Super Moderators Snoob Δημοσ. 9 Ιουνίου 2011 Super Moderators Δημοσ. 9 Ιουνίου 2011 Ειναι δυνατον χιλιαδες ατομα ,μικροι μεγαλοι, μην εχοντας καν πειρα η επαφη απο τετοια, να μαζευτουν και να τα συζητησουν απο πριν ? Και που ? Ποιο το προβλημα να τα συζητησουν στην πορεια ? Μηπως ειπαν σε ολους τους υπολοιπους 'μην ανησυχειτε, τελειωσε , η λυση ειναι ευκολη και θα δοθει απο εμας ' ? και διεψευσθαν τις προσδοκιες τους ? Και μονο που κατεβηκε τοσος κοσμος , απλος κοσμος, να εκδηλωσει την αντιθεση του ειναι σημαντικο.Εστω ο καθενας για τους λογους του.Η μηπως δεν επρεπε να κατεβουν καθολου ? Ειλικρινά, είναι φορές που αισθάνομαι πως έχω ξεχάσει να γράφω Ελληνικά. Αρνήθηκα εγώ σε κανένα το δικαίωμα να κατέβει να διαμαρτυρηθεί, να ξεσπάσει ή ό,τι άλλο; Προκαλώ όποιον θέλει, να εντοπίσει το σχετικό μήνυμα. Αλλιώς, παρακαλώ πολύ, φαιδρά ερωτήματα του τύπου "ή μήπως δεν έπρεπε να κατέβουν καθόλου" να λείψουν. Λέω το εξής απλό: για να ελπίζεις πως θα πετύχεις κάτι, αποφασίζεις τι θα είναι αυτό, φωνάζεις και όσους συμφωνούν μαζί σου, και όλοι μαζί ζητάτε και διεκδικείτε κάτι. Κάτι συγκεκριμένο. Το "δικαίωμα στην αξιοπρέπεια" και το "να δείξει η κυβέρνηση το κοινωνικό της πρόσωπο" δεν είναι αιτήματα. Είναι αοριστολογίες και ευχολόγια, του είδους στο οποίο διέπρεψαν οι πολιτικοί μας ηγήτορες (οι ίδιοι τους οποίους μουτζώνουν τώρα οι συγκεντρωμένοι). Εδώ, οι αγανακτισμένοι το έκαναν ανάποδα: πρώτα μαζεύτηκαν, πολλοί εξ αυτών για εκ διαμέτρου αντίθετους λόγους, και τώρα κοιτάζουν αν θα βρουν κάτι να ζητήσουν. Δικαίωμά τους. Επίσης δικαίωμά μου να λέω πως έτσι δε θα γίνει τίποτε. Δεν υπάρχει κοινός ορισμός της κρίσης, καν. Κατεβαίνουν άνθρωποι θυμωμένοι, και δεν ξέρουν με τι και γιατί έχουν θυμώσει, πέραν του ότι ζορίζονται οικονομικά. Δε λέω πως αυτό είναι ασήμαντο, κάθε άλλο. Απλά, λέω πως αν δε συμφωνούμε γιατί φτάσαμε εδώ, δεν έχουμε καμία ελπίδα να προσφέρουμε ουσιαστικά.
