγκοφλίνι/καλοκαιρινό παντοφλάκι βγαίνει με το λογότυπο των Αγανακτισμένων ή όχι;

ααχαχαχαχαχαχαχα τόσο γραφικά ξεφτιλίκια είχα πολύ καιρό να δω..

Δημοσ.

Από χώρα σε χώρα μεταδίδεται ο ιός που ξεσηκώνει τον κόσμο τις τελευταίες μέρες. Πρώτοι οι Ισπανοί «προκάλεσαν» τους Έλληνες με το περίφημο «κάντε ησυχία, να μην ξυπνήσουμε τους Έλληνες».

Urbanιά,αυτό δεν σημαίνει όμως ότι δεν έπαιξε το ρόλο της...

...κάτι σαν την αντίστοιχη με τις πατάτες και τον Capo D' Istria

Δημοσ.

Urbanιά,αυτό δεν σημαίνει όμως ότι δεν έπαιξε το ρόλο της...

...κάτι σαν την αντίστοιχη με τις πατάτες και τον Capo D' Istria

"When demand exceeds supply, people will fill in the gaps with their own information…they'll just make it up."

Ιστορικά πετυχημένο. ;)

Δημοσ.

Κατά την γνώμη μου, για το πώς φτάσαμε έως εδώ είναι κάτι που λίγο ως πολύ γνωρίζουμε όλοι. Και δεν είναι μόνο ότι το γνωρίζουμε είναι ότι το συνεχίζουμε να το εφαρμόζουμε καθημερινά ακόμα και τώρα.. Το εφαρμόζουμε στα αγαθά και τις υπηρεσίες που μας δίνουν ή δίνουμε παζαρεύοντας την τιμή έναντι μικρότερης ή και καθόλου απόδειξης, στην προσπάθεια να εξοικονομήσουμε χρήματα «κρύβοντας» στοιχεία από την εφορία, από τους δήμους, τα ασφαλιστικά ταμεία, στα φακελάκια σε όλα τα αχαρακτήριστα όντα που καλούνται χωρίς να ντρέπονται γιατροί και φυσικά στην ψήφιση ανθρώπων οι οποίοι είναι στις θέσεις αυτές με δύο βασικές λειτουργίες: α) να μας βοηθούν να καλύπτουμε αυτές τις πράξεις και β) για να δημιουργούν μία κοινωνία που να μην μπορεί να αντιδρά σε αυτές μας τις πράξεις (διάλυση της νομοθεσίας και της εφαρμογής αυτής, απουσία παιδείας, …). Και φυσικά, αυτοί οι εκπρόσωποι που βρίσκονται στην βουλή, την στιγμή που η συνείδηση τους είναι τέτοια που να πράττουν αυτά που προείπα, φυσικά δεν τα πράττουν μόνο για εμάς αλλά κατά κύριο λόγο και για τις αφεντιές τους. Αφού λοιπόν γνωρίζουμε όλοι τις αιτίες που οδηγηθήκαμε εδώ, το ερώτημα είναι τι κάνουμε και δεν φεύγουμε από αυτή την κατάσταση; Βολευτήκαμε; Χάσαμε το παιχνίδι; Τι;

• Super Moderators
Δημοσ.

Κατά την γνώμη μου, για το πώς φτάσαμε έως εδώ είναι κάτι που λίγο ως πολύ γνωρίζουμε όλοι. Και δεν είναι μόνο ότι το γνωρίζουμε είναι ότι το συνεχίζουμε να το εφαρμόζουμε καθημερινά ακόμα και τώρα.. [...]

Καλώς ήρθες, πολύ σωστό κείμενο.

Με τη σειρά μου, δανείζομαι το κείμενο κάποιου άλλου γιατί μετουσίωσε τις σκέψεις μου σε λόγια:

Προς "αγανακτισμένους" φίλους: Γιατί δε συμμετέχω

του Λεωνίδα Χατζηδάκη

Ναι, είμαι αγανακτισμένους που η χώρα μου έφτασε ως εδώ. Όπως όλοι.