bluesattack Δημοσ. 9 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2011 Εδώ, οι αγανακτισμένοι το έκαναν ανάποδα: πρώτα μαζεύτηκαν, πολλοί εξ αυτών για εκ διαμέτρου αντίθετους λόγους, και τώρα κοιτάζουν αν θα βρουν κάτι να ζητήσουν. Δικαίωμά τους. Επίσης δικαίωμά μου να λέω πως έτσι δε θα γίνει τίποτε. Συμφωνουμε απολυτα.Δικαιωμα τους (αυτο ελειπε δα να ρωτησουν και αν θα κατεβουν στο συνταγμα η οχι , η να επρεπε σωνει και καλα να το προγραμματισουν απο πριν- και εννοειται αυτο ειναι γενικο σχολιο ).Δικαιωμα και του καθενος να μην πιστευει οτι τα πραγματα εγιναν αναποδα αλλα με την σωστη σειρα.Και φυσικα δικαιωμα του καθενος να κρινει το κινημα και την αποτελεσματικοτητα του. Και αν αυριο , μεθαυριο , καποτε, φθινει το κινημα , αυτο δεν σημαινει οτι θα χασει την σπουδαιοτητα του , για ορισμενους εστω http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=282202
-nick- Δημοσ. 9 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2011 Για να προλαβω αντιδρασεις , δεν ταυτιζομαι με τις παρακατω αποψεις
akis_mafia Δημοσ. 9 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2011 Snoob λογικο ειναι να μην εχουν να προτεινουν 500 χιλ κοσμου καποια συγκεκριμενη οικονομικη λυση που θα σωσει την Ελλαδα λογο ελλειψης γνωσεων,διαφορετικη οπτικη γωνια του καθενος κλπ. Ειναι ολοφανερο ομως οτι το πολιτικο συστημα της χωρας ειναι ανικανο να σχηματιζει λυσεις χωρις οραμα,σχεδιο (ικανο μονο να υπογραφει γραμματια μελλοντικης ληξης κ να παρατεινει κ να συσσωρευει τα προβληματα). Κ δεν φτανει που ειναι ανικανοι κ ατολμοι ( κ πολλα αλλα απο "α" ) συνεχιζουν να τις πρακτικες ατιμωρησιας κ διαφθορας,εεε κ μονο αυτα αρκουν για να βγαλουν τοσο κοσμο εξω απο τα ρουχα του.Οσο αμφισβητειται φωναχτα κ δυνατα η αδιεξοδη αυτη πολιτικη ολο κ περισσοτερες λυσεις θα εμφανιζονται "μαγικα" ωσπου να βρεθει καποια χρυση τομη. ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ Γέλασα με την ψυχη μου, δλδ προτεινουν να συνεχισουν να κανουν τον καρπαζοεισπράκτορα απο τα ματ οπως κανανε τοσο καιρο με τα αποτελεσμετα που ολοι μας ειδαμε κ να προσπαθουν με τις πετρες να λυσουν το προβλημα??? Βρε ουφα η βια ειναι βουτηρο στο ψωμι τους, την σκεψη κ την γνωση τρεμουν γιατι δεν εχουν φτιαξει ακομα ομαδα "σκεπτομενων ματατζιδων " για να μπορουν να αντιδρασουν...
Critter Δημοσ. 9 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2011 Λοιπόν, συνεργάζομαι με μια επιχείρηση εστίασης και τους κάνω οικονομικές αναλύσεις. Σήμερα παρέδωσα αυτοβούλως στον ιδιοκτήτη μία οικονομική ανάλυση για το extra κόστος, που θα προκύψει απο την αύξηση απο το 13% στο 23%, με βάση τις εισπράξεις του πρώτου 5μήνου, κάνοντας αναγωγή στο έτος. Με βάση λοιπόν να νούμερα του εν λόγω μαγαζιού, αν είχε αυξηθεί ο ΦΠΑ την 1/1/2011 και δεν είχε αυξήσει τις τιμές, θα έπρεπε να αποδώσει απο την τσέπη του στην εφορία 22.000€ επιπλέον στο 5μηνο. Με αναγωγή στο έτος βγαίνει 52800€. Εδώ να σημειώσω οτι απο τη μέρα που ξεκινήσαμε τη συνεργασία, έχει απορροφήσει την αύξηση απο 9% σε 13% και απο 19% σε 23% για τα ποτά. Επιπλέον έχει επιβαρυνθεί και απο κάποιες αυξήσεις των προμηθευτών του λόγω αύξησεις των τιμών των δικών τους πρώτων υλών χωρίς να αλλάξει τιμοκατάλογο. Συζητήσαμε λοιπόν το πως πρέπει να το αντιμετωπίσει. Εγω του είπα οτι πρέπει να σπάσει την επιβάρυνση στα 3. Ένα κομματι μέσω απαίτησης εκπτωσης απο τους προμηθευτές, ένα κομμάτι έξυπνα μέσω του τιμοκαταλόγου και ένα κομμάτι να το επιβαρυνθεί η επιχειρήση. Αυτός μου έιπε : O καφές έχει 3,80...