Πιστεύω ότι γνωρίζω τι και ποιος φταίει για την κρίση. Όπως όλοι.

Έχω άποψη για την κατεύθυνση της χώρας. Όπως όλοι – ενδεχομένως.

Με ρωτάνε φίλοι: «γιατί δε συμμετέχεις λοιπόν στη συγκέντρωση των αγανακτισμένων;»

Το πρόβλημά μου είναι ότι -όπως λέει και η λαϊκή σοφία- η άποψη είναι σαν την (θα το πω κομψά) ...απόληξη του παχέος εντέρου. Ο καθένας έχει από μία. Και σίγουρα θα ακουστούν πολλές απόψε.

Το πρόβλημά μου είναι ότι δεν ταυτίζομαι με αυτούς που ανέκαθεν διαδήλωναν την αγανάκτησή τους επί δικαίων και αδίκων, που είναι “μπερδεμένοι” και αντί- σε όλα: Φταίνε οι “300” κλέφτες. Φταίνε οι "ανθέλληνες" κερδοσκόποι. Φταίει το αιμοδιψές ΔΝΤ. Φταίει το “κακό” κεφάλαιο. Όλοι εκτός απ’το κακό μας το κεφάλι...

Το πρόβλημά μου είναι ότι κάποιοι από αυτούς που εμφανίζονται «αγανακτισμένοι» είναι και μέρος του προβλήματος, άρα και στόχος της δικής μου «αγανάκτησης». Άτομα και ομάδες που συνέβαλλαν στην κρίση, και τώρα διαμαρτύρονται γιατί χάνουν προνόμια και θέσεις. Όλοι ζητάνε μεταρρυθμίσεις, αλλά «αγανακτούν» όταν αυτές πλήττουν τον «κλάδο» και τα «κεκτημένα» τους.

Οι διοργανωτές της συγκέντρωσης –πολύ σοφά πράττοντες- δεν υιοθετούν κανένα συγκεκριμένα σύνθημα, γράφουν μόνο:

"Δηλώνουμε την αγανάκτησή μας κατά της κρίσης." Δεν ξέρω όμως και κανέναν που να είναι υπέρ...

"Είμαστε κατά όλων αυτών που μας οδήγησαν σε αυτό το σημείο." Ποιών όμως συγκεκριμένα; Για άλλους φταίνε οι μεν, για άλλους φταίνε οι δε, και για τους τρίτους φταίνε οι Νεφελίμ. Όταν συμμετέχω σε μια συγκέντρωση, δεν πρέπει να ξέρω εναντίον ποιου υποτίθεται διαδηλώνω και με ποιον δηλώνω «αγανακτισμένος»;

"Αυθόρμητα, χωρίς κόμματα, ομάδες και ιδεολογίες." Ωραία, με ποιο λοιπόν αίτημα; Ανατροπή του μνημονίου; της κυβέρνησης; του πολιτικού συστήματος;

Και με ποιο στόχο; Εκλογές; Δημοψήφισμα; Στάση πληρωμών; Αλλαγή πολιτικής; Κι αν ναι, προς ποια κατεύθυνση; πιο “φιλελεύθερη” ή πιο “φιλολαϊκή”; Η ιδεολογία δεν είναι πανωφόρι να την αφήσω σπίτι, όλοι έχουμε διαμορφωμένες απόψεις και πιστεύω.