αν το 3 γίνει 4, οι πελάτες ψυχολογικά και μόνο θα κάνουν φτερά. Επομένως απο πλευράς τιμοκαταλόγου δεν το συζητάει. Για την επιχείρηση, επισης δεν το συζητάει καθώς έχει απορροφήσει τόσες αυξήσεις και σε λίγο η επιχειρηματική αποζημίωση των ιδιοκτητών θα αντιστοιχεί σε υπαλληλική αμοιβή, κάτι που σαφως δεν είναι θεμιτό όταν έχεις αναλάβει επιχειρηματικό ρίσκο. Συνεπώς την ξέρετε τη συνέχεια φαντάζομαι ε? Αύξηση ανασφάλιστου προσωπικού, μείωση μεροκάματου, μείωση έκδοσης αποδείξεων κτλ. Μπορώ να τον κατηγορήσω για κάτι? Χμμ....δεν νομίζω. btw : Μου είπε οτι αν το αφορολόγητο πάει στα 6000-8000 έχει συζήτησει και με το προσωπικό να ασφαλιστούν όλοι με τον κατώτατο μισθό (620 περίπου καθαρά) κάτι που θα γλιτώσει πολλά εξοδα απο τον ιδιοκτήτη αλλα και φόρο εισοδήματος απο τους εργαζομενους. Μέχρι τώρα το έχει προτείνει στα meetings και έχει βρει πολύ θετική ανταπόκριση. Σημειωτέον δε οτι πρέπει να έιναι ο μόνος στο συγκεκριμένο κλάδο που έχει τόσο μεγάλο βαθμό διαφάνειας στην επιχείρηση του (έχει τα μαύρα του και 2-3 part time ανασφάλιστους αλλα είναι λίγα μπροστά στα 30 άτομα ασφαλισμένου προσωπικού). Θέλουν με λίγα λόγια τον νόμιμο να τον κάνουν παράνομο για να επιζήσει. Συμπέρασμα : Όσο το κράτος προσπαθεί με κουτοπονηριές να εισπράξει χρήματα, τόσο περισσότερα θα χάνει και τόσο χειρότερα θα κάνει τα πράγματα για τους εργαζομενους και συνεπώς για τον απλό πολίτη. Ο επιχειρηματίας άμυνα κρατάει πια. Ούτε εγώ ο "αριστερός" δεν μπορώ πλέον να τον κατηγορήσω. Η κοροιδία της πολιτικής του "μειώνω οτι μισθό υπάρχει, φορτώνω φόρους ακόμα και στους ανέργους και μετά χαίρομαι, που νομίζω οτι μείωσα το έλλειμμα" πρέπει κάποια στιγμή να σταματήσει.
opera Δημοσ. 9 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2011 Για όσους λένε οτι δεν έχουμε αιτήματα ή οτι δεν ξέρουμε τι θέλουμε. Σήμερα το μεσημέρι , αντιπροσωπεία από τους 300 Έλληνες παρέδωσε ανοικτή επιστολή προς τον Πρωθυπουργό, τον Πρόεδρο της Βουλής αλλά και τους 300 βουλευτές. Μας δόθηκε ο παρακάτω αριθμός πρωτοκόλλου Ακολουθεί το κείμενο το οποίο παραδώσαμε : ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΩΝ “300 ΕΛΛΗΝΩΝ” ΠΡΟΣ 1.ΤΟΝ κ. ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΝ ΓΕΩΡΓΙΟ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ 2.ΤΟΝ κ. ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ 3.ΤΟΥΣ κκ. ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ Κύριοι, μετά ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΕΙΩΔΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ της 5/6/2011 στην Πλατεία Συντάγματος και τους γύρω δρόμους, σας δίδετε η λαϊκή εντολή , αφ' ενός να μην υπογράψετε κανένα νέο μνημόνιο αφ' ετέρου άμεσα να πράξετε τα κατωτέρω για να σταματήσει η γενοκτονία που συντελείται με τις πράξεις σας. Βεβαίως καταλαβαίνουμε ότι εκτελείτε ΑΝΩΘΕΝ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΝΤΟΛΕΣ αλλά ευελπιστούμε (ματαίως ότι έστω και την τελευταία στιγμή, θα συνειδητοποιήσετε ότι η πατρίδα μας κινδυνεύει (εξ αιτίας αυτών των εντολών) και να θυμηθείτε ότι είσαστε πρώτα και πάνω απ όλα ΕΛΛΗΝΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ και όχι μέλη των διαφόρων κλειστών λεσχών . Σας προσφέρεται η τελευταία ευκαιρία να πράξετε τα κάτωθι : α) να προσέλθετε άπαντες εντός των τριών επομένων ημερών στο χώρο ΤΩΝ “300 ΕΛΛΗΝΩΝ” επί του πεζοδρομίου απέναντι από την γωνία της Μεγάλης Βρετανίας για να προσυπογράψετε για την διεξαγωγή δημοψηφίσματος -όπως μέχρι σήμερα έχουν υπογράψει περισσότεροι των 100.000 πολιτών- με τα κάτωθι αιτήματα : Κατάργηση του μνημονίου Άρνηση του χρέους σαν προϊόν εξαπάτησης ( Λογιστικός Έλεγχος για πραγματικό) Κατάργηση της βουλευτικής ασυλίας και του νόμου περί ευθύνης υπουργών Αναγνώριση της ΑΟΖ του Αιγαίου Αλλαγή του Συντάγματος με Συντακτική λαϊκή Εθνοσυνέλευση . Από την συγκεκριμένη ενέργεια εξαιρούνται οι βουλευτές ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ και ΑΜΑΝΑΤΙΔΟΥ-ΠΑΣΧΑΛΙΔΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ που έχουν ήδη υπογράψει τα ανωτέρω. Όπως είναι φυσικό η εφαρμογή των ανωτέρω με τον καθημερινό έλεγχο από τους πολίτες, αυτών που θα εκλεγούν , δεν θα επιτρέψει να ξαναβρεθούμε στην τωρινή κατάσταση . Θεωρούμε αυτονόητο και ως λογικό επακόλουθο αυτής της ενέργειας σας , να επιστρέψετε στην Βουλή και να τιμήσετε την υπογραφή σας. β) επειδή είστε παράνομοι, εφαρμόζοντας τον νόμο περί ευθύνης υπουργών και διατηρώντας την βουλευτική σας ασυλία (υπάρχει νόμος πιο πάνω από το Σύνταγμα ?) καταπατώντας το Σύνταγμα και την βασική του αρχή, ότι ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΙΣΟΙ ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ, σας δίδετε η ευκαιρία να διαλέξετε : 'Η να επιστρέψετε στο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ κάθε περιουσιακό στοιχείο που αρκετοί από εσάς (νυν και τέως) έχετε αποκτήσει κατά την διάρκεια της θητείας σας, εκμεταλλευόμενοι την ασυλία σας απέναντι στις παρανομίες σας κατά την διαχείριση της εξουσίας 'Η να θέσετε αυτοβούλως εαυτόν εκτός κάθε είδους ασυλίας σας, ενώπιον των αρμοδίων διοικητικών, δικαστικών και εισαγγελικών Αρχών, όπου και θα πρέπει να αποδείξετε πως αποκτήσατε τα περιουσιακά σας στοιχεία που δεν ανταποκρίνονται στα εισοδήματα σας . Φυσικά εξυπακούεται ότι όλη, ελεγκτική ή δικαστική διαδικασία, θα είναι ταχύτατη σε καθημερινή βάση προκειμένου να ολοκληρωθεί χωρίς κωλύματα ή καθυστερήσεις και δεν θα “λιμνάσει” σε κάποιο συρτάρι. Άπαντες δε προς τους οποίους μεταβιβάσατε περιουσιακά στοιχεία, μη δικαιολογημένης νόμιμης προέλευσης, θα εμπλακούν ως αποδέκτες προϊόντων εγκλήματος. Η επιλογή δική σας ! Αφ'ενός η ψήφος των 172 βουλευτών και αφ'ετέρου η μη παραίτηση όλων των υπολοίπων από εσάς, είχαν σαν αποτέλεσμα με το ΜΝΗΜΟΝΙΟ 1 την εκχώρηση της Εθνικής μας Κυριαρχίας . Για δεύτερη φορά με το ΜΝΗΜΟΝΙΟ 2 θα εκχωρήσετε την Εθνική Κυριαρχία και επομένως θα έχετε