Η διαφαινόμενη μαζικότητα των συγκεντρώσεων αυτών οφείλεται ακριβώς στο ότι μόνο με γενικολογίες και χωρίς ξεκάθαρη στόχευση μπορούν -φαινομενικά- να "ενωθούν" οι γενικώς διαμαρτυρόμενοι όλων των αποχρώσεων, μία γκάμα κοινωνικών και ιδεολογικών ομάδων με διαφορετικές αφετηρίες, διαφορετικές ατζέντες, διαφορετικούς «εχθρούς» και διαφορετικές προτάσεις για το που πρέπει να πάει αυτή η χώρα: από συνωμοσιολόγους, ξεβολεμένους συνδικαλιστές και lifestyle αντιεξουσιαστές, μέχρι θαυμαστές του Κορρέα, θιασώτες της στάσης πληρωμών και νοσταλγούς της δραχμής.

Πιστεύω ότι η συγκέντρωση θα είναι μαζική, και θα καταγραφεί ενδεχομένως σαν εκδήλωση «λαικής οργής και αγανάκτησης». Είναι όμως εκ των πραγμάτων τόσο ετερόκλητη, που απέχει πολύ από το να καταγραφεί σαν οποιουδήποτε είδους «κίνημα». Από τη στιγμή που θα συγκεκριμενοποιηθούν στόχοι και αιτήματα, ή κυκλοφορήσουν τα πρώτα μανιφέστα, φοβάμαι ότι θα εκφυλιστεί με την ίδια ταχύτητα με την οποία χτίστηκε.

Μην παρεξηγηθώ από τους φίλους μου: Ξέρω ότι θα συμμετέχουν πολλοί, πάρα πολλοί, που δε φέρουν καμία –ή όπως η πλειοψηφία μας έχουν ελάχιστη- ατομική ευθύνη για την κρίση. Που πλήττονται από την σημερινή οικονομική κατάσταση της χώρας και εκφράζουν γνήσια αγανάκτηση με ειλικρινείς προθέσεις. Εφόσον το νιώθουν, καλά κάνουν και συμμετέχουν.

Εύχομαι οι «μπερδεμένοι», οι «ξεβολεμένοι» και οι «lifestyle επαναστάτες» να μην είναι η πλειοψηφία αυτού του κινήματος. Με δεδομένο όμως ότι αυτοί είναι συνήθως οι πιο θορυβώδεις σε blogs, συζητήσεις και συγκεντρώσεις, προσωπικά αδυνατώ να συνυπάρξω μαζί τους σε οποιονδήποτε «αγώνα».

Πηγή: reason

Δημοσ.

Εν τω μεταξύ, ποιος ΚΑΚΟΓΟΥΣΤΟΣ τύπος σκέφτηκε την λέξη "αγανακτισμένοι";

Τι αγανακτισμένοι ρε;

ΛωΛ.

Αυτό είναι όνομα για αποτυχημένο σήριαλ 20ετίας που παίζει με τα νεύρα μας κάθε καλοκαίρι.

:D

Και τι ακριβώς σημαίνει αγανακτισμένοι;

Αγανακτισμένοι με τι;

Ξέρει κάποιος να απαντήσει συγκεκριμένα;

Είδα μόλις και τα λογότυπα-αβατάρ-κονκάρδες παραπίσω.

Είμαστε ΈΛΛΗΝΕΣ λέει.

Γιατί ως γνωστών, μόνο οι ΕΛΛΗΝΕΣ (με κεφαλαία-bold-κλπ, μη τους μπερδεύετε με τους Έλληνες, αυτοί είναι άλλη κατηγορία), έχουν δικαίωμα στην αγανάκτηση.

Και μία γροθιά με τα χρώματα τα γαλανόλευκα. Γνωστή εικόνα, χιλιοπλασαρισμένη σε "υπερήφανα" μπλογκ.

Αυτά όσον αφορά κάποιους που πιστεύουν πως το όλο θέμα δε θα γίνει αντικείμενο εκμετάλλευσης από πολιτικούς (που λέει ο λόγος) χώρους.

Και τι καλύτερο δώρο θα μπορούσε να τους δοθεί, από ένα κύμα χιλιάδων άβουλων (το είπα όσο πιο ευγενικά μπορούσα) ανθρώπων, σε ένα χώρο όπου απαγορεύονται δια ροπάλου στην κυριολεξία πολιτικά διακριτικά, πλην της ουδέτερης γαλανόλευκης.