διαπράξει δυο φορές Εσχάτη Προδοσία . Οι δικαστικοί και εισαγγελικοί λειτουργοί θα έπρεπε αυτεπάγγελτα να απέχουν από τα καθήκοντα τους , ακυρώνοντας με αυτόν τον τρόπο την προδοσία σας . Η αδράνεια, τους καθιστά συμμέτοχους, στο μεγαλύτερο έγκλημα κατά του Ελληνικού Έθνους. Τέλος τα σώματα ασφαλείας, τόσο τα αστυνομικά όσο και τα στρατιωτικά, θα πρέπει να γνωρίζουν, ότι υπάρχουν για να προστατεύουν τον ΛΑΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ και όχι να στρέφονται εναντίον τους, προστατεύοντας ένα διεφθαρμένο σύστημα εξουσίας . ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΟΦΕΙΛΕΤΕ ΝΑ ΤΗΡΗΣΕΤΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΑΡΧΗ. Γιατί όλοι με τις πράξεις τους κρίνονται και όχι με τα λόγια . ΤΩΡΑ ΘΑ ΔΙΑΛΕΞΕΙ Ο ΚΑΘΕ ΕΝΑΣ ΑΝ ΘΑ ΣΤΑΘΕΙ ΣΤΗΝ ΜΕΡΙΑ ΤΟΥ ΕΦΙΑΛΤΗ ΑΘΗΝΑ 8 / 6 / 2011
akis_mafia Δημοσ. 9 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2011 opera μην ορκιζεσαι οτι αυτα που λες τα ξερουν κ πολλοι αλλα με την αδρανεια θα συμφωνησω ...ωχ πηγε 7:30 ποτε περασε η ωρα
apd453 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2011 Οσο αμφισβητειται φωναχτα κ δυνατα η αδιεξοδη αυτη πολιτικη ολο κ περισσοτερες λυσεις θα εμφανιζονται "μαγικα" ωσπου να βρεθει καποια χρυση τομη. Έτσι. Εγώ λοιπόν φοβάμαι αρθρογράφους εφημερίδων και συγγραφείς βιβλίων που φοβούνται αυτούς που δε κρατάνε σημαιάκια του κόμματος τους όπως ονειρευόντουσαν στα νιάτα τους ότι θα γίνει μια μέρα. Είναι πολύ άσχημο βλέπεις να καταλαβαίνεις και εσύ ο ίδιος ότι το κόμμα στο οποίο πίστεψες ήταν και ίδιο απλά ένα κομμάτι του συστήματος.
chill Δημοσ. 9 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2011 Καταλαβαίνετε τώρα τι εννοώ περί έλλειψης πλαισίου; Τόσο σημαντικά θέματα, δεν είναι δυνατό να αποφασίζονται εκ των υστέρων. Θα ξεχάσουμε ό,τι ξέραμε για τις διαμαρτυρίες. Ως οικονομολόγος να σου πω τι θα πρότεινα; Στους έχοντες στα χέρια τους την οικονομική τύχη της χώρας να πάρουν μερικά βιβλία οικονομικής ανάλυσης πρωτοετών φοιτητών να ξεστραβωθούν. Τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο. Όταν διαβάζω περί ανάπτυξης και λοιπών με την πολιτική στραγγαλισμού που ακολουθείται όσο να ναι με πιάνουν τα γέλια.....γι' αυτό και πριν είπα πως κάθε σκεπτόμενος Έλληνας πρέπει να απαιτεί την άμεση απομάκρυνση τους. Στην παρούσα φάση και με την αδυναμία χάραξης νομισματικής πολιτικής αδυνατώ να προτείνω το οτιδήποτε, πέρα από την φυγή από το ευρώ. Ναι το κατανοώ είναι θέμα ταμπού αλλά δεν υπάρχει καμία άλλη λύση πέρα από αυτό. Μπορούμε να κρατάμε την εγκεφαλικά νεκρή Ευρωπαϊκή Ολοκλήρωση στην μηχανική υποστήριξη για χρόνια, μπορούμε να κοροϊδευόμαστε μεταξύ μας για το ευρώ και τα "οφέλη" του. Θεωρητικά και πρακτικά λοιπόν η λύση είναι έξω από το ευρώ. Να γεμίσει και πάλι η φαρέτρα των υπευθύνων με τα απαραίτητα εργαλεία χάραξης οικονομικής πολιτικής ώστε να δώσουν την ώθηση που απαιτείται. Ως ιδέα η ΕΕ ήταν άκρως θελκτική για μένα πρακτικά όμως κατέστρεψε την καθημερινότητα και την δικιά μου και εκατομμυρίων άλλων που βρίσκονται εγκλωβισμένοι στο σημερινό οικονομικό τέλμα και στην αβεβαιότητα του αύριο.