Ουδέτερης; Σίγουρα;

Συγνώμη, αλλά προτιμώ την προηγούμενη κατάσταση, αυτή με τους κομματικοποιημένους, τους μπάχαλους, τα πρόβατα (που αρέσκεστε κάποιοι να τους αποκαλείτε), τους μπάτσους, τα χημικά, το ξύλο και τις μολότοφ.

Τουλάχιστον εκεί, οι μεν και οι δε, σωστοί ή λάθος, έχουν ένα σκοπό, κάπου κοιτάζουν.

Έστω και αλλήθωρα...

Δημοσ.

Χαβαλέδες είναι ρε Λιόπυρε. Φωτο θέλουν να βγάλουν να τις βάλουν Fb, τύπου είμαστε επαναστάτες.

Ότι θα χρησιμοποιούταν η "επανάσταση" για να σπρώξουμε κανα γκομενάκι δεν το περίμενα αλήθεια.

Δημοσ. · Κρυμμένο από Snoob, 28 Μαΐου 2011 - Δεν έχει δοθεί λόγος
Κρυμμένο από Snoob, 28 Μαΐου 2011 - Δεν έχει δοθεί λόγος

Τουλάχιστον κατέβηκαν μέχρι το Σύνταγμα,εμάς μας κρατάνε οι δουλειές πίσω...

Έτσι απαξιώνει κι η Παπατρίχα πάντως,όπως κι η Δραχμανάκη.Ο δε ΜπομποΜέγας δια μέσω των παπαγαλακίων του έχει δώσει ένα φολκ εσάνς.

Άχου τα τσαμένα μου,τί όμορφα είναι με τις κατσαρολίτσες τους,με την επαναστασούλα τους,με τα φεϊσμπούκ τους...

Δημοσ.

Βλέπω έχουμε κολλήσει στο δέντρο και χάνουμε το δάσος. Μας πειράζει η λέξη... Αυτό μόνο σην Ελλάδα. Πάρτε έναν από τους 300 πετάξτε τον στη μέση της διαδήλωσης για να έχει νόημα η λέξη... για να μη βρίσκει και ο κάθε αμφισβητίας δικαιολογία. Δικαιολογία για τον εαυτό του... Πριν μας έφταιγαν τα επεισόδια, τώρα μας φταίει το όνομα. Αν δηλαδή το κίνημα λεγόταν ειρηνικοί διαδηλωτές θα κατέβαινες Θάνο (aka Liopyr) ?

Δημοσ.

Το όλο σκηνικό μου θυμίζει Woodstock. Το περίμενα πρωτού κατέβω κάτω την πρώτη μέρα.....

Μου θυμίζει και Southpark , όπου οι πιτσιρικάδες γίνονται χίπις , και κατεβένουνε σε μια διαμαρτυρία....

Ενώ τους κάνουνε brainwashing , και οι πιτσιρικάδες γουστάρουνε ,

κάποια στιγμή μετά απο μια βδομάδα εκδηλώσεων , συναυλιών και πολύ χασισιου ,

λέει ο Kyle : "OK , let's go get them..."

Και όλοι οι χίμπιδες τον κοιτάζανε στραβά.

Cartman_Hippies.jpg

Ξαναλέω...με hippie - generation επαναστάσεις δεν πάμε μπροστά. Θέλει σοβαρά αιτήματα , μυνήσεις για εσχάτη προδοσία με υπογραφές και παραπομπή στον εισαγγελέα , για την ποινική δίωξη όλων των πολιτικών απο - τουλάχιστον- τημ μεταπολίτευση και μετα. Και όλων όσων φυσικά εμπλέκονται. Για αρχή θα ήτανε ένα πολύ σημαντικό αίτημα......

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...