Critter Δημοσ. 9 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2011 Το € όπως έχω ξαναπεί δεν έχει πολιτική βάση. Δεδομένου λοιπον οτι δεν μπορεί να εξισωθεί η Ελλάδα με τη Γερμανία, δεν μπορει να έχουν την ίδια πολιτική και συνεπώς το ίδιο νόμισμα. Απο εκεί και πέρα αντιλάμβανεται ευκολα κανείς οτι μέσα απο ένα τέτοιο συστημα υποτιθέμενης εννιαίας νομισματικής πολιτικής, οι χώρες της περιφέρειας είναι αυτές που θα πληρώνουν το μάρμαρο όντας οι πουτ@νες των ισχυρών οικονομιών την ΟΝΕ. Με λίγα λόγια, για να μην μπώ στη λογική του "πρέπει να βγούμε", που έχει μεγάλο αντίλογο στη φάση που είμαστε, το μόνο σίγουρο είναι οτι δεν έπρεπε να είχαμε μπεί (που στο φινάλε δεν το αξίζαμε κιόλας μιας και τα στοιχεία ήταν παραποιημένα απο τους πολίτες.....εεε!απο τις κυβερνήσεις ήθελα να πω).
Erwdios Δημοσ. 9 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2011 Καταλαβαίνετε τώρα τι εννοώ περί έλλειψης πλαισίου; Τόσο σημαντικά θέματα, δεν είναι δυνατό να αποφασίζονται εκ των υστέρων. Θα ξεχάσουμε ό,τι ξέραμε για τις διαμαρτυρίες. Τελικά, τι ζητάνε οι αγανακτισμένοι; Ας πούμε ότι ζητάνε "να πάρει τον μπούλο" η κυβέρνηση. Ε, δε γίνεται όταν προβάλλεται ένα τόσο μεγάλο αίτημα, να λέμε "δεν ξέρω τι θα γίνει μετά". Ή, πιο σωστά, μπορούμε και παραμπορούμε, γιατί δυστυχώς αυτό συμβαίνει τώρα. Απλά, δεν πρέπει να απορεί κανείς που δεν τρέχουν όλοι να συστρατευτούν με την κορωνίδα της αοριστολογίας. Λέμε για "διαχείριση της κρίσης". Ωραία. Πριν βάλουμε αυτή τη φράση δίπλα στο "δίκαιη και βιώσιμη λύση του Κυπριακού" να κάνουν παρέα, μήπως να συζητήσουμε το τι εννοούμε λέγοντας διαχείριση της κρίσης; (κανονικά πρώτα έπρεπε να δούμε αν συμφωνούμε στο τι σημαίνει αυτή η κρίση και γιατί προκλήθηκε, αλλά αυτό παραείναι δύσκολο). Τσεκούρι στο δημόσιο; Διατήρηση; Αύξηση; Επιστροφή στη δραχμή; Παραμονή στο ευρώ; Επιδίωξη επιμήκυνσης της αποπληρωμής των δανείων; Άρνηση αναγνώρισης του χρέους; Αυτά τα ελάχιστα στον αριθμό αλλά τεράστιας σημασίας θέματα, δεν τα έβγαλα από το κεφάλι μου. Υπάρχουν διατυπωμένα σε πανό εκεί στο Σύνταγμα. Κι από αυτό το τουρλουμπούκι, ελπίζουμε πως θα προκύψει κάτι συγκεκριμένο να βοηθήσει τη χώρα; Κρυβόμαστε τώρα πίσω από την ομορφιά του "δεν είμαι οικονομολόγος". Μα, ζήτησα εγώ από κανέναν να μου αναπτύξει πρόγραμμα είκοσι σημείων για την ανάταξη της οικονομίας; ΟΧΙ. Ένα απλό πράγμα ζητάω, να μου πείτε όσοι κατεβαίνετε στις συγκεντρώσεις αν έχετε συμφωνήσει πάνω σε βασικές κατευθυντήριες γραμμές της πορείας που επιθυμείτε να προχωρήσει η χώρα. Κατεβαίνουν και διαμαρτύρονται άνθρωποι που φαντασιώνονται πως κάπου, κάπως, θα βρεθούν χρήματα να πάρουν πίσω τους μισθούς τους, άλλοι που φαντασιώνονται πως αυτά που έπαιρνε ο δημόσιος τομέας θα τα πάρει και ο ιδιωτικός, άλλοι που περιμένουν να γίνει ριζική περικοπή στον αριθμό των Δ.Υ. Κι εγώ λέω πως αυτά τα πράγματα είναι ασυμβίβαστα. Δε χρειάζεται γνώσεις οικονομολογίας. Αν εγώ θέλω τη δραχμή και εσύ το ευρώ, διαφωνούμε πάνω σε κάτι βασικό. Να το συζητήσουμε, να καταλήξουμε κάπου και να πάμε να πιέσουμε. Αυτή την ιστορία του "πρώτα μαζευτήκαμε, τώρα ας σκεφτούμε τι θέλουμε", δεν την καταλαβαίνω. Αυτό που δεν καταλαβαίνεις ή μάλλον δεν δείχνεις να συμμερίζεσαι είναι ότι ο κόσμος κατέβηκε στις πλατείες για να εκφράσει την αντίθεση του στην πολιτική που ακολουθείται. Δεν είναι απαραίτητο να έχει και μια λύση στο πρόβλημα, αλλά μπορεί να έχει προτάσεις οι οποίες κατόπιν διαλόγου μπορούν να πάρουν και τη μορφή αιτημάτων. Πώς θα συζητήσουμε αν δεν μαζευτούμε κάπου? Μέσα από τα blogs και τα forums? Εδώ και ένα χρόνο περίπου, οικονομικοί και πολιτικοί κύκλοι βρίσκονται σε συνεχείς διαβουλεύσεις για να βρεθεί λύση στο ελληνικό πρόβλημα και εμείς περιμένουμε από μια χούφτα μεροκαματιάρηδες να λύσουν το Γόρδιο Δεσμό της ελληνικής οικονομίας σε 15 μέρες? Ανέφερες παραπάνω ότι στην Ισπανία συνεδρίασαν 17 επιτροπές επί 4 ώρες για να αποφασίσουν να σηκώσουν 100 σκηνές. Στην Ελλάδα συνεδριάζουν 100 πολιτικές επιτροπές και ΔΕΝ αποφασίζουν τίποτα και στην χειρότερη συνεδριάζει μία επιτροπή και αποφασίζει να εξαθλιώσει εκατομμύρια κόσμου. Ποιο σου ακούγεται δημοκρατικότερο? Αν συνεδρίαζαν και στην Ελλάδα επιτροπές πολιτών που θα μπορούσαν να ασκήσουν βέτο σε κυβερνητικές αποφάσεις, πολλά από τα εγκλήματα του παρελθόντος και του παρόντος θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί. Αν δεν αρθεί η βουλευτική ασυλία θα πάμε σε άσχημες καταστάσεις. Κάποιοι πρέπει να πληρώσουν γι' αυτή την κατάσταση και αφού λεφτά ΔΕΝ υπάρχουν θα πρέπει η πληρωμή να γίνει με άλλους τρόπους. Προσωπικά πιστεύω ότι το υπάρχον πολιτικό σύστημα είναι ξεπουλημένο σε συμφέροντα. Όταν πολιτικοί περιοδεύουν ανά την Ευρώπη και βροντοφωνάζουν ότι δεν υπάρχει σάλιο σημαίνει ότι επεδίωξαν την παρούσα κατάσταση. Γιατί και η αφέλεια έχει τα όρια της. Σαν να πηγαίνει ο αδερφός μου στην τράπεζα να ζητήσει στεγαστικό και να πηγαίνω εγώ απ' έξω να φωνάζω με ντουντούκα: Δεν έχει φράγκο ο τύπος, χρωστάει σε όποιον έχει μύτη. Εδώ μιλάμε για χειρισμούς που δεν θα έκανε ούτε παιδί νηπιαγωγείου αν δεν είχε δόλο. Το € όπως έχω ξαναπεί δεν έχει πολιτική βάση. Δεδομένου λοιπον οτι δεν μπορεί να εξισωθεί η Ελλάδα με τη Γερμανία, δεν μπορει να έχουν την ίδια πολιτική και συνεπώς το ίδιο νόμισμα. Απο εκεί και πέρα αντιλάμβανεται ευκολα κανείς οτι μέσα απο ένα τέτοιο συστημα υποτιθέμενης εννιαίας νομισματικής πολιτικής, οι χώρες της περιφέρειας είναι αυτές που θα πληρώνουν το μάρμαρο όντας οι πουτ@νες των ισχυρών οικονομιών την ΟΝΕ. Με λίγα λόγια, για να μην μπώ στη λογική του "πρέπει να βγούμε", που έχει μεγάλο αντίλογο στη φάση που είμαστε, το μόνο σίγουρο είναι οτι δεν έπρεπε να είχαμε μπεί (που στο φινάλε δεν το αξίζαμε κιόλας μιας και τα στοιχεία ήταν παραποιημένα απο τους πολίτες.....εεε!απο τις κυβερνήσεις ήθελα να πω). Βασικά αυτή που πρέπει να βγει από το € είναι η Γερμανία και όχι η Ελλάδα. Η Γερμανία είναι που έχει τα τεράστια πλεονάσματα και κάνει όλες τις άλλες χώρες να λαχανιάζουν για να την ακολουθήσουν. Ακόμα και η ισοτιμία, τη Γερμανία βόλεψε ως επί το πλείστον. Εδώ πήγε το κουλούρι από 50 δραχμές, 50 λεπτά εν μία νυκτί... Τι συζητάμε τώρα...
Lucifer Δημοσ. 9 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2011 Αλλαγή του Συντάγματος με Συντακτική λαϊκή Εθνοσυνέλευση . Ζητείται μονοθέσιο αεροπλάνο για αγροτικούς ψεκασμούς, με ικανότητα μεταφοράς ωφέλιμου φορτίου 500 κιλών. Επίσης, ανταλλάσσεται μονοκατοικία με αντίτιμο 500 κιλά υδροκυάνιο.
Critter Δημοσ. 9 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2011 Βασικά αυτή που πρέπει να βγει από το € είναι η Γερμανία και όχι η Ελλάδα. Η Γερμανία είναι που έχει τα τεράστια πλεονάσματα και κάνει όλες τις άλλες χώρες να λαχανιάζουν για να την ακολουθήσουν. Ακόμα και η ισοτιμία, τη Γερμανία βόλεψε ως επί το πλείστον. Εδώ πήγε το κουλούρι από 50 δραχμές, 50 λεπτά εν μία νυκτί... Τι συζητάμε τώρα... Το κουλούρι είναι το λιγότερο. Το νέρο είναι το τρανό παράδειγμα του €. Και μάλιστα η τιμή αυτή μπήκε με προτροπή της κυβέρνησεως που το έιχε βάλει και καλά ως ανώτατη τιμή. 'Ακου 170δρχ μισό λίτρο νέρο. Έλεος! Το € μαθηματικά θα καταρρεύσει. Όποιος είναι συλλέκτης κάλο είναι να αρχίσει να κρατάει αποθέματα .
chill Δημοσ. 9 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2011 Εδώ πήγε το κουλούρι από 50 δραχμές, 50 λεπτά εν μία νυκτί... Τι συζητάμε τώρα... Καλά δεν φταίει το ευρώ για την ελληνική κουτοπονηριά......φέρουμε και εμείς ευθύνη μιας και το αποδεχτήκαμε.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.